Dodaj do ulubionych

UOKiK: Zniknie kanał - można rozwiązać umowę

21.10.05, 12:15
Jest prosty sposob, by byl i wilk syty i owca cala.
Niech w umowach bedzie obowiazek wskazania maks. 20-25
kanalow "priorytetowych" dla danego abonenta. Usuniecie potem jednego z nich
z oferty bedzie umozliwialo rozwiazanie umowy. Jesli kanalu nie bylo na
liscie "ulubionych", to prawa wypowiedzenie umowy nie ma.
Bo wspomniany w artykule werdykt moze doprowadzic do ekstremalnych sytuacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jonek Jest mały problem IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 13:45
      Na większości osiedli np. we Wrocławiu operuje tylko jedna kablówka a i cyfrówek
      też nie jest tak dużo. Jeśli ja zerwę umowę z np. Vectrą która często bez
      porozumienia z amonentami zmienia kanały to co ja wtedy będe oglądał? Większość
      ludzi nie zerwie umów bo nie maja alternatywy. Niech się najpierw UOKIK zajmie
      monopolem kablówek na osiedlach. Kablówki podpisuja z administracjami umowy na
      wyłączność na danym osiedlu i chociaż to jest niezgodne z prawem to wszyscy maja
      to w d...pie. A cyfrówek jest zaledwie kilka i one tez często zmieniaja ofertę
      bez porozumienia z abonentami. Zatem pozostaje nam tylko antena zbiorcza i
      cztery podstawowe kanały.
      • Gość: zz Problemik jeszcze mniejszy IP: 213.77.49.* 21.10.05, 14:08
        Do szału doprowadza mnie wędrówka programów po różnych
        kanałach/częstotliwościach w kablu. niby oferta ta sama, ale zaprogramować
        sobie video to bezsens. O zakłuceniach i "wchodzeniu" kanałów na siebie nie
        wspomnę. Dodam, że anteny zbiorcze zlikwidowano i odtworzyć ich nie wolno.
        • Gość: CEz GDZIE zlikwidowano?? IP: *.teta.com.pl 21.10.05, 15:43
          Na Nowym Dworze są i mają się dobrze, spółdzielnia pobiera opłatę za azart,
          działa 6 programów i nie wygląda, żeby coś się miało zmienić
          • Gość: Jonek O widzę - sąsiad :) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 16:38
            To prawda we Wrocławiu na Nowym Dworze nadal jest cos takiego jak antena
            zbiorcza ale daremnie by szukac charaktarystycznych 'drutów' na dachach domów.
            Poprostu nadal ze 'starego' gniazdka można łapac kilka kanałow. Jako że vectra
            często nawala więc często sie korzysta z tej 'zbiorczej'. I tutaj nie ma żadnych
            zmian, zawsze to samo i zawsze na tych samych częstotliwosciach.
    • Gość: lubat Re: UOKiK: Zniknie kanał - można rozwiązać umowę IP: 81.6.129.* 21.10.05, 14:36
      Jeśli ważnym kryterium oceny i obecności jakiegoś programu jest oglądalność to
      nigdy nie będzie miał szansy np. kanał Mezzo. Gdy podpisywałem umowę z Vectrą,
      musiałem zamówić najdroższy pakiet, aby mieć możliwość raz na jakiś czas
      obejrzeć czy posłuchać muzyki z najwyższej półki. W zamian oprócz Mezzo miałem
      masę chłamu, którego i tak nigdy nie oglądałem. Skasowali mi Mezzo a w zamian
      dodali jeszcze więcej chłamu.
      • Gość: cammm Re: UOKiK: Zniknie kanał - można rozwiązać umowę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:45
        >Skasowali mi Mezzo a w zamian
        > dodali jeszcze więcej chłamu.

Tak działa w praktyce dyktatura ciemniaków - i to nie rywiny, kaczory czy bieda jest w stanie mnie
        wygnać z kraju, ale właśnie nadawanie tonu całemu naszemu życiu przez powolniaków z piwem w ręku i
        pitbullem przy owłosionej łydce :)
        • Gość: Jonek Re: UOKiK: Zniknie kanał - można rozwiązać umowę IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 14:51
          Nie twierdze że np. w Anglii jest tak samo źle ale wiem z dobrego źródła (mój
          kuzyn pracował pare lat w Londynie) i mogę Ci napisac że tam też liczy się to co
          chce większość a większość woli nieskaplikowane, wręcz infantylne seriale i
          tamtejsze kablówki czy cyfrówki przedewszystkim to nadają. Wiekszość ludzi
          siadając przed telewizorem nie chce mysleś chce papkę łatwą do przyswojenia. To
          tak jakby jedzenie wczesniej wstepnie przetrawione. Ale tam jak juz podpiszesz
          umowę to nie ma zmiany warunków bez aneksu a jesli Ty sie nie zgodzisz na aneks
          to kablówka nic nie zrobi.
    • barnaba75 A może by tak zlikwidować telewizję? 21.10.05, 15:28
      Zostałyby gazety i internet, a filmy oglądałoby się w kinach...
    • bojownik_syjamski Re: UOKiK: Zniknie kanał - można rozwiązać umowę 21.10.05, 15:57
      A co pania Pasynkiewicz obchodzi ogladalnosc kanalow?
      "Według niej do zmian kwalifikują się kanały, które pogarszają wyniki oglądalności "
      Telewizja kablowa z ogladalnosci zyje? Tak? To niech pani Pasynkiewicz poda
      informacje, ile zarobila na reklamach emitowanych przez TVP, dbajac o jej
      "wysoka ogladalnosc".
      Oferta tv kablowej MUSI byc zroznicowana, i MUSI chronic POLSKICH nadawcow. Do
      takich NIE naleza polskojezyczne kanaly, nie posiadajace polskiej koncesji, a
      juz absurdem jest dbac o wyniki ogladalnosci dwoch radzieckich kanalow.

Pozdrawliaju Tawariszczi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka