Gość: eliza IP: 212.180.147.* 26.05.03, 21:05 3 sliczne warszawianki wybieraja sie na caly sierpien do Meksyku. Czy sa jakies "ciekawe miejsca" ktorych nie mozemy ominac? pozdrawiamy i czekamy na kazde info. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 27.05.03, 01:18 Dobrze ze nie jedziecie do Kolumbii bo tam nie macie zadnych szans zablysnac swoja uroda przed miejscowymi dziewczetami Odpowiedz Link
mojito Meksyk, Meksyk, Meksyk - moja sloneczna milosc. 27.05.03, 04:29 Hola Amigas/Przesliczne, Niezaleznie od urody powinnyscie zobaczyc Teotihuacan - ok. 50 km od stolicy. Poswiecic dwa - trzy dni na obejrzenie stolicy. Wieczorem wybrac sie do dzielnicy Zona Rosa (dyskoteki, kafejki). Poruszanie sie wieczorem po miescie tylko taksowka zamawiana przez hotel. Stan Chiapas: San Cristobal, Palenque (koniecznie), w okolicach wodospad Misol Ha i katarakty w Aqua Azul. Bardzo ciekawe miasto Oaxaca w stanie o tej samej nazwie. W okolicach warte zobaczenia Monte Alban i Mitla. Stan Yucatan: stolica Merida i pozostalosci Majow w Chichen Itza. Warte zobaczenia sa miasta Villahermosa i Veracruz. W miare mozliwosci powinnyscie rozwazyc podroz do Baja California Norte (stolica Mexicali) i B.C.Sur (La Paz). Odlotowe widoki. Jezeli plywacie na deskach to tylko tam. Zdecydowanie powinnyscie pokazac nasz polski uroczy eksport(dziewczeta/kobiety) w Acapulco. Roznorodnosc atrakcji jakie oferuje to polozone nad zatoka miasto nie rozczaruje Was Przesliczne. Dnia nie bede opisywal - slonce, plaza, loty na spadochronie, skoki bungy, skutery wodne (zatoka i laguna), snorkling, scuba diving, jazda konna wzdluz oceanu to wszystko oczywistosc. Wieczorem koniecznie trzeba wybrac sie do Quebrada (dzielnica) na pokaz skokow (clavidistas) ze skaly do wody. Alternatywa moze byc zachod slonca w Pie de la Cuesta. Okolo polnocy zanurzcie sie w parna, zmyslowa, rytmicznie tetniaca i pulsujaca noc dyskotekowa. Wybor miejsc oszalamiajacy. Zaczac nalezy od Palladium, Baby-O, Extravaganzza i jezeli czas i kondycja pozwola - przemieszczac sie metodycznie az do zdecydowanego switu. Z Acapulco mozna wybrac sie na jednodniowa wycieczke do swiatowej stolicy srebra - Taxco (ok. 1000 sklepow) i katedra Santa Prisca. Dobrze jest opanowac takie "meksykanskie" slowa jak margarita, pina colada, tequila i dla wprawionych - mezcal (z robaczkiem gusano). Z Meksyku wrocicie rownie sliczne ale juz nie te same. W oczach na zawsze zostanie Wam slonce. La vida es hermosa. Absolutamente! Starajcie sie podrozowac jak podrozniczki a nie jak turystki. Sloneczne pozdrowionka i feliz viaje! mojito. Odpowiedz Link
Gość: czesc Re: Meksyk, Meksyk, Meksyk - moja sloneczna milos IP: *.lu.dl.cox.net 27.05.03, 17:51 Panie mojito, a skad sie pan na tym tak dobrze zna? Czy pan przypadkiem tam na stale mieszka? Odpowiedz Link
mojito Meksyk, Meksyk, Meksyk - moja sloneczna milosc. 27.05.03, 18:37 Witam, Nie, nie mieszkam w Meksyku. Latam tam co roku w styczniu ladowac sloncem i innymi :))) akumulator. Sloneczne pozdrowionka, mojito. Odpowiedz Link
Gość: janinka Re: Meksyk!!!! IP: 212.160.165.* 27.05.03, 07:49 ale przeciez nasze warszawianki zablysna przed tamtejszymi chlopakami, a nie dziewczetami! Wiele dziwnych rzeczy mozna od Ciebie uslyszec o pieknych Kolumbijkach -:))A dziewczyny chca byc gringos i to tez ma swoj urok. Odpowiedz Link
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 27.05.03, 15:14 To co pisze o Kolumbijkach to prawda. Kazdy mezczyzna powinien tam pojechac a maja one jeszcze ta przewage nad Polkami ze nie sa tak glupie i nie chwala sie swoja uroda. Uczcie sie od innych glupie i dumne rodaczki. Odpowiedz Link
Gość: eliza Re: Meksyk!!!! IP: 212.180.147.* 27.05.03, 16:02 Kolumbijki nie maja z nami szanas!!! Odpowiedz Link
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 27.05.03, 19:22 Jak to ladnie jest sobie pomarzyc. Zamiast do Meksyku wybierz sie do Kolumbii to ci szczeka opadnie no chyba ze jestes dlugonoga piekna blondynka (tam takich raczej nie ma) A napewno nigdy ich nie pobijecie w podejsciu do zycia i radosci z tego co sie posiada Odpowiedz Link
mojito Joie de vivre. 27.05.03, 22:20 Gość portalu: johnny napisał(a): " A napewno nigdy ich nie pobijecie w podejsciu do zycia i radosci" Witajcie, Dla mnie takie zdecdowane i nie dopuszczajace wyjatkow stwierdzenie to pretekst do zakladu. Maly, przyjacielski zakladzik na boku johnny :))))? Pozdrowionka sloneczne, mojito. Odpowiedz Link
josse Re: Meksyk!!!! 27.05.03, 21:47 droga elizo napisz mi prosze jakich atrakcji spodziewacie sie po pobycie w meksyku, trzy sliczne dziewczeta w takim dzikim kraju?? musicie na siebie bardzo uwazac mam nadzieje ze jestescie nie tylko ladne ale i rozsadne, nie ufajcie byle komu i tak jestem pewnien ze niezle sie zabawicie i to nie koniecznie na swoj koszt i o to chyba chodzi, pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: eliza Re: Meksyk!!!! IP: 212.180.147.* 28.05.03, 15:35 Jeszcze nie wiemy jakich atrakcji mozna sie spodziewac po pobycie w Meksyku. Lubimy wyzwania wlasnie dlatego wybieremy sie do Meksyku a nie na Slowacje. Bylysmy juz w wielu dzikich krajach (Tunezja,Sri Lanka, Kenia, Laos) Chcemy podszkolic swoj hiszpanski i przezyc niezapomniane wakacje. pozdrawiamy. Odpowiedz Link
mojito Wakacje w Meksyku. 28.05.03, 16:41 Gość portalu: eliza napisała: "jakich atrakcji mozna sie spodziewac po pobycie w Meksyku. Chcemy podszkolic swoj hiszpanski i przezyc niezapomniane wakacje." Hola Amigas Hermosas (tres), Mozecie sie spodziewac atrakcji wspanialych. Egzotycznych, kolorowych, pelnych slonca i usmiechu. Zmyslowych rytmow i salsy. Pelnych uroku wschodow i zachodow slonca. Produktow z agawy. Odrobina hiszpanskiego nie zaszkodzi. Wakacje bedziecie mialy gwarantowanie niezapomniane. Absolutamente. Czy macie w miare dobra mape Meksyku? Pamietajcie rowniez, ze nie nalezy kopac lezacego na ulicy sombrera. Pod nim moze byc majacy wlasnie sjeste Meksykanin. Sloneczne pozdrowionka y buena suerte, mojito. Odpowiedz Link
Gość: mac Re: Meksyk!!!! IP: *.ey.com.pl / 10.106.68.* 03.06.03, 16:53 Z gatunku miejsc "off the beaten track" polecam Laguna de Chacahua rewelacyjne miejsce nad Pacyfikiem gdzie macie kilka kilometrów plaży do własnej dyspozycji, maleńkie dość obskurne ale czyste cabanas i kilka restauracji (w stylu meksykańskim, czyli kilka stołów pod dachem z liści) serwujących rewelacyjne ryby, krewetki i świeżo łowione ostrygi. Miejsce znajdziecie w Lonely Planet (najlepszy przewodnik po Meksyku). Jak będziecie na Jukatanie pomyślcie o Belize - REWELACYJNY KLIMAT KARAIBÓW, a w dodatku wszyscy mówią po angielsku co po kilku tygodniach w Meksyku bez znajomości hiszpańskiego wyda sie luksusem. Powodzenia laski... Odpowiedz Link
Gość: migueluski Re: Meksyk!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.03, 23:48 do johnnego jestem z toba viva colombia co do dlugonogich blondynek to musisz szukac w antiochii, rejon medellin. kolumbijki to absolutne mistrzostwo swiata i niech nikt kto tam nie byl sie nie wtraca. pzdr co do meksyku, to moje mile, bawcie sie dobrze i nie probujcie za wiele zrozumiec to bedzie sie wam podobalo. feliz viaje Odpowiedz Link
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 05.06.03, 06:04 Widze ze dobrze sie rozumiemy Miguelski. Jeszcze jestem w trakcie planowania mojej podrozy do Cartageny i Cali bo cos niespodziewanie mi wyszlo i musze wszystko odlozyc na jakis miesiac ale napewno tam jade. A do was trzech pieknych i dumnych ze swej urody Polek, wczoraj nastepna latynoska wygrala tytul Miss Universum a Polka nawet nie weszla do finalu. Dalej badzcie takie dumne i nieprzyjemne, chyba to do was nigdy nie trafi. Odpowiedz Link
Gość: tallli Re: Meksyk!!!! IP: 212.160.165.* 05.06.03, 08:26 Dziewczyny powodzenia i niezapomnianych wrazen! Dla tych od ciekawych informacji - dziekuje, bo przynajmniej moglam sobie poczytac o pieknym wybrzezu ze sniadaniem pod jakims listkowym daszkiem, albo tropiac archeologiana. Slady Waszych stop nie zostana zapomniane, moze nawet Dziewczyny je odswieza. Do panow, ktorym Polki wydaja sie paskudne i nieprzyjemne - skad ta piana z pyska?! Kobiety sa po prostu ladniejszymi stworzeniami od mezczyzn ( choc moze Grecy o kurosach mowiliby inaczej ), wiec skoro Polki mialyby byc takie okropne, to lepiej nie myslec o Polakach. Na szczescie kazda potwora znajdzie swego amatora. Ja widze wiele piekna obok siebie w obiektach zywych i martwych, czego i innym zycze. Swiat jest ciekawy w roznorodnosci. pa i cudownych wschodow i zachodow ....sombrerra Odpowiedz Link
Gość: migueluski Re: Meksyk!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 18:30 sprostowanie nie mowie , ze polki sa do niczego wczoraj wieczorem posiedzialem sobie na piotrkowskiej w lodzi i nie jeden raz okulary mi zaparowaly, ale ja wole egzotyczne roznosci pzdr meksykanki najladniejsze sa w guadalajarze ( niestety biale) i w stanie veracruz ( jak salma hayek) Odpowiedz Link
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 06.06.03, 06:24 Nikt nigdy nie mowil ze Polki sa paskudne. W Polsce jest masa pieknych kobiet ale co je gubi to podejscie do zycia i zarozumialosc. Ciekaw jestem ile z tych kobiet z ulicy Piotrkowskiej o ktorych wspomniales chcialy z toba chociaz pogadac tylko. No chyba ze wygladasz jak amant filmowy albo podjedziesz najnowszym typem samochodu ale tylko zachodniej marki. Ile Polek zrobilo naprawde jakas kariere na zachodzie - ZADNA. Juz Czeszki znacznie lepiej sobie radza niz nasze dziewczyny. Polka jak jest piekna to mysli ze caly swiat powinien jej legnac u stop a to nie tedy droga, trzeba byc mila, usmiechnieta i umiec sie sprzedac ( nie w doslownym tego slowa znaczeniu) Odpowiedz Link
Gość: migueluski Re: Meksyk!!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 09:28 hi, hi, hi, hi masz racje tylko pewnie to sie naszym Paniom nie spodoba, hi, hi, hi jako ze w polsce bede cos okolo 2 miesiecy to na ten czas kupilem sobie "malucha" z 1985 roku. jak cos mi sie uda na tego malucha zlapac to prosze o skladanie holdow. pzdr Odpowiedz Link
Gość: panda Re: Meksyk!!!! IP: 212.160.165.* 06.06.03, 14:12 chlopaki, a Wy juz nie macie innych atutow, tylko samochod?! Jesli ktos jest niezgredowaty, ma poczucie humoru i ciekawe spostrzezenia oraz osobowosc, przy tym nie mierzy swojej atrakcyjnosci dlugoscia nog jakies pani ( a przynajmniej nie robi tego nazbyt ostentacyjnie, jesli juz taka natura meska )na pewno bedzie mial wziecie wsrod pan w kazdym zakatku swiata. Skad taka niewiara we wlasne sily, ze trzeba sie podpierac autem, chocby malym i czekac na marketing za strony kobiety...? Jesli facet nie wiedzi nic ciekawego w jakies damie, to czy to koniecznie jest jej wina? Jest takie ladne afrykanskie przyslowie, ze mezczyzna potrzebuje kobiety, zeby jego porazka miala oczy i rece. Kobieta nie kaszanka, nie przyciaga ani obnizka ceny ( promocje wiosenne ), ani ladnym talerzem gratis. A ze z mezczyznami smiechu jest co nie miara, wiec bywa usmiechnieta, zreszta jest tyle kwiatow wokol, ze nie m co ganiac smutki. Chlopaki... glowa do gory i nie marudzcie jak gremlisy. milego weekendu dla Nabuchodonozorow Odpowiedz Link
Gość: johnny Re: Meksyk!!!! IP: *.client.attbi.com 06.06.03, 18:50 Taka jest niestety prawda i my to wiemy. Ja czesto bywam w Polsce wiec chyba wiem co mowie (wlasne doswiadczenie) Nigdy nie mialem problemu w nawiazaniu znajomosci z Amerykanka ale one nie nadaja sie na partnerki niestety. Odpowiedz Link
Gość: migueluski Re: Meksyk itp. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 22:36 rzeczywiscie nie jest tak zle dzisiaj wlasnie pomknalem na poczte. potem do sklepu po piwo i od razu sie zakochalem w pani sklepowej( prawie) bardzo, bardzo sympatycznie ale coz , to prawda "zachodnie" kobiety to zdecydowanie nie dla mnie. a tak ogolnie to chyba za bardzo sie przyzwyczailem do "white power" co nad Wisla w ogole nie dziala. :) pzdr Odpowiedz Link