Dodaj do ulubionych

podróże po Grecji

21.06.12, 22:17
Witam,

mam prośbę, a właściwie dwie, do znawców podróży po północnej Helladzie. Lecę w lipcu na Thasoss i właśnie odkryłam, że następnego dnia po moim przylocie moja ulubiona piosenkarka Natassa Bofiliou (którą zresztą odkryłam dzięki Wam kilka lat temu) ma wystąpić na koncercie w Edessie. Zawsze chciałam zobaczyć jej koncert w letnią noc...
Mam dwa pytania :
1. Jak można kupić bilet na taki koncert ( grecki portal internetowy?)?
2. Czy decydować się na podróż autobusem lub autobusami (Kavala-Saloniki-Edessa), czy też lepiej wynająć samochód?

Proszę o Wasze rady, bo chciałabym jakoś to sprawnie zorganizować . Będę tylko tydzień w Helladzie, a do tej pory nie mogłam jakoś na nią trafić podczas moich wakacyjnych podróży.
Obserwuj wątek
    • bachula_gr Re: podróże po Grecji 22.06.12, 07:03
      Na szybko znalazlam, ze koncert bedzie 11 lipca w Edessie, trase organizuje firma PROSPERO:

www.musicity.gr/synaylies/215-synaylies-2011-lives-perideia-tour/7899-mpofiliou-sinaulies-2012.html
      Tel +30 210 7258901, +30 210 7298667, +30 210 7298668
      prospero@prospero.com.gr

moze napisz do nich maila?
      • elenida64 Re: podróże po Grecji 22.06.12, 20:15
        Witam,

dzięki Ci serdeczne za szybki odzew, spróbuję wysłać maila.
        Pozdrawiam.
        • sebask1 Re: podróże po Grecji 23.06.12, 10:08
          W kwestii logistycznej: koncert jest w Theatro Gavaliotissas czyli nie tyle w samej Edessie co nad Edessą w położonym w sosnowym lesie amifiteatrze. Bez auta to dosyć karkołomna wyprawa. Jeżeli wypożyczać auto to raczej w Kawali bo przeprawa z/na Thassos jednak kosztuje.
          No i musisz wziąć pod uwagę, że koncert kończy się w nocy i jakoś "z lasu" trzeba się wydostać. Chyba, że czasami lubisz nocować w lesie tak jak ja wink
          W kwestii biletów: to spory amfiteatr, myślę, że spokojnie bilet można kupić przed koncertem, ale najlepij być trochę wcześniej , żeby zająć sobie dobre miejsce.
          Siedzi się na kamiennych ławkach czyli warto wziąć coś do "podłożenia" chociaż czasami dają jakieś wynalazki w tym celu.

• elenida64 Re: podróże po Grecji 24.06.12, 00:38
            Dziękuję za wiedzę.Czy to znaczy, że wokół amfiteatru jest parking ? A może możesz polecić jakiś hotel w pobliżu? Będę wdzięczna.
            • sebask1 Re: podróże po Grecji 27.06.12, 09:55
              Nie ma parkingu smile Wszyscy parkują auta spontanicznie gdzie popadnie, jak jest interesujący koncert to stoi wzdłuż drogi przlotowej Edessa-Adidea sznur aut, po czym auta zapełniają również boczne leśne dróżki.
              Amfiteatr jest tu: goo.gl/maps/k2H1
              Jakieś 3-4km do centrum miasta, z centrum pod górkę.
              Niestety, żadnego konkretnego hotelu nie mogę ci polecić. Edessa ma swoją stronę z informacjami dla odwiedzających www.edessacity.gr, genaralnie po grecku, klikając na angielski można ściągnąć reklamówkę, w której jest też jakaś lista hoteli.
              • tomaszkozlowski1 Re: podróże po Grecji 27.06.12, 21:19
                Mimo wszelkich logistycznych trudów (odległość Thasos-Edesa niczego sobie wink )- warto wybrać się na koncert Bofiliu smile Jest prawdziwym scenicznym kameleonem, ma genialny głos, ciekawy repertuar, bez wątpienia jedna z najciekawszych artystek młodego pokolenia.
                • matheos2 Re: podróże po Grecji 29.06.12, 00:41
                  Z mojego doświadczenia, bilety można kupić przed koncertem. Tak kupiłem na Elefterię Arvanitaki, Alkistis Protopsalti. Na 2 koncerty Kotsirrasa, ratowałem się dużo przed (ale to mój faworyt). Na Xaris Alixiou były kłopoty przed koncertem, kupiłem kilka dni wcześniej w sieci muzycznej Virgin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka