liczby-11 20.08.09, 14:08 Kto ma oczy niech czyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papajosa Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 14.12.12, 23:49 Czy ateistą może być biedny, zniewolony człowiek? Nie słyszałem o takim. Czy ateizm to emanacja konformizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 26.06.14, 19:28 ... raczej nonkonformizmu!! Byłoby mi bardzo przykro, gdyby miało się okazać, że byłem/jestem konformistą... A jestem, wiekowym już, ateistą! :D Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 16.09.10, 16:23 Pycha to grzech, ale według kryterium oceny trzody. Ateiści nazywają ją wysoką samooceną oraz pewnością siebie, a grzechu jako takiego w ogóle, nie definiują, bo "grzech" jest buntem przeciw woli bóstw, a skoro ateista nie wyznaje żadnych obrządków - NIE ma PRZECIW komu grzeszyć. Proste, nie? Ateista jest bezgrzeszny! haha Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 06.01.13, 10:57 Ateista nie grzeszy tylko zachowuje się przyzwoicie lub nie . Grzech to straszak dla niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 04.02.11, 20:40 Nie, chęć poszukiwania! Odpowiedz Link Zgłoś
bookworm Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 10.02.13, 22:51 Ateizm. Mniam, mniam, mmmm, pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 26.06.14, 19:31 Rozum!! - tylko i wyłącznie!! ... pycha jest waszym udziałem - wierzących :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
kot_miau Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 26.06.14, 20:34 wolna wola jest kwintesencją Człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka2711 Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 01.07.14, 23:52 Ateiści to ludzie którzy z czasem uświadamiają sobie, że wszystko, w co wierzyli nie istnieje, a nie ludzie zbyt pyszni na to, by w cokolwiek wierzyć -.- Odpowiedz Link Zgłoś
kot_miau Re: TYLKO PYCHA PROWADZI DO ATEIZMU... 02.07.14, 00:00 co mam czytać? kretynko? Odpowiedz Link Zgłoś