Dodaj do ulubionych

Internet Explorer 9 - oficjalna premiera

15.03.11, 12:18
Z tego co widzialem, najlepsza funkcja nowego IE jest przegladanie stron w trybie pelnoekranowym, w ktorym po najechaniu kursorem do gornej krawedzi ekranu pojawia sie menu nawigacyjne - w ten sposob mozna wpisywac na przyklad nowe adresy i przelaczac sie wygodnie miedzy tabami.

Tutaj zas jest tet porownawczy nowych przegladarek - miedzy innymi IE9 oraz Firefox 4 - pod katem dostosowania do wymogow przegladania stron na netbooku: netpozytywny.pl/oprogramowanie/367-netpozytywna-przegladarka-na-netbooka

IE9 nie wygral, ale dostal wyroznienie ;)
Obserwuj wątek
    • ssee Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 14:19
      Chakra to silnik, owszem, ale służący do obsługi JavaScriptu. Gdzieś dzwonią, ale...
      en.wikipedia.org/wiki/Chakra_(JavaScript_engine)
      en.wikipedia.org/wiki/Trident_(layout_engine)
    • jackpes Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 14:38
      Niestety nie dla staruszka Windows XP...
    • furry Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 15:01
      Na Rivierze widziałem dziś ambitną reklamę: "twoja stara siedzi w Remoncie", czy jakoś tak... Gratuluję "polotu".
    • ecleo Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 16:14
      test ACID3 zaliczają Opera i Chrome, a FF i IE9 już nie.
    • mt7 Pobrałam za namową Gazety I9 wersję próbną 15.03.11, 16:53
      Umordowałam się, bo strony nie były przystosowane do tej wersji, nie otwierały się, zawieszały się, obraz fiksował.
      Miałam później problem, żeby zainstalować poprzednią wersję.
      Dziękuję, poczekam. :(
      • john_hartigan Re: Pobrałam za namową Gazety I9 wersję próbną 17.03.11, 12:55

mt7 napisała:

> Umordowałam się, bo strony nie były przystosowane do tej wersji, nie otwierały
        > się, zawieszały się, obraz fiksował.
        > Miałam później problem, żeby zainstalować poprzednią wersję.
        > Dziękuję, poczekam. :(

Zapewne uruchomiłaś IE9 w wersji 64bit. A zatem już tłumaczę. Nie ma wtyczki Flash w wersji 64bit do żadnej przeglądarki. Fiksacje obrazu w tym wypadku to wina Adobe... Domyślam się, że chodzi oglądanie filmów na YT?
        Uruchom wersję 32 bit. Pod Win7 obie się instalują.
    • plastikbombastik Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 17:33
      Na Macu najlepiej pracuje mi sie z Chrome. Wbudowne Safari jest do niczego! Chodzi BARDZO wolno. IE oczywiscie neguję całym sercem, bo IE służy do ściągania wirusów na windowsa oraz innych przeglądarek. DO niczego więcej się nie nadaje.
      Chrome wydał najnowszą wersję na windowsa i maca. Na macu chodzi wyśmienicie. Najlepsze jest to, że przesuwając 3-ma palcami w dół mamy widok wszystkich zakładek w klatkach. Tego nikt nie ma :D
    • kurdupel0 Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 15.03.11, 20:30
      a ja mam xp i ie 9 mam w d..
    • ffamousffatman Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 16.03.11, 05:22
      Zupełnie jak w parodii reklamy Kinecta (vs. Wii). Mamy to, mamy to, mamy tamto... zupełnie jak Chrome... 3 lata temu.
    • ssee Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 16.03.11, 07:35
      ffamousffatman, coś słabą masz motywację do tego swojego hejterstwa, przeklejasz wszędzie to samo. Nuda.

Btw. Chrome nie ma trzech lat. Kłamiesz z braku argumentów?
    • alicja.30.tysiecy Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 16.03.11, 08:22
      Po włączeniu wyświetlania menu, przeglądarka nie spełnia wytycznych odnośnie interfejsu opracowanego przez ... Microsoft, okreslajacych uklad menu, przyciskow itd.
    • matheews Re: Internet Explorer 9 - oficjalna premiera 17.03.11, 10:30
      Czy IE9 nadpisze się za IE8 czy trzeba będzie deinstalować wersję 8 i dopiero zainstalować IE9 ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka