Dodaj do ulubionych

Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu

IP: *.jmdi.pl 02.01.13, 22:34
Czy ktoś może dojeżdża do pracy z Tarchomina na Domaniewską/Postępu? Chciałbym się dowiedzieć ile czasu praktycznie/z doświadczenia zajmuje dojazd (samochodem lub komunikacją miejską) i jakie są najlepsze opcje dojazdu (metrem, tramwajem, autobusem lub mieszane np. samochodem do metra a potem tramwajem/autobusem).
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość 2 Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.181.54.19.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.01.13, 23:02
      Widzę, że nie tylko ja zmieniam lokalizację ;-)
      Ja postanowiłam próbować, na początek dojazd do Mlocin, metrem do Wierzbna, stamtąd tramwaj.
      Druga opcja to dojazd do Potoku, tramwajem do końca.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Rychu Pociąg? IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.13, 23:09
      S3 z Płud na Służewiec - pociąg jedzie 30 minut...
      • Gość: jaho Re: Pociąg? IP: *.jmdi.pl 02.01.13, 23:25
        Rychu, co ty piszesz?
        a czym do Płud?
        do tej cholernej stacji PKP nie ma czym dojechać, a jak można by podjechać samochodem
        to nie ma gdzie go zaparkować
        • jot.be Re: Pociąg? 02.01.13, 23:42
          Gość portalu: jaho napisał(a):

> Rychu, co ty piszesz?
          > a czym do Płud?

152
          • kanna Re: Pociąg? 02.01.13, 23:52
            Rozkład 152 się bardzo poprawił po otwarciu wiaduktu Płudy, i teraz wjeżdża w Tarchomin, koło Piotra i Pawła staje. Z wiaduktu dobre zejście na stację.
            • Gość: Jarek Re: Pociąg? IP: 195.205.237.* 03.01.13, 13:05
              Z Tarchomina na Domaniewską /Postępu najlepiej jechać najpierw autobusem do Młocin, nastepnie metrem do Wierzbna i na końcu tramwajem. Czas dojazdu to ok. 1 godziny i 10 minut. Czasami trochę szybciej, czasami dłużej. Jazda pociągiem to porażka. Pociąg jedzie ok 40 minut, autobus 152 ok. 10 minut. Po za tym od stacji kolejowej w rejon ulic Domaniewska/Postępu trzeba iść ok 10-15 minut na piechotę. Po za tym autobus 152 jeździ co 12 minut, a pociągi jeszcze rzadziej. Metro jeździ co 2-3 minuty, autobusy do metra jeżdżą co 4-5 minut, z podobnie tramwaje z wierzbna.
      • tarantula01 Re: Pociąg? 03.01.13, 14:44
        Gość portalu: Rychu napisał(a):

> S3 z Płud na Służewiec - pociąg jedzie 30 minut...

S3 w 30 minut to nawet do Centralnego nie dojedzie. Na Służewiec dojeżdża w 3 kwadranse, ale potem trzeba iść pieszo kilkanaście minut. Jak dojazd pociągiem, to najlepiej jest pojechać samochodem do Choszczówki i zostawić auto na Zawiślańskiej przy przystanku kolejowym. Wtedy podróż na Służewiec zajmie do 55 minut.

Komunikacją miejską najlepiej autobusem do Młocin, potem metro do Wierzbna i tramwaj. Wraz z dojściem na przystanek autobusowy podróż zajmie do 60 minut.

W obu przypadkach trzeba doliczyć czas dojścia do celu podróży.
    • sibeliuss Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 03.01.13, 11:57
      152 + S3
    • Gość: gość Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.ip.netia.com.pl 03.01.13, 13:09
      a może lepiej wynająć mieszkanie po lewej stronie Wawy? Bielany? Wola?
      • Gość: tom Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.jmdi.pl 03.01.13, 20:55
        Analizując sobie na stronie warszawa.jakdojade.pl to też mi wyszło, że najszybciej będzie do Metra Młociny lub Marymont, potem do stacji Wierzbno i na koniec tramwajem. Dzięki za konstruktywne porady.

Co do przeprowadzki - to nie wchodzi w grę. Własne mieszkanie na Tarchominie. No chyba, że je sprzedam ;-).
        • horpyna4 Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 13.01.13, 11:27
          Przypominam, że z Metra Wierzbno można dojechać na miejsce autobusem 218 dużo bliżej, niż tramwajem. Sprawdź rozkład 218 na stronie ZTM, może da się do niego dopasować.
      • Gość: białołęczak Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.13, 14:02
        i tu się synku przejechałeś. Na Białołęce większość mieszka we własnych mieszkaniach. To w tzw. Warszawie napływ wynajmuje mieszkania i udaje, że go nie ma, więc podatków nie płaci.
        • Gość: tom Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.jmdi.pl 10.01.13, 19:11
          Czyli należę do większości ;-)
          • Gość: Malwina Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.13, 20:56
            Jeżeli pociąg nie ma opóźnienia (a ma notorycznie), a na 152 nie czeka się 12 minut, bo akurat uciekł, to dojazd S3+152 zajmuje dokładnie tyle samo czasu, co E4+metro+tramwaj, czyli 1 godzinę. Zwykle jednak jazda pociągiem się przeciąga i dojazd zajmuje ok. 1h 10 min - ale są plusy - gwarantowane wygodne miejsce siedzące i mały tłok. Niestety minus jest taki, że pociąg jeździ rzadko i nie każdemu pasuje rozkład. Ja na przykład po ostatnich zmianach musiałam zrezygnować z tej opcji.
            • Gość: czatanoga Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 00:33
              A czy ktoś się orientuje jak najlepiej na tej trasie samochodem i ile to zajmie?
              • dermalamor Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 13.01.13, 10:05
                Gość portalu: czatanoga napisał(a):

> A czy ktoś się orientuje jak najlepiej na tej trasie samochodem i ile to zajmie
                > ?

Na Most Północny, potem Wisłostrada, Trasa AK, Prymasa Tysiąclecia, Bitwy Warszawskiej, Żwirki i Wigury, Racławicka, Wołoska... Pierwsze światła dopiero przy Rondzie Zesłańców, ale ja bym jednak samochodu nie wybierał, bo w szczycie już od Obozowej a czasem i wcześniej wszystko stoi...
                • Gość: czatanoga Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.13, 15:18
                  Moim zdaniem Prymasa Tysiąclecia to kiepski wybór. Zależy oczywiście o której. Jeździłam wcześniej z Bródna i ta trasa była zawsze w godzinach szczytu zapchana masakrycznie. A wiesz jak odcinek od mostu północnego do Łazienkowskiego wygląda? Tak przed 8 mnie interesuje. Chcę kupić coś na Tarcho ale muszę się upewnić, ze da się dojechać bez płaczu.
                  • dermalamor Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 14.01.13, 01:18
                    Gość portalu: czatanoga napisał(a):

> A wiesz jak odcinek od mostu północnego do Łazienkowskiego wygl
                    > ąda? Tak przed 8 mnie interesuje. Chcę kupić coś na Tarcho ale muszę się upewni
                    > ć, ze da się dojechać bez płaczu.

Wisłostrada stoi jeśli już nie od Grota, to przynajmniej od Krasińskiego. Prawa strona jeszcze bardziej. Samochodem to zapomnij żeby w tych godzinach w miarę bezproblemowo dostać się z jednego końca miasta na drugi. Można próbować z Wisłostrady odbić w Podleśną i dalej przez Mickiewicza.. ale tu lądujesz w Centrum... Ja z reguły w szczycie poruszam się samochodem głównie po północnych albo zachodnich rejonach miasta i tu jeszcze da się wytrzymać. Jeśli musisz przebić się przez centrum na południe - to tylko metro albo tramwaj.
              • dorek3 Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 14.01.13, 23:16
                Dziś jechałam po raz pierwszy, ale wyjechałam o 7.00. Dojazd do Galerii Mokotów zajął mi 50 min. Jechałam miastem (od Babki JP II/Niepodległości do Wilanowskiej). Da się ten wynik jakoś poprawić?
                • Gość: czatanoga Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 00:59
                  A jaką dokładnie trasą? Jakbyś dała znać jak coś pozmieniasz będę bardzo wdzięczna :)
                  • sibeliuss Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 15.01.13, 08:08
                    Po co chcesz kupić na Tachominie, kup Ursus, Piastów. W końcu to chyba obojętne, ważne, żeby było tanie.
                    • Gość: czatanoga Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 13:25
                      To wszystko o czym mówisz to jeszcze gorszy dojazd
                  • dorek3 Re: Dojazd z Tarchomina do Domaniewskiej/Postępu 15.01.13, 20:36
                    Wczoraj Most Pn-Wisłostrada-Wilsona (bo korek na Wisłostradzie, chciałam dojechać do Konwiktorskiej)-Popiełuszki-Rondo Babka-JPII-Niepodległości-Wilanowska-Marynarksa
                    Dziś trasę zmieniłam Most Pn-TT- Zwirki-Marynarska ale czas przejazdu b/z.

Ktoś w innym wątku proponował jechać s8 do węzła Połczyńska i dalej Dźwigową i Łopuszańską. Może jutro przećwiczę ten wariant choć nie bardzo wierzę że to coś zmieni. Ma ktoś jakieś alternatywne propozycje? Czekam na otwarcie s2 jak na zbawienie. Ciekawe czy się nie zdziwię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka