sicucha 25.06.11, 14:26 Kto tutaj na nią cierpi? Mam ją zdiagnozowaną. Chciałabym poznać kogoś kto też ją ma. Sądzę że ta osobowość to pojedyńcze przypadki niestety ale może ktoś się trafi. Czy z tą osobowością może występować Nerwica Natręctw? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aigala Re: Osobowość histrioniczna 26.06.11, 10:06 a dlaczego nie mogłaby z nią występować nn? Myślę, że jak najbardziej. Nie znam (nie wiem, że znam) kogoś z taką osobowością, ale nie sądzę, żeby ona wykluczała wystąpienie nn. To tak jakby pytać czy bpd może mieć nn. Sama jestem przykładem, że można;) Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link
sicucha Re: Osobowość histrioniczna 26.06.11, 11:36 Ech. Na tylu forach pisałam i na żadnym nie znalazłam ani jednej osoby z tą osobowością. Chyba mamy pojedyńcze przypadki tej osobowości na to wychodzi. Leczysz jakoś czymś tą NN? Masz w takim nasileniu że nie daje funkcjonować? Masz obsesyjne zainteresowania od wielu lat? Odpowiedz Link
aigala Re: Osobowość histrioniczna 27.06.11, 20:49 zylam latami nie wiedzac, ze mam nn. Hmmm, nie wiem czy jest tak slaba, ze nie zauwazylam jej czy tez po prostu "przywyklam", stala sie jakby czescia mnie. No wiesz, "po cos jest mi/mojemu orgaznizmowi potrzebna", skoro ja mam... Leczylam sie ok 2 lata lekami, nie tylko tymi stricte na kompulsje. Wyprobowalam ich wiele, po jednym objawy ustapily w ok 70-80%. Teraz jestem w terapii, lekow juz nie biore w ogole. I jest ok. Tzn objawy mam nadal, o roznym nasileniu, czasem z nimi walcze a czasem calkowicie sie im poddaje. Bywa, ze jedne kompulsje slabna a pojawiaja sie nowe. Czasem miesiacami nie ma jednej az o niej zapominam i nagle sie pojawia znowu. Ale taki juz ich mechanizm... A Ty jakos dajesz rade? Leki pomagaja? Odpowiedz Link
kro-nik Re: Osobowość histrioniczna 26.06.11, 18:17 Ktos interesujacy sie psychologia rzucil kiedys luzna uwage, ze moj facet, ktory cierpi na zespol leku napadowego i bpd ma osobowosc z lekkim rysem histrionicznym. Czy ja wiem? Absolutnie nie ma natury uwodziciela, nie koncentruje sie na swojej atrakcyjnosci fizycznej, ot, lubi teatralne gesty i bycie w centrum uwagi, no i jest wyjatkowo podatny na sugestie. Oj bardzo bardzo podatny. Odpowiedz Link
malinkaaa83 Re: Osobowość histrioniczna 07.08.11, 17:15 czyli mozna miec i bpd i osobowosc histrioniczna? Odpowiedz Link