Dodaj do ulubionych

Mąż na USG

24.02.05, 15:55
Witam
Jestem w 11tc, dokładnie za tydzień mam drugie badanie USG. Nie wiem czy
zabrać na nie męża czy jeszcze za wcześnie. Co prawda jak zapytałam lekarza
to powiedział, że nie bedzie widać nic więcej niż na zdjęciu. Nie wiem co
zrobić. Poradzcie mi.

Fasolka
Obserwuj wątek
    • isia_50 Re: Mąż na USG 24.02.05, 16:00
      pewnie, że warto, poczytaj niżej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25239&w=20949850&a=20960584
      Iza
    • majka.majka Re: Mąż na USG 24.02.05, 16:48
      Koniecznie weź męża!!!
      Pozdrawiam (13 tydz. trwa)
      • monismonis Re: Mąż na USG 24.02.05, 18:43
        ja tez sie zastanawiałm czy wziąść męża na to badanie! za 2 tygodznie ide na
        usg i bedzie to 12 tydz ciąży i jednak doszłam do wniąsku że wezme męząze sobą!
        on w sumie mówi że i tak zobaczy przecież zdjęcie ale mysle że to nie to samo!
        jak zobaczy dzidzie na żywo jak bije mu serdud\szko to dopiero wtedy do niego
        dotrze że bedzie tatusiem!
    • lodziasta Re: Mąż na USG 24.02.05, 18:46
      Bierz męża! Koniecznie! Może i niewiele więcej widać niż na zdjęciu, ale zdjęcia nie są animowanesmile)) Nie widać tam serducha, a samo maleństwo przecież też jest w ciągłym ruchu.
      • kaminia76 Re: Mąż na USG 24.02.05, 20:22
        hej
        nie zgadzam sie, ze nie bedzie widac wiecej niz na zdjeciu!!!!!!!! nie wiem
        jaki sprzet maja wasi ginekolodzy, ale moj ma cytuje "najnowszej generacji
        aparat usg GE Logic 7 z funkcją 3D, Color i Power Dopler, i aparat Toshiba
        ECC/CEE" na nim doslownie widac nawet paluszki u 4,5 centymetrowego dziecka!!!
        wiem co mowie, bo mam to nagrane na kasecie vhs,maz byl przy badaniu i byl
        zachwycony!!! maly ruszal sie, przeciagal podnosil raczki do buzi po prostu
        REWELACJA!!!
        wszystko zalezy od jakosci sprzetu i od tego czy badanie jest przeprowadzone
        transwaginalnie czy przez powloki brzuszne.. wiadomo, ze na poczatku wszystko
        lepiej widac jak sie robi usg dopochwowe..
        zycze wam zebyscie mialy takich super lekarzy z super sprzetem jak ja, bo
        jestem tym oczarowana
        pozdrawiam
        k&j 13 tc na ukonczeniu smile
        • hautnah Re: Mąż na USG 24.02.05, 20:32
          wez meza ze soba i zobaczysz jak sie zachowa. moj wypadl fatalnie, niby chlop
          jak dab, a mu sie o tych ruchow dzidzi slabo zrobilo i musial wyjsc..sad
    • kasiaa256 Mąż na USG 24.02.05, 21:02
      Dziękuje za rady. Przed chwilą rozmawiałam z mężem i postanowiliśmy, że
      pójdziemy razem.
      Pozdrawiam

Fasolka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka