Gość: 2widelce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.11, 16:06 www.2widelce.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doctor_who Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 19.09.11, 21:07 W zasadzie, to polecam tylko dwie: oregano-restauracja.pl/ - to nie do końca Tarchomin, ale warto dojechać kawałek. Polecam też pizzerię Zuzola, jeżeli ktoś ma ochotę wszamać coś szybkiego: www.pizzeriazuzola.pl/ Pozdrawiam ciepło, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refju Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.12.11, 12:45 OREGANO drogo jak przy Marszalkowskiej a to przeciez tylko Klasykow... Przepraszam tych co mieszkaja przy Klasykow... Cena restauracji to pochodna lokalizacji i jakosci potraw. A tu ktos zapomnial o rabacie z tyt. lokalizacji. Jedzenie wykwintne, to fakt ale uwazam, ze nie za ta cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokales Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.2191494.ip.amg.net.pl 03.08.12, 16:51 Bez przesady z tymi cenami. Zresztą karta jest na WWW. Kuchnia znakomita, obsługa też. Ale oczywiście nie jest to lokal dla żaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: 178.73.49.* 17.10.11, 17:01 Na Tarchominie, nie ma za bardzo wyboru. Są kebaby, pizzerie, puby... Są też w okolicy ze 3 restauracje, ale poziom jest zróżnicowany: - Tratoria cośtam, na Nowodworskiej - droga i bardzo średnia - zwłaszcza pizzy nie polecam - Dziki Zakątek - kiedyś była to świetna knajpa, teraz wydaje mi się, że poziom spadł, ale nadal czasami zaglądam na żeberka - Restauracja Kamuflaż na Pasłęckiej (koło Zuzoli) - byłem tam ostatnio z żoną i miło nas zaskoczyła ta knajpka. Jedzenie smaczne a wystrój bardzo przyjemny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czeslaw z Tarcho Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: 212.160.172.* 18.10.11, 09:46 z ciekawosci zajrzalem do kart Oregano: ceny maja nieadekwatne do miejsca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carolla Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: 178.73.49.* 18.10.11, 11:08 Polecam Kamuflaż www.restauracjakamuflaz.pl, mają fajne "lancze" na telefon, pakują w zgrzewane pojemniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiar Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 12:34 Oregano to juz przesada porcja ciasta 20zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarchominianka Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.11, 09:30 Zdecydowanie Kamuflaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalaMi Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.acn.waw.pl 30.10.11, 09:46 kiedyś jadałam w restauracji Pasja, odkąd jest Rosa nie byłam, a muszę przyznać że ich włoskie dania były na prawdę genialne. kilka razy byłam przy rondzie na Mehoffera w "Karczma Uroczysko" polecam dewolaja jest po prostu genialny!! i ten zestaw surówek po prostu fenomenalny! i cena przystępna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mareczek Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: 178.73.49.* 02.12.11, 14:28 Ja też polecam Kamuflaż, super miejsce na randkę, zwłaszcza, że teraz mają promocję na makarony :) znalazłem na fejsie www.facebook.com/#!/events/226890510713597/ Odpowiedz Link Zgłoś
maklik Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 01.01.12, 19:06 Nie popadajmy w taki zachwyt, za takie pieniądze to porcje raczej niewielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 19:35 Zdecydowanie Kamuflaż, Makarony mają bardzo dobre.Pizzy nie jadłam ale widziałam tą mega wielkość na cały stół. Po zatym jest czysto i przyjemnie a to też jest ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozzi Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 30.07.12, 19:23 Gościłem ostatnio w KARCZMIE UROCZYSKO i muszę stwierdzić że byłem i jestem pozytywnie zaskoczony Porcje jak dla mnie ogromne a nie jem mało cenowo nie najgorzej , co do smaku schaboszczak super jak u mamy co do placka po zbójnicku dla mnie mało pikantny ale od czego są przyprawy na stole . Dla kogoś kto chce odpocząć od pizzy czy kebaba a jest skazany tak jak ja na restaurację polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 31.07.12, 13:01 A czy ktoś zna pizzerię Fratelli na Fletniowej (właściwie Kiersnowskiego) ? Możecie coś powiedzieć na jej temat ? Czy tylko pizze mają, czy coś innego, czy smaczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.07.12, 19:51 Kamuflaż na makarony, pizze (smakuje jak we Włoszech!) i dania główne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokales Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.2191494.ip.amg.net.pl 03.08.12, 16:53 Byłem we Fratelli raz. Mieli trochę makaronów (akurat nie w moim guście) i na przykład stek. Niestety, był podany zimny i z kiepskiego mięsa (żylaste). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.13, 20:04 Ja się chciałam wypowiedzieć nt. Karczmy Uroczyszko aktualnie Zbójnicka na ul. Mehhofera. Posiłki dobre w odpowiedniej wielkości. Obsługa ok. Urządzałam tam chrzciny, wszystkim wszystko smakowało, goście najedzeni. Pozostał pewien niesmak jednak, niby drobnostka ale czuję się oszukana i przypuszczam, że więcej tam nie wrócę. Mianowicie, umawialiśmy się na trzy rodzaje ciast, były dwa i to najtańsze, jedna strucla z dżemem - taka z folii, drugie to jakiś piernik. Ale to było do przełknięcia więc się nawet nie czepnęłam. Na zakończenie poprosiłam o zapakowanie tortu, który przyniosłam sama. Jakie było moje zdziwienie, jak w domu się okazało, że został spakowany tylko jeden kawałek (taki dla jednej osoby) a z uroczystości pozostała ćwiartka. Już nie chciałam robić afery, dzwonić i prosić się o ten kawałek. Niby nic, a jednak niesmak pozostał ... szkoda, bo jeśli naprawdę ktoś z obsługi podszedłby i poprosił na spróbowanie (bo np. chcą z tej cukierni zamawiać na stałe) z uśmiechem bym poczęstowała a tak przez taki bzdet stracili klientkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gospoda Zbójnicka Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 23:50 Trochę po czasie ,ale dopiero dziś przeczytałem ten wpis,bardzo przepraszam za zaistniałą sytuacje.Szkoda że jednak na gorąco nie poinformowała mnie Pani że obsługa nie spakowała całego tortu...Co do ciast nie oferujemy już wyrobów kupionych na zewnątrz,pieczemy sami.Jeszcze raz przepraszam.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chotomowiak co nowego ? 05.05.15, 21:15 Witam podbijam, coś nowego na mapie kulinarnej dzielnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.15, 14:45 zajrzałam do karty Oregano i mnie zmroziło stek 71zł? skąd ta cena ? w takim miejscu? w ostatnia sobotę byliśmy na świetnych stekach , lokalizacja nieco odmienna, Plac Teatralny, steki 50 -55zł, doskonale podane, fajne czekadełko, no i przystawka boskie szparagi a z tarchomińskich polecam Vicini na Odkrytej 1 przyjemny wystrój, kompetentna obsługa, świeże (robione na miejscu) makarony, świetne, pomysłowe sosy jeśli ktoś lubi "włocha" to warto spróbować ps. kiedy w Fabryce pizzy zapytałam czy podają świeże makarony, kelnerka odpowiedziała że tak cyt: "rano gotowane" LITOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie mniam Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.15, 15:12 niestety zmieniłam zdanie jednak Vicini na Odkrytej 1 rozczarowało okrutnie w sosie orzechowym były łupiny i o mało nie złamałam zęba a pan tzw. menager stwierdził, ze to się zdarza i jest OK z uporem powtarzał, ze nic nie da się zrobić (kiedy piekę ciasto to potrafię przebrać orzechy a podobno zawodowy kucharz nie?) także było nieprzyjemnie, danie wróciło do kuchni zapłaciłam za coś czego nie zjadłam i więcej tam już nie pójdę a wystarczyło grzecznie przeprosić i zaoferować deser gratis (z którego i tak bym nie skorzystała) ale jaki zysk wizerunkowy to taka rada na przyszłość gratis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odradzam Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.home.aster.pl 26.11.21, 10:38 Zgadzam się - menager w Vicini to porażka: niekompetentny, zadufany i nieżyczliwy. Zapomniał o bardzo ważnej dla mnie rezerwacji dla dwóch osób, choć tłumaczyłem, że to istotne, ważny dzień. Bezczelnie stwierdził, ze nic takiego nie pamięta (Alzheimer?). Zaoferowano nam na szybko (było widać, że nieprzygotowany) stolik tuż przy kuchni, z której śmierdziało spalenizną. Zachowanie menagera przypominało zachowanie osoby po zażyciu środków odurzających - narkotyków, może psychotropów? A może to efekt choroby neurodegradacyjnej - bo zachowywał się i wyglądał trochę jakby nie wiedział, dlaczego jest w miejscu, w którym jest i jak należy traktować klientów. I podobnie powtarzał, że nic nie może poradzić. Ostatecznie nie przeprosił i ukrył się na zapleczu, skąd wypełzł. To była już kolejna poważna wpadka (byliśmy stałymi klientami) - wcześniej pomylił godzinę rezerwacji: szesnastą z szóstą... Na szczęście wtedy udało się znaleźć dobre miejsce. Tym razem stanowcze nigdy więcej, tym bardziej, że kuchnia też jest gorsza niż kiedyś. I ten smród spalenizny w lokalu. Odradzam. A człowiek ewidentnie powinien zmienić pracę, bo w tej sobie nie radzi. Straciliście stałych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.15, 11:04 ciekawe dlaczego mój krytyczny wpis o Vicini z wiosny tego roku zniknął? cenzura? po kilku bardzo udanych wizytach spotkała nas niezła niespodzianka po wejściu niepokój wzbudził zapach chloru potem było już tylko gorzej cielęcina męża była niedoduszona czyli w sumie surowa a w mim makaronie z orzechami były łupiny tzw menadżer stwierdził, że tak już jest i nic się nie da poradzić scysja była nieprzyjemna ja tam umiem przebrać orzechy do ciasta, ale widać zawodowy kucharz nie a wystarczyło przeprosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniam Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.15, 11:05 o pojawił się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Gospoda Zbójnicka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.15, 18:50 Byliśmy ostatnio polecam. Tak dobrej zupy borowikowej nie jadłam dawno! Pycha. Porcje duże ceny przystępne i lokalizacja oki. Minusem jest wejście moim zdaniem przez taką ala galerię. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_5555 Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 18.07.15, 09:05 WKRÓTCE OTWARCIE www.facebook.com/Swojska.Chata. Warszawa - TARCHOMIN Swojska Chata Warszawa to prawdziwy polski bar .Tutaj każdy poczuje się swojsko. Zasmakuje staropolskiej kuchni oraz wspaniałych trunków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość makarony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.15, 10:57 polecacie Państwo dwie restauracje , chyba się tam wybiorę po urlopie , zastanawiam się jakimi makaronami tam karmią klientów ? często spotykam się z informacją od właścicieli i szefa kuchni że u nich w restauracji mają bardzo dobre makarony np; spaghetti kupują po 5 zł za kg. czyli typowa masówka, a ceny jak w super restauracjach.Dla mnie to wolne żarty, za dobre spaghetti trzeba zapłacić ponad 10 zł/kg Odpowiedz Link Zgłoś
ankaa111 Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 06.11.15, 14:13 Byłam niedawno w Gospodzie Zbójnickiej na obiedzie i mogę polecić ten lokal, duże porcje, korzystne ceny i przepyszny kotlet schabowy na smalcu a do tego zupka borowikowa. Pyszności Odpowiedz Link Zgłoś
ulas Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? 20.05.16, 12:23 Mieszkam na Tarchominie 6 lat i w tym czasie byłam kilkakrotnie w Gospodzie na Mehoffera i było do syta, smacznie i przystępnie cenowo. Ostatni raz byłam w gronie kilku osób w paździeniku ub. r. i powiedziałam, że po raz ostatni. Jadłam tam kiedyś placek po zbójnicku, który m. in. zarekomendowałam znajomym, zamówili trzy porcje. I było mi bardzo nieprzyjemnie, gdy okazało się, że tym razem były niejadalne: zero chrupkości, szara niedosmażona breja z dodatkami, popróbowałam i ja, i ledwie tknięte porcje zostały zwrócone, bo były niejadalne. Kelnerka przyjęła zwrot bez żadnych uwag, w rachunku nie zostały uwzględnione, ale mnie było głupio i przykro, bo goście wyszli głodni, nie chcąc już ryzykować próbowania innych potraw. Długo tam nie wrócę, może nigdy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.jmdi.pl 04.06.16, 18:10 Swojska Chata Aluzyjna 28 Warszawa. Domowe jedzenie i atmosfera super. Ceny na każdą kieszeń. Dla maluchów plac zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia.Pom Re: które tarchomińskie restauracje polecacie? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.06.16, 13:08 Polecam naleśnikarnie Puzzel na Świderskiej 113. Dobre, w miare tanie naleśniczki i pyszna lemoniada ;-) a do tego kącik dla dzieci :-) fajne miejsce na rodzinny posiłek :-) Odpowiedz Link Zgłoś