Dodaj do ulubionych

likwidacja edków i 101

IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.13, 20:24
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34864,13482284,Po_cichu_tna_komunikacje__Autobusy_jezdza_rzadziej.html
"...ZTM będzie mógł wycofać autobusy z tych linii, które będą się pokrywać z metrem lub tramwajami. "

czyli spodziewać się można, że E4, E8 oraz 101 będą dowoziły tylko pasażerów do tramwaju i przesiadka czyli "dym@3=#80" po schodach... a wówczas...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kocham PO Re: likwidacja edków i 101 IP: *.jmdi.pl 01.03.13, 22:28
      Zakochaj się w Warszawie. Zostaw samochód w domu i korzystaj z komunikacji miejskiej - a idzcie w buraki urzędasy warszawskie, robicie z ludzi durni a idzcie w buraki matki żony, kochanki. A tuż przed wyborami przywrócą wszystkie linie autobusowe i powiedzą Uwzględniajać głos naszych kochanych wyborców........... a po wyborach zlikwidują.Może być tak jak w Bułgarii - tylko na taczkach.
    • Gość: Rychu Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wylecieć IP: *.warszawa.vectranet.pl 01.03.13, 22:51
      Linia 101 co 3 minuty w zupełności wystarczy.
      • tarantula01 Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci 01.03.13, 23:04
        Obecny system linii komunikujących Tarchomin i Nowodwory z metrem jest dla ZTM tańszy w utrzymaniu niż jedno 101 co 3 minuty. Chociażby dlatego, że za E-x ZTM płaci tylko za drogę do/od metra, kiedy autobus jedzie z pasażerami, a za 101 płaciłby w obie strony.
        Obecny układ linii jest też po myśli pasażerów. Ci co chcą szybko i mniej komfortowo tak właśnie jadą.
        • sibeliuss Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci 02.03.13, 00:30
          Panie Wojciechu, czy naprawdę 133 i 152 nie mogą dojeżdżać do 2?
          • tarantula01 Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci 04.03.13, 15:25
            Nie mogą, bo brak taboru, a właściwie pieniędzy na opłacenie wydłużonych kursów. Kilkaset metrów w każdą stronę x liczba kursów dziennie x liczba dni w roku da kilkadziesiąt tys zł.
      • Gość: gosc Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci IP: *.jmdi.pl 02.03.13, 14:36
        akurat do E8 najmniej pasuje okreslenie pseudopospiech. Trzy szybki przystanki i szybciutko na metro. Nie dość że znacznie szybszy to dwa razy częściej.
        • Gość: Rychu Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.13, 22:00
          > Trzy szybki przystanki i szybciutko na metro

Expres gigant. Jedzie razem ze 101 do Porajów, bo zaliczają wspólne światła. Kiedy E8 grzecznie czeka przed czerwonym to 101 wymienia pasażerów na przystanku. Cała rzeczywista różnica wychodzi 2-3 minuty. Ale ja wiem - magia literki E działa.
          • Gość: gosc Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci IP: *.devs.futuro.pl 04.03.13, 12:43
            > Cała rzeczywista różnica wychodzi 2-3 minuty.

Teoretyka od razu można rozpoznać. Zacznij nimi jeździć to przestaniesz opowiadać takie dyrdymały.
            • qnegunda Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci 04.03.13, 14:57
              > Teoretyka od razu można rozpoznać.

Po czym? Jestem pewna, że Rychu świetnie tą okolice zna. Szybciutko, bo ma literę E - może się na wszystkich przystankach zatrzymywać - takie E-6 też pewnie szybciutko leci z zaliczeniem wszystkiego po drodze.
              • Gość: gosc Re: Pseudopośpiechy E-4, E-6 i E-8 powinny wyleci IP: *.devs.futuro.pl 06.03.13, 09:35
                > takie E-6 też pewnie szybciutko leci z zaliczeniem wszystkiego po drodze.
                i właśnie dlatego pisałem tylko odnośnie e-8. E-6 to piramidalne nieporozumienie.

Generalnie powiem tak: od e-8 lepsze byłoby tylko metro.
      • Gość: serf E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 16:24
        Ruchu co ty bredzisz?! Edki wyjątkowo szybko dojeżdżają do Młocin.
        Raz pierwszy i ostatni wsiadłem na Nowodworach w 101 do Młocin gdy uciekł mi edek.
        Przed Porajów miną mnie pierwszy E8, na moście drugi i prawdopodobnie trzeci gdy 101jechał dołem przez patyki... Fakt w 101 było luźno ale jechałem 10 min. dłużej.
        I obawiam się, że tramwajem będzie jeszcze dużej niż 101.
        • Gość: Rychu Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.03.13, 22:05
          > Przed Porajów miną mnie pierwszy E8, na moście drugi i prawdopodobnie trzeci gdy
          > 101jechał dołem przez patyki.

Normalnie siedem zaraz doliczysz.

> jechałem 10 min. dłużej

Nie ograniczaj się - pół godziny. Różnica przelotu może wynieść 2-4 minuty.
          • Gość: serf Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 22:36
            > Normalnie siedem zaraz doliczysz.
            chyba jesteś niedouczony - 1,2,3,4,5,6 i dopiero 7, ja doliczyłem do 3.

> Nie ograniczaj się - pół godziny. Różnica przelotu może wynieść 2-4 minuty.
            oczywiście nie ograniczam się tylko stwierdzam fakt. Wg rozkładu różnica przejazdu może wynieść 5 min., te dodatkowe 5 min. to właśnie zaliczony każdy przystanek i postój na wszystkich czerwonych... no ale Rychu wie lepiej, przelatuje każdym 101, to wie, chłopie odstaw trawę, nie służy ci ;)
            Swoją drogą co za słownictwo "Różnica przelotu"? Skończyłeś w ogóle jakąś szkołę?
            • qnegunda Re: E-4, E-6 i E-8 rulez 04.03.13, 07:39
              > Wg rozkładu różnica przejazdu może wynieść 5 min.,

I tyle wynosi. Inaczej te autobusy nie jeździłyby wcale. Przejazd obu linii musi być realizowany co do minuty, bo jest mało miejsca na pętlach, więc nawet jak kierowca E-8 przejedzie szybciej Światowida to i tak na moście będzie się telepał, bo nie dość, że może się nie zmieścić na pętli, to jeszcze dostać karę za przyśpieszenie.

> te dodatkowe 5 min. to właśnie zaliczony każdy przystanek i postój na wszystkich
              > czerwonych...

E-8 też je zalicza, oprócz jednych (gdzie czerwone trwa max 60 sekund).

Zamiast klepać bezmyślnie w klawisze, to warto 2 tygodnie pojeździć i pomierzyć sobie czasy przelotów od startu na Nowodworach do zgaszenia silnika na Młocinach. Wielkie zdziwienie będzie. Rychu ma racje - to tylko podświadoma magia literki E.
              • Gość: Jagoda Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.jmdi.pl 04.03.13, 17:22
                nie mam nic do roboty tylko jeżdzić całe to ZTM i jej córki Tramwaje i Autobusy to malaria warszawska, a ty klepiesz w klawiaturę i jeżdzisz tam i z powrotem i jeszcze jedno nie 60 sek tylko 85 sek
              • Gość: serf Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 22:31
                Dla mnie 5 min. to i tak dużo. W tym czasie dojdę do pociągu, poczekam chwilkę i jestem już przynajmniej na stacji Wawrzyszew. A w tym czasie ty telepiesz się jeszcze 101. Każda minuta jest ważna bo zarząd tempych mózgów tak poszatkował komunikację aby zmusić do przesiadki a każda przesiadka to 5-10 min w plecy.
                Nie pierdziel o jakiś karach dla kierowców bo to wierutne bzdury jak i o braku miejsca na krańcach. Z Młocin edek odjeżdża zaraz po wypuszczeniu pasażerów, poza tym i tak ma miejsce bo 101 na czas nie dojeżdża.
                Na moście 101 się telepie bo jest blokowane przez troglodytów zjeżdżających na W. A edek śmiga lewym pasem :)

Jeżdżę edkiem o wiele dłużej niż dwa tygodnie i wiem co piszę.
                A na koniec jeżeli komuś nie pasuje edek niech się buja 101. Mi 101 nie pasi i dlatego jeżdżę edkiem. Nie widzę problemu. A ten kto go szuka to wichrzyciel ztm...
                • qnegunda Re: E-4, E-6 i E-8 rulez 06.03.13, 08:52
                  > Dla mnie 5 min. to i tak dużo. W tym czasie dojdę do pociągu, poczekam chwilkę
                  > i jestem już przynajmniej na stacji Wawrzyszew.

Szczególnie przy metrze jeżdżącym co 5-7 minut.

> Nie pierdziel o jakiś karach dla kierowców bo to wierutne bzdury jak i o braku
                  > miejsca na krańcach

Grunt to dyskusja z teoretykami.
                  • Gość: gosc Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.devs.futuro.pl 06.03.13, 09:50
                    > Szczególnie przy metrze jeżdżącym co 5-7 minut.

ej no... bez takich chamskich zagrywek.... czy szanowna koleżanka nie zauważyła że wtedy gdy jeździ e-8 to metro kursuje w zasadzie co 3 minuty?
                  • Gość: gość Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 21:05
                    > Szczególnie przy metrze jeżdżącym co 5-7 minut.

kiepska prowokacja i do tego brak elementarnej wiedzy
                    pomiędzy 6.00 - 9.00 metro kursuje co ok. 3 min.

> Grunt to dyskusja z teoretykami.
                    owszem jestem teoretykiem, ponieważ nie mam możliwości weryfikacji rzekomo nałożonych kar. Jeżeli kary by były nakładane przynajmniej podniósł by się poziom kultury kierowców i czystość autobusów - to na co mają wpływ kierowcy. Kar nie ma, więc po co być kulturalnym... Jeżeli to negujesz oznacza, że masz dostęp do takich danych więc jesteś pracownikiem komunikacji i w tym momencie wichrzycielem albo po prostu zakompleksionym trolo-matołkiem.
                    • Gość: Rychu Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.03.13, 23:57
                      > pomiędzy 6.00 - 9.00 metro kursuje co ok. 3 min.

Rozkładowo. Wystarczy, że jakiś tempak nie zdąży się zmieścić po drodze i przytrzyma drzwi - od razu spada to do 5.
                      • Gość: gość temat postu to edki a nie metro IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 21:18
                        temat postu to edki a nie metro
              • Gość: gosc E-8 rulez IP: *.devs.futuro.pl 06.03.13, 09:41
                > Rychu ma racje - to tylko podświadoma magia literki E.

Nie ma racji. A na pewno nie w przypadku e-8. Jeszcze nie zaproponowano nic szybszego, w dotarciu do metra, niż właśnie E-8. I to zarówno teraz jak i wtedy gdy nie było mostu północnego.

Tak jak już wyżej napisałem: lepsze od E-8 może być tylko metro.
            • Gość: m. Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.jmdi.pl 04.03.13, 19:06
              > Swoją drogą co za słownictwo "Różnica przelotu"? Skończyłeś w ogóle jakąś szkołę?

To taki slang, którym posługuję się na tym forum osoby związane z ZTM (mimo, że zaprzeczają temu)
              Inne ulubione zwroty OIDP to:
              - potoki podróżnych
              - "jak ktoś ma odmienne zdanie to jest z ZTM?"
              • Gość: Rychu Re: E-4, E-6 i E-8 rulez IP: *.warszawa.vectranet.pl 07.03.13, 00:00
                > - "jak ktoś ma odmienne zdanie to jest z ZTM?"

To takie polskie. Brak argumentów merytorycznych i od razu adwersarz z ZTM - ciężko zrozumieć, że nie wszyscy są roszczeniowymi tapirami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka