Dodaj do ulubionych

akazoo.pl PRECZ!!!

11.02.12, 19:30
Chciałbym wszystkich przestrzec przed złodziejami w internecie. Nazywają się akazoo.pl i wyłudzają numery telefonów pod pretekstem ściągnia plików (muzyki, książek pdf itd.). To bardzo niebezpieczni oszuści, skubią człowieka po 4 złote za każdy sms, kłamiąc że przyznają mu jakieś punktu na nie wiem co, potem saldo na koncie dziwnie szybko się kurczy, a na koniec widzę długą historię "płatności" na swoim profilu na tej - a tfu - stronie.
Już zrezygnowałem z tej - pożal się Panie Boże - "subskrypcji". Sk...ny, jak jeszcze raz dostanę od was smsa, to jak mi Bóg miły, pójdę do sądu i was zniszczę!!!!!
Obserwuj wątek
    • jan-w Kto ci kazał wysyłać SMS premium? 11.02.12, 19:35
      Ale te SMS sam przecież wysyłasz, więc o co masz pretensje? Za przysyłanie ci SMS-ów przecież nie mogą ściągać pieniędzy z twojego konta operatora telef.
      • Gość: Greg Re: Kto ci kazał wysyłać SMS premium? IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.02.12, 20:34
        Owszem, można obciążać konto subskrybenta opłatą za ODEBRANE smsy - w ten sposób działają np. różne serwisy informacyjne, pogodowe, sportowe itp.
    • Gość: marti Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.centertel.pl 23.03.12, 13:53
      TEZ UWAŻAM ZE TO BANDA OSZUSTÓW
      w bezczelny i nieuczciwy sposób okradają ludzi
      żerując na tym ze nie którzy nie są tak bardzo w temacie internetowym i w ogóle
      ZŁODZIEJE i tyle
      • technozdzich Re: akazoo.pl PRECZ!!! 19.09.12, 16:09
        zgadzam się, jak tak można !! robić, nie powinno czegoś takiego być
      • Gość: tomslon Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.aster.pl 27.10.12, 10:41
        Zgłaszajcie sprawe do UOKiK, ja już tak zrobiłem i zobaczymy czy sie k....m opłaca robić ludzi w konia. następny plichta. Takich ludzi powinno się publicznie wieszać
    • Gość: Ajj Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 37.31.99.* 28.03.12, 19:31
      Jak sie tego pozbyles???? Prosze o pomoc, bo od paru miesiecy i mnie okradaja, a dopiero teraz to odkrylam :(((
      • Gość: gość Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.nette.pl 20.04.12, 16:14
        Banda jebanych złodzieji ! Od pewnego czasu co jakiś czas z konta leciała mi kasa w kosmos, myślałem że może tak dużo wydzwoniłem, ale okazało się to serwis akazoo. Udało mi się dzisiaj to gó... wyłączyć. Należy wysłać jeden albo dwa smsy o treści "STOP AKAZOO" pod numer 60444
        • Gość: elduende Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.miks.uj.edu.pl 25.04.12, 15:30
          jakas porazka, myslalam ze mam podobny problem,dostawalam dziwne smsy oraz dzis rachunek za nie na kwote 40 zł netto!wyslalam smsa dezaaktywujacego, a zwrotnie ze nie moga dezaktywowac uslugi AKAZOO gdyz nie jest aktywna na moim koncie ,co jest grane??????!!!!
    • Gość: On Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.ip.netia.com.pl 08.05.12, 09:55
      www.orange.pl/kid,4002278347,id,801100006,title,Jak-wylaczyc-platne-sms-specjalne-z-nr-60xxx-i-5xxxx-informacje,forumthread.html
      • Gość: krakus Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.su.krakow.pl 13.07.12, 01:26
        Trzeba wpisać AKAZOO TAK i wysłać na numer 60433. Działa.
        • Gość: Gość Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 17:39
          Szukasz głupka??!!! Napisanie TAK jest aktywacją tej cholernej "usługi"
        • Gość: uuuu Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.dynamic.chello.pl 14.12.12, 10:06
          ale h...e,cw...e w tym krakowie !!!!
    • Gość: !!!!!!!! Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.12, 14:54
      to sa zlodzieje rok temu mialem ten sam problem zjadlo mi chyba 60 zl i nic z tego k.... jak sobie o tym tylko wspomne to wyciagnolbym tego administratora i mu wpie...olił
    • Gość: Patryk Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.mmj.pl 04.07.12, 17:21
      jak to chu.jsto wylonczyc za kazdym razem kase mi biora wpisylalem kody zeby to zablokowac i nic nie dziala !!!!
      • Gość: Radek Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.12, 18:19
        Witam. Ja to dzisiaj wyłączyłem.
        Pod numer 60433 wysłałem STOP TAK
        Potwierdzili wyłączenie usługi.

HURRRA

Pozdrawiam
        • Gość: amasi Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 12:52
          dzięki Radek!!wysłałam i w kolejnym sms dostałam info że subskrypcja Akazoo została usunięta,dzięki!!!!! także wysyłajcie na numer: 60433 : STOP TAK
        • Gość: NIUNIA13 Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.12, 10:43
          TO DZIAŁA, DOPIERO WYSŁAŁAM TAKIEGO SMSA I POWODZENIE!!!
    • Gość: MineCraftowiczka Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 13:06
      Też im dałam numer telefonu :/. Ale na szczęście już jestem od nich wolna! Orange (po zadzwonieniu do nich) zablokowało Mi tą usługę. ;)
    • Gość: Bartek Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 16:33
      własnie dałem się nabrać pzez akozoo :(
    • Gość: balbina Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.12, 22:31
      STOP TAK tak można się ich pozbyć!!! powodzenia
      • Gość: ala Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.12, 15:34
        jesteś pewny ,że ma być STOP TAK a nie STOP OK??
        • Gość: Ulllala Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 80.48.103.* 25.08.12, 17:29
          Ja rowniez mialam z NIMI problem. Wystarczylo wyslac sms STOP AKAZOO na nr 60444 po chwili przyslali sms Subskrypcja serwisu AKAZOO zostala zakończona.

I Problem z głowy ;)
    • Gość: darekbob Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.tktelekom.pl 16.09.12, 19:48
      te zlodzieje wyslali mi 17 sms po 4.92 i jak ich dopadne to szlak trafi
    • Gość: Nata Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 80.50.129.* 19.09.12, 16:31
      HEJ tez mam ten problem wogule to dziadostwo nie chce mi sie wylaczyc
    • Gość: Kotek Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.centertel.pl 03.10.12, 12:59
      Ja kasuje powiadomienia. Czy oni pobierają kasę za te które przysyłają . Myśle ze można zablokować u operatora.
      • Gość: gos Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.12, 13:02
        ja przypadkiem natknęłam się na to na facebooku i ostrzegam wszystkich nie logujcie sie nigdzie i nie podawajcie swojego numeru tel. Nie rozumiem dlaczego takie praktyki są dozwolone! W momencie jak podawałam swój numer tel aby dostać kod aktywujący nie było nigdzie napisane że to jest usługa płatnai - dopiero po otrzymaniu sms-a dowiedziałam się że została aktywowane jakieś akazoo i pobieraja za każdego przysłanego sms-a sporąkase ok 4zł. Oczywiście te sms-y przychodzą lawinowo. Szybko zablokowałam ta usługę w orange ale ciekawa jestem czy w tym bagnie nie uczestnicza też operatorzy?
    • Gość: JA Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.12, 13:55
      DOBRZE PALANTOM JA TEZ W TO SIĘ WCIĄGNEŁAM ZZZZZZZZZŁODZIEJE
    • Gość: Ee Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.12, 14:00
      chciałam obejrzeć film na no co ty i myślałam że tak się aktywuje konto tam, bez żadnej info że chodzi o jakieś akazoo, bez info o kosztach, za każdego sms-a zwrotnego pobierają należność. Złodzieje!!! Czy oni mogą tak bezczelnie okradać ludzi?? Ktoś wie może gdzie zgłosić taki fakt żeby im się nie upiekło. Chciałabym żeby założyciela i twórcę tego złodziejskiego serwisu też kiedyś okradli do ostatniego grosza!!! KAAAARA MUSI BYĆ!!!!!
    • Gość: Aleksander Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.icpnet.pl 17.10.12, 18:12
      Do pnie przychodziły smsy których nie czytałam a teraz mam kupę kasy do zapłaceni. To nękanie i wyłudzanie.
      MOŻNA TO ZABLOKOWAĆ U WŁASNEGO OPERATORA
      • Gość: jamcito Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 194.165.48.* 24.10.12, 07:59
        Przy aktywacji pisali też o deaktywacji. Napisałem STOP OK na 60433 i poinformowali o wyłączeniu. Jak na razie złodziejskie sms-y nie przychodzą , czego sobie i Wam życzę :)
    • grawi62 Re: akazoo.pl PRECZ!!! 02.11.12, 21:35
      Dzięki za ostrzeżenie. Nie wiedziałam.
    • Gość: precz zlodzieje Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 19:41
      niestety mnie też naciągnęli, nigdy nie podaję moich danych ani nr telefonu i nie wysyłam płatnych smsów, ale tu nr podałam... i stało się... jak chciałam opuścić stronę to już było po fakcie... ale na szczeście straciłam "TYLKO" 10 zł... paru takich ludzi i zarobią miliony!!!!
    • Gość: 111 Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.12, 20:59
      mi nawet po 6 zł i popieram
    • Gość: czesia001@wp.pl Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.12, 13:01
      SZUKAŁAM CZEGOŚ W INTERNECIE....i znalazłam ....ZŁODZIEI z AKAZOO....dlaczego to nie jest zabronione,przecież to OSZUŚCI.Nie wiem jak można się tego pozbyć,pisałam te sms-y STOP AKAZOO ,początkowo nic nie działało,a na ostatni SMS na numer 60433,odpisano że "Subskrypcja serwisu AKAZOO została zakończona" ,ale ja nie wierzę tym OSZUSTOM,co zrobić żeby być pewnym że znów nie będą pobierać tych opłat za nic !!!!!!!.Oni są gorsi jak hakerzy,dla mnie to straszne że na internecie działa taka MAFIA...i ma przyzwolenie na te rozboje,to jest jak wymuszanie haraczu,a to powinno być karalne !!!!!.
      Każdy człowiek może się pomylić,ale powinien mieć możliwość sprostowania swojej pomyłki,
      więc proszę zróbcie coś z tym AKAZOO - bo to jest BANDA PRZESTĘPCÓW - A ICH DZIAŁALNOŚĆ POWINNA ZNALEŹĆ - FINAŁ w SĄDZIE.
      Napiszcie jak się pozbyć AKAZOO - raz na zawsze !!!!!!
      • Gość: aga Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.netonsky.eu 02.01.13, 21:10
        Miałam taka sytuacje z moim synem , wyslałam sms dezaktywujacego to mi odpisali ze taka subskrypcja nie została aktywowana a najlepsze jest to ze w bilingu mam czarno na białym ze została pobierana oplata przez nich jako akazoo 4,92 co trzeci dzien , wieć zadzwoniłam do mojego operatora i zablokowałam ich , no i musze jeszcze dodać ze syn zadnych sms od nich na komórkę nie otrzymywał
        • Gość: Wyczesany akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 15:35
          Witam

Załadowałem sobie konto za 50 zł, a tu w ciągu tygodnia mi zjadło kasę, to jest czyste nieuczciwe naciąganie ludzi, gdy zobaczyłem ostatnie 5 zł na moim koncie zadzwoniłem do Biura Obsługi T – Mobile, tam zablokowali te ich smsy ale kasy straconej mi już nie oddali, nie dajcie się oszukiwać !
    • Gość: starter 5zl Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 14:22
      Mozna kupic starter za 5zl gotowka (nie karta zeby nie wiedzieli kto kupil)wyslac numer startera do Akazoo-dupkow, otrzymacie to co chcieliscie, po czym wyrzucacie karte sim do smieci i akazoo zrobieni w ch...a za 5zl.
    • Gość: Andrzejsem Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 82.139.190.* 25.02.13, 19:02
      Do Sądu podam Akazoo was
    • Gość: kaska Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 79.162.74.* 08.04.13, 20:28
      słuchaj mam prosbe jak zrezygnowac z tej uslugi od jakiegos czasu przysylaja mi sms i zabieraja z konta a vten sms o wycofaniu uslugi to lipa pomoz
    • Gość: Test Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 212.33.90.* 09.04.13, 11:28
      forum.gazeta.pl/forum/w,37,140288574,140288574,Obciazenie_za_SMS_Premium_92505_Sprawka_Hakerow_.html

• Gość: pit Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: 212.160.171.* 16.08.13, 19:19
      żeby wyłączyć usługe wyślij sms pod numer 60235 o treśći: STOP AK
      powinno przyjść powiadomienie o wyłączeniu usługi
      • Gość: Anka Re: akazoo.pl PRECZ!!! IP: *.free.aero2.net.pl 03.12.13, 10:29
        A ja myślę, że można spróbować pozwać ich do sądu, ponieważ jest to zwykła kradzież. Pomoże, czy nie - spróbować warto. Zasięgnę porady, jak się do tych s...nów dobrać. Wkurzyli mnie bardzo wyciągając ode mnie ostatnie pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka