Gość: abrams IP: *.internet.piotrkow.pl 10.05.06, 11:27 Pozyjemy ...zobaczymy :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abrams78 Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internet.piotrkow.pl 10.05.06, 11:29 Pozyjemy...zobaczymy?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczomowa Większość nie dożyje tego w Polsce 10.05.06, 11:53 Ostatnio walizki pakują pracownicy nauki Odpowiedz Link Zgłoś
manhu jasne żee dożyje 10.05.06, 13:33 Net cały czas tanieje, jeszcze niedawno neo 512 kosztowało 199/mies + 976 za założenie, potem neo 128 za 99/mies itd. Teraz (jeszcze?) jest promocja pół roku darmo, co realnie daje 25% taniej i będą kolejne obniżki. Całe szczęście, że obecnych klientów nie obejmują:(, tylko nowi mają 25% taniej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Ja płace 146 zetów IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.05.06, 13:37 za 1 megabit w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: run Re: Ja płace 146 zetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:02 Do 512 Kb/s powinny być grosze a od 1Mb/s takie jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Będzie tańszy - szerokopasmowy przez UMTS 10.05.06, 14:40 bo TP bedzie sie jeszcze 5 lat odwoływać - dopiero konkurencja ich zmusi do obniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Tańszy internet i telefony już po wakacjach 2019r 10.05.06, 19:10 o czym autor pewnie zapomiał dodać, a co jest w duchu obietnic obecnego "rządu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Tańszy internet i telefony już po wakacjach 2 IP: *.chello.pl 10.05.06, 19:19 a ja już jestem zadowolony - 2048/386 kbps za 99 zł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pako po co komu internet? precz z netem!!!! ;) :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:41 Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telekom- 10.05.06, 16:38 nikacji Polskiej w asyście policji i podłączenia operatorów "pod przymusem", wbrew protestom TPSA. " I jak tu jej nie kochac? Nareszcie rzad PiS pokazuje zeby zlodziejom! Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 18:31 a TPSA znowu zaskarzy wszystkie decyzje i znowu wygra bo ma lepszych prawnikow. Mam oczywiscie nadzieje ze tak sie nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 19:51 Raczej nie ma się z czego cieszyć, bo z pewnością właśnie tak będzie. Te groźby brzmią dość szczeniacko. Prawdopodobnie rzecz skończy się równie żałośnie jak walka Ziobry z adwokackimi korporacjami. Dobre chęci nie wystarczą gdy brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
xegar Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 22:52 > w asyście policji i podłączenia operatorów "pod przymusem", > wbrew protestom TPSA. " > I jak tu jej nie kochac? W następnej kolejności, kochaneczku, wejdą do banku gdzie trzymasz pieniądze i je zajmą pod pretekstem, że bank nie chce współuczestniczyć w redukcji bezrobocia. I zostaniesz bez grosza. Xe. PS. To kolejny dowód, że rząd bądź osoby mianowane przez niego wierzą, iż można naprawić zegarek przy pomocy młotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicago a ja 29.99 dolarow IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.05.06, 18:15 za 6 mega Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: a ja 29.99 dolarow 10.05.06, 18:35 i to jest wlasnie roznica miedzy wolnym rynkiem w USA a socjalizmem w Polsce. Zostalo jeszcze pare monopoli do rozwalenia ale na razie POlska likwiduje je zawsze ostatnia. Co z Poczta Polska do cholery? Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Po co ci 6 mega ? Re: a ja 29.99 dolarow 10.05.06, 20:36 Po co ci 6 mega ? Gość portalu: chicago napisał(a): > za 6 mega Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Po co ci 6 mega ? Re: a ja 29.99 dolarow 21.06.06, 20:14 anna-dark napisał(a): > Po co ci 6 mega ? A czemu nie? Siec nie ogranicza sie do przegladanie 3ch www na krzyz i plotkowaniu na gg. 6mbps juz pozwala pobawic sie w kupowanie (i sciaganie) legalnych dvd przez net, w ogladanie tv przez net i w wygodna zdalna prace. ps. netykieta uczy by odpowiadac pod tym co cytujesz, chyba, ze po co ci netykieta;) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Dlaczego tak drogo ? Re: Ja płace 146 zetów 10.05.06, 20:35 Dlaczego tak drogo ??? I czym ty się chwalisz ??? Gość portalu: Hmm napisał(a): > za 1 megabit w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
anna-dark Zarządy i Rady Nadzorcze liczą kaskę... 10.05.06, 20:33 Zarządy i Rady Nadzorcze liczą kaskę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.chello.pl 10.05.06, 13:07 o, kolejny kompetentny urzędnik z PiS. jeszcze trochę i trzeba będzie dołożyć drugą rękę, żeby ich policzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kłamczyński Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:12 Chyba mówisz o rękach miłośnika petard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 18:48 glupoty wacpan gadasz - zrobilismy sobie siec osiedlowa.. mamy do podzialu 12mbit na 6 osob. Wychodzi po 2mbit na osobe i 50zł do zapłaty na głowę. Gdzie tu jest drogo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatara Gdzie? Nie w bloku. Ja zlodziejom z tPsa place 240 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:28 za takie same 2Mb. I nie mam innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Internet w Polsce będzie tańszy? IP: 5.5R6D* / *.sglcarbon.de 10.05.06, 11:30 Niech się tak stanie ! najwyższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Internet w Polsce będzie tańszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:31 Mogliby zlikwidować wymóg płacenia abonamentu za zwykły telefon. Ja ze stacjonarnego telefonu praktycznie nie korzystam, a muszę płacić co miesiąc 50 zł, żeby mieć Neostradę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Internet w Polsce będzie tańszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:54 I tu absolutna racja - TPsa powinna udstępnić "neo" jako indywidualną usługę na dane łącze, ale to pobożne życzenie - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
color WAŻNE ! i smieszne... 10.05.06, 12:41 Ponizej zacytuje tresc pisma UOKIK w poruszonej tu sprawie. WAZNE - bo cos sie dzieje w tej sprawie, SMIESZNE - bo trwa to juz prawie rok a sprawa jest oczywista (nawet MI odpowiedzialo jeszcze we wrzesniu 2005, ze TP ewidentnie łamie Prawo Telekomunikacyjne). Przypuszczam ze sprawa jak zwykle rozejdzie sie po kosciach a TPSA nadal bedzie bezkarna. "Szanowny Panie, W nawiązaniu do Pana pisma przesłanego na adres Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, pragniemy uprzejmie poinformować, że przed Prezesem Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów toczy się aktualnie postępowanie sygn. DOK 2-411/5/05/BP/PW, wszczęte z urzędu w dniu 7 lipca 2005 r. przeciwko Telekomunikacji Polskiej S.A. W postępowaniu tym Prezes Urzędu bada czy działalność Telekomunikacji Polskiej S.A., polegająca na żądaniu od osób zamierzających skorzystać z usługi dostępu szerokopasmowego do Internetu – Neostrada, uprzedniego zawarcia umowy o świadczenie usługi połączeń głosowych, stanowi praktykę ograniczającą konkurencję. Obecnie, w związku ze zgromadzeniem całego materiału dowodowego koniecznego do rozstrzygnięcia sprawy, przygotowywana jest ostateczna wersja decyzji administracyjnej kończącej postępowanie. Decyzja ta zostanie wydana niezwłocznie po zakończeniu wszystkich przewidzianych prawem etapów postępowania. Po opublikowaniu decyzji treść rozstrzygnięcia będzie dostępna w Dzienniku Urzędowym Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów oraz na stronie internetowej Urzędu" A tu kawalek pisma MI: "...W nawiązaniu do niżej przedstawionego przez Pana problemu, uprzejmie informuję, że w świetle przepisu art. 57 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, praktyka stosowana przez TP S.A., czyli opisane przez Pana uzależnianie świadczenia innych usług telekomunikacyjnych (np. Neostrada TP) od uprzedniego zawarcia umowy o świadczenie publicznie dostępnych usług telekomunikacyjnych (oczywiście w tym przypadku chodzi o publicznie dostępne usługi telefoniczne), bez żadnych wątpliwości stanowi naruszenie postanowień ww. przepisu ustawy Prawo telekomunikacyjne. Co więcej, niezależnie od zakazów zawartych w ww. przepisie, zastosowanie w opisanej sytuacji znajdują przepisy art. 385(1)-385(3) ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny, które dotyczą niedozwolonych postanowień umownych. Ponadto, operatorzy i podmioty udostępniające usługi telekomunikacyjne nie mogą stosować postanowień wzorców umów uznanych za niedozwolone w trybie określonym w art. 479(36) - 479(45) KPC i wpisanych do rejestru postanowień uznanych za niedozwolone, prowadzonego przez Prezesa UOKiK. Jak udało mi się ustalić - Prezes UOKiK prowadzi w chwili obecnej postępowanie przygotowawcze dotyczące opisanej przez Pana sytuacji w oparciu o ww. przepisy KC i KPC oraz w oparciu o art. 23a ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r. o ochronie konkurencji i konsumentów, w oparciu o który, Prezes UOKiK w wyniku przeprowadzonego przezeń postępowania najprawdopodobniej uzna praktykę stosowaną przez TP S.A. za naruszającą zbiorowe interesy konsumentów." Ot i cala filozofia, ale UOKIK nadal "bada"... TPSA = GTW Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak30 Internet w Polsce będzie tańszy 10.05.06, 11:31 najwyższy czas -Niech tak się stanie . Odpowiedz Link Zgłoś
michal714 Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 11:42 Nie ma się co na zapas podniecać. TP zrobi wszytsko, żeby internet nie staniał prędko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx A świstak siedzi i zawija je w te sreberka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:49 Niemożliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:51 jak tak dalej pójdzie, to ta baba zostanie Człowiekiem Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisklę Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:42 Jak się uda, ma ode mnie bukiet kaczeńców, a jak nie wyjdzie, masz babo placek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:52 Tepsą zarządzają Francuzi, nie ma jak zwalić winy za drogi internet na rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozak Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:53 Zapiszę to na plus aktualnej koalicji,dobranie się do d,upy TPSA niewątpliwie poprawi jej obraz w moich oczach. Albowiem po czynach ich poznacie. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:56 A co ma do tego aktualna koalicja ?? Liberalizacja rynku telekom. jest wymuszona dyrektywami EU. Bogu należy tylko dziękować że TPSA już nie jest państwowa bo zaraz by "patrioci" podnieśli krzyk że "Łunia atakuje polskom firme" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.ichf.edu.pl 10.05.06, 17:14 To od kiedy sprywatyzowali francuskiego operatora ciemniaku? Pewnieś z demokratów.pl bo tam tylko tacy bezmózgowcy siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim prezes UKE nazywa się Streżyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:56 a nie "Strażyńska". Ponieważ błędny zapis nie pojawił tylko jeden raz, to domysla się że dziennikarz jest tumanem nie mającym pojęcia o czym pisze. Tak jakby ktoś ciagle pisał "Mihnik"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.chello.pl 10.05.06, 12:06 niestety ale tak sie nie stanie!! sory ale taka prawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggross A może by tak jednak coś zrobić, żeby IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 12:17 nie tylko internet był tańszy? W sumie tego zjeść się nie da, ani w to dzieci ubrać... Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 12:34 Moze powiedzmy tak: Internet stanieje, ale bedzie nadal drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi e-tam IP: 203.76.48.* 10.05.06, 12:51 Ja to olewam, ja nie korzystam z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: e-tam IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 10.05.06, 12:55 e-tam IP: 203.76.48.* Przeczytaj komentowany artykuł » Gość: mejlmi 10.05.06, 12:51 + odpowiedz Ja to olewam, ja nie korzystam z internetu. =============================================================================== Stary!!! Jesteś moim idolem! Jak to robisz, że nie korzystasz z Internetu, a udało ci się o tym poinformować wszystkich przez Internet właśnie? CUD!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Re: e-tam IP: *.crowley.pl 10.05.06, 13:20 > Stary!!! > Jesteś moim idolem! > Jak to robisz, że nie korzystasz z Internetu, a udało ci się o tym poinformować A Ty jesteś moim idolem za to, że odpisałeś na taki post :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon35 Swiatełko w czarnym tunelu TPSA? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:01 Moze w końcu cos ruszy!Wstyd my z tymi opłatami i zarobkami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:21 NAJWYżSZY CZAS żEBY W TYM CIEMNOGRODZIE CHOCIAż INTERNET BYł TAńSZY-PEWNO OPROTESTUJE TO PIS I LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm45 A za gradobicie w Bangladeszu też PIS odpowiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:06 Ty zapewne studiujesz na studiach pod auspicjami demoHraci.pl, że pleciesz takie androny. Przeciez ta Pani jest własnie z tej koalicji, inteligencie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grad Re: A za gradobicie w Bangladeszu też PIS odpowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:11 Sorry, ale w Bangladeszu gradobicie się raczej nie zdarza; mają dość innych nieszczęść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Jest mało wiarygodna IP: 60.233.15.* 10.05.06, 13:43 Skoro przy duzych zarobkach nie stac ja nawet na fryzjera, co z jej higiena osobista;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korin Re: Jest mało wiarygodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:44 Fryzjera juz sobie zalatwiła za darmo "przyszła z policją" zajęła zakład fryzjerski aby mógł ją ostrzyc jej mąż i tak to sie skończyło jak na zdjęciu - powodzenia z Internetem, tak będzie wyglądał jesienią, ja nie chcę za darmo !!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Z calym szacunkiem ale jakim prawem jacys golodupc IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:01 golodupcy maja dostac za fraje dostep do infrastruktury, na ktora zrzute robila cala abonencka brac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kallies Re: Z calym szacunkiem ale jakim prawem jacys gol 10.05.06, 14:18 A co na to pan Karol Wieczorek z tele2? Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa a ćwoki z PO i SLD znowu jęczą 10.05.06, 14:27 Nic nie zrobili a ciągle narzekają. Mieliście już okazję się wykazać a teraz wystawiacie sobie świadectwo ciągle narzekając. Więc ile to zrobiliście skoro jest tak źle? Ciągle trzeba coś naprawiać. Po kim? Czy nie po was. Odpowiedz Link Zgłoś
skaflok To tak samo jakby ja zbudowal 10.05.06, 14:51 To tak samo jakby ja zbudowal dom a ktos powiedzial ze na chama mam dac 2 pokoje i lazienke jakimus lachudrze :| gdzie wolnosc jest ? chca tani internet dawac to niech polaza swoje swiatlowody i kable a nie zaruja :\ liberalizm w ekonomi panowac winien ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakierkmieć Re: To tak samo jakby ja zbudowal IP: 83.238.67.* 11.05.06, 14:37 No tak ale za taki wysoki abonament z telekomuny to Polska powinna mieć jedną z najbardziej rozwiniętych infrastruktur na świecie. A jest tak? Bardzo mała część tego z tego abonamentu idzie na ulepszanie infrastruktury. Większość przeznacza się pewnie na wysokie zarobki prezesostwa itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo 10 lat za pozno - teraz niech mnie pocaluja w d... 10.05.06, 14:55 szkoda bo gdyby ten ciemny narod nie chcial socjalizmu za wszelka cene to nie byloby monopoli od dawna i internet bylby w kazdym domu za niska cene - jak w Estonii. Ale my jestesmy wiesniaki i buraki, mamy premiera Leppera i sramy na internet. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa To dla Ciebie zrobimy wyższe ceny 10.05.06, 17:32 Jak nie chcesz niższych cen to nie jęcz. Powinieneś być zadowolony że wybiórczy idole nic nie robili w tym kieruku przez 17 lat. A o ile się nie mylę to TP właśnie była sprywatyzowane i zaopiekował się nią prywatny przedziębiorca Kulczyk ale jakoś mu to nie przeszkadzało czerpać zyski garściami. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z głodnymi kawałkami o socjaliźmie i dobroduszności prywatnych przedsiębiorców a zwłaszcza TP SA. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: To dla Ciebie zrobimy wyższe ceny 10.05.06, 18:29 dla mnie mozecie sobie robic internet nawet po 1000 zl za 56kbps. Ja juz w Polsce nie mieszkam. Z socjalizmem chodzilo mi o to ze lewica i prawica tak samo nie chciala i nie chce likwidacji monopoli. Tylko UW w starym parlamencie glosowala za skroceniem okresu monopolu dla TPSA. Fajnie ze sie cieszysz. Moze za kolejne 10 lat nie bedzie nawet monopolu Poczty Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Znowu? IP: *.e-wro.net.pl 10.05.06, 16:05 Ileż to ja takich obiecanek słyszałem. Gdyby tylko co druga była prawdziwa to dzisiaj powinienem mieć wszystko za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.cebit.com.pl 10.05.06, 16:30 Pani Prezes Anno.. Już Panią lubię ale niech Pani wdepcze w glebe tą TPSA za wszystkie krzywdy jakie dotychczas doznali jej abonęci i trzyma ją na krótkich cuglach. Miejmy nadzieję, że uda się nareszcie coś zrobić by dostosować ceny usług do zarobków Polaków, którzy ponoć są najbiedniejszym narodem w Europie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 16:42 Gość portalu: Cezar napisał(a): > Pani Prezes Anno.. Już Panią lubię ale niech Pani wdepcze w glebe tą TPSA za > wszystkie krzywdy jakie dotychczas doznali jej abonęci i trzyma ją na krótkich > cuglach. Miejmy nadzieję, że uda się nareszcie coś zrobić by dostosować ceny > usług do zarobków Polaków, którzy ponoć są najbiedniejszym narodem w Europie No właśnie skoro są najbiedniejszym narodem, to za swoją pensję mogą „przegadać” na najmniejszą liczbę minut :P BTW kto to jest "abonęt"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobRoy Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: 129.128.132.* 10.05.06, 17:31 Ta kobita wyglada jakby dopiero co wsatla i nie mogla znalezc papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś