gosczb 19.01.07, 13:42 Zastanawiam się dlaczego od jakiegoś czasu milczy nasz radny p. Waldemar. Porusznych jest sporo waznych tematów a on przestał zabierać głos. Czyzby był już po tamtej (urzędowej) stronie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpy007 Re: Radny Waldemar poszukiwany 19.01.07, 15:20 pfuj, niegodne podejrzenia, przecież radni reprezentują swoich wyborców (czyli nas) Odpowiedz Link
wawa1234 Re: Radny Waldemar poszukiwany 19.01.07, 16:12 ponoć ciężko pracuje w Komisji Iwnestycyjnej nad poprawadzeniem tramwaju wzdłuż Głębockiej A tak na powaznie to: - był długi 407 - teraz jest krótki i ciasnota - był szybki przejazd - teraz dłuuugie korki na Wincentego "przez zmianę świateł" na skrzyżowaniu z Gilarską - co kolejne .....czas pokaże Pozdrawiam Waldek - nie Radny Odpowiedz Link
mpy007 Re: Radny Waldemar poszukiwany 19.01.07, 17:37 dodaj jeszcze, że wichury szaleją i wiaty na przystankach przewracają Odpowiedz Link
gosczb Re: Radny Waldemar poszukiwany 19.01.07, 21:08 z tego co wiem to nie tylko w komisji inwestycyjnej ale też budżet i jeszcze jakiejs. Skoro nasz radny jest w komisji budżetowej i inwestycyjnej to tylko patrzeć jak na nasza zielona białołęka będzie rozkwitać w nowe inwestycje Odpowiedz Link
wawa1234 Re: Radny Waldemar poszukiwany 19.01.07, 22:04 już kwitną ..... Derby rośnie jak szalone, pojawił się Lewandów Leśny, JKJ kończy kolejne domki, parę zatok przystankowych się pojawiło... a miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze, szkoda... Przy Głębockiej uruchomiono przystanki, szkoda tylko że nie ma latarni po po zmierzchu strach iść nowym chodnikiem do przystanków - nie mówiąc już o przejściu/przejechaniu przez skrzyżowanie Głębockiej z drogą do Agromana. Pozdrawiam Waldek nie radny Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Radny Waldemar poszukiwany 20.01.07, 12:17 Rozumiem, że chcecie sobie ponarzekać, tak ogólnie, tylko po co mieszać do tego Waldka Roszaka. Wziął na siebie dodatkowe obowiązki, wiec nie ma czasu na "gdybanie" z nami. Dajcie mu trochę czasu i zaufania. Sam się nie wybrał, jest radnym z woli większości mieszkańców Białołęki. Odpowiedz Link
mpy007 Re: Radny Waldemar poszukiwany 22.01.07, 08:20 przepraszam, ale zostałem źle zrozumiany, mój post wyrażał jedynie ogólną tęsknotę za wiadomościami od Waldka Roszaka, które podtrzymywały to forum przy życiu. szczególnie, że pracę radnego rozpoczął bardzo dynamicznie, informował o kolejnych sesjach Rady - zresztą polityka informacyjna miała i powinna być jego mocną stroną. prawdopodobnie część osób, bliżej związanych ze SZB, wie co się dzieje (na przykład zupełnie zrozumiały, ze względu na dodatkowe, poważne obowiązki, chwilowy brak czasu, urlop, choroba (absolutnie nie życzę!!!)). Natomiast dla pozostałej części osób (chociaż mogę pisać tylko za siebie - nikogo nie reprezentuję) ta nieobecność wydała się niepokojąca. I wcale nie z powodu podejrzeń, że w momencie wyboru na radnego Waldek Roszak przestał się interesować naszymi wspólnymi sprawami. Też nie lubię ogólnego narzekania Do tej pory Forum nie było miejscem, gdzie się tylko narzekało - i byłoby fantastycznie, gdyby taka dobra tradycja zostałą podtrzymana. Marcin Odpowiedz Link
zbogdanca Re: Radny Waldemar poszukiwany 22.01.07, 08:34 Dzięki za wyjaśnienie, mnie też brak fachowych informacji na forum, bo oprócz Waldka Roszaka zamilkł też Piotr Łokieć(mieszbia), którego fachowe i bezstronne komentarze bardzo sobie ceniłam. Odpowiedz Link
gcudny Re: Radny Waldemar poszukiwany 20.01.07, 12:34 Przypomniał mi się kawał związany z "tak ogólnie" Icek zamordował żonę. Prokurator pyta go: -Icek dlaczego zamordowałeś żonę? czy ona szabatu nie przestrzegała? -przestrzegała -to może obiadu ci nie gotowała? -gotowała -a może do mykwy nie chodziła? -chodziła -to dlaczego ją zamordowałeś, co ci się w niej nie podobało? -no tak ogólnie. Może Wasz problem z Waldkiem Roszakiem jest tego samego kalibru. Odpowiedz Link
varsava Re: Radny Waldemar poszukiwany 20.01.07, 20:23 tez jestem zdania, ze nie m sie co czlowieka czekac; dopiero co byly wybory - poczekajmy te 4 kata i wtedy pytajmy... Odpowiedz Link
gutex Re: Radny Waldemar poszukiwany 22.01.07, 09:08 Myśle, że po 4 latach to już nie będzie o co pytać. Trzeba zapytac po 1-1,5 roku. I nie chodzi mi wcale o to co naszym radnym udało się zrobić, bo zdaje sobie sprawę z tego ,że nie tylko od nich to zależy. Chodzi mi o to, żeby wykalazli sie tym co próbowali zrobić. Z jakimi pomysłami wychodzili na sesjach i jak realizowali swoje obietnice. Zostali przecież radnymi z naszego wyboru. Dobrze by było gdyby o tym pamietali i zgłaszali rózne pomysły na sesjach, a nie siedzieli cicho tylko po to, żeby nikomu nie podpaść i nie popaśc w niełaski władzom Odpowiedz Link
waldek_roszak JESTEM ZNÓW NA FORUM 23.01.07, 11:12 Witam serdecznie Forumowiczów! Fakt, trochę mnie nie było na forum. W ostatnich tygodniach miałem dużo dodatkowej pracy. Poza tym nowe obowiązki radnego także zabierają mi mnóstwo czasu. Praktycznie codziennie mam jakieś spotkania a o rozmowach telefonicznych nie wspomnę. Cóż, sam tego chciałem, można by rzec... Forum to „moje dziecko”, więc na pewno nie grozi mu zapomnienie z mojej strony. Od dzisiaj, wieczorami powinienem mieć trochę więcej wolnego czasu, więc postaram się ponarabiać zaległości na forum i zabrać głos w różnych dyskutowanych sprawach. Jak niektórzy zauważyli, jestem w komisji inwestycyjnej, budżetu i ochrony środowiska. W tej pierwszej zaczęliśmy już pierwsze przymiarki do inwestycji w 2007 roku. Ale o tym dzisiaj wieczorem. Pozdrawiam serdecznie Waldek Roszak Odpowiedz Link
hajduczka20 Re: Radny Waldemar poszukiwany 23.01.07, 20:58 Pan Waldemar rzeczywiście jest zajęty i po mału zaczynam rozumieć co to znaczy być radnym. Musze przyznać, że b. aktywnie właczył się w sprawy np. rowu Brzezinskiego umożliwił spotkanie z Burmistrzem, szefem komisji ochrony środowiska, aktywnie pomógł w spotkaniu komitetu oprotestacyjnego oraz był na spotkaniu komitetu z mieszkańcami - w sumie ok. 10 godzin dla jednej sprawy w ciągu tygodnia. Poza tym sprawa rowu nie jest nawjażniejsza i jedyna - szkoła, której budowa na razie się nie rozpocznie, bo jak się okazuje brak praw do gruntu i to trochę potrwa, przebudowa skrzyżowania Ostródzka z Juranda. Z mych obserwacji wynika, że w naszej dzielnicy jest bardzo dużo do posprzątania i to trochę potrwa. Odpowiedz Link