Dodaj do ulubionych

Wakacje w Chorwacji

IP: *.bremultibank.com.pl 09.07.02, 15:54
Pomóżcie!!!
W terminie 15.08-30.08 planujemy wyjazd do Chorwacji. Chcemy pojechać w ciekawe
miejsce, niezbyt daleko na południu, ale za to nad ciepłym morzem i na
przyjemnej plaży. Poradźcie, czy lepiej rezerwować pokoje tutaj, czy na
miejscu. A może możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami i polecić
mi coś ciekawego (dla 4 osób dorosłych i 2 małych dzieci)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maaya Re: Wakacje w Chorwacji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.02, 21:35
      W sierpniu może być problem ze znalezieniem odpowiedniego noclegu dla tylu osób,
      tzn. większość pokoi może być zajęta, więc być może nie wszyscy znajdą lokum w
      tym samym pensjonacie, dlatego radziłabym Wam poszukanie czegoś już tutaj, tym
      bardziej że sierpień to pełnia sezonu w Chorwacji.
      Jeśli mogę coś polecić, to tylko i wyłącznie Dalmację, szczególnie okolice
      Sibenika, Trogiru lub jeszcze dalej na południe (za Splitem): Makarska, Baska
      Voda ... Na południu kwatery są tańsze niż np. na Istrii, a krajobraz
      nieporównywalnie piękniejszy i panuje tam wspaniała atmosfera. Życzę Wam
      wspaniałych wakacji!
    • Gość: Robert Re: Wakacje w Chorwacji IP: 5.2.1R1D* / *.paribas.com 19.07.02, 18:11
      Czesc!

Wydaje mi sie, ze lepiej na miejscu. Ja w zeszlym roku podrozowalem autobusami
      po Chorwacji i bylo b.fajnie. Generalnie, w kazdym wiekszym miescie jest biuro
      informacji turystycznej (czynne zazwyczaj nawet w niedziele), gdzie mozna
      znalezc kwatery. Cen nie pamietam, byly troche wyzsze niz w Polsce, ale za to
      gwarantowana pogoda. Jazeli macie male dzieci, to warto by bylo zatroszczyc sie
      o miejsce z piaszczysta plaza, a tych w Chorwacji jest nie za wiele. Generalnie
      proponowalbym nie jechac na Pule, bo jest strasznie zapchana.

Milych wakacji,
      Robert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka