Dodaj do ulubionych

Huston, mamy problem ...

22.02.07, 11:23
rety coś białegoo z nieba leci
Obserwuj wątek
    • halibutt Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 13:55
      No to nie dojadę... Klops, wujaszku...
      • zbigniew_grocholice Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 16:47
        ha,

dzwonił ktoś do Urzędu? Co powiedzieli? Widział ktoś piaskarki na Godebskiego,
        Sportowej, Wspólnej?
        • patrzacy.z.boku Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 17:04

---
          *co to,zimy stulecia nie pamietacie?...
          *wielkie mecyje...bozia raczki dala,a pomyslowy dobromir wymyslil opony
          zimowe...panie od zdrowego trybu zycia zachecaja w tv do naturalnych sposobow
          walczenia z bialym darem niebios...
          • dorota022 Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 17:16
            czyli proponujesz na terenie Raszyna formację "wojsk rakietowych < śnieg -
            łopata-powietrze>"?
            • patrzacy.z.boku Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 18:23

---
              *wojsko-swojsko?...niekoniecznie...sepsa,te sprawy...
              *dla niektorych wystarcza,ze krawezniki sa biale jedynie zimowa pora...
    • ziggyksiazek Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 20:06
      a wieczorem tylko dobre wiadomości:
      to coś białego już z nieba nie leci
      drogi pięknie odśnieżone i chodniki też
      w urzędzie się świeci,
      mówią, że wójt sztab kryzysowy zwołał
      inna wersja głosi, że go zawiało
      • j.aranowski Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 20:56
        Coś jednak jest na rzeczy. Do mnie dzwonił ktoś dobrze poinformowany (sory, ale
        informatorów się nie zdradza), że to nie sztab kryzysowy, tylko "tajne"
        spotkanie 6 radnych wójta + jednej niezależnej chorągiewki. Ciekawe, co knują za
        plecami radnych KWGRR?
        • beata103 Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 21:04
          Panie Jarku ,czy sugeruje pan ,ze na tym spotkaniu nie ma Mirka? To byłaby
          jawna zdrada.
        • ziggyksiazek Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 21:05
          panie Jarku, może zamach stanu...

jak to jest KWGRR jeszcze działa? strona internetowa istnieje? MCh jest jeszcze
          liderem?
          • beata103 Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 21:17
            Mam nadzieje,ze pan Jarek się nie obraził na nas.Cieszę się Zbyszku ,że mamy
            podobne skojarzenia nt dzisiejszego "tajnego" spotkania.Nastepne chyba bedzie
            już zorganizowane w jakimś domu prywatnym.
            Panie Jarku,dlaczego pan nie odpowiada ?
            • patrzacy.z.boku Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 21:32
              najciemniej jest pod latarnia...tajne spotkania na oczach wszystkich,to chyba
              tutaj norma...a w kosciele na narutowicza zlapali dilerow narkotykow...

---
              *"skojarzenia to przeklenstwo,lecz mozemy dzis dac glowe,jakiekolwiek
              podobienstwo bylo czysto przypadkowe"...
              • j.aranowski Re: Huston, mamy problem ... 22.02.07, 23:16
                Ja zawsze chętnie z każdym podyskutuję, pod warunkiem, że będzie to dyskusja na
                argumenty a nie pyskówka. Na tym forum, tak się jakoś składa, z czego się
                cieszę, jest kilka osób z którymi można wymienić poglądy. Zapewniam, że się nie
                obraziłem. Szanuję ludzi, którzy mają własne zdanie, nawet jeśli jest ono inne
                od mojego. Pod warunkiem, że nie boją się go wypowiedzieć, bronić i nie zmieniać
                w zależności od "kierunku wiatru". Jeśli ktoś, chciałby ze mną polemizować np. w
                jakimś temacie o którym piszę na stronie Dawid, zapraszam do komentowania moich
                artykułów. Chętnie też umieszczę artykuły takich osób. Uważam, że ci którzy
                czytają o problemach nas wszystkich nurtujących mają prawo zapoznać się ze
                zdaniem każdej ze stron. Co do lidera, to nawet najlepszy w pojedynkę nie
                poradzi sobie. Niestety, po raz kolejny, skład Rady Gminy jest taki jaki jest.
                Jak dotychczas nic nie wskazuje na to, aby (już pomińmy obecny) kolejny budżet
                miał być budżetem kompleksowo podchodzącym do problemów całej gminy. Mam tu na
                myśli, ustalenie priorytetów w kolejności realizacji pewnych zadań gminnych. Na
                skończenie wodociągów i kanalizacji potrzeba (+ -) 120 - 130 milionów złotych.
                Jeśli założymy, że te dwie sprawy są najważniejsze, przez 6-7 najbliższych lat
                nie będzie nowych ulic, boisk, domu kultury itd. Zapewniam was, że na tak
                drastyczne środki, mimo, że znane są przykłady takich wyrzeczeń w innych
                gminach, nasi Radni (nie wszyscy) nie zgodzą się. Choć, gdyby jednak, to
                przyniosłoby to w konsekwencji wiele korzyści. Uzbrojenie terenów we wszystkie
                media zapewne ściągnęło by do nas wielu nowych mieszkańców, powstało by wiele
                domów. I pewnie, nie byli by to biedni mieszkańcy. Suma summarum taka inwestycja
                zaowocowałaby zwiększeniem dochodów w przyszłości, ale to już temat dla
                zawodowych analityków. I jeszcze co do spotkania. Nie wiem, czy odbyło się ono
                na 100%. To, że informacja taka została potwierdzona z 2 źródeł, jeszcze o
                niczym nie świadczy. Może ci radni spotkali się na "herbatce"? Jeśli jednak się
                odbyło, to nie jest mi wiadomo, aby ktoś z GRR był na nim obecny.

Dobranoc wszystkim.
                • elzbieta_kop Re: Huston, mamy problem ... 23.02.07, 11:49
                  Szanowny Panie Aranowski! Czy ma Pan rację, czy nie - nie wnikam... Ale martwi
                  mnie to, że jest Pan żywo zainteresowany losem Gminy, a jakoś nie może się Pan
                  przebić ze swoimi argumentami na górę... Proszę powiedzieć wprost! Rada Gminy to
                  są ludzie, którzy nie mają pojęcia o otaczającym ich świecie. To są - w
                  większości "trzciny na wietrze", ludzie bez jakiegokolwiek kręgosłupa
                  moralnego... Wystarczy, że jeden się wychyli, a reszta pójdzie jak w owczym
                  pędzie. Kto tam jest? Koper? Kuran? Wieczorek? Lipińska? Nowak? Haczkur? No
                  ludzie!!! Popatrzymy!!! Przecież to tylko można się załamać...
                  Mój apel! Mówić wprost! I nie obawiać się używania nazwisk!!!
                • elzbieta_kop Re: Huston, mamy problem ... 24.02.07, 14:08
                  no i co...? Panie Jarku?
                  • j.aranowski Re: Huston, mamy problem ... 24.02.07, 15:18
                    Mam teraz trochę spraw osobistych, dlatego brakuje mi czasu na udzielanie się na
                    tym forum. Pani post jest jednak inspirujący. Jak mi się wszystko poukłada
                    ustosunkuję się do niego szerzej na stronie Dawidy Bankowe.
        • zbigniew_grocholice Re: Huston, mamy problem ... 24.02.07, 16:26
          Ha. Nareszcie?

Radni przejżeli? to DOBRZE. Szkoda tylko że jakoś nie przejżą na sesji.

Iwicki działał podobnie: też zatrudnił znajomego zasiadającego w Radzie Powiatu
          (hint: Pan Stefan O.) podobnie JR zatrudnia M-L. Tylko czemu JR robił "konkurs
          na" zamiast po prostu zatrudnić? Bo czasy się zmieniły i nie można już
          uskuteczniać kolesiostwa. BTW: Pana ML nie było na stronie JR, ani na jego ulotce...
          Kuriera nie ma. Na internetowym bipie dziury, jest 6, jest 8 a "7" z 2007 roku
          brak. Jednym słowem JR chce powrotu starego, on robi swoje, bierze całkiem duże
          pieniądze, a Szwed (SAM!!!) rezygnuje z prawie połowy pensji (tj z prosi o
          obniżkę wynagrodzenia z 1800 do 1100).

lider KWGRR ma również ciepłą posadę, więc siedzi cichutko i pije urzędową
          kawusię. Właśnie, podobno któreś z ministerstw zrezygnowało z kawy i
          ciasteczekm a czy Urząd (czyt. my) płaci za kawę dla wójta? i Soczki na
          posiedzeniu Rady?
          • patrzacy.z.boku Re: Huston, mamy problem ... 24.02.07, 20:56

---
            *to pewnie skrucha za ten potop sprzed wiekow...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka