jacek_2000 29.10.03, 22:47 Zainstalowałem Mandrake linux, przy pierwszym logowaniu dochodzę do zachęty i dalej nic, jakiej komendy mam użyć po root@localhost - proszę pomóżcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koktajl_molotowa Re: Linux 29.10.03, 22:51 startx dlaczego nie ustawiłeś automatycznego staru X-ów? Przeca proponowało Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Linux IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 22:53 Sądząc po twoim poście jesteś raczej początkująco początkujący więc proponuję najpierw zalogować się na innego użytkownika niż root a potem "startx" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Linux IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.10.03, 01:21 www.linuxweb.cyb3r.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Linux IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 21:53 jacek_2000 napisał: > Zainstalowałem Mandrake linux, przy pierwszym logowaniu dochodzę do zachęty i > dalej nic, jakiej komendy mam użyć po root@localhost - proszę pomóżcie Zdaje się że to Ty pytałeś w jakimś poście o tryb graficzny. Teraz ludzie Ci radzą jak się do niego dostać, mimo że nie pytasz o to tylko o polecenie :-) Jacku, wejdź na linux.gery.pl/ , ściągnij sobie podstawowe komendy linuxa. I pamiętaj: jakiej jego dystrybucji byś nie używał, masz tam zawsze ogromną ilość ściągawek. Niestety najczęściej po angielsku, ale np. nowe mandrake 9.1 czy aurox są już nieźle "spolonizowane". Odpowiedz Link Zgłoś