Dodaj do ulubionych

Przedszkole

13.04.11, 23:16
Dowiedziałem się, że moja córka nie została przyjęta do przedszkola, tak oto za lata płacenia podatków dostałem super lekcję. Do różnych Raszyńskich problemów, np. wrzucanie śmieci na działkę, czy np. nieprawidłowe wykonanie drogi, przez co zawsze przy chodniku stoi woda(po deszczu) a przy dużym deszczu wlewa się na działkę, można było to zrobić w ramach rękojmii ale na moje uwagi nikt nie zareagował. Już raz miałem chętnych na dom, teraz sprzedam na pewno, jak jeszcze czytam co tu się dzieje, to nie mam wątpliwości, i żadne zmiany władzy niczego nie zmienią.
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: Przedszkole 14.04.11, 11:11
      Ale naprawdę nie dostałaś się do żadnego przedszkola czy też nie dostałaś się do wybranego? Nie wiem gdzie składaliście papiery, ale jeśli na Poniatowskiego to o ile rozumiem każde dziecko poza tymi z 2009 (czyli dwulatkami, a one rzadko kiedy są przyjmowane do przedszkoli) ma miejsce tylko, że rodzice muszą zdecydować czy chcą do punktu przedszkolnego przy szkole czy na Spokojną.

Wyglada na to, że tam prawie nikt nie składał papierów więc może będzie miejsce i dla dzieci z innych placówek.

Po pierwsze sprawdź tutaj:
      www.przedszkole2.raszyn.bip.net.pl/?a=411
      oraz popatrz tutaj (wydaje się, że zostało dużo miejsc):
      www.przedszkole2.raszyn.bip.net.pl/?a=409
      www.przedszkole2.raszyn.bip.net.pl/?a=410
      A ostatecznie zadzwoń tutaj, warto się rozsądnie odwołaćsmile:
      Referat Oświaty i Spraw Społecznych (22) 701 77 62
      Wydaje się, że miejsc nie powinno brakować, ale może się mylę...
      • grocholica Re: Przedszkole 14.04.11, 11:26
        przepraszam za "łaś", jakoś tak pomyślałam, że to mama piszesmile
        • axel.roy Re: Przedszkole 14.04.11, 11:50
          Dziękuję Ci bardzo, rzeczywiście jestem tatą, zdenerwowałem się, bo wszyscy moi koledzy nie mają takich problemów. Składałem wniosek do przedszkola przy ul. Pruszkowskiej dzień przed końcem składania wniosków, Pani dyr. nic nie mówiła, że jest dużo chętnych. A potem, okazało się, że moja córka nie jest na liście, w Warszawie są miejsca, ale nie będę woził dziecka, przez całe miasto w korkach i w spalinach. W ogóle bardzo Ci dziękuję, tak niewiele dobrego spotkało mnie w tym Raszynie od czasu kiedy w nim zamieszkałem - 2001 r., od tej pory tylko dziwuję się i nadziwić się nie mogę, że można tak nieudolnie prowadzić gminę, która powinna być perełką w śród gmin. Coś będę próbował zrobić jeszcze(w kwestii przedszkola, do prywatnego bym moż dał dziecko, ale do takiego co jest 30 lat na rynku, do innego nie mam zamiaru), ale poważnie zastanawiam się nad wyprowadzką, a już na pewno wymelduję całą rodzinę, nie będę płacił już więcej podatków w gminie, która jest dla mnie tak nieprzyjazna-pozdrawiam Cię, odezwę się wieczorem
          • angiw Re: Przedszkole 14.04.11, 19:46
            a z którego rocznika jest córka? w Warszawie też bardzo dużo dzieci się nie dostało. a może rzeczywiście spróbować w Punkcie na Spokojnej lub Szkolnej? tam będą jeszcze dzieci przyjmować, bo są miejsca
            • axel.roy Re: Przedszkole 14.04.11, 19:54
              Dzwoniłem, otrzymałem informację, że nie ma miejsc, problem w tym, że złożyłem wniosek do przedszkola na Pruszkowskiej, czyli moje dziecko nie może być w grupie oczekujących w innych placówkach, chyba żeby tam były miejsca, ale tam nie ma. Moja córeczka jest z 2008 r.
              • grocholica Re: Przedszkole 15.04.11, 08:58
                Na prawdę radzę kontaktować się z wydziałem oświaty, albo wójtem - to mała gmina, gdzie zawsze tak można coś wskóraćsmile Powiem tak od niedostania się do przedszkola mojej starszej zaczęła się przygoda z tym forum i gminnymi władzamismile
                Wtedy składałam też pod Topolę, ale nie było jeszcze Pruszkowskiej i z rocznika mojej córki dostało się 4 dzieci - nieźle byłam wściekła. i wiesz co buntowanie ludzi na forum i znajomych rodziców dzieci, które się nie dostały zaowocowało tym, że powstałą jeszcze jedna grupasmile Pohałasuj trochę, ale też w gminie, byś nie był bezimiennysmile Po prostu konkretny podatnik, wyborca, który jest niezadowolonysmile
                • maw01 Re: Przedszkole 15.04.11, 10:16
                  Grocholica ma rację, spróbuj w ten sposób. Moje dziecko też nie dostało się do przedszkola w Raszynie. Było to w 2007 roku, kiedy przedszkoli było mniej. Nam zabrakło jednak determinacji do walki i posłaliśmy Wiktora do przedszkola prywatnego w Łazach. Na początku myślałem, że tylko tymczasowo. Jednak byliśmy zadowoleni i uczęszczał tam przez całe 3 lata. Nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło. Okazało się, że gdy poszedł do szkoły, nauczycielka stwierdziła, że jest bardzo dobrze przygotowany i w dużej mierze to zasługa dobrego przedszkola.
                  Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce.
                  • alan.2 Re: Przedszkole 24.05.11, 22:54
                    Zapraszam do mojej niepublicznej placówki. Mam jeszcze wolne miejsca. Jestesmy najtańszym niepublicznym przedszkolem. Obecnie w moim przedszkolu jest 14 dzieci, maksymalna ilość to 25. W małym przedszkolu dzieci czują się bezpiecznie, a panie mają czas dla każdego z nich. Przyjmujemy dzieci od lat dwóch. Tel. 602 66 43 42. Adres: Kościuszki 19 w Raszynie. www.alanlange.edu.pl
                    • axel.roy Re: Przedszkole 27.05.11, 16:05
                      Dziekuję za zaproszenie, ale po moich doświadczeniach z prywatnymi placówkami w tym zakresie nie skorzystam raczej, zresztą pisałem juz o tym. Mam znajomych, którzy pootwierali przedszkola, wiem na czym to polega, oczywiście-Państwa placówka może być o.k., ale........., nie zawsze chodzi o cenę. Jeden z moich znajomych otworzył przedszkole dysponując naprawdę niewielkimi środkami, ma tanio, ale to i tak za drogo........smile-pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka