09.04.15, 14:48
Wygrał Pan Mariusz! To nasz nowy wybrany w uczciwym konkursie dyrektor Centrum Kultury. Gratulujemy wygranej, mimo tak mocnej konkurencji.
Kurcze, a może to nie teraz tylko za tydzień miałem zamieścić te gratulacje? Jeszcze ktoś pomyśli, że konkurs był ustawiony. Zarobiony jestem, zarobiony. Jak by co za tydzień też zamieszczę. Najwyżej dwa razy będziemy się cieszyć. A co tam. Najważniejsze, że wygrał ten co powinien. Najlepszy.
Obserwuj wątek
    • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 09.04.15, 16:20
      Wszyscy mamy nadzieję że wynik będzie taki jak napisałeś! Chyba nie ma osoby w Raszynie ( z Panią Kuczarą na czele ) co by nie kibicowała temu jakże wykwalifikowanemu menadżerowi kultury! Dla dobra nas wszystkich ten Pan musi wygrać!
    • sekler Re: BRAWO CKR 09.04.15, 20:07
      no cóż ja też GRATULUJE... wygranej i głupoty... ale na głupotę przyjdzie czas. A gratuluje oczywiście tylko sobie, że jak to mówią wykrakałem to już 2 miesiące temu...
      • starix62 Re: BRAWO CKR 13.04.15, 16:43
        bocian, to chyba jakiś kretyn, bo z nas chce zrobić idiotów ! Po kiego ch..ogłaszać konkurs na takie, ( to normalnie śmierdzi kryminałem ) czy inne stanowisko. Wystarczy zapytać Sęklera, będze taniej i " przejrzyściej " Wyniki " konkursów Grześ zna z wyprzedzeniem ! Oczywiście, to tylko " przypadek "
        • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.04.15, 17:01
          Niestety to prawda... TW od 16 listopada 2014 roku udowadnia, że jest niezrównoważony psychicznie...
    • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.04.15, 20:56
      A Zaręba i sługusy ze (ZD)rady gminy tak wykombinowali, że CKR zacznie funkcjonować dopiero od września! Ludzie cały rok budynek CKR otwierany z taką pompą w październiku 2014 będzie stał pusty bo Andrzej Wiesław nie chciał przenieść GOKu z jednego budynku do drugiego! Wolał się mścić i zwalniać kompetentnych ludzi z pracy, a do tego wciska kit mieszkańcom, że to dla dobra gminy, że tak trzeba żeby było lepiej... To się robi czeski film... Przecież Ci ludzie działają w ciemno od kilku miesięcy! Koncepcje dotyczące przyszłości kultury w Raszynie zmieniały się kilkakrotnie. Interweniował Wojewoda, (ZD)rada cofała własne uchwały... To pokazuje, że Zaręba nie ma planu. Szuka rozwiązania na siłę, starając się reagować na to co się dzieje. Ale zapewniam Was, że to nie o dobro gminy chodzi, a spełnienie obietnic wyborczych - tylko nie tych złożonych mieszkańcom, a partii i ludziom, u których TW zaciągnął długi w trakcie kampanii.
      • starix62 Re: BRAWO CKR 13.04.15, 21:51
        Pisze Nowy na forum, że CRK zacznie funkcjonować od września, wydano tyle kasy na to " coś " co miało być sfinansowane z środków zewnętrznych ( prawda, panie brudasie ? ) a tu jedno wielkie g...no, zero dotacji, zero pojęcia o pozyskiwaniu środków, tylko całowanie rączek przed wyborami ! ( ja, tą niekompetencję traktuje jako sabotaż ! ) To samo dzieje się z Ośrodkiem Zdrowia, od 2015 roku, wedle kłamczucha bociana i brudasa, miał działać i na dodatek, mieli być specjaliści !!! Może pani kaiper ( red. Kuriera Rodzinnego ) wyjaśni nam na forum KR dlaczego jest inaczej ? ( znaczy jedna wielka klapa )
        • roz.czarowany Re: BRAWO CKR 14.04.15, 15:37
          nie obchodzą mnie przepychanki polityczne, ale w tej gminie wygląda na to, że wszystko leży. W tym tygodniu przyjedzie do mnie rodzina, zaglądam na stronę urzędu gminy a tu wszystko nieaktualne: bieg raszyński, który już był, koncert o Papieżu też już był, itd - nie dość, że jakieś takie cieniutkie te propozycje (i raczej do wąskiego grona zainteresowanych, bo jedno dla sportowców drugie dla ??? wielbicieli - z całym szacunkiem - zmarłego Papieża ) to jeszcze nieaktualne i nic w planach??? czy to prawda, że jak piszą wyżej tak ma być aż do września? Po kampanii wyborczej "na bogato" teraz zaciskamy pasa - no cóż - pojedziemy do Michałowic
          • starix62 Re: BRAWO CKR 14.04.15, 17:21
            leży, bo taką mamy radę gminy ! Jak by mieli ja.a i jajniki na miejscu, samodzielnie potrafili myśleć, to by bocian przestał ( pod publikę ) całować rączki i wciskać ludziom ciemnotę ! ( czytanie Kuriera Rodzinnego, wymaga natychmiastowego kontaktu z egzorcystą ) Takie ptaszysko należy potraktować azotoksem, ( DTT) by już nigdy nie szkodził i nie doił pieniędzy z Gminy Raszyn. Nara.
            • kjwojtas Re: BRAWO CKR 15.04.15, 21:11
              Tak gwoli wyjaśnienia: po kiego grzyba radnym jaja, czy jajniki, gdy im i tak dzieci bocian przynosi?
          • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 14.04.15, 20:36
            Pan Mariusz Smolicha wygrał uczciwy konkurs na dyrektora CKR więc teraz będzie się działo w naszej kulturze!!!
            • sekler Re: BRAWO CKR 14.04.15, 21:10
              CBA będzie miało co do roboty... a poza tym jak powiedział starix trzeba zapytać sęklera a ja już powiem co będzie... a będzie możecie mi wierzyć. Powiem wam szczere, że w tej sytuacji to bym na miejscu "szczęściarza" (tego co miał wygrać) i jak się okazuje wygrał... Smolichy się zastanowił... bo może być tak, że dziś będzie miał z tego powodu same kłopoty a nie pełne koryto jak mu się wydaje... no ale to już nie mój problem a Smolichy... CBA no i może jeszcze kogoś innego...
              tak więc powtórzę ma ktoś może numer do CBA... prokuratury... CBŚ-u podajcie a zadzwonię możecie mi wierzyć...
    • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.05.15, 10:42
      Wie ktoś dlaczego Pani Kajper manipuluje pisząc że: Problemy wynikające
      z ciągłego odwoływania się od decyzji podejmowanych przez Radę Gminy i Wójta Gminy
      w sprawie działania gminnych instytucji kultury, przez grupę niezadowolonych osób,
      zostały ostatecznie rozwiązane". Dlaczego Pani Kajper nie napisze że CKR działało by już od października, gdyby Zaręba nie okłamał wszystkich i przeniósł od razu GOK do nowej siedziby tak jak pierwotnie planowano? Dlaczego Pani Kajper nie pisze, że to całe zamieszanie było tylko po to żeby zwolnić Iwickiego, a Smolichę zrobić dyrektorem CKR? Dlaczego Pani Kajper nie pisze, że Lechańska najpierw pozbyła się Kuczary i Iwickiego, a teraz zajęła ich miejsce? I dlaczego Pani Kajper pisze tylko o tym że Zaręba powołał Smoliche na stanowisko dyrektora CKR, a nie wspomina nawet slowem, że wcześniej Wojewoda Mazowiecki unieważnił konkurs na dyr. CKR bo był przeprowadzony z rażącym naruszeniem prawa? Można by mnożyć takie przykłady z ostatniego numeru KR, ale resztę każdy niech sam sobie doczyta... Kłamstwo, obłuda, manipulacja i cenzura! To PROPAGANDA! - tak wygląda informowanie mieszkańców o tym co się dzieje w gminie....
      • tuurodzony Re: BRAWO CKR 13.05.15, 12:44
        Mniemam że to co piszesz jest prawdą, to dowodzi że nowa gminna władza przejęła wzorce postępowania poprzedniej ekipy wywodzącej się z PO.
        • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.05.15, 13:06
          Oczywiście, że to prawda i dobrze Pan o tym wie. Mnie tam nie interesuje czy to PO, PiS czy Kukiz.... Mnie interesuje, że to się dzieje w Raszynie, a odpowiedzialny jest za to Zaręba. Kucharski, Lechańska, Marcinkowski, Chmielewski itd... Tu chodzi o ludzi, którzy w tej chwili rządzą w Raszynie i ich standardy. Z tą ekipą patologie będą cały czas, nie ważne jakim będą się zasłaniać szyldem partyjnym.
          • tuurodzony Re: BRAWO CKR 13.05.15, 15:54
            Trudno szybko wyeliminować wszystkie patologie pozostawione przez PO, ale działania będą skutecznie prowadzone
            • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.05.15, 16:15
              Pan dalej swoje, a ja mówię, że to nie PO, bo teraz jest PiS i jeszcze gorzej niż było. Proszę prowadzić działania, mające na celu wyeliminowanie z polityki następujących osób: Zaręby, Lechańskich, Kucharskiego, Chmielewskiego, Marcinkowskiego. To te osoby, a nie jakaś tam partia siedzą teraz przy korytku i są odpowiedzialne za to się dzieje w Raszynie. Jeśli to PO jest winna tej sytuacji według Pana, to przypomnę że Zaręba rządzi już drugą kadencję i miał 4 lata na pozbycie się tych patologii. Dlaczego więc tego nie zrobił? Bo sam je tworzy! Bo jak wytłumaczyć tą samowolkę Lechańskich co gminę traktują jak kurkę znoszącą złote jajka? Dlaczego Lechańska z 3 gminnych instytucji dostaje wynagrodzenie, a jej mąż jest prezesem EKO? Przecież Zaręba musi sobie zdawać sprawę z tego, że jest to źle odbierane przez mieszkańców, To jest niesmaczne nawet... Czemu na to pozwala? Albo mu to nie przeszkadza, albo Lechańska ma na niego potężnego haka...
              • tuurodzony Re: BRAWO CKR 13.05.15, 16:19
                Człowieku wyluzuj bo ci mózg wybuchnie
                • nowynaforum_raszyn Re: BRAWO CKR 13.05.15, 16:33
                  Lepiej powiedz, która część wpisu zabolała najbardziejsmile
                • starix62 Re: BRAWO CKR 13.05.15, 17:57
                  urodzony, ty normalnie jesteś kretyn !!! WyPISywać głupoty typu; nepotyzm za zareby, to wina Rajkowskiego ! Przypomnę ci, że bocian wywalił całą rajkowszczyznę w 2010 roku i przyjął małżeństwo lehanskich, kowala, kuharskiego, klemaszewska, wymienić moża jeszcze kilkanaście egzemplarzy.
                  • patrzacy.z.boku Re: BRAWO CKR 13.05.15, 18:16
                    kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,17555877,Prorodzinna_polityka_w_Staszowie__Siostra_w_radzie_.html#TRrelSST
                    a nasi u wladzy to jedynacy czy z wielodzietnych rodzin?wink
                    • starix62 Re: BRAWO CKR 13.05.15, 18:40
                      Jeden z radnych, to nawet wielowielodzietnej rodziny.j

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka