Dodaj do ulubionych

dieta przy nowotworze

10.02.06, 19:42
Moja mama ma nowotwór i nie wiem jaką dietę stosować zdania są różne, ale jaką
stosować. Jedno jest pewne nie wolno węglowodanów. Czy ktoś może ma tabele z
produktami zawierającymi węglowodany i skrobię
Obserwuj wątek
    • elpasz Re: dieta przy nowotworze 10.02.06, 23:03
      www.dobradieta.pl/tabele.php
      • jef_f Re: dieta przy nowotworze 11.02.06, 07:19

elpasz napisała:

> www.dobradieta.pl/tabele.phpHinker

A mozna wiedziec dlaczego nie poinformowalas o zgonach na nowotwory zlosliwe
        prominentnych osob zwiazanych z panem Kwasniewskim, ktore wiele lat stosowaly
        i propagowaly jego wysokotluszczowa diete ????

W taki razie ja cie w tym wyrecze.
        Oto najnowsza informacja ktora ukazala sie na forum, ktore znalesc mozna na
        podanej przez ciebie stronie dobradieta.pl:

-------------------------------------------------------------------------------

PostWysłany: Sro Lut 08, 2006 11:26 am Temat postu: Re: Kolejna ofiara Jana
        Kwaśniewskiego Odpowiedz z cytatem
        Drodzy!

Pod koniec roku informowałem Was o śmierci pana Wiesława Kijanowskiego,
        Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej OSBO, wieloletniego optymalnego, doradcę
        żywieniowego . Zmarł on przypomnę na skutek nowotowru złośliwego żołądka . Do
        dnia dzisiejszego OSBO ani pan Kwaśniewski nie raczyli choćby ze zwykłej
        przyzwoitości poinformować o tym na swoich stronach czy w miesięczniku . Nikt
        nie podziękował za jego wieloletną pracę dla OSBO . To był dość młody człowiek
        między 50-60 .

Los chciał że przed niespełna dwoma tygodniami także na raka zmarł doc . dr hab
        . med . Kazimierz Mądry wieloletni bliski przyjaciel pana Kwaśniewskiego .
        Znałem tego człowieka z organizowanych spotkań . To była bardzo bliska osoba tej
        rodziny . Wiem od znajomych że gdy pan Kwaśniewski udzielał porad lekarskich w
        Gliwicach to doc . Mądry podpisywał się pod jego receptami . Mógł to robić bo
        był lekarzem a pan Kwaśniewski nie miał wówczas takiego prawa .
        Dwa tygodnie mija od tej tragedii i tak jak poprzednio optymalni o tym milczą .

To jest oburzające dla mnie . Tacy ludzie umierają na nowotwór a pan Kwaśniewski
        dalej opowiada bajki tym jak jego dieta uniemożliwia zachorowanie na nowotwór,
        że jest to niemożliwie i że nie zna takich przypadków . Stworzyli "złotą księgę"
        i mają w niej same przypadki wyleczeń . Może czas na to by stworzyć "czarną księgę"?
        Czy ktoś jest jeszcze na tyle naiwny by widząc to nadal ufać w czyste intencje
        pana Kwaśniewskiego? Ten człowiek pokazuje tylko pół prawdy . Drugie pół celowo
        z premedytają skrywa .

----------------------------------------------------------------------------------

Jeff
    • jef_f Re: dieta przy nowotworze 11.02.06, 07:22
      1bat napisała:

> Moja mama ma nowotwór i nie wiem jaką dietę stosować zdania są różne, ale jaką
      > stosować. Jedno jest pewne nie wolno węglowodanów.

Z ta komletna eliminacja weglowodanow WCALE nie jest takie pewne !!

Jeff
      • womana Re: dieta przy nowotworze 11.02.06, 23:16
        Witaj...Może się przydam...Rok, czy dwa, trzy lata temu ,dokładnie nie
        pamiętam, w którymś z kanałów telewizji polskiej był wyświetlany film o
        holenderskim lekarzu (naukowcu?) o nazwisku Engelbert Valstar, który próbuje,
        nie raz z dobrym skutkiem leczyć nowotwory u ludzi chemią i naświetlaniami
        uzupełnionymi o odpowiednio dobrane żywienie tzw. dieta ortomolekularna
        (spróbuj tego hasła w wyszukiwarce). W skład tej diety wchodzi (to, co
        zapamiętałam i zdołałam zapisać): mleko sojowe, sok z marchwi, czosnek, soki z
        różnych warzyw (jedynie surowe warzywa), czasem kupowane soki, czosnek, do tego
        specjalnie wybrane przez tego doktora mikroelementy i witaminy. Tak mnie to
        wtedy zaciekawiło, że nawet znalazłam stronę o tej metodzie (mam nadzieję, że
        nadal istnieje, zaraz sprawdzę, zdaje się, że można było ją czytać również w
        ang.) www.freelens.nl Pozdrowienia:)
    • elpasz Re: dieta przy nowotworze 13.02.06, 18:14
      Do Jeff
      Nie wiem o co Ci chodzi. Link, który podałam prowadzi do tabel produktów z
      zawartością węglowodanów- o to prosi 1bat. Co to ma wspólnego z tekstem, który
      wklejasz i ze mną?
      • jef_f Re: dieta przy nowotworze 13.02.06, 19:07
        elpasz napisała:

> Do Jeff
        > Nie wiem o co Ci chodzi. Link, który podałam prowadzi do tabel produktów z
        > zawartością węglowodanów- o to prosi 1bat. Co to ma wspólnego z tekstem, który
        > wklejasz i ze mną?

A co w takim razie wspolnego ma z tematem postu ten link do tabeli produktow
        bezweglowodanowych, skoro tytul watku brzmi: "Dieta przy nowotworze", a nie
        "Tabele produktow zawierajacych weglowodany", zwlaszcza ze autorka pierwszego
        watku jest chyba przekonana jakoby nalezalo wyeliminowac z diety przy nowotworze
        kompletnie weglowodany.

Zamieszczona informacja o tabelach produktow zawierajacych weglowodany, moze
        natomiast sugerowac, ze postawiona w pierwszym poscie hipoteza o kompletnym
        wyeliminowaniu weglowodanow z diety czlowieka ktory juz zachorowal na nowotwor,
        jest wlasciwa.
        A taka hipoteza w swietle dzisiejszych dostepnych informacji naukowych jest
        niestety bezpodstawne, a takie twierdzenie dosc grozne dla osoby ktora juz
        zachorowala na nawotwor i jest na przyklad w trakcie leczenia metodami
        konwencjonalnymi.
        Ponadto skoro znasz tabele z tej grupy dyskusyjnej do ktorej podalas link, to na
        pewno tez czytasz forum tej grupy i znasz doniesienia o zgonach osob na
        nowotwory osob, ktore od wielu lat WLASNIE stosowaly diete wysokotluszczowa.
        Przeciez musisz wiedziec, ze dieta niskoweglowodanowa jest przez ten portal
        lansowana.
        Powinnas wiec o tych tragicznych zdarzeniach poinformowac i ostrzec pania, ktora
        zadala pytanie o prawidlowa diete dla jej ciezko chorej matki.
        A pani ktora zadala pytanie, zrobi z ta RZETELNA informacja co chce.

I o to mi chodzi aby byc UCZCIWYM w przekazywaniu rzetelnych informacji ciezko
        chorym ludziom.

Jeff
        • elpasz Re: dieta przy nowotworze 13.02.06, 23:06
          Z tych tabel korzystam od dawna, nie znaczy to, że czytam wszystko co jest na
          tej stronie i na forum.
          • bebe15 Re: dieta przy nowotworze 14.02.06, 18:30
            Dieta dr Budwig jest zalecana w chorobach nowotworowych. Zasady znajdziesz w
            wyszukiwarce. Pozdrawiam i życze zdrowia
    • margonik Re: dieta przy nowotworze 13.02.06, 22:02
      Bardzo mi prezykro. A czego to jest nowotwór, że wykluczone są węglowodany?
      Myślę, że to jest w ogóle istotna informacja, bo pewnie inna jest dieta przy
      nowotworach jelita lub żołądka, a inna przy nowotworach narządów kobiecych.

Ktoś tu napisał o soku z marchwi. Także czytałam, że dobrze go pić przy
      nowotworach - najlepiej w połączeniu z sokiem z buraka. Chodzi o soki świeżo
      wyciskane.

Zacytuję Ci książkę "Leczyć nieuleczalne" - czy w to uwierzysz, czy nie - Twoja
      indywidualna sprawa. Może najlepiej skonsultować się z lekarzem, czy nie ma
      przeciwskazań.

"Najlepszym połączeniem dla osób chorych na nowotwór jest sok z marchwi i
      buraka w proporcji 1:4. Pić należy 1-2 litry soku dziennie w równych
      proporcjach: co 4h w ciągu dnia i 1 raz o pierwszej w nocy. Niektóre osoby nie
      tolerują soku z buraka, co przejawia się mdłościami, osłabieniem, spowolnieniem
      tętna, obniżeniem ciśnienia. W przypadku wystąpienia podobnych reakcji nalezy
      ograniczyć przyjmowanie soku do 2 stołowych łyżekk na dobę i z dnia na dzień
      zwiększać tę ilość. Zamiast soku z buraków można dodać do soku marchwiowego sok
      z jabłek i 2 łyżki czerwonego wina (na każdy litr soku).
      Podzielone są opinie specjalistów, czy sok z buraka należy spożywać od razu po
      przygotowaniu, czy odstawić na 1-1,5h. W świeżo wyciśnietym soku jest 2,5 raza
      więcej aktywnego tlenu, a także niezbędnego dla hemoglobiny aktywnego żelaza. I
      dlatego chorym na nowotwory proponuję pić sok od razu po przygotowaniu."

Myślę, że soki warzywne i owocowe (naturalne, świeżo wyciskane) - o ile nie
      będą przeciwskazane z jakichś względów w tym konkretnie przypadku - w ogóle są
      bardzo pożądane. Chemioterapia bardzo wyniszcza organizm i przyczynia się do
      anemii, a soki soki są wspaniałym źródłem minerałów i witamin.

Życzę Mamie szybkiego powrotu do zdrowia!
      • womana Re: dieta przy nowotworze 14.02.06, 22:04
        Sorry, dopiero dzisiaj zauważyłam, że wszystko o tej diecie ortomolekularnej
        Engelberta Valdstara jest w j. holenderskim czy niderlandskim. Tak mi przykro,
        bo pamiętam, że film był ciekawy. Polecano rzeczywiście świerze soki z warzyw,
        czosnek, antyoksydanty i suplementy witaminowe i mineralne. Niestety nie
        pamiętam szczegółów. Może to forum odwiedza ktoś, kto nagrał ten film na dvd,
        albo dobrze zapamiętał o jakie suplementy chodzi? A swoją drogą takie strony
        powinny być dostępne również w bardziej popularnym języku
        angielskim...Pozdrowienia, zdrowia dla Twojej mamusi...
        • womana Re: dieta przy nowotworze 14.02.06, 22:16
          Hej, Zwracam honor Holendrom ;))), jeżeli wejdziesz na stronę
          <http://www.amsterdamkliniek.com/kk.html>, to znajdziesz wiele przydatnych
          informacji. Ja tam weszłam z googla - po prostu wpisałam przed chwilą hasło po
          ang. orthomolecular diet. Upieram się przy tym , bo czuję, że to może pomagać.
          A mam dobrą intuicję. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka