Dodaj do ulubionych

sterownik ASPI 32 ???

IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 05.02.04, 19:57
Witam. Mam taki "mały" problemik a mianowicie moja nagrywarka nie
widzi "czyta" wszystkich płyt bez względu na to czy jest to plyta nagrywana
czy orginalna, w dodatku jest na tyle dowcipna ze jak sie uprze to przy
probie "exploruj" zawiesza calego kompa. W serwisie powiedziano mi ze nalezy
zainstalowac sterownik ASPI 32 i to powinno pomóc ale szukam i szukam i
znalazlam tylko jedna strone na ten temat z której nic nie rozumiem.
Jesli bylby ktos tak mily i powiedzial skad wziąc omawiany sterownik to bede
bardzo wdzieczna. (czyszczenie nagrywarki plytka do czyszczenia nie pomogło)
Mam XP Home nagrywarka jest philipsa.
Stronka ktora znalazlam to www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php

Z gory dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: JP Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 05.02.04, 20:49
      66.118.166.100/console/cd/aspi472a21.rar
      • Gość: magdak Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.teldom.pl / 217.153.13.* 05.02.04, 22:35
        Dzieki za chęci.... nie pomogło :(
        Może ktoś ma jakieś inne pomysły na mój problem???

-------------------------
        co tu napisać wiecej ???
        -------------------------
        • Gość: Robaczek Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.04, 00:59
          Jest to ASPI tylko musisz zrestartowac komputer po wgraniu i sprawdzic,
          czy sie wgralo.
          Przy sciaganiu ASPI /nie32/jest razem kontrolka do sprawdzenia .
          • Gość: MAGDAK Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.teldom.pl / *.teldom.pl 06.02.04, 01:11
            No zrestartowałam i sprawdzilam i sie wgrało a płytek jak nie czytało to nie
            czyta :(
            • jakowlew Re: sterownik ASPI 32 ??? 08.02.04, 11:12
              Jest taki programik ForceASPI wymuszający działanie sterowników ASPI dla
              aplikacji.Może to pomoże:
              clonecd.gearhost.net/clonecd/forceASPI17.zip
              Tu jest instrukcja użycia:
              radified.com/ASPI/forceaspi.htm
              • Gość: kk Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.04, 19:34
                Hey ludziska. Z tym aspi to nie taka prosta sprawa, o czym sam się kiedyś
                przekonałem. Wersji jest sporo, mimo że często nazywają się niemal identycznie
                lub - co też spotkałem, nazwy były takie same jak ulał. Rozmiar jednak już
                inny, co mnie zaintrygowało. Zajrzałem w bebechy z dosnaviga, okazało się że to
                po prostu inne produkty. Kiedyś trafiłem na "dobre" aspi. Nie doceniłem i
                gdzieś wcięło. Z Force Aspi bywa dokładnie tak samo. Mimo że ma usuwać błędne
                aspi i instalować idealne. Jeszcze teraz - rzadko co prawda i nie przy banalnym
                nagrywaniu, ale próbując wykorzystać jakieś rzadko używane funkcje nera,
                dostaję info o błędnym aspi. Kiedyś chodziło bez problemów. Life is brutal,
                mili panstwo.. .
    • Gość: jezus umarl Re: sterownik ASPI 32 ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.04, 22:40
      czyszczenie przy pomocy płyty - gratuluje pomysłu
      widziałem takie cdromy/nagrywarki w których po 'czyszczeniu' optyka nadawala
      się tylko do wymiany

1.czytal i przestal ??
      2.zwykly cd-rom czyta ?? (jeżeli masz)

jeżeli 1 albo 2 - najprawdopodobniej optyka do wymiany (szczególnie jeżeli ma
      troche przejść za sobą)

P.S.
      jeżeli na gwarancji i nie czyta nawet audio - oddaj do serwisu niech się
      pobawią (nawet z tą orginalną płytą - zaznacz to na potwierdzeniu przyjęcia do
      naprawy)

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka