hauptmannad 28.08.08, 11:58 Założyłem wątek "Dobry wójt Rajkowski". Wpisów niewiele, a dodatkowo dziwi mnie nieobecność PogromcyProstaków. Zakładam więc ten wątek - Zły wójt Rajkowski. Może odzew będzie silniejszy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hauptmannad Re: Zły wójt Rajkowski 28.08.08, 12:06 Dnia 28 sierpnia 2008 o godzinie 11.15. Parking wokół budynku Urzędu Gminy. Z jednej strony budynku Wójt siedzi w służbowym samochodzie i rozmawia przez komórkę, co samo w sobie nie jest złe. Z drugiej strony budynku myty jest gminny samochód dowożący dzieci do szkoły. Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie Gminy Raszyn stanowi w § 4. 30)mycie pojazdów samochodowych poza myjniami [jest dozwolone] wyłącznie w miejscach dozwolonych, a więc: b) na terenach służących do użytku publicznego tylko w miejscach do tego przygotowanych i specjalnie oznaczonych; Oznaczeń, że to miejsce dopuszczone do mycia samochodów nie widziałem, a woda ścieka do zwykłej studzienki burzowej i nie podlega oczyszczeniu. Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: Zły wójt Rajkowski 28.08.08, 16:44 no samochod powinien byc czysty,bo za to mandat tez chyba od policjanta mozna otrzymac,wiec troska o gminne finanse jest...a to mycie to chyba asekuracja przed 1 wrzesnia,zeby rodzice do sadu o odszkodowanie nie podali wojta, ze dzieci pobrudzily sobie odswietne stroje w gminnym pojezdzie...a czy sprawdziles hauptmannadzie,czy uzywany byl szampon do czynnosci mycia, bo zwykla woda to chyba mozna sobie myc,ale wtedy brud slabo schodzi? bardziej straszne by bylo jakby on siedzial w tym samochodzie,a ten samochod wlasnie by myli. Odpowiedz Link
hauptmannad Re: Zły wójt Rajkowski 28.08.08, 17:07 Nie próbowałem jaką wodą było myte, ale Regulamin porządku w Gminie mówi o "myciu" a nie "myciu z detergentem czy bez". Jeżeli przypadkiem oznakują ten plac jako odpowiedni do mycia, to ja zaraz idę z zapytaniem publicznym, jakie wymogi musiał spełnić i co je potwierdza. Nie jestem przeciwnikiem mycia tylko przeciwnikiem pisania prawa, które zaraz się omija. Odpowiedz Link
pogromcaprostakow Re: Zły wójt Rajkowski 29.08.08, 09:10 hauptmannad napisał: > Założyłem wątek "Dobry wójt Rajkowski". > Wpisów niewiele, a dodatkowo dziwi mnie nieobecność PogromcyProstaków. > Zakładam więc ten wątek - Zły wójt Rajkowski. > Może odzew będzie silniejszy? Nie podejmuje z Tobą polemiki bo nie znasz historii czym wykazałeś się wcześniej, powiem więcej Twoje niektóre (większość) argumentów dla poważnego i inteligentnego człowieka są na poziomie przedszkolaka albo i gorzej - żal mi Cię było jak czytam Twoje posty i wpisy do gazet, a jak pomyśle że współpracujesz z takimi ludźmi jak JW to od razu kojarzysz mi się z parciem na władze i pieniędzmi bez żadnych podstaw - fuuu nie dobrze mi się zrobiło... Odpowiedz Link
pogromcaprostakow Re: Zły wójt Rajkowski 29.08.08, 09:11 A poza tym nie mam czasu na pisanie na tym forum gdzie czyta i pisze tu z pięć zakompleksionych osób... Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: Zły wójt Rajkowski 29.08.08, 12:12 ze sie wtrace...wydaje misie, ze wszelkich polemik boja sie ludzie, ktorzy nie maja silnych argumentow, badz maja bardzo slaba wiare we wlasne poglady albo po prostu nie sa to ich poglady i nie wiedza w czym tkwi sedno sprawy... a co do ilosci czytajacych forum, to wydaje misie, ze w urzedzie pracuje wiecej czytajacych osobpolacy maja w sobie plotkarska nature i wszystko idzie na zasadzie lancuszka... Odpowiedz Link
jacek-wisniewski Re: Zły wójt Rajkowski 29.08.08, 14:15 Wolę takich, którzy przez 5 lat bytności w naszej gminie wiele się nauczyli z jej historii i uczą się dalej. Chociaż poza twierdzeniem o tym, że Godebskiego jest drogą powiatową nie przypominam sobie innej "wpadki" haupmannad'a. Znam natomiast takich, którzy w poprzednij kadencji jako urzednicy odpisywali mnie i wielu innym "bzdurki" a wieczorami wydzwaniali pochlipując, że oni to by chcieli inaczej, "ale Pan Panie Jacku rozumie...". A ty "pogromcosiebiesamego" takich znasz? Odpowiedz Link
hauptmannad Re: Zły wójt Rajkowski 29.08.08, 14:22 Jak się ładnie poprosi to PogromcaProstakow sie zgłosi. Choć dalej bez imienia to pewny swego twierdzenia. Nie prosiłem o polemikę, tylko o fakty - co dobrego zrobił Wójt. Raduje me serce, że jest nas więc. Nas to znaczy zniesmaczonych parciem na władzę i pieniądzę. Twe słowa PogromcoProstakow w ten deszczowy dzień uskrzydlają mnie do zbierania podpisów pod wnioskiem o Referendum. Dziękuję za wsparcie! Odpowiedz Link