Dodaj do ulubionych

Coś wygląda na to, że

26.01.14, 17:47
WBC wyczerpało się i zamiera sad
Obserwuj wątek
    • kolejar Re: Coś wygląda na to, że 26.01.14, 23:54
      A na co ma wyglądać??? Bredzą coś na siłę od jakiegoś czasu, że niby co?
      A ja się znów zakochałem platonicznie!!!
      "Sorry, że zima jest zimą..." Ale to nie moja miłość z zimy, bo tak troszkę od dawna. Myślę, że ta pierwsza się nie obrazi i wróci - dobry czas! Tak przepraszam, że moje Miłości Wielkie a platoniczne, to Premierki wink sad Najpierw Julka, a teraz Elka!
      • chlorofil1 Re: Coś wygląda na to, że 27.01.14, 00:19
        kolejar napisał:

> A na co ma wyglądać??? Bredzą coś na siłę od jakiegoś czasu, że niby co?
        > A ja się znów zakochałem platonicznie!!!
        > "Sorry, że zima jest zimą..." Ale to nie moja miłość z zimy, bo tak troszkę od
        > dawna. Myślę, że ta pierwsza się nie obrazi i wróci - dobry czas! Tak przeprasz
        > am, że moje Miłości Wielkie a platoniczne, to Premierki wink sad Najpierw Julka, a
        > teraz Elka!
        Lepiej byś Kolejarzu napisał coś o kolei. Wybacz, ale te Twoje miłości (platoniczne i nie) są nudne.
        • kolejar Re: Coś wygląda na to, że 27.01.14, 01:52
          Już widzę styl niejakiego Wu Tsy vel Napoja big_grin Że to, czy tamto moje jest nudne i lepiej... A sam sobie powiedz, co Tobie lepiej, bo coś do d... chyba?
          A moje miłości platoniczne są bardzo interesujące - jak ktoś nie kuma, to ma zaćmienie umysłu.
          1. Elka z Myslowitz jest właśnie od kolei w randze wicepremiera RP. Chyba ciekawe i o kolei właśnie?
          2. Julka chyba jednak wreszcie wyjdzie z łagru. To zauważ, durniu, przepraszam, że Janukowycz już tak pęka, że zastępcy Julki wczoraj zaoferował premierostwo! A Witaliiiiiij Kliczko -przyłoży!
          • chlorofil1 Re: Coś wygląda na to, że 27.01.14, 21:58
            kolejar napisał:

> Już widzę styl niejakiego Wu Tsy vel Napoja big_grin Że to, czy tamto moje jest nudne
            > i lepiej... A sam sobie powiedz, co Tobie lepiej, bo coś do d... chyba?

Masz jakąś obsesję na temat Napoja. Ja się tłumaczyć nie mam zamiaru, NSA i tak doskonale wie kto jest kim.

> A moje miłości platoniczne są bardzo interesujące - jak ktoś nie kuma, to ma za
            > ćmienie umysłu.

Twoje miłości platoniczne są trywialnie nudne - silna baba na stanowisku to Cię kręci. Wujek Freud uśmiecha się szeroko.

> 1. Elka z Myslowitz jest właśnie od kolei w randze wicepremiera RP. Chyba cieka
            > we i o kolei właśnie?
            > 2. Julka chyba jednak wreszcie wyjdzie z łagru. To zauważ, durniu, przepraszam,
            > że Janukowycz już tak pęka, że zastępcy Julki wczoraj zaoferował premierostwo!
            > A Witaliiiiiij Kliczko -przyłoży!

Ukraina się rozpada, trwa wojenka domowa. Pomyśl ciut głębiej o ludzkim cierpieniu.
            • chlorofil1 Bokserzy górą 27.01.14, 22:05
              Cytat
              ...zaś Kliczce - tekę wicepremiera ds. nauki i kultury.
              • kolejar Re: Bokserzy górą 28.01.14, 21:11
                chlorofil1 napisał:

> Cytat
                > ...zaś Kliczce - tekę wicepremiera ds. nauki i kultury.
                >

Nie interesuję się boksem, więcej, nie znoszę takiego "sportu". Ale Witalij akurat na Ministra Kultury trochę się nadaje - zwany "doktor pięść", bo ma doktorat z filozofii!
                • chlorofil1 Re: Bokserzy górą 29.01.14, 01:57
                  kolejar napisał:

>
                  > Nie interesuję się boksem, więcej, nie znoszę takiego "sportu". Ale Witalij aku
                  > rat na Ministra Kultury trochę się nadaje - zwany "doktor pięść", bo ma doktora
                  > t z filozofii!

O czym jest ten doktorat?
    • map4 Re: Coś wygląda na to, że 27.01.14, 11:36
      To mi raczej na zimowy sen wygląda.

A może się po prostu tematy skończyły ?

No bo w polityce, panie kochany, to już nic nie może nas zaskoczyć:
      w Syrii dalej mordują, na Ukrainie się dopiero do tego przymierzają.
      Chińczycy skupują złoto, a FED skupuje długi. Abe z Japonii, Draghi z Europy i właściciele FED oraz Bank of England (rodziny Rotschildów, Morganów, Gouldów, Goldmanów i tak dalej) twierdzą, że rozwiązaniem problemu zadłużenia jest jeszcze większe zadłużenie.

W Polsce rząd kradnie pieniądze przyszłym emerytom a przyszli emeryci nawet jednej demonstracji nie zorganizowali.

Z ciekawszych wydarzeń mogę tylko wspomnieć o nieoczekiwanym spotkaniu służbowych odrzutowców Islamskiej Republiki Iranu oraz Izraela na lotnisku w Zurychu.

A było to tak: obydwie maszyny z premierem Izraela oraz prezydentem Iranu lądowały jedna po drugiej. Dlatego dostały miejsce postojowe na płycie zuryskiego lotniska jedna obok drugiej. Irańczycy wysiadając z odrzutowca mocno się pospieszyli, żeby nie lecieć jednym helikopterem z żydami. Bo kiedy irańczycy z maszyny wysiadali, żydzi już po lotnisku kołowali.

Żydzi z kolei wysiadając ze swojego odrzutowca nie mogli się powstrzymać i trzaskali irańskiej maszynie zdjęcia komórkami.

Choć w Davos obydwie delegacje mieszkają zaledwie 200 metrów od siebie, to udaje im się idealnie nawzajem się ignorować. Co innego ich samoloty, które czule skrzydło w skrzydło spędzając razem zimne szwajcarskie noce szeptem opowiadają sobie sekrety ich właścicieli.

Jeśli o gospodarkę chodzi wypada wspomnieć jeszcze o tym, że t.z.w. zachodowi skończyło się złoto. Teraz fizyczny metal jest sukcesywnie kradziony posiadaczom ETF-ów. Srebro też już się skończyło. Chińczycy wymienili posiadane długoterminowe obligacje USA na krótkoterminowe, co sugeruje zmianę ich podejścia do amerykańskiego długu. Nowe papiery przestali kupować a starych się już niedługo pozbędą. Dolar jako waluta w rozliczeniach międzynarodowych traci. Yuan zyskuje.

USA na parkiecie polityki międzynarodowej zostało zmarginalizowane i jedynym narzędziem polityki pozostała armia. Obama zadecydował, że armia ma być w stanie prowadzić jedną wojnę na raz. Za Busha były dwie.

Chińczycy mają lotniskowce, którymi są w stanie ochronić własne szlaki importu ropy. Amerykanie odkryli gaz i ropę w łupkach, więc Europie pozostaje tylko łaska i niełaska Rosjan.

W ten sposób Europa się skończyła. Każdy grabi do siebie, a Europa bez wspólnej armii na nikim w świecie nie robi już wrażenia.

Programy oddłużenia południa Europy spowodowały tylko skokowy wzrost ich zadłużenia. Brawo.

Znany nam świat rozpada się na naszych oczach i wyraźnie widać już, że wizja Orwella (planeta podzielona pomiędzy trzy mocarstwa) zaczyna się spełniać.

Podsumowując: nudy, po prostu nudy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka