Gość: IPTV.COM.PL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LMB Chello wyprzedza Neostradę IP: *.icpnet.pl 30.08.05, 15:03 Wprowadzenie takiej usługi jesy niezwykle istotne... tak, w szczególności gdy takie firmy jak Chello czy ICP zazwyczaj blokują wszelkie dane na temat przepustowości łącz zewnętrznych. A historie o wprowadzeniu 26mbps można raczej traktowac jako bajki. ADSL (np. neostrada) ma maks. przesył ok. kilkunastu Mb, modemy kablowe (chello, ICPnet) mają maksymalnie 30Mb do klienta, ale za to duże ograniczenie w drugą stronę. Dochodzi do tego, że mam łącze 768 w dół (do siebie), ale tylko 128 od siebie, czyli można zapomnieć o np. wygodnej pracy z wgrywaniem na FTP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.chello.pl 30.08.05, 16:39 czekam na powyższenie dotychczasowych prędkości - ja przygodę z Chello zaczynałem od 256 kbps za 79zł, a po dwóch przyspieszeniach mam 2048/384 kbps za 99zł!! Chello rządzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koto A czytaliście wczoraj o Hong Kongu?34 USD za 100Mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=28341899&a=28344439 www.pcworld.pl/news/78003.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPsciera [...] IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 17:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tp Re: TePeSzmaciarzom to poslij, a nie tu prowokuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:51 to mnie utłucz ty niedołuczony i niedoinformowany tłuku. Bo owszem mamy zniżki na internet ale tylko w postaci odliczonego watu więc jak nie wiesz to nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyznal IP: 212.0.138.* 31.08.05, 13:54 Fakt, ze czesciowo ale mam innego bylego TePePsa na klatce schodowej. Wstydzi sie tego kim byl i jak nisko upadl przez nieuwage. Powiedzial jasno: tepsy maja dzwonienie i internet za darmo. Od lat. Socjal taki. Placa tylko te jelenie ktorych TePsy pasa.... Dopoki jelenie sie nie zbuntuja i nie wyjasnia ze Tepsa jest aby SLUZYC a klient po ta by mu wiernie SLUZYLA. Oni wciaz mysla na opak. Dlatego trzeba ich tepic i gnoic. Az pojma gdzie ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 212.160.172.* 31.08.05, 16:00 wybacz ale bredzisz jak nieszczescie!!! owszem pracownicy TP maja 100 impulsow za darmo - niezaleznie od abonamentu (w przypadkach jak np darmowe wieczory i weekendy jest obliczona rownowartosc 100 impulsow w PLN) oraz odliczana rownowartosc abonanmentu standardowego czyli 35 PLN netto. ten Twoj znajomy to chyba kabelki na centrali musial podpinac bo gowno wie jak to wyglada. tak naprawde to maja za darmo tylko ci pracownicy ktorzy pozostali przy abonamencie standardowym i nie przekreczaja 100 impulsow w rozmowach. a to ze internet jest za darmow to juz jest pier..enie glupot !!!! placa za internet jak kazdy z ta roznica ze sa znizki dla nich w wysokosci ronowartosc podatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manamanam Daj spokój. Przecież nie ma żadnego znajomego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:38 Są tylko rojenia i frustracje. A że biedaczek nigdy nawet nie słyszał o kindersztubie, to efekt jest właśnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSzmata Re: Kindersztuba obroncy TePeSAzmaty.. IP: 212.0.138.* 31.08.05, 17:00 > Są tylko rojenia i frustracje. > A że biedaczek nigdy nawet nie słyszał o kindersztubie, to efekt jest właśnie > taki. "Biedaczka" orznela TePSzmatA,ktora ten za to dreczy, kpi z tych pedalow bezkarnie, gra zbokom i pijaczynom na nosie. Ukradli biedakowi 1000zl i NIE CHCA ODDAC. Miesiac musze przezyc za 800zl. Jako ze oni to nazywaja prawem to ja - kpiac z takiego "prawa" twierdze publicznie: powiesic czerwona dziwke Gorska z TePeSzmaty za jaja! Oto i "kindersztuba" ktorej zaden tchorzliwy ZLODZIEJ-TePeSzmaciarz nie posiada - jak i odrobiny HONORU aby oddac pieniadze. Po co mi wymyslasz, nie znajac sprawy? Latwiej? TePeSromu sie boisz?.. Kindersztuba? Czyzby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manamanam Powiedz jeszcze raz: kto tu komu wymyśla??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSzmata Re: Powiedz jeszcze raz: kto tu komu wymyśla??? IP: 212.0.138.* 31.08.05, 18:13 Powiedziec nie moge (pajeczyna teraz.. dno, ze 2kB/s) ale moge napisac. Nie chce mi sie n-ty raz swojej historii z wami przepisywac. Masz tani internet, wiec uzyj wyszukiwarki - tu na gorze strony. Wpisz moj nick umowny. Jesli nie pojmiesz - co, jak i dlaczego jeszcze was nie spalilem i nie obrzucilem wiazkami granatow - to juz sie nie zrozumiemy nigdy. Chwilami to ja sam siebie nie pojmuje - dlaczego wy jeszcze istniejecie a ja zyje? Skad w was az tyle obludy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manamanam Pierwszą wiązkę w d... se wsadź, płaczliwa cioto. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 14:06 EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ePeScierki Re: Wole w wielka dupe TePeSZczura-ZLODZIEJA IP: HTTP1.* / 195.145.89.* 01.09.05, 17:29 I co tepsosognido - zabolalo co przeczytales prawdy o swoich? Wal sie na ryj ze swoim "tanim internetem" - najdrozsza chala swiata. Bede was tepil nadal - az was swinie TepsoGnidne - WYTEPIE. Mozecie mnie juz calowac - tam. Wpierw poproscie. Was, TePeSzmaty nlezaloby poslac do obozowe koncentracyjnych. Chamy, pedalki, lebiedzie i oszusci. -- TepsoSzmaty - won z Polskli!!! Powiesic tepsiana dziwke Gorska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSzmatA Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 212.0.138.* 31.08.05, 17:10 > wybacz ale bredzisz jak nieszczescie!!! owszem pracownicy TP maja 100 > impulsow za darmo - niezaleznie od abonamentu (w przypadkach jak np > darmowe wieczory i weekendy jest obliczona rownowartosc 100 impulsow > w PLN) oraz odliczana rownowartosc abonanmentu standardowego czyli 35 > PLN netto. Moze poczytaj te moje "brednie" (klucz: "antytepeszmata" w wyszukiwarce) i sprobuj zrozumiec jak szpetnie wyrypali mnie Twoi kolesie i kolesianki z tego kolchozu. Postaram sie pisac kulturalnie - chwilowo. Masz co jesc? Ja jem tylko wieczorami, sasiedzi przynosza mi zupy, bo na kazdej mojej zlotowce z ZzUSu "siedzi komornik". Wode odcieli mi juz dawno, swiatla na szczescie nie, bo platne w rozliczniu rocznym. Tak mnie "wspolnym wysilkiem" zalatwiliscie, ZLODZIEJE i NACIAGACZE. Twoj "deputat weglowy" Ci sie nie nalezy, dobrze o tym wiesz, syty wieprzu. Daja to bierzesz. Jestes nazarty i chrzakasz przed TV z nazarta rodzinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 212.160.172.* 06.09.05, 13:26 sluchaj prosty rzemieniu pszenno-buraczany ani slowem nie napisalem ze popieram dzialania TP to po pierwsze osobiscie uwazam ze ceny w TP sa zbyt wysokie do sily nabywczej zlotowki (jezeli wiesz w ogole co to jest ...)i ze firma ta utrudnia rozwoj rynku telekomunikacyjnego jak moze ale przede wszystkim chodzi o to zeby pisac to co jest zgodne z rzeczywistoscia a nie z wymyslami jakis oszolomow w stylu leperowskim zreszta jak czytam twoje wypierdziny to widze ze nie masz pojecia jak wyglada zarzadzanie firma, kto podejmuje decyzje strategiczne i kto jest odpowiedzialny za wprowadzenie strategii w firmie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSzmata Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 193.194.68.* 07.09.05, 21:59 Gość portalu: gollum napisał(a): > sluchaj prosty rzemieniu pszenno-buraczany Zdecyduj sie moze. W innym miejscu nazywasz mnie "trollem". Czlowieka ktorego nie znasz i na pewno starszego niz Ty. Tak wychowuja teraz mlodziez? Sam piszesz ze jestes wsrod uprzywilejowanych. a dlaczego tylko Ty? Czy ja cos zlego zrobilem ze jestem SKAZANY na TepeSzmate, ktorej sie brzydze i ktorej w swoim domu nie chce. Chce zas internet za NORMALNA cene. To jest mozliwe TYLKO dzieki otwartej wojnie z TePeSzczurami i im podobnymi BANDYTAMI. Prowadze ta wojne. po co sie wtracasz, skoro ona Ciebie nie dotyczy? I to ublizajac (iszesz zes nie tepe-ormowiec) uczciwego czlowieka, ktory nigdy nikogo jak TePeGnojowka nie okradl? Tobie dobrze - innych olac? Kalizm polaczony z napastliwoscia? Masz akcje TePesCiery? (nie dotknalbym - to smierdzi bandytyzmem). Popattrz na ceny swiatowe. wszedziwe jest TANIEJ niz w Polsce. Jakie maja dochody Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 212.160.172.* 08.09.05, 09:28 troll to okreslenie na czlowieka ktory zasmieca grupe dyskusyjna i tworzy niepotrzebne konflikty - jednym slowem wprowadza niepotrzebne zamieszanie. szczegolowiej na ten temat znajdziesz w netykiecie. chcialbym przypomniec to co napisales w odpowiedzi na fakty ktore Ci podawalem na temat rzekomo darmowego netu dla pracownikow TP w tym miejscu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=48&w=28382118&a=28438133 ogolnie cala wypowiedz Twoja byla obrazliwa a szczegolnie ten fragment:"Twoj "deputat weglowy" Ci sie nie nalezy, dobrze o tym wiesz, syty wieprzu. Daja to bierzesz. Jestes nazarty i chrzakasz przed TV z nazarta rodzinka?" tak wiec nie wyjezdzaj teraz z tekstami ze ja Cie obrazam a Ty jestes Bogu ducha winny ... chyba ze to tylko zbieznosc nickow ktore sa takie same ?!? kiedy napisalem ze jestem uprzywilejowany?!? nie przypominam sobie ... internet mam w chello a telefonu TP nie posiadam ... tak wiec o czym piszesz bie nie lapie ... nie mam akcji TP - nie gram na gieldzie. co do ostatniego czyli cen zgadzam sie z Toba calkowicie - ale za to musimy podziekowac politykom i spoleczenstwu ktore daje sie nabierac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTP Re: Dlaczego cenzura? TePePies - odpowiadam gollum IP: 193.194.68.* 08.09.05, 21:03 Przeciez podobny zarzut (zmiane pseudo ktorym sie podpisales) moglbym postawic Tobie. Tak bylo. Nie wypieram sie SWOICH slow ale to jest uroda dyskusji - jesli uzywasz demagogii odpowiedza Ci demagogia do kwadratu. Nie wiesz o tym? Ja nie jestem odmiencem, pisze tak samo. Uwazam, co zreszta rozumiesz - piszesz o tym w innym miejscu - ze sprawa monopolu TP dojrzala jak wrzod do przeklucia. Moze ono wreszcie nastapi? Otrzymalem PROJEKT "konkursu na operatora powszechnego" autorstwa ludzi z URTiP ktorzy oceniaja TP identycznie tak samo jak ja (publicznie sie tylko hamuja). jesli to wypali Tepsa bedzie MUSIALA swiadczyc uslugi ktore opisuje KAZDEMU kto za nie zechce placic. Bez zaslaniania sie "problemami technicznymi" czy innymi "przeszkodami". Ceny beda REGULOWANE przez Urzad Antymonopolowy na wysokosci sredniej EU. Przeciez w Polsce place pracownikow TP sa nizsze piec-dziesiec razy niz np. we Francji gdzie kazdy x-DSL jest TANSZY wedlug kursow bankowych niz w Polsce. Dlaczego? Najciekawszy jest tu przyklad poludniowej Francji gdzie za ADSL 128/64 placa okolo 30zl miesiecznie (jakie sa tam dochody?). Jesli nowy pomysl przejdzie a TP konkurs na "operatora powszechnego" wygra, warto, bo dostanie za to ogromne dotacje - skonczy sie upodlanie klientow, dzis tak powszechne w tym ogolnie znienawidzonym monopolu. Beda MUSIELI sluzyc, z zamiana na odpowiedzialnosc finansowa. Teraz moga olewac kogo chca..... O tym ta pyskowka moja jako "trolla" jest. Znam to pojecie jako okreslenie zlego skrzata w Skandynawii. Skrzatem nie jestem. Prawie 2m wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Dlaczego cenzura? TePePies sie przeciez przyz IP: 212.160.172.* 06.09.05, 13:35 BTW wiecej placisz za gornikow ktorzy po 25 latach ida na "wolne" oraz sluzby mundurowe i ksiezy niz za tepeszmaty jak to nazywasz. poza tym decyzje sa wydawane w wiekszosci firm na samej gorze przez top menedzment a nie przez zwyklych pracownikow ktorzy gowno moga nawet jezeli chca ... tak wiec poznaj najpierw zasady rzadzace biznesem ... chociaz nie to moze byc za trudne ... lepiej moze patrz uwaznie kto podpisuje pisma i z tymi ludzmi walcz a nie z "calym swiatem" ... Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 16:41 Gość portalu: LMB napisał(a): > A historie o wprowadzeniu 26mbps można raczej traktowac jako bajki. ADSL (np. > neostrada) ma maks. przesył ok. kilkunastu Mb, modemy kablowe (chello, ICPnet) > mają maksymalnie 30Mb do klienta, ale za to duże ograniczenie w drugą stronę. > Dochodzi do tego, że mam łącze 768 w dół (do siebie), ale tylko 128 od siebie, > czyli można zapomnieć o np. wygodnej pracy z wgrywaniem na FTP. Z tego co czytałem, to przesył w technologii ADSL może być jednak większy niż te kilkanaście Mb/s. Np. ADSL2+ około 25 Mb/s a VDSL do 50 Mb/s (co prawda na krótsze odległości - poniżej 1,5 km). Oczywiście to tylko teoria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chellooo? Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 18:53 Mieszkałem juz w czterech miejscach (2 Mokotów, Praga i ok. Placu bankowego) w Warszawie i w ani jednym UPC nie świadczy usług. Moga więc dac nawet 100 TB a mnie i tak to wali. Aster I UPC nie konkuruje ze sobą tylko podzielili sie rewirami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.chello.pl 31.08.05, 09:33 Nie podzielili sie - na warszawskim Dolnym Mokotowie w gdzie mieszkam konkuruja ze soba.Moj budynek okablowany jest i przez Aster i przez UPC. O tym z jakiego providera korzysta sie decyduja w znacznym stopniu wspolnoty mieszkaniowe, czyli mieszkancy. Odpowiedz Link Zgłoś
pbogu Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 17:48 26 mega to nie bajka - tylko najpierw sobie poczytaj w jakiej technologii. jest wiele odmian DSL (xDSL) a ADSL (czyli neostrada) jest tylko jedna z jej wariantow. proponuje jako wstep: pl.wikipedia.org/wiki/DSL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kondzior Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.icpnet.pl 30.08.05, 22:21 > A historie o wprowadzeniu 26mbps można raczej traktowac jako bajki. ADSL (np. > neostrada) ma maks. przesył ok. kilkunastu Mb, modemy kablowe (chello, ICPnet) > mają maksymalnie 30Mb do klienta, ale za to duże ograniczenie w drugą stronę. > Dochodzi do tego, że mam łącze 768 w dół (do siebie), ale tylko 128 od siebie, > czyli można zapomnieć o np. wygodnej pracy z wgrywaniem na FTP. sorry mistrzu, ale te 24Mb/s dzialaja az milo troche dlugi link www.telia.se/privat/frame.do?mainFrame=%2Flink.do%3FchannelId%3D-101085%26tabId%3D0%26OID%3D207527%26type%3DPRODUCT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek k Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.aster.pl 30.08.05, 22:35 Jasne, ze mozna marudzic. Ale mnie wali przepustowosc "od" - ani w pracy, ani w zabawie nie potrzebuje zbyt duzej. A przy sciaganiu roznych smieci owszem. Brawa dla Chello. Jeszcze troche i sie do nich przeniose. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Chello wyprzedza Neostradę 31.08.05, 09:35 mam chello od roku i pomimo drobnych wpadek jest to chyba najlepszy ISP w polsce.. mam za 99 pln realnie około półtora megabita (nominalnie 2) i limitu 25 gb potrafię nie przekraczać. + mają dobry system cache'owania stron, co przyspeiesza przeglądanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffgg Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.08.05, 15:24 "Obecnie świadczy te usługi ok. 75 tys. użytkowników." Nie rozumiem - komu ci użytkownicy świadczą usługi? Odpowiedz Link Zgłoś
pracownik_gugle Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 15:26 tys. = TYSIĄCOM jak to możliwe, że umiesz pisać a czytanie ci nie idzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:14 Heh, sam nie umiesz chyba czytać - spróbuj może jeszcze raz to nie będziesz głupio komentować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 13:29 Oj zabawny z Ciebie człowieczek: świadczy usługę siedemdziesięciu pięciu tysiącom użytkowników. tylko nie mów, że należało zapisać "75-ciu tys." bo ośmieszysz się jeszcze bardziej. Polecam lekturę słownika poprawnej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycek6 Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.kazimierz.m4.pl 31.08.05, 17:49 To sprawdź jak brzmi celownik od słowa "użytkownicy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:35 Użytkownikom. Ale w tym przypadku interesuje nas dopełniacz - świadczy usługę tysiącom _kogo?_czego?_ użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.chello.pl 30.08.05, 16:02 Chello to banda oszustów. Np podstawowy transfer 256 kb/s to fikcja a net chodzi momentami wolniej niż na modemie!!! Zastoje po pół minuty.Poza tym te żałosne limity transferu 7 gb na miesiąc praktycznie uniemożliwia swobodne korzystanie z netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jzm O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 30.08.05, 16:31 Limit 7 GB wystarcza do przeglądania stron, poczty i nawet zassania jakiejś płyty czy filmu. Widocznie ssiesz cały czas na P2P, skoro limit przekraczasz, to Ci chodzi powoli. Widziałem w życiu niejedną neostradę, niejedną sieć osiedlową i tylko w przypadku Chello usługa jest naprawdę godna polecenia i o jakości takiej, jak piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 30.08.05, 17:05 Widocznie pracujesz u tych bandziorów ze masz do nich tak serwilistycny stosunek. Założyli mi ten szajs ok 20 czerwca a już po KILKU! dniach zaczeli złośliwie zwalniać z powodu rzekomego przekroczenia limitu . Jakim cudem mogłem w ciągu kilku dni przekroczyc limit NIC!!! nie ściagając P2P. To było tylko zwykłe przeglądanie stron i to niezbyt częste. O ściąganiu muzyki czy filmów nie ma co nawet marzyć przy takim łajdackim limicie. To bandytyzm w biały dzień! Wszyscy którzy mnie odwiedzają zgodnie twierdzą że net chdzi znacznie wolniej od poprzedniego stałego łącza które miało 128kb. Czyżby zbiorowa halucynacja? Wychodze z tego zaraz po upływie promocji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jzm Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 30.08.05, 18:57 Nie pracuję u nich, ale po prostu dziwią mnie takie opinie. Nie wiem, czym zastąpisz Chello, ale życzę Ci powodzenia. Ja je mam już 3 lata, wcześniej miałem limit 20 GB (czyli tylko niecałe 3 razy większy) i nigdy go nie przekroczyłem, a ściągałem kilkanaście filmów na miesiąc. Może posprawdzaj z licznikiem przesłanych danych co i jak (licznik.upc.pl/), wyłącz proxy (może masz źle ustawione i wpływa to na szybkość ładowania stron - bez proxy w chello jest najszybciej, zapewniam) itp. Ja surfuję naprawdę bez ograniczeń, ściągnę parę płyt w miesiącu, czasem jakiegoś radia w necie posłucham i teraz (od początku sierpnia) mam 2888 MB pobranych danych! A gdzie tu do 7 GB? Z resztą jak Ci się wydaje, że oni źle liczą (nie bronię ich, może faktycznie tak jest), to zainstaluj sobie jakiś licznik na kompie i porównaj po kilku dniach. W razie czego dzwoń na hotline i na pewno coś wymyślą. Mój stosunek (jak go nazywasz: serwilistycny) jest po prostu odzwierciedleniem naprawdę dużej satysfakcji z tej usługi, a skoro krytykuję złe rzeczy, to czasem chcę też pochwalić dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 30.08.05, 22:03 A ja od poczętku sirpnia przez 2 tyg miałem remont w mieszkaniu. Przez ten czas w ogóle nie korzystałem z internetu. W weekendy też mnie nie ma a mieszkam sam. Żaddnych filmów czy muzy po tym czasie nie ściągałem. a zwalnianie trwa w najlepsze. Dla przykładu strony w portalu gazety otwierają się ok minuty! Spróbuję zastosować się do wskazówek choć przypuszczam, po ostatniej rozmowie na infolinii z jakąś zapewne blondynką że szykany są złośliwe i celowe. A nawet bez nich przejście z poprzedniego 128 kb/s na rzekome 256 odczułem jako wyraźne zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grander Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:52 ja sie na chello nie wypowiadam bo nie mialem nigdy;) ale mnie trafia za 5bg na neostradzie, toooo...jeeeessttt...dooopieeerro szybki net (poprzekroczeniu;) a przekroczyc dziecinnie proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jzm Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 31.08.05, 11:08 > Spróbuję zastosować się do wskazówek choć przypuszczam, po ostatniej rozmowie > na infolinii z jakąś zapewne blondynką że szykany są złośliwe i celowe. No właśnie ostatnio, ku mojemu zdziwieniu, zadzwoniła do mnie taka jedna Pani z infolinii i prosiła, abym oceniał pracę wszystkich osób, z którymi miałem kontakt z UPC w ostatnich dniach (akurat miałem wymianę modemu). Noi tak naprawdę nie miałem komu postawić jakiejś złej oceny, bo wszyscy byli ok, także kolejny dowód, że masz wyjątkowego pecha :) Także głowa do góry, a o net z Chello warto powalczyć, bo nie jest to pewnie światłowód z GTS, ale naprawdę Neostrada ssie w porównaniu z tym strasznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cadyk Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 31.08.05, 15:30 dziś liczyłem z zegarkiem w reku. Podstrony w portalu gazety otwierają się ok 1,5 minuty!!! Zaiste demomon szybkości. Omijać chellokim łukiem to oszustwo. Rozmawiam z babą na infolinii i mówie ze chodzi wolniej niż poprzednie które nominalnie było 2 razy wolniejsze. Ona na to że przekroczyłem limit, klaruje babie że od samego początku po zainstalowaniu chodzi wolniej a ona to samo jak zepsuta płyta. nie sposób sie znimi dogadać bo po prostu nie rozumieją co się do nich mówi. Czuję sie okantowany i nabity w butelkę. BezChellność! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pstradomski Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:38 Może Twój komputer jest zarażony jakimś robakiem? Wtedy rozsyłałbyś po sieci mnóstwo jego kopii, generując niesamowity ruch na łączach. To oczywiście tylko sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleiko Re: O co Ci, Chłopie, chodzi IP: *.chello.pl 30.08.05, 23:51 właśnie - chello jest super. Wszystkie sieci osiedlowe co chwilę się wieszają, do tego wiele z nich ma adminów - fuhrerków, którzy blokują to, co akurat mają fantazję zablokować. Mam ch. od dwóch lat, przerwy w działaniu zdarzały się sporadycznie, zaś transfery są fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emi transfer jest Okey IP: *.chello.pl 30.08.05, 17:10 Ja tam korzystam od roku z chello na Ursynowie i transfery mam idealne 1Mb WE (czyli średnio wychodzi 109KB~121KB) /128Kb WY, czyli tak jak w umowie. Natomiast nie siedzę na P2P i nie ściągam filmów to w sumie transfer miesięczny nie przekracza kilkaset mega (taki duży bo mam kilka kompów w sieci i firmę). A cena 69zł miesięcznie też uważam za okey w porównaniu z monipoly TPSA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: 82.211.83.* 30.08.05, 16:05 A ja bym chciał żeby UPC dostarczyło mi do domu choćby 640kb. Mieszkam w Centrum Warszawy (Ochota, przy Hali Banacha) - widzę z okna niedaleko Pałac Kultury, ale w necie jestem skazany na Neostradę i abonament TPSA z którego nie korzystam (nie dzwonie ze stacjonarnego). A oni sie chwalą 12Mb - najpierw dajcie większej ilości osób choćby 128kb!! Od paru lat ściemniają, że za pół roku dojdą. I ciaglę słyszę "że za pół roku", niezależnie w którym roku dzwonię :(( Moim zdaniem, nie ma się czym chwalić. Bo co to jest 75tys uzytkowników vs ilość użytkowników Neo... Pozdrawiam Robert Poczta.elektroniczna(w)poczta.neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.05, 16:07 A pytales w Aster? Na bezrybiu i rak ryba. Mają 512kb w normalnej cenie. Moze wejda szybciej niz UPC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: 82.211.83.* 30.08.05, 16:54 Pytałem, bo mam ich kablówkę. Niestety to samo :-(((. Ehhhh, Europa.... Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.polkomtel.com.pl 30.08.05, 18:20 Ja ma chello 512Kb/s i w sumie nie narzekam jednak kiedys porownalem swoje lacze z laczem kolegi z tepsy ( wtedy tez 512Kb/s zmienione pozniej na 640Kb/s) i musze niestety powiedziec ze szczegonie w grach widoczna jest przewaga tepsy nad chello, ja mam dosc duze straty pakietow a moj ping skacze jak diabel po swieconej wodzie :))) szkoda ale za mniejsza kaske mam calkiem przyzwoite lacze i nie musze sie wiazac z telekomuna !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kulczyk Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 22:19 Macie rację, to jest koszmar dostępowy. Ja mieszkam tak w centrum, że już bardziej nie można (koło Rotundy) i od lat słyszę to "za pół roku". Aster przynajmniej stawia sprawę uczciwie: nie mamy tam sieci, nie wiemy, kiedy będzie, ale to i tak nie poprawia mojej sytuacji. jestem skazany na neo (dobrze, że mam stare neto 640 kb/s, jeszcze bez limitu). Pod dwoma poprzednimi adresami (Sielce, Grochów) było to samo. I co się tu dziwić, że neo rządzi. Dostęp, dostęp i jeszcze raz dostęp. Swoją drogą na neo nie narzekam, ale jakbym mógł mieć te 12 Mb/s bez limitu to może bym się skusił... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.chello.pl 31.08.05, 11:56 Na Sielcach chello jest juz od ponad roku. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 22:50 do mnie Aster od 5 lat dociera skokami "za pół roku" i zapewne nigdy nie dotrze. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSciera Oj, tos mnie pocieszyl :-(((.. IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 17:38 Drugi rok mecze sie na osiedlowej (dziadowstwo) czekam na Chello w UPC. Male miasteczko. Juz dwa razy skladalem rezygnacje z tej ich telewizji chlam, zaszumiony, monofoniczny, szajsowne stacje, to samo moge ogladac nawet na kawalku drutu (blisko w-wy) i dwa razy mnie namawiali do trwania bo "za pol roku Chello bedzie". Dokladnie tak jak piszesz, tylko Ty w Warszawie :-(((. Stracili klienta, pieprzne im ta nic nie warta umowa w geby. Tyle ze tepsiarzy to nie chce widziec blizej niz kilometr od swego domu, maja chamy zakaz zblizania sie. Tym bardziejm najdrozszego na swiecie internetu nie kupie - teraz plce 32zl/miesiac. Zmartwiles mnie :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
naleczowianka2 Re: Chello wyprzedza Neostradę 30.08.05, 17:39 Ohcota to dzielnica gdzie mieszkaja glownie starzy ludzie. Mozliwe, ze firma wykalkulowala sobie, ze nie oplaca sie jej tam ciagnac kabli. Mieszkam na Pradze, tez w rejonie gdzie jest duzo starszych mieszkancow. I tu rowniez nikt poza TPSA nie dostarcza netu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eleiko Re: Chello wyprzedza Neostradę IP: *.chello.pl 30.08.05, 23:54 a to ciekawe, bo mieszkam w lumpen-bloku na Ochocie i (jako jedyny w nim) mam chello ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek I dobrze Telekomunie wstrętnej tak! :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:09 Jak ja nienawidzę tej firmy... Szkoda, że przy tych wszystkich reklamach Neostrady w telewizji i prasie nie informują o swoich cudownych LIMITACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGgg Moim mażeniem jest żeby Telekomuna padła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:57 wraz z Franc Telecom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPsciera Moim maRZeniem jest to samo (ortografia) IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 18:23 Widzisz, gdy pomysle ile przez ponad dziesiec lat wepchnalem setek tysiecy zlotych w krzywe pyskate ryje roznych "Lebiedzi" - robi mi sie niedobrze. Ile ze mnie wyludzili za nic, ile ukradli.. Popatrze ze tak ograbiaja cala polske niemal, poza malenka garstka Wybrancow Niebios.. Och, jakze ja marze o tym aby tepsa zniknela. Ten szajs to pies ogrodnika - sami nie zezra, bo ludzie wymiotuja na ich widok, i innym firmom nie dadza bo lamiac prawo trzymaja twardo korupcja swoj monopol. Nawet teraz zmuszaja mnie chamy do siebie bo pajeczyna stoi na ich DSLu, tyle ze pokrojonym na trzydziesci kawalkow - mniej nie wychodzila cena znosna (32zl z VAT). Gdyby zdechli - na moj rynek momentalnie weszliby inni providerzy, Netoia az nozkami przebiera ale sie TePeścier boi ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: I dobrze Telekomunie wstrętnej tak! :))))) IP: 82.211.83.* 30.08.05, 16:59 Ja mam Neo 640 - bez limitów :-). Powiedz mi - do czego używasz netu, że wyczerpujesz limity Neo? Ja, pomimo, że mam bez limitów, kontroluję ile wychodzi/wchodzi. I spokojnie bym się mieścił w limitach. No, ale nie używam P2P... Do poczty, www, gg, skype, gier online (AA), aktualizacji systemu i softu spokojnie można się zmieścić w kilku GB. Chyba że mówisz "co by było gdyby" - mam paru znajomych psioczących na limity w Neo, ale ... nie mających Neo. W takim wypadku "no comments". Pozdrawiam Robert Odpowiedz Link Zgłoś
alkud TPSA I TAK JEST NAJLEPSZA FIRMA 30.08.05, 16:20 jesli chodzi o robienie ludzi w bambuko. Bierzesz lacze 6mbit i w ciagu jednego dnia mozesz zuzyc 50gb limit...a pozniej jedziesz na 32kbit/s Ale tak widocznie musi byc, kiedy TPSA musi ratowac zabojadzkiego bankruta --- OBRZEZANIE KOBIET A ISLAM religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: TPSA I TAK JEST NAJLEPSZA FIRMA IP: 212.160.172.* 07.09.05, 08:46 no wlasnie niestety ratuje FT ... a teraz jeszcze Idea bedzie splacac dlug FT :( BTW to mam od pewnego czasu Chello 1Mb a wczesniej mialem Neo 1Mb i niestety ale Neo jest wg mnie lepsze jakosciowo od chello tylko ze cena Neo to 140 zl za 1M plus ok 45 zl za abonament a w chello 70 zl plus 39 zl za kablowke (mozna wziasc bez kablowki i wtedy koszt jest ok 90 zl) mowi samo za siebie ... ;) chociaz limit w chello (o czym nie wmowia raczej przed podpisaniem umowy) jest 15 GB a w Neo 25 GB :( no coz wypada tylko miec nadzieje ze w TP wreszcie kadra zarzadzajaca sie ocknie i cos sprubuje zrobic z tymi cenami ... chyba ze wczesniej zacznie dostarczac nam internet energetyka - wtedy zaora wszystkie firmy swiadczace uslugi internetowe hie hie w koncu prad mamy praktycznie wszedzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Japonia IP: *.lunar.com.pl / *.lunar.com.pl 30.08.05, 17:27 najlepsze jest to że w Japonii łącze 10Mb kosztuje tyle co u nas łącze 512 kb czyli równowartość ok 15-20USD. A jak się mają ich zarobki do naszych? Bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosan Re: Japonia IP: *.ee.titech.ac.jp 31.08.05, 12:27 Za okolo 300 zet (10 tys jen) miesiecznie w Tokio i okolicach mamy serwis Tepco Hikari - swiatlowod instalowany przez kompanie energetyczna (kabel bezposrednio do domu) z transferem 100Mbps. Konkurencja sprawia ze prowajderzy oferuja z reguly 2 - 3 miesiace bezplatnego uzytkowania po podlaczeniu. Ogolnie - wydaje sie ze jest i taniej i szybciej niz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosan Re: Japonia IP: *.ee.titech.ac.jp 31.08.05, 12:48 No popatrzylem na biezace oferty i wypada mi zedytowac poprzedni wpis - jest taniej, w Tokio te 100Mbps bedzie za gora 7tys jenow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 inwestujcie w nowych miastach !!! IP: *.wegrow.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 17:36 a kiedy UPC ruszy "w Polskę" ????? poza wawa i kilkoma innymi miastami są jeszcze internauci w innych mniejszych miastach, nie skazujcie ich na łaskę telepsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeszmata Re: inwestujcie w nowych miastach !!! IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 19:59 Czesc Obawiam sie, ze mieszkasz bardzo blisko ode mnie... Siedleckie tepsy to najgorsze lajdactwo w Polsce o czym wiem. Ich juz byly prezio (teraz "dyrektor") dostal trzy razy w tlusty pysk zanim mnie zdolali odciagnac. Straszyl sadami ale go policja wysmiala, bo i policja wie co to jest TepeSzmata.. Dno dna wszelkiego, spod ormowca :-( Poszlo o klamstwo w latach modemow wdzwanianych nt. rzekomego testowania linii Siedlce-W-wa (wczesniej byl Siedlce-Halinow). Dowiodlem chamom ze nic nie testuja, lecz siedza i chleja wode na trawie. Ich to ze ich dorwalem bawwilo... ja tracilem tysiace zlotych na zerwanych impulsach a oni wpisywali dane... z glowy. Odtad im przysiaglem - albo ja albo TPSzuje. Gdzie moge, tam tepsoszmate wale. I walil bede nadal. Az fiuty zdechna. Karty nowe robie po kilkadziesiat dzienie, niech ludzie na bandytach oszczedza. Rypia nas siedleczaki jak umieja - rypmy ich. Twoje UPC to ta sama dyrekcja co moje. o dziwo mi juz drugi rok mowia "za pol roku", co jak tu na Forum zobaczylem jest chyba standardowym klanmstwem UPC. Jutro wybiore sie z nimi pogadac bo ta 'infolinia' to szmelc. Moze kolejny przewalacz w ryj oberwie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrO Hmmm IP: *.chello.pl 30.08.05, 17:48 Jak narazie mam chello od pół roku i myślałem, że lepiej będzie się sprawowało, a tu d**pa. Transfery plików są ok przy 2 megabitowym łączu 240kb/s nieraz troszeczke więcej, ale strony to chodzą nieraz gorzej niż w TPSA na DialUp'ie :DDD Więc moja propozycja to poprawienie tej dolegliwości w chello jaką jest szybkość ładowania się www a nie wdrażanie nowych szybkości łącza... PS. Nie tylko ja na to narzekam... (Usługa wykupiona w wawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTPsciera Re: Hmmm IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 18:02 Czesc. A wszystko masz dobrze skonfigurowane? Optymalizacja, bufory itd? Nie chce za speca uchodzic i nim nie jestem, ale juz widzialem ile mozna wydusic z tego samego lacza optymalizacja. Dopiero potem problemy techniczne - jakosc kabla, odleglosc itd. O ile widze to monterzy UPC sa 'ruchliwsi' niz tepsuchy, niemal codzien ich auto widze. Fakt ze tepsiarnia ma zakaz zblizania sie do mnie :). Pogadaj z nimi. Dodam tylko o tej, ponoc wspanialej 'durnostracie'. To szajs jakich malo z groszowym pseudomdemikiem na USB, w czasach gdy nie kupisz MB bez wbudowanej 10/100MB sieciowki. Ale te modemy sa drozsze.. Tepeszmatom nie wystarczaja gigantyczne oplaty za uzytkowanie pseudo-lacza, jeszcze i na modemie musza 'zaoszczedzic' wciskajac ludziom chinski szajs :-( Oj, zebys Ty wiedzial, jak ja Ci zazdroszcze.. (policzylem wczoraj - 12 lat mecze sie bez porzadnego providera :-() Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abrax re chelo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 19:01 hm śmieszne, bo to pytanie brzmi jakie gwarancje na transferze są ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxik Re: re chelo IP: *.chello.pl 30.08.05, 20:08 gwarancje? coz, mam chello od 2 lat. Na poczatku bylo srednio, od momentu walki UPC z TPSa (walka o klienta , masowe podnoszenie transferow i nowe oferty - jakos od roku) jakos jest swietna. masz 2 mbity i jak znajdziesz serwer ktory ci posci 250kb - to z taka predkoscia ssiesz (to max predkosc przy 2mbitowym laczu) BTw. jezeli ktos uzywa torrenta (azureus ) i jednoczesnie ma starszego zone alarma (firewall) to niech sie nei dziwi ze wolny transfer. Azureus ma buga i dziala porpawnei tylko najnowsza wersja + najnowszy zone alarm. Wtedy realnie z torrenta leci w sumie po 200-240 Kb. Cenowo chello jest bezkonkurencyjne a z neoZdrada nie chce miec nic wspolnego. Pozdrawiam userow chello:) (i ludzi ktorzy mecza sie z UPC z nedzna jakoscia oferta programowa i zaszumionymi kanalami..niestety w kablowce TV wygrywa aster.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPsciera Re: re chelo vs. Aster (?) IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 20:44 Dziekuje Ci za wspolczucie (mam UPC) ale o jakiej "konkurencji" piszesz? Nie znam ani jednej osoby a mieszkam tuz pod W-wa (15 minut szosa) ktora by miala wybor. Jedne osiedle "ma" Aster, inne UPC. Klient o niczym nie decyduje, nawet gorzej warszawiacy maja bo MUSZA placic tzw. azart - u nas zostawili anteny zbiorcze a`7zl/miesiac w oplacie za mieszkanie konserwacja. w Warszawie nie ma takiej opcji wcale. To prawda co tu pisza ludzie o tym ze kablowka [to nie] internet. Zakladaja jak chca i gdzie chca. Jak dotad w moim regionie TYLKO w Warszawie. Z programami to jest tak, ze doprosilem sie po kilku miesiacach ze wyrownali poziomy (niektore byly przekontrastowane inne ledwo bylo widac na max. kontrascie) wizji, ale za zadne skarby nie chca ustawic rowno fonii, np. przelaczenie Discovery-TV2 to ryk kilkudziesiecio watow, o ile nie sciszysz zawczasu. Nie chce im sie. Sensu monofonicznego przekazywania stacji typu VIVA, MTV nie widze zadnego. Do nich nie trafia ze byle koles ktory za 200zl kupi piracki zestawik ma i wiekszy wybor i o niebo lepsza jakosc. Szczegolnie ze jeden tzw. modulator to okolo 50zl plus instalacja, dla calej sieci. pokretna logika zebrakow.. Teraz place miesiecznie 43zl za 28 programow plus "Mango" (zablokowalem ten badziew) ale mam podobno placic 37zl/miesiac "gdy wygraja z TVP" (nieralne..). Ide jutro po SCISLY termin (na pismie) gdy podlacza mi Chello albo oddaje i jade po talerzyk. Bedzie taniej a tych "kuntrolerow" mam gdzies - tylko ryba dzis nie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EB Re: re chelo vs. Aster (?) IP: *.aster.pl 30.08.05, 21:51 na sluzewiu nad dolinka nad dzwiami mam skrzynke UPC ASTERA i BIGVENTU plus TPSA do wyboru do koloru jak chcesz ..... i po przygodzie z bigvent i upc oraz tp wybralem astera (brak limitow scaigania i ceny przyzwoite) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martines Re: re chelo vs. Aster (?) IP: *.chello.pl 30.08.05, 22:01 Pare słow o chello. Mam je od chyba 3 lat, jak nie więcej. Teraz opcja 2Mbit/384kbs. Mieszkam pod Wawa (Piastów). Wszystko działa jak burza, transfer ftp/filmy z grup dyskusyjnych i roznych serwerow siega 240 kbs. Co ciekawe, nie wiem jaki jest limit, ale ciagne filmy 24h/dobe przez emula (np 60 odcinkow przystanku alaska w tym miesiacu), slucham nonstop radia przez internet i nie przekroczylem go ani razu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TPscierka Re: Myliłem się? IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 22:11 Może to dlatego że znam głównie starszych ludzi (ok. 35-50 lat rodziny), Ursynów, Kabaty. tam wszedzie jest AsterTV tylko. Przepraszam jeśli zasugerowalem nieprawde. Ale jestem zdumiony tylko jakoscia stacji. Niemal wszystkie stereofoniczne (po co tyle wywalalem na telewizor stereo?), w tym i 'gadane' jak Planete, ktorej ja nie mam wcale, jak i kilkunastu innych stacji a ktore bez trudu odkodowuje z pakietu (pecetem!) mlody sasiad pietro nizej. I smieje sie ze mnie bo nie placi NIC. Czyzby tylko Stolica miala "prawo do jakosci"? Prowincji byle co i drogo, i tak dziady wezma? Coraz mniej mi sie to podoba jutro jak rykne na UPC-owcow to jak Czaban :-))). A internet... Az zal pisac. Po co mi, staremu, robicie apetyt?... Jutro bede mial sporo do pogadania.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Re: Myliłem się? IP: *.chello.pl 31.08.05, 09:40 sprawdż licznik bo masz tylko 25Gb do wykorzystania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeszmata Re: Myliłem się? O co chodzi? IP: 212.0.138.* 31.08.05, 13:17 Gosc portalu: Mariola napisal(a): > sprawdz licznik bo masz tylko 25Gb do wykorzystania Witam. ?????... Jaki limit? Co to takiego? uzywam osiedlowki na DSLu. Wczesniej mialem modem potem krotko SDI. Za kilka godzin mam spotkanie z UPC, rezygnuje z tego przekretu. W pazdzierniku wygram w sadzie z TePeszmaciarzami. Nigdy zadnych jakichs tam "limitow" nie bede mial. Zazadam od tych bandytow zwrotu tego co mi ukadli po wygranej. Wierze ze Sprawiedliwosc zwyciezy zlodziei. -- Pozdrawiam -- Smierc TePeSzmatom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicked W Anglii IP: *.ipt.aol.com 30.08.05, 22:52 Niestety w tym kraju, to znaczy Anglia, predkkosci, ktore sa teraz wprowadzane to 2 MB i to nie wszedzie. Moja linia nie jest wystarczajaco dobrej jakosci, wiec mam tylko 1 MB. I to za 25 funtow co wynosi okolo 150 PLN miesiecznie. Nie ma co, jesli chodzi ojakosc uslug, to Polska bije ten kraj na glowe. Porownanie telefonii komurkowej, internetu itp. Nawet stacje radiowe sa pod psem, graja ciagle na okraglo te same piosenki. Nie dziwne, ze przez kilak tygodni na pierwszym miejscu listy BBC byla ta kretynska zaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: W Anglii IP: *.server.ntli.net 30.08.05, 23:26 jakie to polskie - przeliczac funty na zlotowki popatrz na to inaczej - ile to jest 25 funtow miesiecznie dla przecietnie zarabiajacego mieszkanca tej wyspy... prawie nic co do lacz, to tez bym sie nie zgodzil, ntl od poczatku 2006 roku upgradeuje wszystkich uzytkownikow do 10mbit, z roznymi limitami/unlimited w zaleznosci od ceny. mnostwo jest ofert 8mbitowych lacz po 20 funtow (fakt ze tylko w wiekszych skupiskach, ale podobnie jest w polsce). ja obecnie place 25 funtow za 2mbitowe lacze, od od stycznia powinienem juz byc na 10mbit laczu z 75gb limitem. wiec nie jest tak zle ;) wiec jak chello zjedzie ze swoim 12mbit unlimited do 150 zl miesiecznie brutto, to bedzie trzeba pogratulowac. a jak narazie - nie jest zle ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Re: W Anglii, baju, baju, baj... IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 23:32 Czesc > Niestety w tym kraju, to znaczy Anglia, predkkosci, ktore sa teraz > wprowadzane to 2 MB i to nie wszedzie. To prawda. Rozmawiam z kolega z Londynu niemal codziennie. Ma lacze ktore do mnie jakos "nie moze dotrzec", bo "sa techniczne problemy" gdybym tepsiarzom z 10 tyz zl w kopercie zabulil "moglyby zniknac". w Londynie tez tak jest? > wiec mam tylko 1 MB. I to za 25 funtow co wynosi okolo 150 PLN > miesiecznie. "Tylko" 1MB za 130zl/mies... w Anglii??? A co powiesz na 150zl za 10kBps w Polsce (1/5 moich oficjalnych zarobkow) oraz zero szans na odzyskanie 1000zl ktory wpakowalem w TP-Klozet? > ma co, jesli chodzi o jakosc uslug, to Polska bije ten kraj na > glowe. Porownanie telefonii komurkowej, internetu itp. Szczegolnie jesli piszesz via proxy aol.com z Polski ;-) Jakie ty masz pojecie o G.B.? Moze szczegolowiej napisz? U jakiego providera masz to lacze? (pelna nazwa) > Nawet stacje radiowe sa pod psem, graja ciagle na okraglo te same > piosenki. Nie dziwne, ze przez kilak tygodni na pierwszym miejscu > listy BBC byla ta kretynska zaba. Nie zaba a krokodyl. Radio BBC to nawet w Polsce retransmituja. Kiepska prowokacja ;-). Cos jeszcze, czy za tepsiuchem lecisz do mego /dev/null :) ? Odpowiedz Link Zgłoś
yossarian72 Re: W Anglii 21.09.05, 18:53 Niestety w tym kraju, to znaczy Anglia, predkkosci, ktore sa teraz wprowadzane > to 2 MB i to nie wszedzie. Moja linia nie jest wystarczajaco dobrej jakosci, > wiec mam tylko 1 MB. I to za 25 funtow co wynosi okolo 150 PLN miesiecznie. Nie > > ma co, jesli chodzi ojakosc uslug, to Polska bije ten kraj na glowe. Porownanie > > telefonii komurkowej, internetu itp. Nawet stacje radiowe sa pod psem, graja > ciagle na okraglo te same piosenki. Nie dziwne, ze przez kilak tygodni na > pierwszym miejscu listy BBC byla ta kretynska zaba. ------------------------------------------- bzdury gosciu piszesz, pracujesz w net-marketingu w tepsie? jesli tak to glupis, kazdy moze sobie sprawdzic jakie sa realia w uk, przez net najszybciej... tepsa to bandyci, ktorzy przez "wylobbowany" (czy raczej suto oplacony) quasi-monopol drenuja nasze kieszenie. Ja zrezygnowalem z tj osmiornicy jak zmienialem mieszkania i NIGDY juz nie bede jej placil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc No i co z tego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 23:07 Rekordy predkosci sa piekne i sluszne tylko dostep szeroki jest bardzo wazny. Ja dalej mam tylko TPSA. nie narzekam bo neo jest ok teraz ale wolalbym miec taniej i szybciej jak moi znajomi na lokalnych gdzie za 512 placa taniej niz ja za 128. niestety nie oplaca sie firmowo u mnie wiec zostaje TPSA. jedyni ktorym sie oplaca i ktorzy maja zasieg tam gdzie nie ma innych. na marginesie mieszkam w centrum miasta wymienionego jako obszar dzialania chello. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Na mile czuc smorod tepsiucha-grzyba IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 23:16 Jasne - masz za darmo to sie ciesz. Wam zlodzieje pasuje zycie na cudzych karkach. Do czasu, az was k...wy wyciukamy z Polski, razem z tymi dziwkami i z francajskimi dyrektorkami-przyglupami. I co tepso-szmatku moj zalosny ;-))) Mi na waszych 'uslugach' nie zalezy. Siec zawsze bede mial, a was pochlonie w koncu pieklo, bandyci :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Na mile czuc smorod tepsiucha-grzyba IP: *.block.alestra.net.mx 31.08.05, 00:45 ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? chyba jednak w polsce analfabetym nie zostal wypleniony hahahahahahahaha niektorzy nawet czytac nie potrafia ze zrozumieniem tak im nienawisc mozg przezarla:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TepeSzmAta Pomylka? Przepraszam IP: 212.0.138.* 31.08.05, 00:52 Jestem analfabeta? Nie wiedzialem. Na moim miejscu nie tylko nienawidzilbys. Ci bandyci wpedzaja mnie do grobu. Zatem tepsiuch polecial w zludnej nadziei ze mnie wyweszyc zdola. Tepsiarze to nawet wieksi idioci niz mysle jak z tego widac. A mogl tylko dostac w ryja :). Odpowiedz Link Zgłoś
rye_catcher Dialog 30.08.05, 23:43 A ja mam Dialog. Od razu ja podłączyli kable to do nich się przyłączyłem i olałem monopolistę-złodzieja. Teraz mam DSL 1Mb, bez żadnych ograniczeń, bez awaryjne. A co do transferów to wysokie wcale nie są tak opłacalne bo i tak jeżeli zakłada się, że pliki się ściąga głównie od innych użytkowników to jest się od nich uzależnionym i bardzo często nie jest się w stanie wykorzystać prędkości swojego łącza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TepeSzmAta Re: Dialog IP: *.block.alestra.net.mx 30.08.05, 23:53 Prosze, nie zapominaj piszac ze ponad 30% Polski to nadal TYLKO koszmarnie drogi, zawodny i wolniutki dial-up, lub wynalazki typu SDI (10 kBps za 150zl/miesiecznie). Wobec takich realiow nwet pisanie o tym ze nalezysz do Wybrancow jest.... bolesne, uwierz mi. Ja nie mam zadnego wyboru, poza gnojeniem tepsiuchow. Jeszcze przez dziesiatki lat nie bede mial. Pomysl o nas czasami... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rye_catcher Re: Dialog 31.08.05, 00:05 Dobra, pomyśle :) Ale mi się wydaje, że jednak się coś zmieni w tej kwesti. Czego Tobie i innym życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Re: Dialog IP: 212.0.138.* 31.08.05, 00:19 Dziekuje Ci szczerze za zyczenia. ale sa one nierealne. Napisze co mam: umowe SDI oraz ich modem, ktorych nie oddam dopoki mi nie zwroca wadium. albo kieruje sprawe do sadu. Oni ja zerwali - ktoregos ranka pare miesiecy temu terminal byl "martwy". Zadzwonil ktos ze "zakonczyli swiadczenie uslugi SDI" tym samym lamiac prawo wg. mojego adwokata. Przedmioty przestepstwa TP zdeponowalem u niego. Do rozprawy, ktora maja pewnie przegrana. Mam takze kilka sieci osiedlowych w okolicach - wiekszosc bardzo droga, teraz jeszcze korzystam z takiej za 32zl/miesiecznie. Transfery?.. Marne, miedzy 10-30kBps, niewiele lepiej niz sdi, tylko nad ranem jako tako. Ale to DSL najwolniejszy podzielony na TRZYDZIESCI komputerow! Myslalem o Netii (lacze stale 55zl netto) ale Tepsa zablokowala mi ta opcje - tylko radiolinia - a w niej nie oferuja internetu. Pozostaje skazany na resztki, bez przerwy bulac i za osiedlowke i za SDI, bo jesli za nie nie zaplace, na co licza tepsiuchy, przegram proces. Cale lato w domu i w nerwach z braku pieniedzy i z nierozwiazanych problemow. Zrozum - takich jak ja jest w Polsce setki tysiecy :(. Nie wierze w szybka zmiane tego stanu rzeczy - monopol trwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: Dialog IP: *.devs.futuro.pl 31.08.05, 00:09 dziekujemy tpsa za dostep szerokopasmowy z limitem 5gb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garibaldi Troche mi was zal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 02:43 Jak was czasami czytam to mi sie niedobrze robi, gdybym nie byl z Polski pomyslalbym, ze TP S.A to jakas organizacja przestepcza... Pieprzycie bez opamietania, klepiecie to samo poraz setny bez zazenowania (zlodzieje, bandyci itd.) Duzo z was nie ma bladego pojecia o temacie, ale dopieprzyc jest zawsze fajnie co ? Polaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Re: Troche mi ciebie zal, bos egoista... IP: 212.0.138.* 31.08.05, 02:54 Aha. "Pieprzycie"? Bo Tobie w d.. cieplo, to inni juz moga sobie marznac? Pomyslales o czyms takim jak ROWNE prawa Polakow? To wlasnie TePeSzmata te rowne prawa depcze. Arbitralnie ustala: tym damy wiecej, tym mniej tym taniej a tepsianym bonzom - za darmo, na koszt losi. Komuna zdechla. Niestety, w TePeSzmacie trwa w najlepsze. Zadne prosby, zadne grozby nie zmusza monopolisty do oddania lacza, obnizenia najwyzszej na swiecie ceny. "Bo my tak chcemy i juz". Tym damy a tym nawet marzyc nie pozwolimy. Znajdz w Polsce drugi tak znienawidzony monopol jak TePeScierA. Bez powodu? Takis madry? To moze zamienimy sie lokalami? Zobaczysz "internet".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Troche mi ciebie zal, bos egoista... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:18 pewnie jego mam tatus albo ktos z rodziny pracuje w teleszmacie :-)i to go ubodlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmata Re: Troche mi ciebie zal, bos egoista... <Maniek> IP: HTTP1.* / 195.145.89.* 01.09.05, 17:36 Czesc Widze - jeden Czlowiek na pustyni.. Nie przesadzam. Dziekuje Ci. Zrozum, ja z nimi walcze TYLKO o rowne, takie same jak ich swoje prawa. Oszukuja mnie, kantuja, naciagaja, a potem rechocza. Czy ja mam milczec z pochylona glowa? Tluke TePeSzmate jak moge i gdzie moge. W swej nedzy rechoce z ogromnych, parszywych francuskich ZLODZIEI. Proszac czasami o zrozumienie... Raz jeszcze Ci Dziekuje. Bog Zaplac..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Troche mi was zal... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:16 A co nie sa bandytami i krwiopijcami ? nie wiem o co ci chodzi ze nie rozumiesz tematu, przeciez sam placisz krocie za marne predkosci :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garibaldi Posluchaj, to do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 03:16 Tak myslalem kiedy nie trzeba krytykowac masz klopoty z wyrazaniem mysli, przeczytaj jeszcze raz to co napisales... Bo wiele sensu tam nie ma... Jesli masz ochote sformuluj swoj post jeszcze raz, ale najlepiej idz spac i snij o krwiozerczej TP S.A pelnej glupich francuzow, ktora pod wplywem zlej skladni i "zabojczej" logiki twoich postow wali sie w gruzy... Dobranoc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSzmAta Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. IP: 212.0.138.* 31.08.05, 04:55 Gość portalu: Garibaldi napisał(a): > Tak myslalem kiedy nie trzeba krytykowac masz klopoty z wyrazaniem mysli, > ...... Popatrz, kto kogo krytykowac powinien? Czy sam rozumiesz co napisales? Bo ja zbaranialem czytajac. O co Ci chodzi w tej zagadce? Przeczytaj raz jeszcze sam siebie, a potem jeszcze raz... Nie chcialem sie rozwlekac, ale jesli napisalem za krotko, to rozwleke: - przez dziewiec (9) lat bylem skazany na tzw. modem - rzneli mnie rowno po 100-200zl NADPLATY miesiecznie, reklamacji "nie uwzgledniamy" ; - na poczatku roku 2004-go (rok temu) ohydnie naciagneli mnie na SDI za 1000zl twierdzac ze "inny dostep bedzie moze za dziesiec lat" - pytalem kilka razy czy sie nie myla (czytam gazety). W TRZY MIESIACE potem zaoferowali.. Neostrade. Oczywiscie TYLKO promocje z rechotem "o tausenie zapomnij bo nic nie zwojujesz". Prawnik ocenil to inaczej. Rok czasu czekalem az sie zlodzieje oszusci i bandyci opamietaja i oddadza to co mi podle ukradli. Nie oddali ; - teraz czeka ich proces ze mna, az mnie trzesie gdy o tych ch..ach pomysle. Oni uwazaja ze wszystko moga, a ja zyje nadzieja ze jest Sprawiedliwosc ; - chcialem ich ominac zakladajac lacze w Netii, niestety NIE UDOSTEPNILI "ostatniej mili". Netia zaproponowala mi w zamian radiowke, niestety znow jedynie zbedny mi calkiem telefon - nie oferuja tak internetu ; - tez umiem klamac i oszukiwac ale do tej pory bylem wobec nich uczciwy ; To sie skonczylo. Wydaje wojne na smierc i zycie: TePeSzmacie jako zwyklym pospolitym KLAMCOM, NACIAGACZOM I ZLODZIEJOM. Pojales? Dla ulatwienia postaw sie na moim miejscu w wyobrazni - jesli ja masz. Dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeSdzmaty Zapomnialem: IP: 212.0.138.* 31.08.05, 05:02 dla mnie 1000zl to prawie trzy miesiace zycia. Zyje od lat z renty chorobowej. Okradli chamy.. kaleke. wczesniej sie mnie bali. Ciesza sie i rechocza z tego powodu - okrasc slabego. Tylko to umie Cham TepeScierny :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. IP: 212.160.172.* 07.09.05, 09:06 1000 zl za SDI ?!? :O a za co tyle zaplaciles ?!? za instalacje ?!? bo abo kosztuje 124,28 z VAT ... nie rozumiem czegos ... czy zsumowales wszuystkie abonamenty sobie i stad Ci wyszlo te 1000 ? a ze za modemowe polaczenia tyle placiles to standard tez tak kiedys placilem ... i za co chciales zeby Ci oddali te 1000? za to ze podpisales umowe na SDI? za to ze zostales wprowadzony w blad? opisuj dokladnie sprawe bo nie do konca wiadomo o co Ci chodzi tzn w sensie odszkodowania ... BTW to nie slyszales nigdy jak Tele2 dziala? podszywaja sioe pod TP zeby zdobyc klientow a jak ludzie rezygnuja z ich uslug i dzwonia do bolu bo sobie zamowili darmowe wieczory i wkndy to sie nagle okazuje ze dzwonili dalej przez Tele2 a nie przez TP i musza placic zaaaajebiste rachunki badz dochodzic sie w sadzie ... wszedzie jest syf nie ma sie co oszukiwac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTePeSzmata Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. gollum IP: 193.194.68.* 07.09.05, 21:48 Gość portalu: gollum napisał(a): > 1000 zl za SDI ?!? :O Scisle: 999zl za instalacje, jakies "testy" (?) oraz dzierzawa terminala. Umowa spisana 11.03.2004-go roku - nie przeze mnie, co jest zle ale przez moja cioteczna siostre z moim upowaznieniem. Nie moglem osobiscie stawic sie z powodu choroby. Za przyjazd do domu zadali zas bodajze 400zl (tego nie jestem pewny, bo nie zachowal sie ani swistek). "Dodalem" zlotowke (oni "odejmuja" wiecej....) Sens jest taki ze nie poinformowali mnie ze za kilka miesiecy bedzie o wiele tansza - wlasnie zlotowka - oferta doistepna. wiedzieli o tym na pewno co sami przyznali z oporami - zmieniali sie pracownicy. na dodatek ODLAZYLI to SDI bez zadnej przyczyny - bylo oplacane regularnie poza telefonem "konczymy swiadczenie uslugi" - odebralem go osobiscie jako slowa "pocaluj nas w ....". Uwazaja ze NIE ZLAMALI prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. gollu IP: 212.160.172.* 08.09.05, 09:40 myslalem ze w 2004 to mozna bylo instalowac SDI za 1 zl badz 50 ... :O a dzierzawa terminala jest platna ?!?:O jak mialem spory czas temu ISDN z TP to owszem podpisywalem oswiadczenie ze biore w dzierzawe terminal i ze odpowiadam za uszkodzenia ale nie pamietam zadnych oplat ... a te 400 zl to moze za asyste techniczna ?!? wiem ze w neostradzie tez jest cos takiego ... pobieranie kasy za instalowanie modemu u uzytkownika jest dla mnie zdzierstwem - w koncu nie kazdy musi sie znac na tym ... a tak miedzy nami to Ci powiem ze w TP pracownicy dowiaduja sie na samym koncu o takich sprawach ze promocja bedzie wprowadzona badz ze wprowadzaj uslugi nowe - mam znajomycj ktorzy zajmuje sie np DSL i NEo w TP i czesto nawet oni nie wiedza co i kiedy dokladnie bedzie ... to wie tylko wwa ;) z tego co piszesz rozumiem ze nie placiles za telefon ?!? jezlei tak to nie dziw sie ze odcieli Ci SDI ... u operatorow komorkowych nikt sie nie cacka i nie interesuje ich czy masz jakies inne uslugi czy nie - odcinaja i koniec ... pozatym jest ciekawa rzecz odnosnie nieplaconych racunkow ... w TP wylaczaja Ci telefon dopiero po 45 od daty platnosci rachunku ktorego nie zaplacono a w np. Plus GSM juz zaledwie po ok 20 dniach o ile sie nie myle ... a z tego co pamietam to w prawie telekomunikacyjnym termin ustawowy jest 30 dni (jesli sie myle niech ktos mnie poprawi) tak wiec wychodzi ze w tym przypadku to operator komorkowy dziala nizgodnie z prawem ... ciekawe nie ?!? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. gollu 08.09.05, 11:24 Gość portalu: gollum napisał(a): w TP wylaczaja Ci telefon dopiero po 45 od daty platnosci rachunku ktorego nie > zaplacono > a w np. Plus GSM juz zaledwie po ok 20 dniach o ile sie nie myle ... > a z tego co pamietam to w prawie telekomunikacyjnym termin ustawowy jest 30 dni > > (jesli sie myle niech ktos mnie poprawi) Zgodnie z art 101 ust 3 pkt 2 prawa telekomunikacyjnego można ograniczyć świadczenie usług telekomunikacyjnych jeśli opóźnienie wynosi przynajmniej jeden okres rozliczeniowy, czyli faktycznie zwykle miesiąc. Artykuł dotyczy jednak tylko usługi powszechnej, świadczonej przez operatora wyznaczonego (Tepsa co prawda nie jest jeszcze operatorem wyznaczonym, ale świadczy i tak do tego czasu usługi powszechne), czyli przepis nie dotyczy innych podmiotów niż TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Posluchaj, to do Ciebie o TePeścierce.. gollu IP: 212.160.172.* 20.09.05, 12:48 haaa ato dobre ... myslalem ze prawo telkomunikacyjne dotyczy wszystkich podmiotow swiadczacych uslugi telekomunikacyjne ... czyli TP nie moze a operatorzy komorkowi moga nas dymac?!? bo na to mi tu wychodzi ... ;) BTW to sieci komorkowe nie swiadcza uslugi powszechnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyTP Re: Posluchaj, to do Ciebie odpowiadam gollum IP: HTTP1.* / 193.194.68.* 08.09.05, 20:44 Czesc Bez agresji chyba milej nam? Przeciez ja nie atakowalem tutaj Forumowiczow nigdzie (poza omylka - przeprosilem) ale TP. Za telefon (sam abonament, nie uzywam go od lat) place regularnie. Nie wiem gdzie napisalem niescisle. Regularnie tez NADAL place za SDI, pomimo ze go nie mam - wynika to z porady prawnej: jesli mam rachtele i potwierdznia wplat to nie moga wina za zerwanie umowy obarczyc mnie. Beda musieli przyznac sie koniec koncow do oszustwa. Do tego zmierzam. Podobnie jak piszesz "nie wiedzielismy, chcielismy pomoc" tlumacza sie TP-siarze, z ta jednak roznica ze gdy przyjdzie do slow "zwrot pieniedzy" nabieraja wody w usta i twierdza "nic nie mozemy zwrocic, przykro nam". Sam slyszalem ze zalozenie SDI w ubieglym roku kosztowalo mniej niz 999zl. Niestety, nie moglem im tego dowiesc i tyle ode mnie pobrali. Mam rachunki. "Chcieli pomoc"... Najpodlejsze w tym jest ze "chcac pomoc" (nie umiem uwierzyc) naciagneli mnie i na ogromne koszty i na potezna nerwowke oraz... pozbawili internetu. Gdyby nie dzieci sasiadow z osiedlowa siecia, nie mialbym go wcale. Sytuacja na dzis: telefon wlaczony, SDI odlaczone bo "zaprzestalismy swiadczenia uslugi SDI w naszym okregu" a niczego innego dla mnie NIE MA bo nikt poza TP, ktorej mam juz dosc, do mojej smierci nic nie oferuje w moim regionie. Poza takimi osiedlowkami, ktore istnieja po kilka miesiecy i w ktorych transfery pomimo umow-mitow sa gorsze niz w SDI. O komorkach nie piszmy - nie potrzebuje tego, nie stac mnie, i nie wiem nawet jak sie tego bardzo kosztownego cudu techniki uzywa. Niewiarygodne? nie mialem nawet nigdy "komorki" w rekach. Nie stac mnie. Boli mnie bardzo ze Polacy przestali rozumiec Polakow. Widza TYLKO szmal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollum Re: Posluchaj, to do Ciebie odpowiadam gollum IP: 212.160.172.* 20.09.05, 12:50 TP rzadza francuzi a polaczki w zarzadzie i prezes podskakuja tak jakim im zabojady kaza ... nie ma co sie oszukiwac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Posluchaj, to do Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 12:22 Garibaldi, ale powiedz o co ci chodzi ? czy to zle ze ludzie wyżywaja sie na molochu, monopoliscie, firmie probujacej nie dopuszczac do otwarcia rynku telefonii internetu itd. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeScierki Re: Posluchaj, to do Ciebie <Maniek> IP: HTTP1.* / 195.145.89.* 01.09.05, 17:45 Gość portalu: maniek napisał(a): > Garibaldi, ale powiedz o co ci chodzi ? czy to zle ze ludzie wyżywaja sie na mo > lochu, monopoliscie, firmie probujacej nie dopuszczac do otwarcia rynku telefon > ii internetu itd. ? Maniek, ja sie na nich nie wyzywam. Czasami nawet dociera do mnie ze pracuja tam ludzie, ktorzy sie upodllili bo musieli w dobie bezrobocia. Polamani ludzie.... Pomysl - czy ktos normalny oszuka kaleke, wmawiajac mu ze gdy zaplaci 1000zl to bedzie mial raj, a potem go po cichu odlacza? Umieszczajac na dodatek nedzarza na swej liscie dluznikow? Telefonu mi nie zal, bo i tak od lat go nie uzywalem tylko musialem placic wiekszy abonametn, bo na minimalnym nie dziala nawet (o czym milcza) 0202122. Podobno to jest "darmowy internet ale tylko dla niesocjalnych abonentow", tak mi wyjasnila jedna sciera. Czyli co, placa cos temu "internetowi"? Gdzie jest jego siedziba? Dno ludzkie to nie jak kiedys mowiono - pijany ormowiec. Dno ludzkiego upadku to jest pracownik TP S.A. Kazdy kradnie i naciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit grrr, reklamy IP: *.mpi.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 05:03 akurat słuchałem muzyki, i wszedłem na tą podstronę, prawie ogłuchłem jak włączyła się reklama. co to ma znaczyć do cholery!!! opamietajcie sie. nie no przesada. wszedłem zeby napisać komentarz i znowu jakaś strasznie głośna reklama. grrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-TePeScierkA Re: grrr, reklamy IP: 212.0.138.* 31.08.05, 05:06 Ojej, ja nawet nie wiem ze tu cos jest. Skocz tu: www.proxomitron.info/ pobierz, zainstaluj. Chcesz, pomoge Ci tu dalej, krok po kroku. To latwe - zaden e-spam juz niegdy Ci nie przejdzie. Tyle moge ludziom pomoc. "Bo mi nie pomoze juz nikt :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrek Strzelał TePSA oberwie na rynku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 07:14 Ta arogancka i nie mogąca się otrząsnąć z garba monopolu firma (TPSA) przegra internet z UPC i Multimedia Polska . Zwłaszcza, że np Multimedia Polska oferują już w części swoich systemów internet klasy Chello i do tego telefon i telewizję kablową. Realizuja promocje powiązaną między produktami. Tymczasem głupia TePSA sprzedała kilka lat temu swoje systemy telewizji kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CodyJapan internet in Japan IP: *.ence.kyushu-u.ac.jp 31.08.05, 08:12 100Mbit za okolo 4500JPY co daje w przeliczeniu jakies 120PLN, bez zadnych limitow, masa dodatkowych pakietow jak np. video on demand za dosc atrakcyjna cene itp. Jednak najbardziej dolujace jest porownanie ceny za to lacze do typowych zarobkow w Japonii. Nawet jak porownuje to do placy osoby ktora dopiero rozpoczyna prace wychodzi jakies 18%... dolujace nieco jak to sie porowna z cenami w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista I CO Z TEGO? INTERNET TO NADAL ZABAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:13 I co z tego, że mamy takie oszałamiające prędkości transferu skoro i tak dla wiekszości ludzi oraz instytucji internet to tylko narzedzie do ściągania zdjęć nagich kobiet? Większość maili z zapytaniami czy też zamówionych ofert pozostaje BEZ ODPOWIEDZI. Nie ma nawyku odpowiadać na internetowe pytania. Musimy najpierw dorosnąć do tych technologii, bo i pod tym względem jesteśmy jeszcze w Afryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: I CO Z TEGO? INTERNET TO NADAL ZABAWKA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:49 Prawie zgoda, że internet to jeszcze zabawka chociaż przelewy bankowe znaczna częśc realizuje juz za pośrednictwem internetu itp. Tak zaczyna sie profesjonalny rynek. W pierwszej fazie w latach 1983-1986 komputer osobisty również kojarzył sie ze Spectrum Sinclaira a dzis ? Cierpliwości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Otwocczak UPC Chello IP: *.jjs.pl 31.08.05, 09:16 Może i oferuje Chello 12Mb dostęp do netu ale np w Otwocku (ponad 5.000 abonentów) nikt nie ma dostępu bo podobno kabelki są przestarzałe. Podobnie jest z innymi przechwałkami UPC np. TV Kultura dla abonentów z Otwocka jest niedostępna - bo nie i już. UPC to znani od dawna naciagacze. Nie wierzę w żadne ich przechwałki. A propo Neostrada na swojej stronie pisze że teraz dla tych co wykupili dostęp 128 kB zwiększają transfer do 256kB i co? zwiększają i zwiększają ale jakoś nie widać efektu - byc może nie wszystkim Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: UPC Chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:37 Przyjdzie czas i na Otwock. Cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
paszis A takie ceny w Wloszech 31.08.05, 10:46 4Mb (polaczenie 4832Mbps) 29,95 eu internet.libero.it/adsl/accesso_casa_flat.phtml 12Mb 34,95Eu abbonati.tiscali.it/adsl/sa/12flat_tc/ Wszystko bez limitow (FLAT) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Internet we Włoszech tak się ma do ... IP: *.chello.pl 31.08.05, 11:23 internetu w III najjasniejszej katolickiej RP jak Włochy (Italia) do dzielnicy Włochy m.st. Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzioo spoko ale kto bedzie z tego korzystal? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:03 w moim miasteczku na podkarpaciu nigdy nie doczekam sie takiego internetu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Spoko przyjedzie autostradą .... IP: *.chello.pl 31.08.05, 11:26 po 50zł za 1 km jazdy( podzial: 35 dla Kulczyka ,20 dla ,,elyty'' , 4,5 dla Kościołą kat , 0,5 na budowę dróg w III RP). Odpowiedz Link Zgłoś
m.malone Przeciez to wszysstko bajki 31.08.05, 11:34 Czy ktos obserwował _rzeczywistą_ szybkość przesyłu w obie strony? Jeśli nie to przyjrzyjcie się. Typowy chwyt za jaja i z 6Mb i z 12Mb/s:))) Odpowiedz Link Zgłoś