Dodaj do ulubionych

Cisza nocna

30.09.04, 06:55
Obserwuj wątek
    • nkustra Cisza nocna 30.09.04, 07:01
      Witam,
      korzystajac z okazji chcialbym z calego serca podziekowac sasiadce z drugiej
      klatki bloku D ( prawdopodobnie D14 ) za uswiadomienie mi, ze cisza nocna
      obowiazuje nie od 22.00 jak sadzilem, lecz od ok. 1:00, czyli od tej godziny gdy
      ta kobieta uzna ze juz starczy.
      Jednoczesnie gratuluje (sobie) wspanialych sasiadow z tej klatki, ktorzy woleli
      wygladac z okien, wystawac na balkonach a nie mieli odwagi(?) zapukac do tej
      kobiety i zwrocic jej uwagi. Serdecznie gratuluje, bardzo serdecznie.
      Norbert
      PS. Bardzo mnie dziwi taka postawa - w koncu niektorzy z nich maja dzieci ...
      Wspanialy przyklad.
      • mokd Re: Cisza nocna 30.09.04, 07:24
        czesc! ojej a co sie stalo - ktos cos remontuje? ja nic nie slyszalam,
        mieszkam w innej klatce. wspolczuje! kiedys ktos nawet wywiesil kartki z
        przypomnieniem, ze cisza nocna obowiazuje od 22 do 6 rano, troche mnie to
        smieszylo - uznalam, ze to oczywiste - widac nie dla kazdego...
        zreszta na tym osiedlu juz chyba nic nie powinno dziwic...\
        pozdrawiam, G.
      • marta_ef Re: Cisza nocna 30.09.04, 08:35
        Norbercie,

To nie D 14!!! Ja tam mieszkam i zapewniam ,ze to nie my! U nas w klatce nie ma
        numeru mieszkania 13 i podejrzewam, ze wlasnie dlatego pomyslales ze to 14-tka!
        U naszej sąsiadki faktycznie bylo glosno, ale to napewno "wypadek przy pracy"!
        Gdyby byla taka mozliwosc zrobila by to następnego dnia ale niestety widocznie
        nie bylo wyjscia. I mysle, ze nie masz mimo wszystko takich zlych sąsiadów w
        klatce obok!

Pozdrawiam,

Marta:)
        • nkustra Re: Cisza nocna 30.09.04, 09:55
          Marto,
          przepraszam za D14, policzyłem sobie okna i tak mi jakoś wyszło. A co do tego
          wypadku przy pracy, to nie trafia do mnie takie stwierdzenie, jak zawale robote
          przez niewyspanie to nikt mnie w pracy po głowie nie pogłaszcze. Cisza nocna
          obowiązuje od 22 a nie od 1 w nocy.
          Ja jakoś potrafilem wykańczać mieszkanie przestrzegajac tych godzin, podobnie
          jak większość sąsiadów. Rozumiem, ze mozna sie poslizgnac troche poza godzine 22
          ale nie 3 godziny, bez przesady. W koncu mieszkamy jeden nad drugim, ściany są
          cienkie i całkiem nieźle przenoszą dzwięki, a co niektorzy zachowuja sie jakby
          mieszkali w domu na duuzej dzialce. Qltóry troche proponuje.
          Pozdrawiam
          Norbert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka