Dodaj do ulubionych

plikacz.com to OSZUST internetowy

05.02.11, 12:46
plikacz.com OSZUKUJE
Każą zapłacić 2 zł SMSem za aktywację konta na numer 92558 - a faktycznie kosztuje to 25zł + VAT.
Na dole strony w kolorze tła jest napisane malutkimi literkami :
*Cena promocyjna usługi 90 dni dotyczy przelewów przez PayPal, Cena SMS usługi 90 dni to 25 zł netto.
Ale żeby to zobaczyć trzeba zaznaczyć wszystko przez CTRL+A na poniższej stronie
plikacz.com aktywacja

UWAGA: OPRÓCZ OSZUSTWA W CENIE SERWIS NIE DZIAŁA - NIE MOŻNA POBIERAĆ TREŚCI Z SERWERÓW O KTÓRYCH MOWA W OFERCIE I REGULAMINIE
Mail pomocy - kontakt@plikacz.com nie działa - pieniądze wyrzucone w błoto

Jeśli ktoś ma pomysł jak zniszczyć tego SZKODNIKA proszę o podzielenie się sugestiami.
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.multimo.pl 05.02.11, 12:54
      jarazz-ja napisał:

> Jeśli ktoś ma pomysł jak zniszczyć tego SZKODNIKA proszę o podzielenie się suge
      > stiami.

1. Jak gdzieś (gdziekolwiek) proszą o wysłanie esemesa, to nie wysyłać.

2. Jeśli jednak chce się wysłać tak, że aż nie da się z tym walczyć, to najpierw przeczytać regulamin.
      • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 05.02.11, 13:06
        Gość portalu: 802.11n napisał(a):
        > 2. Jeśli jednak chce się wysłać tak, że aż nie da się z tym walczyć, to najpierw
        > w przeczytać regulamin.

Dzięki za radę, jednak kiedy w regulaminie byłyby zapisy "niewidoczne" - napisane jak na stronie aktywacyjnej kolorem zbliżonym do tła to jaką szansę mam na ich wyłapanie ??

Ale co racja to racja - JAK KAŻĄ PŁACIĆ SMSem - NIE PŁAĆCIE
    • Gość: Greg Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.unknown.vectranet.pl 05.02.11, 13:12
      Jak ktoś się jeszcze nie nauczył, że cenę SMSa premium poznaje się z numeru (7xxx - druga cyfra oznacza cenę w złotych, do tego VAT, 9xxxx - tutaj druga i trzecia cyfra razem jw.) to na nic takie kampanie - jest widocznie za głupi na korzystanie z szarych komórek.
      • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 05.02.11, 13:32
        Gość portalu: Greg napisał(a):

> Jak ktoś się jeszcze nie nauczył, że cenę SMSa premium poznaje się z numeru (7x
        > xx - druga cyfra oznacza cenę w złotych, do tego VAT, 9xxxx - tutaj druga i trz
        > ecia cyfra razem jw.) to na nic takie kampanie - jest widocznie za głupi na kor
        > zystanie z szarych komórek.

Dzięki Greg - ja zrobiłem to dwa razy - pierwszy i ostatni :) i już się nauczyłem - cena tej lekcji 25pln +Vat - może jednak nie jestem za głupi - tylko lekko stratny.
        W tym przekręcie chodzi jednak o kilka rzeczy :
        - opis promocji na dole w kolorze tła - teraz wiem że trzeba szukać takich wpisów
        - serwis działa jedynie jako wyszukiwarka bezużytecznych linków - niczego nie można pobrać za jego pośrednictwem - gdyby było można przebolał bym te 25 plnów
        • Gość: Greg Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.unknown.vectranet.pl 05.02.11, 20:08
          Wybacz, nie chodziło mi o żadne wycieczki ad personam! Po prostu trochę już czasu minęło od pojawienia się pierwszych przekrętów tego typu, niektóre zostały omówione na forach internetowych w bardzo długich wątkach (na tym forum wątek o espy.pl), nawet w telewizji znalazły się stosowne materiały, a znajdują się tacy, którzy jeszcze dają się na to nabierać...
    • Gość: Kuba Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 19:03
      dzięki właśnie miałem kupić to patrze 2 liczba numeru 2 to chyba 2 zł , a tu 25 zł
      • Gość: Greg Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.unknown.vectranet.pl 05.02.11, 20:06
        Przeczytaj dokładnie mój poprzedni post! Druga cyfra oznacza koszt tylko w przypadku numerów CZTEROcyfrowych, zaczynających się od 7, czyli postaci 7xxx. Tutaj mamy numer PIĘCIOCYFROWY, zaczynający się od 9 (92558), postaci 9xxxx i w takim wypadku koszt SMSa poznajemy na podstawie liczby dwucyfrowej (DRUGA I TRZECIA cyfra razem), czyli tutaj 25 zł+VAT.
        • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 07.02.11, 12:14
          A popatrz - Kubie pomogliśmy :)
          Jednak nie ma tego złego.
    • joannagw1 Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 08.02.11, 19:43
      Zgłoś to do partnera tej strony, który obsługuje płatności. Wiem, że dotpay bardzo rygorystycznie traktuje swoich partnerów i nie pozwala na takie wałki.
      • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 11.02.11, 08:51
        joannagw1 napisała:
        > Zgłoś to do partnera tej strony, który obsługuje płatności. Wiem, że dotpay bar
        > dzo rygorystycznie traktuje swoich partnerów i nie pozwala na takie wałki.

>

Dzięki, napisałem do Dotpay.pl - zobaczymy jaki będzie odzew :)
        • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 14.02.11, 17:51
          :) :) :)
          Dotpay ma to gdzieś :
          "Szanowny Panie,
          Uprzejmie informujemy, że Dotpay zajmuje sie jedynie wydawaniem kodów i
          nie ponosi odpowiedzialności za sposób zamieszczenia informacji na
          stronie usługi.
          Z poważaniem,
          BOK
          • Gość: Detektyw Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.home.aster.pl 14.02.11, 20:47
            Wystarczy kliknąć na "Zapłać teraz" (nawet bez rejestracji) i na Dotpay pokaże się nam: Odbiorca: DexMedia - Patryk Krzyżewski. Teraz google ... imię i nazwisko ... pamiętamy, że w nazwie firmy jest Dex ... i ... dalej już można kombinować samemu :)
            • jarazz-ja Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 16.02.11, 23:35
              Dzięki za podpowiedź :)
              Ten "misiu" naciąga też ludzi w ten sam sposób na innych serwisach :
              odpal.com/index.php?load=activate - tu jest info o promocji za 2 pln a w ramce numer 92568 i cena 25 pln netto
              sexpremium.net/index.php?load=rules - nie widzę szczegółów "wałka" ale pewnie jakiś jest
              ofilm.pl/index.php?load=rules
              Ciekawe ile można w sieci znaleźć informacji:
              Registrant Name:Patryk Krzyzewski
              Registrant Organization:DexMedia
              Registrant Street1:Czerwonych Beretow 14/24
              Registrant City:Warszawa
              Registrant State/Province:
              Registrant Postal Code:00-910
              Registrant Country:PL
              Registrant Phone:+48.660045016
    • rysiek2011 Re: plikacz.com to OSZUST internetowy 14.02.11, 22:56
      Przepłaciłeś? - Twoja strata (pomijając kwestie kolorów w regulaminie). Jeżeli natomiast nie dostałeś tego za co zapłaciłeś to reklamacja a jak nie pomaga to zawsze można się zgłosić na policje (w końcu zostałeś okradziony). Nie ma znaczenia że kwota niewielka. W skali kraju mogą to być miliony a jak nikt nie pójdzie na policje to nikt się tym na poważnie nie zajmie.
      • Gość: Adamos Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.11, 07:56
        Kolego jak masz dawać tak debilne rady,to sie zamknij
    • Gość: boleo1 Re: plikacz.com to OSZUST internetowy IP: *.adsl.inetia.pl 21.02.11, 21:33
      Jest to kolejny klon "pobieraczka". Założyciele tego serwisu zauważyli, że można na tym zarobić a wokół pobieraczka zebrały się czarne chmury to otworzyli kolejny serwis

-
      czarter jachtów portal przyrodniczy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka