jacek-wisniewski
15.02.14, 09:42
Darka Marcinkowskiego jako człowieka lubię i szanuję. Ale artykułem w ostatnim WPR mnie wkurzył. Jako samorządowca i jako mieszkańca Gminy Raszyn.
Dojazd do Pruszkowa jest bardzo ważny dla naszych mieszkańców. Od lat nikt nie potrafi się skutecznie zająć tą sprawą. Skutecznie, to znaczy tak, abyśmy wreszcie mieli stały dojazd do szpitali i urzędów w "stolicy" powiatu. W artykule Darek unosi się irytacją i dziwi się.
Darku, transport zbiorowy jest zadaniem własnym ... gminy. Napisz ten list do siebie i Andrzeja Zaręby. Również fakt tego, ze nikt nie interesuje się w starostwie pismem Przewodniczącego Rady Gminy Raszyn ma puentę dosyć smutną. A jak długo nie odpowiadasz Darku na pismo nauczycieli z Gimnazjum w sprawie ewentualnej budowy hali sportowej?
O zadaniach samorządu po 2 kadencjach powinieneś wiedzieć Darku wszystko.
Transport zbiorowy gminy mogą realizować same, lub tworząc związki gminne celowe. Gmina Raszyn jest najbardziej zainteresowana. Może zamiast ładować akumulatory (Darek wie o co chodzi) czas na rzeczywiste zajęcie się samorządem w Gminie Raszyn. Zorganizuj Darku rozmowy z władzami Gminy Michałowice i Nadarzyn oraz powiatu w sprawie wspólnego stworzenia tego zbiorowego transportu. Ja jestem za. Jak chcesz to z przyjemnością ci w takich realnych działaniach pomogę. Oczywiście społecznie i bez interesu politycznego, bo wszak nie startuję w wyborach.
Ale wywołany przez Darka problem jest ważny. Warto się tą sprawą zająć na poważnie. Gdybyś Darku odpowiadał na ten wpis, to proszę wypowiedz się też w sprawie nowego stanowiska kierownika. To też ludzi bulwersuje.