mala_ta 06.02.08, 15:39 Jestem kobietą po 30 od miesiąca wiem, że mam BPD. Nie radze sobie ze swoimi emocjami. Złość wyładowuję za pomocą żyletki :(( Tnę się i czuję wielką ulgę gdy czuję spływającą ciepłą krew. Wtedy wszystko jest nie ważne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fokra Re: autoagresjia 03.05.08, 21:00 To bolesne bardzo dla Twoich bliskich którym na Tobie zależy.. Ale w miarę masz spoko.. Oczywiście jeżeli tylko to.. Tylko żyletka.. ( swoją drogą bardzo typowa ta żyletka :( ) Odpowiedz Link
karla278 Re: autoagresjia 20.06.08, 19:01 Zgłoś się do psychiatry zacznij terapie. Nie wciągaj się w to. Ja samookaleczam się od 4 lat, jestem cała oszpecona. Najgorsze ze z czasem zaczełam się co raz więcej okleczac obecnie cala pocieta ręka to dla mnie za mało, robie co raz więcej i głębiej....to nie jest bezpieczne, zanczij terapie po co czekac Odpowiedz Link
liczby-11 Re: autoagresjia 05.09.08, 20:27 No tak. Bardzo cierpisz.Bol psychiczny lagodzisz bolem fizycznym. I do kiedy chcesz to ciagnac. Jest to silna trauma z dziecinstwa. Powiedz to psychologowi w twojej miejscowosci, a on na pewno skieruje Cie na leczenie. Nie dasz rady sama sobie pomoc. Odpowiedz Link
myosotis86 Re: autoagresjia 22.10.08, 19:36 ja okaleczam się od podstawówki, a dzisiaj mam 22 lata. ale nacinam sie rzadko, częściej biję się w takie miejsca, zeby nie bylo widac, albo gaszę na sobie papierosy... od roku jestem na terapii Odpowiedz Link
liczby-11 Re: autoagresjia 22.10.08, 19:51 W Malopolsce jest Oddzial F7, w ktorym leczy sie bpd. On znajduje sie w Szpitalu w Kobierzynie. Trzeba miec tam skierowanie od lekarza psychiatry. Ordynatorem tego oddzialu jest dr EWA NIEZGODA. Powiedz o tej Twojej autoagresji.. Zacznij cos z tym robic. Takich objawow nie mozna lekcewazyc. Dojdzie do uzaleznienia wyladowania agresji w ten sposob. Trzymaj sie!!! Odpowiedz Link
little_emma Re: autoagresjia 22.10.08, 21:08 mala_ta, Ja również mam problem z autoagresją chociaż nie jest on bardzo zaawansowany. Wiesz duzo czytałam na ten temat i myślę, że nie powinnaś tego tak zostawić. Powinnas zgłosić się do psychologa i spróbować nad tym popracować. Ja jestem na terapii. Akurat nie ze względu na autoagresję, ale terapeutka wie o tym i równiez jest to (dosyć częsty zresztą) temat naszych rozmów. Także uważam, że warto spróbować z tym powalczyć. Skontaktuj się z kimś Ci polecanym albo po prostu pójdź do najbliższej Poradni Zdrowia Psychicznego i umów się na wizytę z psychologiem. Trzeba działać:) Odpowiedz Link
liczby-11 Re: autoagresjia 10.11.08, 15:05 Nie mam jak do Ciebie pisac, bo zawiesila mi sie POCZTA. Bede kontynuowac z Toba rozmowy, ale na razie nie jest to mozliwe. Odpowiedz Link