Dodaj do ulubionych

Czy polecilibyście hosting Blink.pl?

30.08.12, 18:43
Czy polecacie hosting w Blink.pl?

Firma hostingowa Blink uruchomiła program poleceń. Za polecenie konta hostingowego lub domeny oferuje 20% prowizji wieczystej. Co ciekawe, w przeciwieństwie do innych programów partnerskich, nie trzeba prowadzić własnej działalności gospodarczej, co jest ciekawą opcją dla tych, którzy żyją z normalnej umowy o pracę, a nie mają własnej działalności gospodarczej.

Jakie Waszym zdaniem cechy powinien posiadać hosting, aby był uznany za godny polecenia?
Obserwuj wątek
    • d.ruskowiak Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 15.11.12, 15:54
      Korzystam z pakietu profit jakoś od półtora roku. Plus za to, że ostatnio bardzo zwiększyli objętość pakietów i znieśli limity transferu, minus - BOK nie działa w weekendy. Poza tym strona i poczta działają bez zastrzeżeń - szybko i nie ma awarii. Myślę, że jak na taką niską cenę, usługi są bardzo w porządku.
    • dantgal Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 25.11.12, 23:35
      mars.zali napisał:

> generalnie nie są źli ale zawsze znajdzie się ktoś lepszy ... przejrzyj ofertę
      > www.exone.pl i porównaj sobie sam! pozdrawiam

ta twoja propozycja to bardziej reklama niż opinia użytkownika tego hostingu
      nigdy w życiu nie kupiłbym hostingu w cenie paczki fajek na miesiąc

backup co 24h - kpina !

jestem z blink.pl od dobrych kilku lat i poza zawirowaniami związanymi raz ze zmianą właściciela firmy - nie znajduje u nich minusów i szczerze mogę polecić jeśli komuś zależy na szybkości i niezawodności serwera... testuje sobie właśnie VPS - i chyba się przesiądę - daje większe możliwości wykorzystania serwera
    • grzybiarz88 Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 26.11.12, 17:19
      Korzystam z Blink.pl od ok pół roku. Świetnie sprawdza się w mojej małej działalności. Wymieniam sporo maili z partnerami i wspólnikiem i muszę przyznać, że poczta działa naprawdę świetnie. Dodatkowym atutem jest dość niska cena, co jest sporym plusem gdy dopiero rozpoczyna się przygodę z własnym biznesem.
    • solutia Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 28.05.13, 10:49
      Update: BLINK.PL wprowadza obsługę zgłoszeń 8-22, także w weekendy, więc kolejny plus dla tego operatora hostingu.
    • martinni7 Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 29.08.13, 11:39
      Polecam bardzo dobre usługi hostingowe na www.quicksnake.pl. Cena 3,25 zł miesięcznie za powierzchnie dyskową 10 GB i nonstop wsparcie techniczne. Współpraca z PHP 5.3.2 i bazą danych - MySQL, PostgreSQL, SQLite, itp.
    • informer89 Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 29.08.13, 20:55
      Cechy jakie powinien posiadac to przedewszystkim bezpieczeństwo naszych danych i konkurencyjna cena. Swego czasu korzystałem z darmowego serwisu ugu.pl i bardzo mi odpowiadał. Pozdrawiam
      • bugmenot4 Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 21.09.13, 03:19
        Bezpieczeństwo i konkurencyjna cena ?
        Nazwa.pl > 3 stówy > kopie zapasowe do 2 dni wstecz
        home.pl > 3 stówy > kopie zapasowe do 3 dni wstecz
        www.webserwer.pl > 99pln > kopie zapasowe do 7 dni wstecz i sprzed miesiąca
        Kto tu kogo robi w ciula za taką kasę ?
        Dodatkowo tam gdzie obecnie mam hosting (za ową niecałą stówę) istnieje ponad 12 lat, więc mam jeszcze większego pewniaka że jutro moje dane wciąż będą dostępne.
        Jutro, pojutrze, za ok, a nawet i za pięć.
        Czy te ceny są zatem zatem winą reklamy ? bo tam gdzie jej nie ma (nie widziałem reklam hostingu www.webserwer.pl) to konta i domeny są połowę tańsze niż tam gdzie reklama goni za drugą (home/nazwa/az).
        • kaarlos Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 04.03.14, 02:19
          bugme4 napisał:
          > Czy te ceny są zatem zatem winą reklamy ? bo tam gdzie jej nie ma
          > to konta i domeny są połowę tańsze niż tam gdzie jedna reklama goni za drugą

Po przeczytaniu kilku opinii o webserwer.pl przeniosłem się do nich z AMM.net.pl, który to zapomniał, że w ogóle świadczy firmom płatne usługi utrzymania stron internetowych i dostępu do poczty e-mail. Dodzwonić się nie można było wcale, więc po ponad tygodniu, gdy nic nie raczyło działać przeniosłem posiadaną kopię danych aplikacji do ww. firmy. Dzięki pomocy administratorów wszystko działa bez żadnego problemu już ponad miesiąc. I cena choć niska, nie grała tak wielkiej roli, jak zapewnienie ze strony firmy że wszystko będzie działać. Do tego obsługa również okazała się kompetentna. Przyznam, że jestem mile zaskoczony.
    • efr5 Nie Polecam - patałachy!!! 14.04.14, 11:05
      Miałem ostatnio przygogę z Blink.pl. Wiajis sposób dogadali suie z moim dotychczsowym dostawcą i postanowili przenieść usługi na ich serwery. Całość miała trwac od 22 w piątek do 8 rano. Na mój gust to juz zbyt długa przerwa w dostawach ale niech im będzie. Efetk jednak był taki że nie potrafili skonfigurować nowych serwerów tak by mój serwis działał poprawnie. Strone uruchomił dopiero człowiek którego wynajołem, za co oczywiście musiałem zapłacić. Całość ruszyła w niedzielę około 13. Po wszystkim napisali mi że za wszystko odpowiada mój dotychczasowy dostawce i to do niego powinieniem kierować roszczenia.

Moim zdaniem to patałachy do potęgi.

NIE POLECAM.
      • hosting-w-blinkpl Re: Nie Polecam - patałachy!!! 28.04.14, 13:05
        Jeśli chodzi o kierowanie roszczeń, to podobnie, jak użytkownikowi @efr odpisywaliśmy na innych forach, po prostu formalnie obowiązującą dotąd umową była umowa z przejętą firmą Webhost. Współpracujemy z dotychczasowym właścicielem firmy Webhost aby odpowiedzieć na reklamację. Będziemy honorować także te wpływające przez nasz formularz kontaktowy, po prostu z prawnego punktu widzenia dopóki użytkownik nie opłacił proformy od nas jest wciąż Klientem webhost, a my technicznym podwykonawcą. Technicznie reklamację można złożyć poprzez formularz na naszej stronie.

Jest nam przykro, że po migracji strona nie zadziałała i przepraszamy za tą usterkę, natomiast zakres odpowiedzialności operatora wynika po prostu z regulaminu, który był znany Użytkownikowi w chwili zawierania umowy. Zaproponowaliśmy również ponadregulaminowe formy rekompensaty. Jeśli ta sytuacja budzi jeszcze jakieś niejasności - zapraszamy do kontaktu z naszym BOK.
        • efr5 Re: Nie Polecam - patałachy!!! 28.04.14, 19:00
          Reklamację już składałem i odpisaliście mi że sprawę uważacie za zamkniętą. Nie zamierze prosić się o waszą uwagę. Daliście Ciała i nadal dajecie. Koresponduę z wami publicznie bo inaczej mnie olewacie. Partacze!!!
    • 1rafal88lsc Polecam hosting GVO! 19.05.14, 11:38
      Osobiście polecam hosting GVO, oprócz konta hostingowego mamy za darmo do dyspozycji takie narzędzia jak: autoresponder, pokój konferencyjny, generator stron internetowych, video hosting, itd.
      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    • snowden3 Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 26.05.14, 21:44
      Polecałbym Ci z całego serca inną firmę hostingową, a obiecuje Ci, że nie będziesz narzekał. Też kiedyś byłem sceptyczny ale zdobyłem się na krok i prohost.pl podbili moje serce. Zajrzyj sobie na ich stronkę i patrz, jakie super usługi proponują.
    • askurcz Re: Czy polecilibyście hosting Blink.pl? 18.06.14, 04:11
      Ja korzystałem z blink.pl 3 miesiące, każdego dnia z nadzieją, że sprawy się polepsząi musiałem się ewakuować do bardziej doświadczonego teamu Prohost.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka