Dodaj do ulubionych

Zwrot podatku

24.04.07, 16:16
Witam. Do Tesco przybylem w lutym 2007, a do konca marca 2007 czyli konca
roku podatkowego 2006 moje zarobki wyniosly £2100 brutto, a zaplacony podatek
£400. Z tego co sie mniej wiecej orientuje do zarobkow ponizej £5000 nie
placi sie podatku, tak wiec przyslugiwal by mi zwrot. Jezeli tak, to czy sam
sie musze udac do Inland Revenue, czy zrobi to Tesco czy tez trzeba poczekac
na P60 i wtedy udac sie po zwrot? Kiedy sie dostaje P60, z tego co sie
pytalem to chyba w maju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Zwrot podatku IP: *.range81-156.btcentralplus.com 24.04.07, 18:13
      do konca maja Tesco ma obowiazek przyslac ci P60 i z tym dokumentem idziesz do
      IR i zalatwiasz sprawe a jesli nie dostaniesz tego musisz sie upominac w Tesco o
      ten dokument pozdro
      • Gość: mmmmmmmmmmmmm Re: Zwrot podatku IP: *.ipt.aol.com 25.04.07, 08:27
        w najblizszym tax office wysla to za ciebie lub sam przeslij list z p60 do
        revenue
        • Gość: 1spag Re: Zwrot podatku IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 26.04.07, 14:47
          nie badz taki hop do przodu , mnie w tax office odsylali do najblizszego
          telefonu i wykrecala babka numer, leniwa franca.
          generalnie jest tez pewna roznica jesli chcesz miec szybciej zwrot, nie jestem
          pewien ale całe tesco chyba nalezy do Lothians Area z Edynburga (wpisz te słowa
          w google to ci wyskoczy dokładny adres) i tam się śle pismo o zwrot z p60,
          natomiast jak wysylalem dla szwagierki na ten adres to krazylo po UK i dotarlo
          to urzedu w jakims w... pod ktory nalezala firma w ktorej ona pracowala. tak ze
          przed wyslaniem spytaj w Personel albo w Wages czy wiedza gdzie wyslac pismo o zwrot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka