umfana 04.06.06, 22:31 Widziałam pannę podobną do niej, jak dwie krople wody w Warszwie na Woli. ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenebre Re: Libby 05.06.06, 11:44 Jak już poruszyłaś temat Libby, to po finale 2 sezonu nabrałam pewności, że ona była wtyczką Dharmy. To "przypadkowe" spotkanie z Desmondem i nieprawdopodobna wręcz hojność okazana kompletnie obcemu facetowi ?? Hmmmm... jakoś mnie nie przekonała ta bezinteresowność. W tym świetle jej niewyjaśniona dotąd obecność jako pacjentki (???) w Santa Rosa Mental Institute też mi wygląda na podejrzaną... Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: Libby 05.06.06, 13:08 Wierzę, że Libby jeszcze zobaczymy we wspomnieniach różnych osób. Wszakże to najbardziej zagadkowa postać w LOST po tym, jak "rozczapiechrzyli" Locke'a. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Libby 05.06.06, 15:08 Myślę, że Locke nie odkrył jeszcze wszystkich kart (jak zresztą każdy). Nie wiemy na przykład jak to się stało, że stracił władzę w nogach. Mam nadzieję, że choćby rozmemłany doktorek jeszcze pokaże pazury. Podejrzewam, że swoją dziarę (która ma podobno mieć duże znaczenie jako element całej układanki) mógł wynieść z jakiegoś azjatyckiego więzienia - wydaje mi się, że wspominał coś o Tajlandii lub Indonezji w rozmowie z Sawyerem. Mógł tam się też nieświadomie "otrzeć" o pracowników/agentów Dharmy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Libby 05.06.06, 17:37 Uważam, że uśmiercenie Libby (formalnie pierwszoplanowej postaci w przeciwieństwie np. do Rose i Bernarda) bez flashbacków było pomysłem kretyńskim. Nigdy już nie poznamy jej przeszłości chyba, bo przeszłość pojawiała się tylko we wspomnieniach bohaterów (Charakterystyczne "bum-bum-bum" zxwiastujące flashback) a denatka wspomnień mieć nie może. Natomiast wciskanie Libby na siłę do innych flashbacków jest moim zdaniem cokolwiek chaotyczne. No ale może się mylę. A przy okazji - skoro flashbacki mają również drugoplanowi to czekam na odcinek o Danielle Rousseau. Odpowiedz Link Zgłoś
tenebre Re: Libby 05.06.06, 19:42 Libby, jako jedną z postaci kluczowych dla sedna sprawy, będą odkrywać po kawałeczku, wplatając jej postać właśnie we flashbacki pozostałych osób. W sumie to może być całkiem zmyślny zabieg fabularny. No, ale to tylko przypuszczenia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Libby 05.06.06, 19:46 Flashback Danielle bedzie, ale raczej nie w 3 serii. Tak powiedzial swego czasu Carlton Cuse (jeden z tworcow Losta). Ja tez bardzo chcialbym go zobaczyc, ale powinien to byc flashback z wyspy zaraz po przybyciu. Moze wreszcie bysmy sie dowiedzieli co to za tajemnicza infekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Libby 18.06.06, 17:02 ja sądzę, że Libby pracowała dla dharmy, Desmond miał płynąć na tej właśnie, a nie innej łodzi nie pokazali jej flashbacku bo wiele zagadek by się wyjaśniło i serial miałby się ku końcowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Libby 19.06.06, 10:57 Zgadzam się. Nie ma jej wspomnień, bo wszystko byłoby jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Libby 19.06.06, 18:46 a sądzicie, że Libby była szczera w stosunku do Hurley'a? ja sądzę, że nie tylko nie wiem dlaczego - czy dlatego, że rzeczywiście leczyła się w szpitalu i wiedziała, że Hurley jest bogaty i leciała na kasę, licząc na to, że kiedyś wydostaną się z wyspy czy może dlatego, że pracowała dla dharmy ale może rzeczywiście była chora i fakt, że oboje są po przejściach, powodował, że wiele ich łączyło i łatwo nawiązali kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Libby 19.06.06, 19:19 Hurley bedac w szpitalu nie byl jeszcze bogaty. Ale moze byla dla niego mila bo Inni go chcieli? Ale go wypuscili... sama nie wiem. Moim zdaniem oni ja jakos zmanipulowali, moze wykorzystali wiedze, ze byla w szpitalu, moze ja z niego wyciagneli? Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Libby 19.06.06, 22:24 fakt, w szpitalu nie był bogaty nie rozumiem - jak to była miła bo inni go chcieli? ale chcieli go w ostatnim odcinku, a wcześniej też? nie pamiętam masz na myśli, że szantażowali ją, że powiedzą komuś, że była w szpitalu i dlatego musiała z nimi współpracować? Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Libby 20.06.06, 10:32 Myślałam raczej, że ją ze szpitala wysiągnęli i szantażowali, że tam wróci, jeżeli nie będzie współpracować. W szpitalu naprawdę wyglądała na chorą. Inni zażyczyli sobie, żeby przyprowadzić 4 osoby w tym H. Może gdyby nasi nie byli czujni zostaliby porwani juz dawno? A moze L pamietała H ze szpitala - czyli z ostatnich momentow, gdy nie byla zmanipulowana przez Innych - dlatego podchodzila do niego z taka sympatią? :D Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Libby 20.06.06, 19:18 eh tyle pytań jak dla mnie Libby jest jedną z najciekawszych postaci, ponadto jedną z kluczowych Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Libby 21.06.06, 17:50 A właściwie nie wiadomo czemu Inni chcieli Hurleya a nie np. Charliego i Eko, którzy zabili ich ludzi ani "dobrego" Locke'a. Zwłaszcza że i tak go wypuścili. Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Libby 22.06.06, 10:07 Może chcieli zobaczyć chłopaka swojej wtyczki? A to że go wypuscili to bez sensu - przypomnijcie, dlaczego go puscili. Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Tu tu 22.06.06, 20:54 Bea powiedziała, że Hugo może wracać i powiedzieć swojej grupie, że nie wolno im tu (pomost) przychodzić. Ale wiadomo, że oni i tak wyruszą na poszukiwanie całej tej trójki, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Tu tu 23.06.06, 12:24 Pewnie tak. Said pójdzie ups on juz poszedł. Może będzie bitwa morska ze zdrajcą? No to kto pójdzie? Lock chyba był uszkodzony.... Mocno jednak osłabiła się grupa... Odpowiedz Link Zgłoś
horrible.young.girl Re: Tu tu 24.06.06, 21:10 To może ruszą tych drugoplanowych nierobów? W końcu mają ich po trosze odkrywać. Bierni na pewno nie pozostaną. A jeśli nawet, to Sayid pójdzie z odsieczą (jak słusznie zauważyliście - już poszedł) i Jin, który pewnie ma w sobie pokłady sympatii wobec Sawyera. Miły może być ten III sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
horrible.young.girl Re: Tu tu 12.07.06, 21:41 xanaka napisała: > Mogłabym sobie pożyczyć: "I ♥ LOST"? :) Oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Hurley: po co? 24.06.06, 21:11 I taka rola byłaby tu Hurley'a? Robak, który zwabi pozostałe rybki-rozbitki ;) Chyba tylko po to miał tu przyjść: obejrzeć przedstawienie Innych i opowiedzieć a zarazem przestraszyć pozostałych. No i 'nasi' zapewne ruszą, a Inni tylko na to czekają. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dagg Re: Hurley: po co? 26.06.06, 11:55 Nie pojmuję tylko jednego, dlaczego oni nie obeszli tej cholernej wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: Hurley: po co? 26.06.06, 18:45 Ale kto nie obszedł? Ogólnie rozbitkowie? Może po prostu bali się? Dziwne odgłosy w lesie, szepty, szmery, chciałabyś tak wyruszać na wycieczkę po wyspie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja_ Re: Hurley: po co? 27.06.06, 13:07 ja uważam to za słaby punkt serialu, że nie poszli na wycieczkę uważam, że ciekawość jednak byłaby na tyle duża, że kilka osób by poszło Odpowiedz Link Zgłoś
xanaka Re: Hurley: po co? 27.06.06, 16:19 Ale przecież były jakieś grupki, które chodziły i "zwiedzały" ;) wyspę. Np. Locke tropił zwierzynę i musiał wchodzić w głąb wyspy, odnalazł przecież hacza itd. Znaleziono jaskinie, w których się schronili, Claire razem z Kate znalazły drugi "medical hacz". To samo Sayid - po torturach na Sawyerze - obchodził wyspę, znalazł ten przewód i kryjówkę Danielle. Grupa osób poszła po dynamity, to też był kawałek drogi. Nie można powiedzieć, że w ogóle nie chodzą na wycieczki krajoznawcze :) Odpowiedz Link Zgłoś