Dodaj do ulubionych

Uwaga!!! Blok 73

15.08.13, 21:44
Witam, mam pytanie do was w dniu dzisiejszym ukradzino mi z klatki na 2 piętrze rower. Czy ktoś zauważył może, osobę? Przypuszczam, że złodziej jest wśród naszych sąsiadów, ponieważ rower stał kilka lat nieużywany na klatce, a został skradziony w dniu dzisiejszym po tym jak zostały napompowane koła. Jeśli ktoś z was widział osobę która niosła rower, ponieważ nie mógł jechać bo miał spięte tylne koło, proszę o informacje
Rower miał charakterystyczne przednie białe amortyzatory. Marka roweru Wheller.
Obserwuj wątek
    • osiedlanin73 Re: Uwaga!!! Blok 73 15.08.13, 23:52
      przykro mi bardzo... ludzie są podli, jak tak można pytam się!!!! a monitoring coś pomoże?
    • zalewix1 Re: Uwaga!!! Blok 73 16.08.13, 11:44
      Mam nadzieję na szybkie rozwiązanie sprawy i z całego serca życzę sąsiadce, aby policja złapała tego gnoja za dupę. Rower na pewno był wart więcej niż 250zł a to już przestępstwo. Zabieram wózek dla dziecka, bo to co się dzieje to jest chore. Swoją drogą niezły idiota z tego złodzieja.
      • qucyk Re: Uwaga!!! Blok 73 16.08.13, 12:06
        nawet mi się nie chce komentować poczynań ochrony. W osobnym wątku jest. Pierdzą w stołek za grubą kasę, a jak sąsiada kolesie obijają pod kamerą to uciekają.
        Więc skoro widzą na kamerach i nic nie robią, to po co nam oni? Myślę że ta kasę możemy na coś innego przeznaczyć. Mało tego, płacimy od metra a nie od mieszkania - ciekawy przelicznik. Jak masz większe mieszkanie to pewnie masz więcej w domu i większy parking ;PPPP Tyle że w umowie mają że nie dbają o nas i nasze mienie a TYLKO i WYŁĄCZNIE o mienie wspólnoty smile
        Rower nie jest mieniem wspólnoty, tylko mieszkańca - więc maja to gdzieś smile
        ale to tak na marginesie.
        • obserwatorvictoria Re: Uwaga!!! Blok 73 17.08.13, 03:28
          człowieku, żaden problem, możesz iść do ochrony i w każdej chwili też podglądnąć to co oni widzą wink i też możesz pierdzieć w stołek wink przestań tu pisać takie duperele, bo ze śmiechu nie mogę wyrobić wink
          • qucyk Re: Uwaga!!! Blok 73 17.08.13, 09:11
            obserwatorvictoria jak czytam Twoje posty to mam wrażenie że rozmawiam z debilem. No nie mogę tego odczucia się pozbyć. Walisz teksty jakbyś nie myślał. Siedzisz tylko tu na forum dlatego że możesz bezkarnie każdemu dogadać. W realu w papę byś zarobił dlatego tutaj jesteś kozakiem. Chcesz komuś dowalić - dowal sensownie a nie jak 2 latek z downem patrzący na kupę. Myśl, jeszcze raz to Ci piszę: MYŚL to nie boli. Każdy CI to powie - myślenie nie boli.
            Ale mam dziś dzień dobroci dla przychlastów, to Ci odpowiem:
            - jak pisałem wcześniej - u ochrony nie tylko ja byłem, ale 2 innych mieszkańców (czytaj ze zrozumieniem)
            - oczywiście widzieliśmy co widać na kamerach - doskonale widać było.
            - nie wiem jak ty, ale ja nie lubię pierdzieć w stołek - wolę coś robić. Mnie na lenia jak Ciebie nie wychowano. Każdy z domu wynosi przyzwyczajenia i nauki.
            Cieszę się, iż dostarczyłem Ci rozrywki i możesz się pośmiać. Jednak Twoja radość jest nie na miejscu w tym wypadku. Myślisz, że cieszyłbyś się jakbym ja się cieszył że ktoś lanie ci spuszcza pod klatką? Pewnie w tym swoim małym rozumku byłbyś wniebowzięty w tym samym momencie gdy ktoś będzie sprzedawał Ci blaszkę w facjatę. Skoro radością przepełnia Cie taka perspektywa, to musisz być masochistą. Aha, no tak, jest jeszcze inna opcja: możesz być sadystą czerpiącym przyjemność z zadawania innym bólu lub patrzeniem na taki fakt. Lub... czujesz ogromne podniecenie na widok kogoś butowanego. Z tym człowiek się nie rodzi, więc pewnie musiałeś wynieść to z domu. Zakładając to jako fakt (taki wniosek po Twoich słowach), to musiałeś być nieźle bity w domu. Ale skoro teraz sprawia Ci to przyjemność (pewnie wtedy nie), to już to jest obciążenie psychiczne. W psychologii ma to różne nazwy, w zależności od natężenia i dodatkowych bodźców. Ja bym obstawiał połączenie syndromu helsińskiego z dużym wpływem kompleksu partoya. Tak mi to wygląda. Niestety ani jedno ani drugie nie jest leczone (refundowane) - więc zostaje Ci leczenie samemu w specjalistycznym gabinecie.
            A skoro mam doczynienia z osoba upośledzoną, tak też będę traktował Twoje posty. Tu nawiążę do jeszcze starszych postów, które miały za zadania uświadomić Ci tzw. netetykietę. Kilka raz Ci tłumaczyłem, ale nie spodziewałem się, że Twoja osobowość jest na tyle ograniczona, że tego nie zrozumiesz. Ale dalej wierzę w Ciebie, więc Ci przytoczę kilka zasad:
            - zwracasz się do kogoś zawsze z dużej litery (Ci, Tobie, Ty)
            - jeśli piszesz posta w odpowiedzi na inny post, dodawaj nick osoby której odpowiadasz. Miłym gestem, jest także dodanie znaku pozwalającego odróżnić nicka od postu. Są różne szkoły, najczęściej używanymi znakami są: >, |, ->
            - stawiając zarzuty w poście, upewnij się, iż odpowiedz na nie, nie znajduje się wcześniej w wątku. Nie ma nic bardziej żenującego, niż nie poparte wiedzą argumenty, na które masz odpowiedź wcześniej wink To tak jak byś nie słuchał kogoś gdy do Ciebie mówi.

Nie wiem ile masz lat ale ze sposobu wypowiedzi wyłania się obraz fapującego gimbaza przed monitorem. Dlaczego? Ano zakładając, iż ludzie koło 35 - 40 i więcej wynieśli z życia w jakimś stopniu szacunek do drugiego, to ci młodsi już go nie mają wychowani na internecie. Natomiast wiek między gimbazą a 35 rokiem życia jest wiekiem docierania się do społeczeństwa, dlatego tu też nie możesz się kwalifikować. Bo w tym wieku jeszcze zadaje się pytania próbując argumentować swoje tezy. Ty tego nie robisz, więc wniosek jest jeden. Jesteś szczylem z gimnazjum, siedzącym przed monitorem z ręką w majtkach i szukający sposobu na wyładowanie frustracji. I tyle w tym temacie. Nie oczekuję że to zrozumiesz, bo dałeś przykład, że najprostszych zasad nie potrafisz pojąć. Dlatego do póki nie zrozumiesz tego wszystkiego, Twój świat będzie pełen frustracji. Sam siebie będziesz nakręcał i gdy nikt nie patrzy sam na siebie będziesz zły za swoją głupotę. Będziesz po prostu sam ze sobą nieszczęśliwy. Przykro mi z tego powodu, naprawdę.
    • obserwatorvictoria Re: Uwaga!!! Blok 73 17.08.13, 03:23
      muszę się wtrącić wink jak to kilka lat stał na klatce schodowej, co to przechowalnia? nie dziw się, że Ci ukradziono, skoro zostawiasz ot tak swoje rzeczy wink proponuję zostawić w centrum portfel i mieć pretensję do policji że nie stała, i nie pilnowała wink dla mnie osobiście to żenujące
      • s_agniesia Re: Uwaga!!! Blok 73 17.08.13, 09:44
        Obserwatorze idź sobie poobserwuj co się dzieje za oknem. Bo twoich wypowiedzi nawet nie chce się komentować.
        • apkosik Re: Uwaga!!! Blok 73 20.08.13, 11:14
          przejrzałaś monitoring? Czy ktoś go wyniósł? wywiózł ?
          • 3-miki99 Re: Uwaga!!! Blok 73 21.08.13, 23:03
            Qucyk powinieneś zostać felietonistą, czy uważasz że ktoś czyta twoje wypracowania na tym forum?
            • qucyk Re: Uwaga!!! Blok 73 22.08.13, 08:10
              3-miki99 nie sądzę by akurat Ci debilni dotrwali do końca tekstu smile Oni wolą czytać etykiety na butelkach bo są krótkie smile Ale, może z nudów przeczytają. Ale z drugiej strony jeśli nie czytają, to nie nauczą się. Dlatego może dalej są debilami smile
              • obserwatorvictoria Re: Uwaga!!! Blok 73 04.10.14, 12:13
                szacunek, na początek proponuję poznać to słowo, co ono oznacza, z czym się wiąże. do czego prowadzi smile
          • obserwatorvictoria Re: Uwaga!!! Blok 73 16.09.14, 21:46
            no właśnie jak widać nie wink na policji też pewnie nie była by zgłosić kradzież wink za to tutaj na tym forum wykrzyknikiem zaznacza "uwaga na blok 73, ja wiem że to Wy"
        • obserwatorvictoria Re: Uwaga!!! Blok 73 16.09.14, 21:50
          to po co komentujesz smile przecież to sprzeczne z logiką smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka