Gość: arek IP: 193.164.157.* 08.10.09, 08:14 Co dziś przytkało Modlińską? Wczoraj deszcz, a dziś? 10 km jechałem w 50 minut. Tempo! I nawet autobus nie jest alternatywą - wszystkie pięknie stały na rondku koło Policji. Czas się wyprowadzać! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorek3 Re: korki 08.10.09, 10:09 Rondko i okolice przytykają się razem z Modlińską. I faktycznie Modlińska przytkana, ale bez powodu, bo wjazd na Grota luźny. Wszystko by szło trochę szybciej gdyby ludkowie skręcający z prawo z Konwaliowej nie starali się od razu wjechać na środkowy pas, ale wykorzystali te parę metrów, które daje przystanek i bus pas. Jestem przeciwnikiem jeżdżenia bus-pasem, ale właśnie te kilka metrów pozwala na w miarę płynne włączenie się do ruchu bez szkody dla autobusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: korki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 11:17 Ale przecież tak jest od czasu wprowadzenia bus pasa. Wjazd na most jest zwykle luźny, zaś przed i, o dziwo, za skrzyżowaniem z Konwaliową korek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: korki IP: 193.164.157.* 08.10.09, 15:09 No własnie nie! Używając buspasa można było przejechać, a wczoraj i dziś nawet to zawodziło! I dziś nie wiem dlaczego - jak zobaczyłem już przed gminą, że nawet buspas stoi, to uciekłem w bok, ale to był głupi pomysł - trzeba było dociągnąć do obrazkowej - i wtedy dopiero w bok - przynajmniej na rondku przy Policji bym nie stał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: korki IP: 82.177.11.* 08.10.09, 12:13 >Jestem przeciwnikiem jeżdżenia bus-pasem, ale właśnie te kilka metrów poz > wala na w miarę płynne włączenie się do ruchu bez szkody dla autobusów. Wlasnie za skrzyzowaniem nie ma buspasa - zaczyna sie dopiero kawalek dalej. To co jest za skrzyzowaniem to pas rozbiegowy (na ktorym jest przystanek) oraz pas, ktory przechodzi w bus pas za okolo 50-100m. Wlasnie z tych pasow powinni korzystac ludzie skrecajacy z Kowalczyka i nie jest to jazda buspasem wiec zadnych dylematow moralnych nie powinni miec z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: korki 08.10.09, 13:55 No to tym bardziej czuję się rozgrzeszona. Większość niestety notorycznie próbuje to zrobić od razu blokując niemiłosiernie cały skręt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik Re: korki IP: *.aster.pl 08.10.09, 12:28 Te parę metrów to jest 120 m. Są chyba znaki przy Modlińskiej? Może niektórzy ich nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: korki IP: 192.88.212.* 08.10.09, 16:22 A mnie dzis prawde mowiac przytkalo ale wyjechalem o 8.30 a tu dojazdy do rondka puste, pozniej przy BP luz, modlinska przejezdna, wjazd na Grota ok. Stanelo dopiero na powazkowskiej. Zazwyczaj o tej porze jade 35 min do Grota stojac w korkach od samego domu.... Czy ktos wie co sie stalo ze bylo normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: korki 08.10.09, 16:32 Dziś był bat na cwaniaków. Skręt w lewo w Płochocińską, zawrotka na wysokości Hucznej i lewoskręt w Modlińską. Sęk w tym, że tam jest znak zakazu zawracania, który każdy permanentnie olewa. A dziś stanęła sobie policja i łapała. Nie ma kombinowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: korki IP: *.acn.waw.pl 08.10.09, 17:38 I dzięki tej praworządności cała dzielnica i nie tylko stała w korkach! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapałka Re: korki IP: *.jmdi.pl 08.10.09, 18:46 i bardzo dobrze, kombinatorów powinni łapać.. Bo sie cwaniaków zbyt duzo narobiło. A wracając do korków..cóz niech wiecej ludzi pojedyńczo wozi tyłki samochodami to niedługo 3h bedzie sie jechac modlińską..każdy psioczy na korki,ale ruszyc tyłek na przystanek to nie ma komu..wielkie Państwo..jak mam samochód to kij..2h a bede w korku stał! a co! powodzenia! bedzie coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Państwo Re: korki IP: *.spray.net.pl 08.10.09, 23:01 Stac Ich to jeżdżą, chyba im do auta ani paliwa nie dopłacałeś, nie twoja sprawa czym jeżdżą, wolny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
programistajava Re: korki 09.10.09, 08:23 To niech nie płaczą że w korkach stać muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: korki 09.10.09, 09:50 Gość portalu: Państwo napisał(a): > Stac Ich to jeżdżą, chyba im do auta ani paliwa nie dopłacałeś, nie twoja sprawa czym jeżdżą, wolny kraj. Zabrzmiało jak cięta riposta wujka Staszka. Tu nikt nie neguje kosztów paliwa i kwestii, że kogoś stać. Masz auto i masz pasy dla ruchu dla aut - jesli jest korek to w nim pokornie stój i ponoś konsekwencje wyboru. W końcu to wolny kraj i masz możliwość wyboru auta lub autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapałka Re: korki IP: *.jmdi.pl 09.10.09, 18:32 A kto mowi o paliwie?? Mało mnie obchodzi ile kto w korku stoi,jego sprawa i wolny wybór. Ale jeśli wybrał auto to niech sobie grzecznie czeka w korku a nie kombinuje..tu chodnikiem, tu kawałek bus pasem, tu nawroci...troche kultury.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: korki IP: 193.164.157.* 09.10.09, 12:37 A mi dziś, gdy było tak luźno - vivat buspas - przyszła na mysl jedna rzecz - pytanie do państwa jadących autobusami. Kiedy Wam się szybciej jechało (prosze o porównanie okolic godziny 7 rano): wczoraj, czy dziś? a moze jest tak, ze wielka obława Policji korkuje miasto dla wszystkich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: korki IP: *.jmdi.pl 09.10.09, 18:24 Wg mnie a jezdze autobusem codziennie kiedy jest policja autobus jedzie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc To sie wyprowadź..!!! Jak masz oczywiście gdzie ;) IP: 193.138.110.* 09.10.09, 15:14 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: To sie wyprowadź..!!! Jak masz oczywiście gdz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 09:55 Jak nie ma policji to chamy blokują bus - pas i korek jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: To sie wyprowadź..!!! Jak masz oczywiście gdz IP: 82.177.11.* 12.10.09, 10:17 Za to po południu chamy w wielkich żóltych autobusach przy wjezdzie na Grota oraz przy zjezdzie na Modlinska pchaja sie poboczem, wymuszaja pierszenstwo oraz spychaja auta osobowe. Tyle, ze pasazerowie tego nie zauwazaja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrekeke Re: To sie wyprowadź..!!! Jak masz oczywiście gdz 12.10.09, 10:53 Popieram: jeżeli pierszeństwo dla autobusu nie jest określone jakimś oznakowaniem (lub zapisem PRD) to go nie ma. Jezeli autobus będzie wyraźnie wpuszczony to może jechać. Grzeczności się nie wymusza tylko można byc wdzięcznym za grzecznosc już okazaną. Czy trzebz po prostu czekać aż kiedyś wpychający sie autobus zepchnie w ferworze walki jakis samochód z wiaduktu? Żeby nie było watpliwości: oczywiście (w granicach rozsądku) miasto powinno promować komunikację miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: To sie wyprowadź..!!! Jak masz oczywiście gdz IP: *.acn.waw.pl 12.10.09, 11:43 Litości. Komunikacja miejska składająca się w 90% z autobusów, to nie komunikacja. Odpowiedz Link Zgłoś