Dodaj do ulubionych

Sebastian na Mitilini :)

13.09.11, 21:25
Nasz Sebastian zawitał na Mitilini! smile Napisał dziś rano smska, pozdrawiając z portu w mieście Mitilini!
Sebastian, pięknych wrażeń na tej pięknej wyspie! smile

P.S. Z wyspy doszły mnie wieści, że wczoraj przy plaży w Eresos pływało stadko delfinów! Kiedy przydarzy się to szczęście, żeby je zobaczyć...
Obserwuj wątek
    • sebask1 Re: Sebastian na Mitilini :) 18.09.11, 15:00
      Bardzo dziekuje.
      Tymczasem pozdrawiam z sennego o popoludniowo niedzielnej porze
      Mantamados (jedynie miejscowa kafeja gromadzi uzalezniona od internetu mlodziez)
      PS. Delfiny to okazuje sie dla rybakow z
      Mitilini duzy problem. Dzisiaj widzialem w
      Skala Sikamias sieci zniszczone przez delfiny, ktore wyjadaja sobie z nich
      rybki...
      • tomaszkozlowski1 Re: Sebastian na Mitilini :) 18.09.11, 15:31
        Mam nadzieję, że w Mandamados zamierzasz odwiedzić Taksiarchisa! smile - słynnego patrona wyspy. Ach, Skala Sikamias, ale fajnie... smile Ja w tym roku planowałem znów ją odwiedzić ale zabrakło czasu..

Fajnych wrażeń!

P.S. Z tymi sieciami, to nie wiem czy rybacy nie demonizują problemów...Z mojego punktu widzenia sieci są znacznie większym zagrożeniem dla delfinów niż delfiny dla sieci...Wystarczy popatrzeć ile na Morzu Egejskim jest rybackich sieci a ile zostało delfinów...
        A poza tym rybacy z Mitilini tego lata wyruszyli na połowy wbrew zakazowi (w okresie rozrodu ryb), bo na połowy z przeciwnego brzegu ruszyły kutry tureckie... Nie są świętoszkami wink
        • sebask1 Re: Sebastian na Mitilini :) 21.09.11, 13:01
          W Taksiarchisie trafilem akurat na slub. Pan mlody oczekiwal przed klasztorem na ieknym czarnym rumaku (podobno najpiekniejszym na wyspie) z uprzeza kapiaca srebrem i bardzo oryginalnymi oslonami strzemion...
          Pozdrawiam z Pirgi na Chios.
          • bachula_gr Re: Sebastian na Mitilini :) 21.09.11, 20:53
            sebask1 napisał:

> W Taksiarchisie trafilem akurat na slub. Pan mlody oczekiwal przed klasztorem n
            > a ieknym czarnym rumaku (podobno najpiekniejszym na wyspie) z uprzeza kapiaca s
            > rebrem i bardzo oryginalnymi oslonami strzemion...

A doczekal sie???????????
            • barbelek Re: Sebastian na Mitilini :) 21.09.11, 21:28
              Jak miał farta to niesmile
            • sebask1 Re: Sebastian na Mitilini :) 22.09.11, 07:08
              W koncu sie doczekal...ale trwalo to dosyc dlugo tak, ze kon sie juz niecierpliwil bo sesja fotograficzna zakonczona a tu panny mlodej nie widac bylo. Dalej czekanie odbywalo sie juz bez udzialu konia ( ktory zaczal hasac i stawac deba) i cala rodzina pana mlodego robila sobie zdjecia pod kosciolem az podjechala panna mloda czarnym golfem ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka