Dodaj do ulubionych

Opera czy Mozilla

28.01.05, 14:40
Który program lepszy: opera, czy mozilla, dla szarego użytkownika internetu?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 14:48
      Mi najbardziej odpowiada Mozilla FireFox z racji prostoty. Opera jest fajna ale
      za duzo tych funkcji i mozna sie zgubic...
      • amon-ra Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 15:03
        m.gregor napisał:

> Mi najbardziej odpowiada Mozilla FireFox z racji prostoty. Opera jest fajna ale
        > za duzo tych funkcji i mozna sie zgubic...

Będę bronił mojego programu :)
        IMO Operę można dostosować tak, że te funkcje wcale nie przeszkadzają... A w wersji 8.0 to na dodatek sterowanie głosem i wbudowany syntezator! :D
        • wedel25 Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 15:05
          gdzie mogę ściągnąć opere 8.0 i czy musze odinstalowac outlooka?
          • amon-ra Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 15:15
            Opera 8.0 ma być dostępna pod koniec lutego - możesz pobrać wersję beta, ale nie zalecam jeszcze jej instalowania. Na razie lepiej jest zainstalować polską 7.54 update 1 i poczekać kilka tygodni na 8-emkę :)

> i czy musze odinstalowac outlooka?

Jasne, że nie.
            Opera posiada dodatkowo wbudowanego klienta poczty, czytnik grup dyskusyjnych i klienta IRC (czat) - jeżeli korzystasz z Outlook Express, to nie wykluczone, że przestawisz się na klienta Operowego :)
            Najlepiej poczytaj sobie o zaletach wszystkich przeglądarek na www.browsehappy.pl (Opera, Firefox, Mozilla, Safari).
            • wedel25 Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 15:18
              chodziło mi o internet explorer, sorry
              • amon-ra Re: Opera czy Mozilla 28.01.05, 15:24
                Nie, nie musisz - co więcej, IE nie zostanie nawet naruszony (jest wymagany do prawidłowej pracy systemu i praktycznie nie można go usunąć), zmieni się jedynie zapis w rejestrze dot. domyślnej przeglądarki (można to zmienić w opcjach IE i Opery).
                • Gość: po testach Re: Opera czy Mozilla IP: 66.144.4.* 28.01.05, 15:56
                  ANI TO ANI TO. K-MELEON RZĄDZI. 2X szybszy, na Gecko, na razie nie stwierdzono
                  żadnych dziur. Jednym slowem ABSOLUT.
                • Gość: olo netscape 7.2 !! to mozilla, i w dodatku działa ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 21:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka