Gość: Gosc IP: *.toya.net.pl 31.01.03, 20:43 Mam pytanko jak wysrodkowac tabelke w pionie, mam tabelke na stronie i chcialem zeby byla zawsze na srodku, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jap Re: Mam pytanko IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 21:28 Ale precyzyjne pytanie!!! W czym to jest?? Podam dla Worda 2000: Prawoklik na tabeli -> właściwości tabeli -> tabela -> zawijanie tekstu -> wokoło -> pozycjonowanie -> pionowo -> położenie: pośrodku, względem: strona Dla innych edytorów - do it yourself! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap Re: Mam pytanko - SORRY IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 31.01.03, 21:32 No tak! To chodzi o internet i stronę WWW. Ale ostatnio tyle tych niedokładnych pytań, a niedawno były pytania z Worda i Excela. Ale chciałem dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tibo Re: Mam pytanko 01.02.03, 00:49 w znaczniku <table> dodajesz atrybut align="center" albo znacznikami <center> </center> obejmujesz cala tabele Odpowiedz Link Zgłoś
taipan Re: Mam pytanko 01.02.03, 08:43 Jeżeli chcesz, aby tabelka była zawsze po środku ekranu, to na początku tworzysz tabelkę z trzema wierszami i nadajesz jej height="100%" oraz align="center", border="0". Środkowemu wierszowi również nadajesz określoną wysokość height="xx". Następnie w środkowym wierszu umieszczasz następną tabelkę, tę w której będziesz pisał jakieś teksty. Kod wygląda to tak: <center> <table border="0" height="100%"> <tr><tr width="*"></td></tr> <tr><td width="xx"> <table height="xx"> <tr><td>jakiś teksty</td></tr> </table> </td></tr> <tr><tr width="*"></td></tr> </table> </center> Odpowiedz Link Zgłoś
taipan Re: Mam pytanko 01.02.03, 08:43 Zamiast <tr><td width="xx"> powinno byc <tr><td height="xx"> Odpowiedz Link Zgłoś