Dodaj do ulubionych

ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Roszaka

25.02.11, 12:32
Jakie są realne szanse na budowę ulicy Małego Rycerza z Mapy Przyszłości?

Kiedy tuż przed wyborami dzwoniłam do UD, powiedziano mi, że praktycznie nie ma na to szans, bo ciągle jest nieuregulowana sprawa gruntów. A bez gruntów nie można budować drogi.

Zadałam wtedy pytanie: Jak sprawa gruntów zostanie uregulowana, to czy jest szansa na budowę drogi, skoro nie ma tego w wieloletnim planie inwestycyjnym do 2014 r? Odpowiedź brzmiała: nie, bo raczej się wykreśla pozycje niż dodaje nowe, z braku funduszy oczywiście.

Niedługo potem wpadła mi w ręce wyborcza Mapa Przyszłości pana Waldka Roszaka, a tam właśnie ul. Małego Rycerza, jako jeden z priorytetów.

Dlatego, z całym zaufaniem do Pana, ale i z niedowierzaniem, pytam: Jak?

Na ile Mapa Przyszłości jest mapą realną do zrealizowania?

Pozdrawiam,

mieszkanka Błotołęki
Obserwuj wątek
    • koziolkowo Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 06.04.11, 12:44
      Podnoszę. Czy mogę liczyć na jakąś odpowiedź?

Jeśli nie p. Roszak, to może pan Jaworski mógłby coś na ten temat napisać?
      Droga po zimie nawet nie wyrównana, mieszkańcy jeżdżą na około, a przypominam, że to droga dojazdowa nie tylko mieszkańców Małego Rycerza, ale też Billewicza i Ketlinga od strony Ostródzkiej.

• man-a Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 06.04.11, 14:40
      no właśnie ul Malego Rycerza to akutrat jeden z przykładów gdzie jest dużo domów a mieszkańcy brodzą w błocie. To o czym pisałm w wątku pt nowy asfalt na Ostródzkiej.
      Ale jak widać nasi radni nie sa zaintresowani odpowiadaniem na trudne pytania.
      Dodatkowo przykład uliczki Małych Debów gdzie zrobiono asfalt do 2 domów i pustych działek . Czy tu bez znaczenia jest fakt, że właścicielem działek przy Małych Dębów jest ten sam właściciel, któremu teraz Gmina robi chodniki przed nowopobudowanymi budykami usługowo-sklepowymi? Podobno kiedys był on radnym... Może on załatwi tez asfalt na Małego Rycerza.
      Szkoda czasu pisać na tym forum w oczekiwaniu na łaskawe odpowiedzi radnych , lepiej media tym zainteresować.

• bialoleka.jest.jedna Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 06.04.11, 14:58
      Mapa przyszłości jest, jak nazwa wskazuje, mapą przyszłości. Więc kiedyś w przyszłości stanie się aktualna. Kiedyś.
      Zapewne stanie się to w takiej kolejności. Zostaną podniesione ceny wszystkiego, na co Rada Miasta ma wpływ. Mieszkańcy wpłacą do kasy miasta kolejne setki milionów złotych, powstanie kilka NIEZBĘDNYCH inwestycji typu bulwary nadwiślańskie i sztuczne rzeki, powoła się kolejnych pełnomocników do zarządzania tymi bulwarami, a następnie wysypie się parę wywrotek żwiru na ul. Małego Rycerza. Oczywiście w akompaniamencie salw armatnich głosząc wszem i wobec, że miasto zbudowało ulicę.
    • netincognito Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 08.08.11, 17:04
      Up, up.
      Czy ktoś ma jakieś aktualne info w/s drogi?
      Zdaje się, że pan Roszak próbuje nie zauważyć wątku...

Pojawiła się wieloletnia prognoza finansowa do 2033 roku.
      Nie ma w niej słowa o Małego Rycerza.

bialoleka.waw.pl/page/index.php?str=1195
    • 2bialoleka Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 09.08.11, 08:05
      Papier przyjmie wszystko nawet największe bzdury wyssane z palca przez p. Roszaka.
      Podobie jak p. Borowska, która z wielką pompą tuż przed wyborami otwierała plac przy Ruskowym Brodzie opowiadając wszystkim czego tam nie wybuduje.
      Efekt??
      Po wyborach p. Borowska dostała swój upragniony stołęczek a placyk został zapomniany i zarasta krzakami. Pani B. czeka do następnych wyborów.
      • niecentralny Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 09.08.11, 15:42
        a oświecony lud wykształconych z dużych miast to kupił, kupuje i będzie kupował smile

2bialoleka napisała:

> Papier przyjmie wszystko nawet największe bzdury wyssane z palca przez p. Rosza
        > ka.
        > Podobie jak p. Borowska, która z wielką pompą tuż przed wyborami otwierała plac
        > przy Ruskowym Brodzie opowiadając wszystkim czego tam nie wybuduje.
        > Efekt??
        > Po wyborach p. Borowska dostała swój upragniony stołęczek a placyk został zapo
        > mniany i zarasta krzakami. Pani B. czeka do następnych wyborów.
        • sibeliuss Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 11.08.11, 12:01
          A może pani B. czeka z koszeniem na kolejne wybory? To byłoby chwalebne - zleciłam wykoszenie, zobaczcie jaka jestem zajefajna!
      • agnieszkaborowska Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 12.08.11, 16:18
        Jak mowa o parku - to plac i park w pierwszej kolejności trzeba odwodnić, bo po przyczynia się do zalewania przystanku ZTM i jest jeziorko na ulicy. Na szczęście kadencja to kilka lat, a priorytety jakie postawiłam to w pierwszej kolejności bezpieczeństwo pieszych w szczególności dzieci, bezpieczeństwo przeciwpowodziowe także.
        Jeśli ktoś ma słuszne uwagi, że mało jest sprzętu na placu zabaw mogę tylko powiedzieć że zgadzam się i sukcesywnie się to zmieni.
        • marwal62 Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 25.11.11, 08:46
          A o tym, że zalewa to wcześniej nie było wiadomo?
    • koziolkowo w/s wodociągu 13.09.11, 15:51
      www.bialoleka.waw.pl/data/notices/zawiadomienie1_bgn_12_09_2011.pdf
    • waldek_roszak Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 24.11.11, 16:32
      koziolkowo napisała:
      > Jakie są realne szanse na budowę ulicy Małego Rycerza z Mapy Przyszłości?
      > Kiedy tuż przed wyborami dzwoniłam do UD, powiedziano mi, że praktycznie nie ma
      > na to szans, bo ciągle jest nieuregulowana sprawa gruntów. A bez gruntów nie m
      > ożna budować drogi.
      > Zadałam wtedy pytanie: Jak sprawa gruntów zostanie uregulowana, to czy jest sza
      > nsa na budowę drogi, skoro nie ma tego w wieloletnim planie inwestycyjnym do 20
      > 14 r? Odpowiedź brzmiała: nie, bo raczej się wykreśla pozycje niż dodaje nowe,
      > z braku funduszy oczywiście.
      > Niedługo potem wpadła mi w ręce wyborcza Mapa Przyszłości pana Waldka Roszaka,
      > a tam właśnie ul. Małego Rycerza, jako jeden z priorytetów.
      > Dlatego, z całym zaufaniem do Pana, ale i z niedowierzaniem, pytam: Jak?
      > Na ile Mapa Przyszłości jest mapą realną do zrealizowania?
      > Pozdrawiam,
      > mieszkanka Błotołęki

Cóż... to nie urzędnicy decydują, na co przeznacza się pieniądze...

W swoich materiałach wyborczych zapisałem to, o czym mówię od wielu lat. Podałem tam swoje cele, ku którym będę dążył. Nic się nie zmieniło. Nie uciekam od tych wyzwań. O niczym nie zapominam, choć w miarę upływu lat moje zdanie na wiele tematów zmieniło się.

BTW - dla ciekawych - moje materiały wyborcze:

WYBORY 2006
      www.advert.home.pl/roszak/wybory_2006.htm
      WYBORY 2010
      roszak.eu/

Pozdrowienia

Waldek Roszak
      • marwal62 Re: ul. Małego Rycerza, a Mapa Przyszłości p. Ros 25.11.11, 08:57
        Cóż... to nie urzędnicy decydują, na co przeznacza się pieniądze...

A kto?

Przy okazji. Jakiś czas temu pojawił się wątek „pęka mostek na Zdziarskiej”.
        Głos zabrał piojawor: „Dziękuje za info. Będziemy to natychmiast sprawdzać.”
        Pan nawet nie raczył zauważyć tego tematu. A można było się wykazać. Do tego nie trzeba pieniędzy.

• netincognito Oświetlenia też nie dokończą! 25.11.11, 09:34
          Oświetlenia też nie zrobią, mimo, że było w planie na ten rok pociągnięcie latarnii na połowie bliżej Białołęckiej. Ale to wiem tylko dlatego, że tam zadzwoniłam i wyciągnęłam informację. Czy nie należy się przynajmniej jakieś wyjaśnienie w tej sprawie? Jakieś pismo? Dlaczego?
          W tym roku wg Programu Inwestycjnego 2010-2014 na ten cel było przeznaczone 220 000 zł. Co z tymi pieniędzmi?
        • waldek_roszak Re: nie zawsze jestem na forum 25.11.11, 21:51
          marwal62 napisał:
          > Przy okazji. Jakiś czas temu pojawił się wątek „pęka mostek na Zdziarskiej”.
          > Głos zabrał piojawor: „Dziękuje za info. Będziemy to natychmiast sprawdzać.”
          > Pan nawet nie raczył zauważyć tego tematu. A można było się wykazać. Do tego ni
          > e trzeba pieniędzy.

Cóż... PROSZĘ ZROZUMIEĆ, że nie zawsze jestem w stanie regularnie zaglądać na forum. NIE jestem urzędnikiem NA PEŁNY ETAT. Jestem TYLKO zwykłym RADNYM dzielnicy. Najczęściej popołudniami i wieczorami (ku utrapieniu rodziny).

Jeżeli jest coś PILNEGO, to zawsze przecież można do mnie ZADZWONIĆ (namiary poniżej). Wiele osób tak robi. Praktycznie codziennie mam kilka telefonów od mieszkańców.

Pozdrowienia

Waldek Roszak
    • koziolkowo rok 2014 19.01.14, 10:20
      Rok 2014... a na Małego Rycerza nadal błoto i dziury. Latarnie wciąż urywają się w połowie ulicy...

Czy naprawdę nie da się nic z tym zrobić?

Brak latarni skutkuje obniżonym bezpieczeństem na ulicy. Ostatnio zanotowano kolejną kradzież samochodu. Brak nawierzchni istotnie przyczynia się do tragicznych warunków poruszania się po drodze zarówno dla pieszych jak i zmotoryzowanych.
      • sibeliuss Re: rok 2014 19.01.14, 10:33
        Zagłosuj na pana Roszaka, może asfaltu nie będzie nadal, ale za to obietnice metra staną Ci się jakby bliższe big_grin
        • wet8pussy Re: rok 2014 20.01.14, 12:49
          A czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego drogowcy kładąc asfalt na ul. Mańkowskiej (odcinek od Ruskowego Brodu do Mochtyńskiej) "zapomnieli" o 100m odcinku do Mochtyńskiej?
          • sibeliuss Re: rok 2014 20.01.14, 13:12
            Tam też zapewne są roszczenia do gruntu.
            • jolsaw1 Re: rok 2014 20.01.14, 14:11
              Koziołkowo napisał:
              "Rok 2014... a na Małego Rycerza nadal błoto i dziury. Latarnie wciąż urywają się w połowie ulicy...
              Czy naprawdę nie da się nic z tym zrobić? "

Obawiam się, że nic. Nasze osiedle też czeka na budowę drogi- brakujący kawałek Berensona do granicy z Markami , sprawy gruntów uregulowane, ale w planach budowa jest przewidziana na 2025 rok (jak sie nic nie opóźni smile. Jedyna nadzieja, że niedaleko grunty wykupił deweloper, więc jak coś zacznie budować to może i jakiś dojazd będzie.
              I tyle w temacie budowy dróg na ZB w konteksie nadwiślańskich bulwarów i dróg granitowych w centrum W-wy.
              Białołęka to dla Ratusza nieistotna dzielnica.
              Miłego tygodnia życzę wszystkim forumowiczom z ZB
              • sibeliuss Re: rok 2014 20.01.14, 14:17
                Ja pojąć nie mogę dlaczego Białołęka nie jest w stanie dogadać się z Markami w sprawie 90 metrów chodnika wzdłuż Lewandowa.
              • biala.laka Re: rok 2014 21.01.14, 11:20

Jesteś pewna ? Odcinek drogi o którym piszesz ( tzn ul. Berensona na granicy z Markami) ma nieuregulowany stan prawny. Aby mogła powstać droga z chodnikiem brakuje ok. 4 metrów które trzeba najpierw wykupić. A na to pieniędzy nie ma.

Developerzy chętnie wciskają swoje inwestycje tam gdzie już jest chociażby najmniejsza infrastruktura . A to dlatego ze ...,,inwestor nie dostanie pozwolenia na budowę, jeśli za darmo nie odda gruntów pod ulice i sam ich nie zbuduje,,...
                Ale może się cos zmieniło --------------
                • jolsaw1 Re: rok 2014 21.01.14, 15:42
                  Pieniędzy na nic nie ma, to nie nowina.
                  Działka pod drogę tj. 110/2 z obrebu 4-16-29 i 122 z obrębu 4-16-30 ma uregulowany stan prawny od ponad 2 lat. Nasze osiedle walczy o drogę od lat 7. Mamy cały segregator pism urzędowych, z sądu, interpelacji radnych itp. Droga miała byc wywałowana (utwardzona) w 2011 roku, ale widac walec pojechał gdzie indziejsmile
                  To jest lokalna droga dojazdowa, z cześcią dla pieszych- tak jest w planach.
                  Problemem jest, że droga nie powstanie prędko, bo przechodziłaby przez kawałek obszaru niezabudowanego. Jak devepolper/prywatni ludzie się pobudują to może nawet sobie wybudują drogę i miasto zaoszczędzi.
                  Tak czy siak najwcześniej droga powstanie najwcześniej w 2025 roku - wg planu zagospodarowania przestrzennego.
                  I tyle w temacie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka