winodolski 16.04.10, 21:15 Czy jest ktos chetny jechac zwiedzic Norwegie w lipcu lub sierpniu samochodem ,ja z malopolski, Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarek.1311 Re: Norwegia 02.05.10, 20:03 Napisz proszę o szczegółach na mój adres mailowy jarek1311@op.pl Z wielką przyjemnościa dotrzymam towarzystwa, szczególnie iż Norwegia jest wyjątkowa. Pozdrawiam Odpowiedz Link
aqua_frigida Re: Norwegia 02.05.10, 20:49 Napisz proszę coś więcej na ten temat. Czy masz już jakiś plan podróży. Kierunek podróży jest baardzo ciekawy. pozdrawiam Odpowiedz Link
aga58.pl Re: Norwegia 02.05.10, 23:11 No właśnie-więcej szczegółów poproszę. Jestem zainteresowana terminem i kierunkiem. Samochód prywatny czy wynajęty bus? Gdzie noclegi?Na jak długo? Odpowiedz Link
t_szajn Re: Norwegia 03.05.10, 13:14 hej, bylem na podobnej wyprawie pare lat temu (Norwegia na stopa) i zauroczylem sie tym krajem dlatego moze czas na powtorka a wiadomo autem mozna troche wiecej zobaczyc... daj znac jak beda jakies konkretne plany, pzdr Odpowiedz Link
kuchcik1977 Re: Norwegia 03.05.10, 14:28 Witam, Na róznych portalach przewijali sie chetni, moze i tu sie zglosza. Norwegia nie jest az tak ekstremalnie droga jesli pojechac na 8-10 dni z własnym wiktem, spac w namiocie(tanie pola namiotowe) aczkolwiek norwesie "hytte" tez nie sa specjalnie kosztowne-problem moze byc ze znalezieniem wolnych miejsc. Pytanie-gdzie jechac ( w jaki rejon i z jakimi zamiarami) Chća zobaczyc duzo musimy sie przemieszczac co wprzypadku namiotów jest czasem czaso- i pracochlone. Ja rozważalem wyjazd samochodem (najlepiej czyims kombikiem..) Polksa-Niemcy-Dania-szwecja-Norwegia, plus jest taki ze czlowiek nie jest zwiazany terminem zabukowanej przeprawy promowej a mosty sa urokliwe i wcale nie tak drogie. 2 tys km w pierwsze ciekawe norweskie okolice to jednak spory kawalek i 24 h wyjete z zyciorysyprzy minimum 2 kierowcach... Jakby sie cos rozwinęło.... miedzy 7 a 20 sierpnia teoretycznie jestem wolny i chetny mimo ze dluga zima troszke mnie przerazila jesli chodzi o wakacje- w Norwegii siapi i wieje nawet "latem" totez nastawiam sie bardziej na cieplejsze aczkolwiek lodowcowe klimaty tzn Austria. Pozdrawiam KK,L. 33 Odpowiedz Link
ktos2600 Re: Norwegia 05.05.10, 20:03 witam, ja wybieram się w podróż promem do skandynawii głownie szwecja chociaż w planach mam przejazd przez Oslo i Kopenhage. Mam nadzieję że pogoda mi dopisze, pzdr Odpowiedz Link
winodolski Re: Norwegia 09.05.10, 07:55 Nie mam jeszcze planow ,jesli bedzie ktos chetny w sierpniu lub lipcu ,moge jechac moim samochodem w cztery osoby lub jesli ktos pojedzie to moge dolaczyc sie do kogos ,najlepiej byloby sie spotkac z kims kto jest chetny i porozmawiac ja moge sie spotkac w Krakowie,moj adres rubelek40@interia.pl Odpowiedz Link
karolina-wlkp Re: Wakacje - objazd calej Skandynawii 25.05.10, 21:44 ja też zwróciłam uwagę na ofertę fun clubu... a jaki termin najlepiej Ci pasuje? czy może być termin od 19.08 czy od 28.08? bo mi oba te terminy odpowiadają...na termin lipcowy już nie ma miejsc mój mail: karolina-wlkp@gazeta.pl Odpowiedz Link
locj.a21 Re: Norwegia 31.05.10, 08:37 A jak długi byłby to wyjazd i na jak długo. i jaki tak mniej więcej koszt? ja jestem z mazowsza. Odpowiedz Link
anna768 Re: Norwegia 03.06.10, 18:50 ja również jestem zainteresowana wyjazdem tylko więcej szczegółów poproszę ja - mazowsze Odpowiedz Link
the.ghost.pl Re: Norwegia 13.06.10, 18:29 Witam. Jestem ze Śląska. Wybieram się do Norwegii w te wakacje. Najchetniej sierpien. Chcialbym jechac nad Sognefjord. Można tam wynająć chatynki na 4-6 osób. Jak patrzyłem dla 4 osób na sierpien to mozna bylo wynajac za 1600-1900 zł dla calej grupy. W chatce sa zazwyczaj dwie sypialnie, salon, kuchnia, lazienka i kibelek. Z tego co widzialem domki sa nad sama woda albo w odleglosci do 500 m od wody. Zastanawiam sie tylko czy bawić sie w prom - do Nyneshamn w granicach 900-1000 zł za samochod + 5 osob i do tego jeszcze przejazd przez Szwecje i Norwegie, czy nie jechac krajoznawczo przez Niemcy, Danie, Szwecje i Norwegie. Jeśli ktoś byłby chętny do wyjazdu a na poczatek do pogawedki i wymiany doswiadczen to zapraszam na GG 5188026 lub the.ghost.pl@gmail.com Pozdrawiam. Krzysztof Odpowiedz Link
winodolski Re: Norwegia 13.06.10, 19:16 Jesli ktos jest chetny to prosze napisac ,ale musze sie spotkac z chetnymi a nie jechac w ciemno ,chetni najlepiej z malopolski lub slaska Odpowiedz Link
kuchcik1977 Re: Norwegia 13.06.10, 21:35 Witam znowu, Zblizaja sie wakacje iczas precyzowac plany-jestem na tak, miedzy polowa lipca a poczatkiem sierpnia , co do wymagan;) : -przejazd po lądzie i ostach a nie prom (bo drogi i ogranicza czasowo) -ktos z duzym samochodem,pomoge poprowadzić, 4 osoby -moze byc namiot(mam duża 4kę)+gaz a jak zacznie padac ;) to chata... góry-trekking , natura, polowanie na wodospady i dzikie zwierzeta przy pomocy aparatu, mało miast ( po drodze w ramach odpoczynku cos tam mozna zobaczyc..) Krzysiek Odpowiedz Link
lerak Re: Norwegia 20.07.10, 16:06 Hej! To prawda, wakacje się zbliżają, nawet powiedziałbym, że już się zaczęły:p A Ty jak, już ruszyłeś w podróż? Czy jeszcze kogoś szukasz? Po pierwsze, to fajnie by było, jakbyś napisał po powrocie jak było. Bo bardzo ciekawy temat, chętnie bym się zastanowił nad przyszłymi wakacjami w takiej formie. Oczywiście nie chodzi mi o relację szczegółową, dzień po dniu (chociaż nie narzekałbym:p), ale tak ogólnie. A druga kwestia, to jakbyś na ten wyjazd jeszcze kogoś szukał albo w przyszłości, to polecam Ci skorzystanie z portalu twoja-podroz.pl. Myślę, że na taki wyjazd samochodami, w ciekawe miejsce, zwłaszcza, że odpowiednio wcześnie zacząłeś szukać ekipy, znalazłbyś kogoś. Wiesz, wystarczy napisać jakieś szczegóły związane z wyjazdem, napisać kiedy, gdzie, z kim i czekać na odzew. Całkiem wygodna opcja no i dość skuteczna:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ewavogel Re: Norwegia 22.07.10, 00:33 też bym chętnie pojechała(najchętniej na Lofoty + trekkingi w górach),może być promem, mogę zabrać auto volvo v70 i namiot, w razie czego piszcie na ewa@atrium33.pl pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link