Dodaj do ulubionych

Internet w Polsce będzie tańszy?

IP: *.internet.piotrkow.pl 10.05.06, 11:27
Pozyjemy ...zobaczymy :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: abrams78 Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internet.piotrkow.pl 10.05.06, 11:29
      Pozyjemy...zobaczymy?:-)
      • kaczomowa Większość nie dożyje tego w Polsce 10.05.06, 11:53
        Ostatnio walizki pakują
        pracownicy nauki
        • pndzelek ale dozyje 10.05.06, 13:07
          nie kazdy jest niezadowolony
          • manhu jasne żee dożyje 10.05.06, 13:33
            Net cały czas tanieje, jeszcze niedawno neo 512 kosztowało 199/mies + 976 za założenie, potem neo 128 za 99/mies itd. Teraz (jeszcze?) jest promocja pół roku darmo, co realnie daje 25% taniej i będą kolejne obniżki. Całe szczęście, że obecnych klientów nie obejmują:(, tylko nowi mają 25% taniej itp.
            • Gość: Hmm Ja płace 146 zetów IP: *.CNet2.Gawex.PL 10.05.06, 13:37
              za 1 megabit w sieci
              • Gość: run Re: Ja płace 146 zetów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:02
                Do 512 Kb/s powinny być grosze a od 1Mb/s takie jak dotychczas.
                • znajomy_jennifer_lopez Będzie tańszy - szerokopasmowy przez UMTS 10.05.06, 14:40
                  bo TP bedzie sie jeszcze 5 lat odwoływać - dopiero konkurencja ich zmusi do obniżek.
                  • parazyd Tańszy internet i telefony już po wakacjach 2019r 10.05.06, 19:10
                    o czym autor pewnie zapomiał dodać, a co jest w duchu obietnic obecnego "rządu"
                    • Gość: Ździchu Re: Tańszy internet i telefony już po wakacjach 2 IP: *.chello.pl 10.05.06, 19:19
                      a ja już jestem zadowolony - 2048/386 kbps za 99 zł ;)
                      • Gość: pako po co komu internet? precz z netem!!!! ;) :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:41
              • fritz.fritz Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telekom- 10.05.06, 16:38
                nikacji Polskiej w asyście policji i podłączenia operatorów "pod przymusem",
                wbrew protestom TPSA. "

I jak tu jej nie kochac?

Nareszcie rzad PiS pokazuje zeby zlodziejom!

• kolargolo Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 18:31
                  a TPSA znowu zaskarzy wszystkie decyzje i znowu wygra bo ma lepszych prawnikow.
                  Mam oczywiscie nadzieje ze tak sie nie stanie.
                  • cyberrafi Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 19:51
                    Raczej nie ma się z czego cieszyć, bo z pewnością właśnie tak będzie. Te groźby
                    brzmią dość szczeniacko. Prawdopodobnie rzecz skończy się równie żałośnie jak
                    walka Ziobry z adwokackimi korporacjami. Dobre chęci nie wystarczą gdy brak
                    profesjonalizmu.
                • xegar Re: Cytat: " nie wyklucza "wejścia na sieć" Telek 10.05.06, 22:52
                  > w asyście policji i podłączenia operatorów "pod przymusem",
                  > wbrew protestom TPSA. "
                  > I jak tu jej nie kochac?

W następnej kolejności, kochaneczku, wejdą do banku gdzie trzymasz pieniądze i
                  je zajmą pod pretekstem, że bank nie chce współuczestniczyć w redukcji
                  bezrobocia. I zostaniesz bez grosza.

Xe.

PS. To kolejny dowód, że rząd bądź osoby mianowane przez niego wierzą, iż można
                  naprawić zegarek przy pomocy młotka.
              • Gość: chicago a ja 29.99 dolarow IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.05.06, 18:15
                za 6 mega
                • kolargolo Re: a ja 29.99 dolarow 10.05.06, 18:35
                  i to jest wlasnie roznica miedzy wolnym rynkiem w USA a socjalizmem w Polsce.
                  Zostalo jeszcze pare monopoli do rozwalenia ale na razie POlska likwiduje je
                  zawsze ostatnia. Co z Poczta Polska do cholery?
                • anna-dark Po co ci 6 mega ? Re: a ja 29.99 dolarow 10.05.06, 20:36
                  Po co ci 6 mega ?

Gość portalu: chicago napisał(a):

> za 6 mega
                  • kell99 Re: Po co ci 6 mega ? Re: a ja 29.99 dolarow 21.06.06, 20:14
                    anna-dark napisał(a):

> Po co ci 6 mega ?

A czemu nie? Siec nie ogranicza sie do przegladanie 3ch www na krzyz
                    i plotkowaniu na gg. 6mbps juz pozwala pobawic sie w kupowanie (i sciaganie)
                    legalnych dvd przez net, w ogladanie tv przez net i w wygodna zdalna prace.

ps. netykieta uczy by odpowiadac pod tym co cytujesz, chyba, ze po co ci
                    netykieta;)
              • anna-dark Dlaczego tak drogo ? Re: Ja płace 146 zetów 10.05.06, 20:35
                Dlaczego tak drogo ??? I czym ty się chwalisz ???

Gość portalu: Hmm napisał(a):

> za 1 megabit w sieci
          • anna-dark Zarządy i Rady Nadzorcze liczą kaskę... 10.05.06, 20:33
            Zarządy i Rady Nadzorcze liczą kaskę...
        • Gość: Ździchu Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.chello.pl 10.05.06, 13:07
          o, kolejny kompetentny urzędnik z PiS. jeszcze trochę i trzeba będzie dołożyć
          drugą rękę, żeby ich policzyć.
          • Gość: kłamczyński Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.internet / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:12
            Chyba mówisz o rękach miłośnika petard.
        • Gość: sceptyk Re: Większość nie dożyje tego w Polsce IP: *.acn.waw.pl 10.05.06, 18:48
          glupoty wacpan gadasz - zrobilismy sobie siec osiedlowa.. mamy do podzialu
          12mbit na 6 osob. Wychodzi po 2mbit na osobe i 50zł do zapłaty na głowę.

Gdzie tu jest drogo ?
          • Gość: zatara Gdzie? Nie w bloku. Ja zlodziejom z tPsa place 240 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:28
            za takie same 2Mb. I nie mam innego wyjscia.
    • Gość: gość Internet w Polsce będzie tańszy? IP: 5.5R6D* / *.sglcarbon.de 10.05.06, 11:30
      Niech się tak stanie !
      najwyższy czas.
    • Gość: Radek Internet w Polsce będzie tańszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:31
      Mogliby zlikwidować wymóg płacenia abonamentu za zwykły telefon. Ja ze
      stacjonarnego telefonu praktycznie nie korzystam, a muszę płacić co miesiąc 50
      zł, żeby mieć Neostradę.
      • Gość: Piotr Re: Internet w Polsce będzie tańszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:54
        I tu absolutna racja - TPsa powinna udstępnić "neo" jako indywidualną usługę na
        dane łącze, ale to pobożne życzenie - pozdrawiam
      • color WAŻNE ! i smieszne... 10.05.06, 12:41
        Ponizej zacytuje tresc pisma UOKIK w poruszonej tu sprawie. WAZNE - bo cos sie
        dzieje w tej sprawie, SMIESZNE - bo trwa to juz prawie rok a sprawa jest
        oczywista (nawet MI odpowiedzialo jeszcze we wrzesniu 2005, ze TP ewidentnie
        łamie Prawo Telekomunikacyjne). Przypuszczam ze sprawa jak zwykle rozejdzie sie
        po kosciach a TPSA nadal bedzie bezkarna.

"Szanowny Panie,
        W nawiązaniu do Pana pisma przesłanego na adres Urzędu Ochrony Konkurencji i
        Konsumentów, pragniemy uprzejmie poinformować, że przed Prezesem Urzędu Ochrony
        Konkurencji i Konsumentów toczy się aktualnie postępowanie sygn. DOK
        2-411/5/05/BP/PW, wszczęte z urzędu w dniu 7 lipca 2005 r. przeciwko
        Telekomunikacji Polskiej S.A. W postępowaniu tym Prezes Urzędu bada czy
        działalność Telekomunikacji Polskiej S.A., polegająca na żądaniu od osób
        zamierzających skorzystać z usługi dostępu szerokopasmowego do Internetu –
        Neostrada, uprzedniego zawarcia umowy o świadczenie usługi połączeń głosowych,
        stanowi praktykę ograniczającą konkurencję. Obecnie, w związku ze zgromadzeniem
        całego materiału dowodowego koniecznego do rozstrzygnięcia sprawy,
        przygotowywana jest ostateczna wersja decyzji administracyjnej kończącej
        postępowanie. Decyzja ta zostanie wydana niezwłocznie po zakończeniu wszystkich
        przewidzianych prawem etapów postępowania. Po opublikowaniu decyzji treść
        rozstrzygnięcia będzie dostępna w Dzienniku Urzędowym Urzędu Ochrony Konkurencji
        i Konsumentów oraz na stronie internetowej Urzędu"

A tu kawalek pisma MI:
        "...W nawiązaniu do niżej przedstawionego przez Pana problemu, uprzejmie
        informuję, że w świetle przepisu art. 57 ust. 1 ustawy z dnia 16 lipca 2004 r.
        Prawo telekomunikacyjne, praktyka stosowana przez TP S.A., czyli opisane przez
        Pana uzależnianie świadczenia innych usług telekomunikacyjnych (np. Neostrada
        TP) od uprzedniego zawarcia umowy o świadczenie publicznie dostępnych usług
        telekomunikacyjnych (oczywiście w tym przypadku chodzi o publicznie dostępne
        usługi telefoniczne), bez żadnych wątpliwości stanowi naruszenie postanowień ww.
        przepisu ustawy Prawo telekomunikacyjne. Co więcej, niezależnie od zakazów
        zawartych w ww. przepisie, zastosowanie w opisanej sytuacji znajdują przepisy
        art. 385(1)-385(3) ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny, które
        dotyczą niedozwolonych postanowień umownych. Ponadto, operatorzy i podmioty
        udostępniające usługi telekomunikacyjne nie mogą stosować postanowień wzorców
        umów uznanych za niedozwolone w trybie określonym w art. 479(36) - 479(45) KPC i
        wpisanych do rejestru postanowień uznanych za niedozwolone, prowadzonego przez
        Prezesa UOKiK. Jak udało mi się ustalić - Prezes UOKiK prowadzi w chwili obecnej
        postępowanie przygotowawcze dotyczące opisanej przez Pana sytuacji w oparciu o
        ww. przepisy KC i KPC oraz w oparciu o art. 23a ustawy z dnia 15 grudnia 2000 r.
        o ochronie konkurencji i konsumentów, w oparciu o który, Prezes UOKiK w wyniku
        przeprowadzonego przezeń postępowania najprawdopodobniej uzna praktykę stosowaną
        przez TP S.A. za naruszającą zbiorowe interesy konsumentów."

Ot i cala filozofia, ale UOKIK nadal "bada"...
        TPSA = GTW

Pozdrawiam.
    • nowak30 Internet w Polsce będzie tańszy 10.05.06, 11:31
      najwyższy czas -Niech tak się stanie .
    • michal714 Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 11:42
      Nie ma się co na zapas podniecać. TP zrobi wszytsko, żeby internet nie staniał prędko.
    • Gość: xxx A świstak siedzi i zawija je w te sreberka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:49
      Niemożliwe :)
    • Gość: x Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:51
      jak tak dalej pójdzie, to ta baba zostanie Człowiekiem Roku!
      • Gość: pisklę Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:42
        Jak się uda, ma ode mnie bukiet kaczeńców,
        a jak nie wyjdzie, masz babo placek.
    • Gość: bravo Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:52
      Tepsą zarządzają Francuzi, nie ma jak zwalić winy za drogi internet na rząd.
    • Gość: Kozak Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:53
      Zapiszę to na plus aktualnej koalicji,dobranie się do d,upy TPSA niewątpliwie
      poprawi jej obraz w moich oczach.
      Albowiem po czynach ich poznacie.
      Amen
      • Gość: Marek Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 12:56
        A co ma do tego aktualna koalicja ?? Liberalizacja rynku telekom. jest wymuszona
        dyrektywami EU. Bogu należy tylko dziękować że TPSA już nie jest państwowa bo
        zaraz by "patrioci" podnieśli krzyk że "Łunia atakuje polskom firme"
        • Gość: orient Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.ichf.edu.pl 10.05.06, 17:14
          To od kiedy sprywatyzowali francuskiego operatora ciemniaku? Pewnieś z
          demokratów.pl bo tam tylko tacy bezmózgowcy siedzą.
    • Gość: Gall Anonim prezes UKE nazywa się Streżyńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:56
      a nie "Strażyńska". Ponieważ błędny zapis nie pojawił tylko jeden raz, to domysla się że dziennikarz jest tumanem nie mającym pojęcia o czym pisze. Tak jakby ktoś ciagle pisał "Mihnik"...
    • Gość: rr Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.chello.pl 10.05.06, 12:06
      niestety ale tak sie nie stanie!!
      sory ale taka prawda!!
    • Gość: ggross A może by tak jednak coś zrobić, żeby IP: *.lubin.dialog.net.pl 10.05.06, 12:17
      nie tylko internet był tańszy? W sumie tego zjeść się nie da, ani w to dzieci ubrać...
    • alex-alexander Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 12:34
      Moze powiedzmy tak: Internet stanieje, ale bedzie nadal drogi.
    • Gość: mejlmi e-tam IP: 203.76.48.* 10.05.06, 12:51
      Ja to olewam, ja nie korzystam z internetu.
      • Gość: gucio Re: e-tam IP: *.tarman.pl / *.tarman.pl 10.05.06, 12:55
        e-tam IP: 203.76.48.*

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Gość: mejlmi 10.05.06, 12:51 + odpowiedz

Ja to olewam, ja nie korzystam z internetu.

===============================================================================
        Stary!!!
        Jesteś moim idolem!
        Jak to robisz, że nie korzystasz z Internetu, a udało ci się o tym poinformować
        wszystkich przez Internet właśnie?
        CUD!!!???
        • Gość: mejlmi Re: e-tam IP: 203.76.48.* 10.05.06, 13:16
          Czary stary, czary!
        • Gość: mzb Re: e-tam IP: *.crowley.pl 10.05.06, 13:20
          > Stary!!!
          > Jesteś moim idolem!
          > Jak to robisz, że nie korzystasz z Internetu, a udało ci się o tym
          poinformować

A Ty jesteś moim idolem za to, że odpisałeś na taki post :)
    • Gość: zenon35 Swiatełko w czarnym tunelu TPSA? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:01
      Moze w końcu cos ruszy!Wstyd my z tymi opłatami i zarobkami!
    • Gość: student Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:21
      NAJWYżSZY CZAS żEBY W TYM CIEMNOGRODZIE CHOCIAż INTERNET BYł TAńSZY-PEWNO
      OPROTESTUJE TO PIS I LPR.
      • Gość: gm45 A za gradobicie w Bangladeszu też PIS odpowiada? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:06
        Ty zapewne studiujesz na studiach pod auspicjami demoHraci.pl, że pleciesz takie androny. Przeciez ta Pani jest własnie z tej koalicji, inteligencie inaczej.
        • Gość: grad Re: A za gradobicie w Bangladeszu też PIS odpowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:11
          Sorry, ale w Bangladeszu gradobicie się raczej nie zdarza; mają dość innych
          nieszczęść.
    • Gość: Franek Jest mało wiarygodna IP: 60.233.15.* 10.05.06, 13:43
      Skoro przy duzych zarobkach nie stac ja nawet na
      fryzjera, co z jej higiena osobista;-))))
      • Gość: korin Re: Jest mało wiarygodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:44
        Fryzjera juz sobie zalatwiła za darmo "przyszła z policją" zajęła zakład
        fryzjerski aby mógł ją ostrzyc jej mąż i tak to sie skończyło jak na
        zdjęciu - powodzenia z Internetem, tak będzie wyglądał jesienią, ja nie chcę
        za darmo !!!:)
    • skaflok Z calym szacunkiem ale jakim prawem jacys golodupc 10.05.06, 14:00

• Gość: qq Z calym szacunkiem ale jakim prawem jacys golodupc IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 14:01
      golodupcy maja dostac za fraje dostep do infrastruktury, na ktora zrzute robila cala abonencka brac ??
      • kallies Re: Z calym szacunkiem ale jakim prawem jacys gol 10.05.06, 14:18
        A co na to pan Karol Wieczorek z tele2?
        • premier.z.krakowa a ćwoki z PO i SLD znowu jęczą 10.05.06, 14:27
          Nic nie zrobili a ciągle narzekają. Mieliście już okazję się wykazać a teraz wystawiacie sobie świadectwo ciągle narzekając. Więc ile to zrobiliście skoro jest tak źle? Ciągle trzeba coś naprawiać. Po kim? Czy nie po was.
      • premier.z.krakowa a ty głupi czy prowokator 10.05.06, 14:27

• skaflok To tak samo jakby ja zbudowal 10.05.06, 14:51
          To tak samo jakby ja zbudowal dom a ktos powiedzial ze na chama mam dac 2 pokoje i lazienke jakimus lachudrze :| gdzie wolnosc jest ? chca tani internet dawac to niech polaza swoje swiatlowody i kable a nie zaruja :\
          liberalizm w ekonomi panowac winien !
          • Gość: hakierkmieć Re: To tak samo jakby ja zbudowal IP: 83.238.67.* 11.05.06, 14:37
            No tak ale za taki wysoki abonament z telekomuny to Polska powinna mieć jedną z
            najbardziej rozwiniętych infrastruktur na świecie. A jest tak? Bardzo mała część
            tego z tego abonamentu idzie na ulepszanie infrastruktury. Większość przeznacza
            się pewnie na wysokie zarobki prezesostwa itp.
    • kolargolo 10 lat za pozno - teraz niech mnie pocaluja w d... 10.05.06, 14:55
      szkoda bo gdyby ten ciemny narod nie chcial socjalizmu za wszelka cene to nie
      byloby monopoli od dawna i internet bylby w kazdym domu za niska cene - jak w
      Estonii. Ale my jestesmy wiesniaki i buraki, mamy premiera Leppera i sramy na
      internet.
      • premier.z.krakowa To dla Ciebie zrobimy wyższe ceny 10.05.06, 17:32
        Jak nie chcesz niższych cen to nie jęcz. Powinieneś być zadowolony że wybiórczy idole nic nie robili w tym kieruku przez 17 lat.
        A o ile się nie mylę to TP właśnie była sprywatyzowane i zaopiekował się nią prywatny przedziębiorca Kulczyk ale jakoś mu to nie przeszkadzało czerpać zyski garściami. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z głodnymi kawałkami o socjaliźmie i dobroduszności prywatnych przedsiębiorców a zwłaszcza TP SA.
        • kolargolo Re: To dla Ciebie zrobimy wyższe ceny 10.05.06, 18:29
          dla mnie mozecie sobie robic internet nawet po 1000 zl za 56kbps. Ja juz w
          Polsce nie mieszkam. Z socjalizmem chodzilo mi o to ze lewica i prawica tak
          samo nie chciala i nie chce likwidacji monopoli. Tylko UW w starym parlamencie
          glosowala za skroceniem okresu monopolu dla TPSA. Fajnie ze sie cieszysz. Moze
          za kolejne 10 lat nie bedzie nawet monopolu Poczty Polskiej.
    • Gość: pandzik nie wierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:44

:)))
    • Gość: Jonek Znowu? IP: *.e-wro.net.pl 10.05.06, 16:05
      Ileż to ja takich obiecanek słyszałem. Gdyby tylko co druga była prawdziwa to
      dzisiaj powinienem mieć wszystko za darmo.
    • Gość: Cezar Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: *.cebit.com.pl 10.05.06, 16:30
      Pani Prezes Anno.. Już Panią lubię ale niech Pani wdepcze w glebe tą TPSA za
      wszystkie krzywdy jakie dotychczas doznali jej abonęci i trzyma ją na krótkich
      cuglach. Miejmy nadzieję, że uda się nareszcie coś zrobić by dostosować ceny
      usług do zarobków Polaków, którzy ponoć są najbiedniejszym narodem w Europie.
      Powodzenia.
      • jurek7 Re: Internet w Polsce będzie tańszy? 10.05.06, 16:42
        Gość portalu: Cezar napisał(a):

> Pani Prezes Anno.. Już Panią lubię ale niech Pani wdepcze w glebe tą TPSA za
        > wszystkie krzywdy jakie dotychczas doznali jej abonęci i trzyma ją na krótkich
        > cuglach. Miejmy nadzieję, że uda się nareszcie coś zrobić by dostosować ceny
        > usług do zarobków Polaków, którzy ponoć są najbiedniejszym narodem w Europie

No właśnie skoro są najbiedniejszym narodem, to za swoją pensję
        mogą „przegadać” na najmniejszą liczbę minut :P

BTW kto to jest "abonęt"? :)
    • Gość: RobRoy Re: Internet w Polsce będzie tańszy? IP: 129.128.132.* 10.05.06, 17:31
      Ta kobita wyglada jakby dopiero co wsatla i nie mogla znalezc papierosa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka