brz_a_sk
06.09.14, 11:52
ciekawa jestem ile osób przebrnie przez wykład - nie jest porywający w całości ale wiele wyjaśnia; dotyczy narkomanii, alkoholizmu ale i bulimii, seksoholizmu czy jakiegokolwiek uzależnienia, dotyczy schematu
mam prośbę - kto posłucha całości, kliknijcie chociaż;
ostatnio rozmawiałam o drażnieniu mózgu dźwiękami - no proszę jakie to wszystko powiązane
do wykorzystania od zaraz jest ta informacja o potrzebie extremalnych bodźców - pewnie to da się rozumnie wdrażać na starcie - na końcu to jak słychać można sobie amputować komórki najlepiej wszystkie :(
tak łatwo się zepsuć dokumentnie
"Wykład prof.dr n. med. Wojciecha Kostowskiego na temat mechanizmów uzależnień oraz powodujących je substancji: alkoholu, marihuany, grzybków halucynogennych, peyotlu, opium. Historia odkryć i sposoby pozyskiwania substancji uzależniających. Etapy uzależnienia, na czym polegają i czym się charakteryzują; Terapie uzależnień. Predyspozycje do uzależnień: depresje, środowisko, genetyka.Odkrycie przez naukowców mieszczącego się w mózgu układu nagrody. Eksperymenty potwierdzające, że środki uzależniające działają na układ nagrody. Prezentacja, jakie części mózgu stymulują poszczególne związki uzależniające: opioidy, psychosymulanty, nikotyna, kanabinoidy, alkohol. Leki zmniejszające uzależnienia, w szczególności uzależnienie od alkoholu."
www.youtube.com/watch?v=5U2m4rZYilw
www.youtube.com/watch?v=2CIZUOI2vPg
www.youtube.com/watch?v=crmIq4J-Fww