Dodaj do ulubionych

Pies się błąka

30.03.12, 09:04
Od paru dni, w różnych porach dnia błąka się średniej wielkości piesek, czarny, raczej dłuższa sierść, z jaso-podpalanymi łapkami i pyszczkiem. Ma obróżkę. Wygląda na zagubionego, jest brudny, łagodny, ale nie bojaźliwy. Chyba się komuś zgubił. Udało mi się zrobić jego zdjęcie, ale nie wiem jak zamieścić.
Często widuję go na Juranda ze Spychowa, Kamykowej i Twórczej.
Obserwuj wątek
    • f.l.y Re: Pies się błąka 30.03.12, 17:07
      podeślij mi zdjęcie na maila gazetowego, wrzucę to zdjęcie tutaj
      • f.l.y Re: Pies się błąka 30.03.12, 18:50
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wd/ki/nfo0/MWg9i9meLr3KmxSrFB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/wd/ki/nfo0/gadlS90oKcYgtBsScB.jpg

• boogutka Re: Pies się błąka 31.03.12, 13:13
      witam, to jest nasz pies, ma dom, wikt i opierunek, ale niestety ma charakter wędrownika i niestety żadnymi sposobami nie można go zatrzymać w domu. Jakiekolwiek zabezpieczenia nie zdają egzaminu - potrafi przechodzić jak kot przez płot czy siatkę. Jedyna rada to uwiązać go na łańcuchu ale tego chcielibyśmy uniknąć. Bern (tak wabi się pies) jest niegroźny i raczej stroni od ludzi. Ostatnio można go spotkać z jego bratem - Bąblem smile
      • porkiorki Re: Pies się błąka 31.03.12, 19:03
        Cieszę się, że ten piesek ma domek - a, że turysta........w końcu każdy ma jakieś hobby.
        Pozdrawiam
      • f.l.y Re: Pies się błąka 31.03.12, 21:19
        przypnijcie mu do obroży nr tel i tekst: zawsze wracam sam do domu wink
      • gabiszonka Re: Pies się błąka 02.04.12, 08:40
        Taaaaaaa tego psa widuję już chyba 3 rok... wiem bo przyłazi do nas. Ja swojego uwiązałam - niestety. Nie jest to najlepszy pomysł, ale to taka łajza, że powyginał nawet siatkę a w desperacji potrafi ja przeskoczyć... Tyle o moim włóczędze. Co do Państwa psa - powinniście coś z tym z zrobić. Dotychczas jak było tu mniejsze zaludnienie to nie było takiego strachu. Teraz jest więcej ludzi. Nie daj Bóg kogoś dziabnie lub wystraszy będziecie mieli Państwo kłopoty. Proszę się nad tym zastanowić.
        • boogutka Re: Pies się błąka 02.04.12, 11:46
          oczywiście obawiamy się tego, bo pies to pies i nawet najłagodniejszy może kogoś ugryźć lub przy obecnym natężeniu ruchu na Ostródzkiej wpaść pod samochód. Uwiązanie psa na łańcuchu jest jakimś rozwiązaniem, ale po pierwsze trzymanie psa na uwięzi jest zabronione, jeżeli ma to miejsce nieprzerwanie przez całą dobę. Nowe przepisy, które weszły w życie od 1 stycznia 2012r zabraniają trzymania zwierząt domowych na uwięzi w sposób stały dłużej niż 12 godzin w ciągu doby. Więc wedle prawa nie da się w ten sposób trwale pozbawić psa możliwości ucieczki. A proszę mi wierzyć, ten pies potrafi czynić cuda, żeby się wydostać na zewnątrz. Po drugie dochodzi kwestia samopoczucia i psa i naszego. Rozwiązaniem jest jeszcze zrobienie boksu, tylko takiego gdzie nie można się podkopać (wybetonowanego z wmurowaną w beton siatką) i z dachem żeby na głowę nie padało i żeby nie można było się wydostać górą. Kwestia tylko tego jakiej wielkości powinien być ten boks żeby pies czuł się komfortowo, jak w domu, a nie w schronisku...
          • gabiszonka Re: Pies się błąka 03.04.12, 01:59
            wiem wszystko wiem, ale własnie pies to pies i to druga strona medalu... i tak źle i tak nie dobrze... napisałam o tym bo z moim miałam perypetie takie, ale na szczęście dobrze się skończyło - choć kłopotów co niemiara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka