Dodaj do ulubionych

jestem bardzo chuda

23.06.07, 15:26
Mam 158 cm, kiedyś ważylam 42-45 kg, od jakiś 2 lat zaczęlam chudnąć
(najpierw w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych, ostatnio pisałam pracę
magisterską, miałam sporo stresów, może to przez to) i teraz ważę 37-38 kg!!!
Wyniki badań mam dobre. Co jeść, żeby przytyć? Jakieś ćwiczenia może też
powinnam wykonywać? Czuję się niby dobrze, miesiączkuję regularnie, ale nie
chcę wyglądać na 12 lat (mam 24).
Obserwuj wątek
    • homard Re: jestem bardzo chuda 25.06.07, 14:49
      cwiczenia sa ostatnia rzecza wskazana dla ciebie w tym momencie...jak przyyjesz
      choc kilka kilo to bedziesz miała co ujedrniac ze tak brutalnie napisze.
      Słodycze pomiedzy posiłkami jesli lubisz. Wybieraj pełnotłuste prodkukty musli
      z mlekiem 3,2 to wcale nie taka mało kaloryczna potrawa. Przez jakis cas jedz
      biłąe makranony, dmuchane białe pieczyywo, bagietki....wszystko co pyszne i na
      codzien niedostepne dla smiertlenika ktory chce zachowac zgrabna sylwetke;-)
      Wybieraj porodkukty o wyskokim indeksie glikemicznym...Tylko nie przecholuj ;-)
      Pozdrawiam i życze szczseliwego powrotu do 45 kg.
      • harmony1 Re: jestem bardzo chuda 27.06.07, 16:49
        Witaj.

Żartujesz sobie?:-)

Przeicież to "śmieciowe żarcie", nie jest sztuką zapchać organizm, lecz
        dostarczyć pełnowartościowego pokarmu, który będzie budować zdrowy organizm.
        Puste kalorie co Ci dają? To tylko zapychacze.
        Dziewczyna jest tego przykładem-zapycha się i nie tyje.
        Czyli coś jest nie tak, nieprawdaż?:)
        Zjesz słodycze- nie masz ochoty na coś wartościowego.

Proponuję , jeśli zależy Ci na zdrowiu, zrezygnować z takiego odżywiania.
        Jeść owoce, warzywa, kasze pełnoziarniste, nasiona, orzechy, AWOKADO, oliwki,
        Sok świeżo wyciśnięte, kiełki-pełne witamin.

Masz pytania? Pisz na priv:)

Pozdrawiam.

• 83kimi Re: jestem bardzo chuda 28.06.07, 19:00
          To nie jest tak, że jem tylko pizzę i zapiekanki. Owszem jadam takie dania,
          zdarza się i do Mc Donalda wstąpić, ale poza tym jem sporo owoców, warzyw,
          kotlety sojowe, lubię kaszę, często piję soki jednodniowe...
          • harmony1 Re: jestem bardzo chuda 30.06.07, 11:22
            Napisz swój jednodniowy jadłospis:)

Czy uprawiasz jakiś sport? Żyjesz w stresie? O której kładziesz się spać, a
            októrej wstajesz? To bardzo istotne. Jedzenie jest tylko elementem egzystencji.

Ja przytyłam 8 kg, jedząc naturalny ,zdrowy pokarm , nadal próbuję przytyć
            i wiem,że mi się uda. Zdrowo przytyć nie jest łatwo , tak samo jak zdrowo schudnąć.

Pozdrawiam.
      • axasa2 przede wszystkim ruch!!! 05.07.07, 10:27
        homard napisał:

> cwiczenia sa ostatnia rzecza wskazana dla ciebie w tym momencie...jak
        przyyjesz
        >
        Błąd!!! Przede wszystkim ruch!!! Najlepiej siłownia!
    • 83kimi Re: jestem bardzo chuda 25.06.07, 17:53
      Dziękuję za odpowiedź, ale jem dużo kalorycznych potraw, nie odmawiam sobie
      niczego - uwielbiam pizzę, zapiekanki, wszelkie kluski, lody... :-/
      • harmony1 Re: jestem bardzo chuda 27.06.07, 16:50
        RUCH!

Bardzo ważny:)
      • tai_chi Re: jestem bardzo chuda 03.07.07, 18:26
        Bardzo proszę:-)

Jak widzisz , ja mogę tylko przekazać i uświadomić, ale to od Ciebie zależy czy
        zmienisz złe nawyki żywieniowe, to są przyzwyczajenia.

Gdyby człowiek od początku odżywiał się naturalnie, "pokarm" ktory większość
        ludzki spożywa byłby dla niego 'obcy', w sumie to on jest'obcy' i
        'zmodyfikowany' przez ludzi.

Niektórzy nawet nie wiedzą jak smakuje jakieś warzywo, bo wszystko co jedzą
        jest przyprawiane.

Jeśli chodzi o kalorie to jest błędne rozumowanie, kalorie nie tylko budują
        organizm, lecz witaminy, mikroelementy a ich najwięcej jest w warzywach
        i owocach, dlatego ten pokarm jest kluczem do osiągnięcia zdrowia.

Pozdrawiam.

• misiek121319 Re: jestem bardzo chuda 30.06.07, 19:49
      KUP W APTECE KASZKE HUMANA Z MTC!!!!!! I JEDZ KILKA RAZY DZIENNIE TAK JAK
      PISZE!!!!!! TO CUD!!!!!!!
      • 83kimi Mój przykładowy jadłospis 05.07.07, 16:16
        Wczoraj np. zjadłam: 2 kanapki z serem mozarella, pomidorem i szczypiorkiem,
        zupę pomidorową z makaronem, ziemniaki z sosem grzybowym, niedużym kawałkiem
        mięsa (mięsa nie jem zbyt dużo) i mlodą kapustą, duży kawałek ciasta, miskę
        czereśni, jedną nektarynkę, 3 kromku chleba posmarowane z oby stron masłem,
        usmażone na patelni i serem żółtym, ketchupem i sałatą. Wypiłam trochę wody
        mieneralnej, ze 3 herbaty i koktajl truskawkowy (truskawki, maślanka i cukier).
        A dzień wcześniej podobne śniadanie (kanapki z innym serem) i obiad (zamaist
        pomidorowej rosół, a zamiast ziemniaków kasza jęczmienna), do tego kanapka z
        KFC, lody w waflu, czekolada i kawałek ciasta, na kolację kluski z sosem
        pomidorowym z cukinią i dużą ilością startego żółtego sera.
        Teraz właśnie czekam aż się upiecze w piecu duża noga kurczaka, do tego
        ziemniaki i surówka z marchewki.
        Co o tym sądzicie? Za mało?
        Sportu raczej nie uprawiam, chodzę jedynie na spacery z psem, sporadycznie
        rower. Ostatni rok był dla mnie dość stresujący - pisanie pracy magisterskiej
        itp. Teraz mam trochę wolnego, także chcę zacząć spędzać czas bardziej aktywnie.
        • harmony1 Re: Mój przykładowy jadłospis 07.07.07, 14:45
          Witaj,

Pamiętaj, że to nie ilość, lecz jakość pożywienia jest ważna. Jeżeli dostarczasz
          organizmowi wartościowego pożywienia, organizm przyswaja go , nie odkłada
          w postaci złogów . Ludzie przejadają się, nie wiedzą co to jest prawdziwy glód,
          lecz znają 'patologiczny'. Kończy się jeść posiłek, gdy odczuwa się lekki głód,
          a nie przejedzenie i towarzyszący ból brzucha.

Niestety robisz bardzo duże błędy .
          Jeżeli chcesz mogę Ci pomóc prawidłowo zestawiać pokarmy, ale na priv, bo dużo
          by pisać:-)

Pozdrawiam.
          Harmony.
          • marynia37 Re: Mój przykładowy jadłospis 08.07.07, 17:06
            Przy takiej wadze bez wątpienia brakuje Ci białka do budowy organizmu.Organizm
            sam nie potrafi wytworzyć białka z węglowodanów,które głównie zjadasz.
            Białko to też nasze "części zamienne".Jedz więcej mięsa,jajka,ryby,orzechy (ale
            nie ziemne).Łyżka oleju z oliwek extra virgine.Lyżeczka oleju lnianego
            tłoczonego na zimno (zawiera kwasy omega 3).Nabranie ciała gwatantowane.
            • 83kimi Re: Mój przykładowy jadłospis 10.07.07, 15:34
              Dziekuję za odpowiedź. Harmony1, jeśli możesz - napisz do mnie na prova. :-)
            • 83kimi Re: Mój przykładowy jadłospis 10.07.07, 15:34
              *priva

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka