malinkaaa83 13.08.11, 18:53 W tym temacie wstawiamy artykuły/linki do zagadnien odnośnie bpd. Będzie prościej gdy znajdą się one w jednym miejscu. Dziekuję za uwagę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinkaaa83 Re: Artykuły 13.08.11, 18:57 www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=12mam-efke.pl/articles.php?article_id=55 póki co wstawiam dwa, które znalazłam "na prędkości" tu na forum:] Odpowiedz Link
malinkaaa83 Re: Artykuły 13.08.11, 19:00 dobra,sorry cos mi sie linki popierdzielily, jeszcze raz: www.psychologia.net.pl/artykul.php?level=12 mam-efke.pl/articles.php?article_id=55 Odpowiedz Link
czita88 Re: Artykuły 21.10.11, 20:07 Ostatnio w uczelnianej czytelni wyszperałam książkę pt."Ciało w dobie współczesności" pod red. Anny Brytek-Matera w której pierwszy rozdział jest o postrzeganiu własnego ciała przez osoby z bpd, dużo w niej też o tym problemie dot. kobiet z zaburzeniami odżywiania co dotyczy mnie i paru innych osób z tego forum... Mam zamiar przeczytać oczywiście całą książkę jak tylko ją zdobędę. Pierwszy rozdział jest nie tylko o ciele, ale i opisuje naszą osobowość, zupelnie inaczej niż zazwyczaj wszędzie się czyta - kategorie DSM IV czy jakoś tak nasze patologie i bla bla bla... Dużo więcej o przyczynach i o naszym ku*wa wnętrzu a nie tym co robimy innym!!! Prawie się pobeczalam czytając go i gęsia skórka... A jednocześnie uwielbiam ten stan... Dobra nie rozpisuję się, szczerze polecam. Odpowiedz Link