Dodaj do ulubionych

OKNA reklamacje

08.01.06, 15:47
Witam czy może ktoś reklamował swoje okna w mieszkaniu, konkretnie chodzi mi
o czas gwarancji jaką Terenix na udzielił (wydaje mi się że była mowa o jakiś
3 latach, ale nie jestem pewien).
Ponieważ wczoraj przy mrozie ok -12 st. C pękła mi szyba wewnątrz i
zastanawiam się czy to gwaranjca może objąć. Oczywiście przy szybie nie było
promienników ciepła itp. , poprostu samoistnie pękła ijuż jest problem.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mokd Re: OKNA reklamacje 09.01.06, 11:10
      a kiedy bylo - 12 stopni?! o kurcze, jakos to przegapialm... na szczescie z
      moimi szybami jest wszystko ok, ale Twoj przypadek wydaje mi sie jak
      najbardziej nadajacy sie do reklamacji! niestety nie wiem jak dluga gwarancja
      obejmuje okna... zycze powodzenia, G.
      • marcin55cm3 Re: OKNA reklamacje 08.02.06, 15:15
        Witam,

Właśnie od kilku dni mam ten sam problem z moim oknem. Mam pęknięcie w postaci
        litery V od wewnętrznej strony w prawym dolnym rogu (wydaje mi się że się
        powiększa). Może to kwestia złego osdadzenia okna. Cóż trzeba udać się z
        reklamacją do Terenixu.

Pzdr
        Marcin
        • kahol Re: OKNA reklamacje 09.02.06, 23:31
          Osobiście zgłosilem ten fakt do Terenixu (co radzę również uczynić), po czym
          przyszli Panowie z firmy, która jest producentem okien. Insekcja jednoznacznie
          nie stwierdziła czy jest to defekt obsadzenia okna, czy też moje nieumyślne
          uszkodzenie (jednak dawali do zrozumienia że raczej to drugie) pęknięcie ma
          kształt półkola. Po chwili wymierzyli okno i wyszli mówiąc że zamówią okno tj.
          szybę i zostanie wymienione. Jednoznacznie nie powiedzieli kto za to zapłaci.
          Cóż na razie mam czekać na odpowiedź około 2 tygodni, zatem radzę uczynić
          podobnie. Nadmienię iż wcześniej kilkakrotnie reklamowałem to okno ze względu
          na ciężkie otwieranie okna, prawdopodobie sugerowanym ciągłym osiadaniem
          budynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka