Dodaj do ulubionych

Terapia - Dzielna

14.05.11, 00:17
Mam pytanie
przy wypisie z szpitala psychiatrycznego dostałem skierowanie na terapie na dzielną - czy możecie mi powiedzieć na czym polega terapia którą tam oferują?
Obserwuj wątek
    • perfekcjonizm Re: Terapia - Dzielna 17.05.11, 14:45
      Dzielna??
      A gdzie to?
    • bloodyandblunt Re: Terapia - Dzielna 17.05.11, 19:01
      dzielna czyli wchodzi w grę uzależnienie
      kiedyś chodziłem ale nie polecam (moze to moje subiektywne)
      a teraz w sumie po remoncie
      sa tam lekarze psychiatrzy i terapeuci
      otrzymujesz swojego terapete i on cię prowadzi
      w sumie to nie jest zle umawiasz sie na raz na tydzień albo na dwa
      sa grupowe terapie motywacyjne zeby przestać cpać albo takie bardziej zaawansowane
      i też dla programu substytucyjnego (metadonowego)
      ja tam wole "maraton"
      ale jest jeszcze w śródmiesciu dobra poradnia
      wypadła mi z głowy nazwa ulicy
      powodzenia :))
      • bloodyandblunt Re: P.S. Terapia - Dzielna 17.05.11, 19:14
        tak jeszcze dodam zeby cie nie wystraszyć jak nie jesteś za pan brat z narkotykami a byc moze
        wrzucasz intensywnie benzodiazepiny no i masz przykładowo do tego BPD to i tak jest to terapia
        pomocna i napewno sie nie przerażą tam BPD czy inna psychiczną przypadłością
        a swoja droga po benzo mozna sie bardziej rozsypać niż po heroinie (zależy jakie ciągi)
    • jednopytanie_3 Re: Terapia - Dzielna 26.05.11, 15:15
      NIe nie nie - nie skierowali mnie tam ze wzgledu na dragi lub inne substancje psychoaktywne a ze wzledu na bordeline
      • bloodyandblunt Re: Terapia - Dzielna 27.05.11, 20:51
        No to dziwne że dzielna. Ale przy bpd prawie normalne są towarzysszące jakieś uzależnienia a i sami uzależnieni maja rózne zaburzenia psychiczne a 90% amfetaministów ma niezłego świra po prochach ale też obok też na dzielnej jest poradnia zdrowia psychicznego dla dzieci i młodzieży niewiem czy dobra ale kiedyś słyszałem o niej bo mało jest tego typu poradni Ale najbardziej znane jest zagórze jest też szkoła spokojnie można dojeżdzać z warszawy
        powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka