sewerynki 29.12.04, 14:48 Tka tylko czytalam o waszych przezyciach, upadkach i oskrzelach. Trzymajcie sie dzielnie. I dzieki za odpowiedzi. Marzek sie trzyma ale kiepsko, Sam furczy juz zamowila fride. Mika lepiej a Zuza kaszle. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isma Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 15:13 A, dziekuje )). Niezorientowanym wyjasniam, ze szczesliwie nasz "upadek" nie oznacza upadku duchowego )), a jedynie fakt, ze zwichnelam wlasnemu dziecku reke, powodujac u niego tzw. syndrom zlej piastunki, czyli podwichniecie panewki kosci promieniowej. A fakt ten mial miejsce w kapieli, kiedy dziecie szalejac mialo zamiar rabnac tylem lepetyny w dno wanny. Na tragikomiczne szczescie okazalo sie, ze zwichniecie dalo sie nastawic w szpitalu w 3 sekundy, a i tak juz chore dziecko, mam nadzieje, transportu do tegoz zapaleniem pluc nie przyplaci )). Tak, ze z tym trzymaniem, to ja juz na przyszlosc bede trzymac ostroznie )). Odpowiedz Link
mama_kasia Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 15:59 Bolesne zwichnięcie... Przydarzyło się i u nas swego czasu )) Trzymaj (się) ))) Odpowiedz Link
sion2 Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 16:50 ojej, nawet nie wiedziałam, ze takie coś może się zdarzyć... swego czasu piastunką bylam wiele razy wiec zyczę szybkiego wygojenia z jak najmniejszym bólem a gips nakładają? kasia Odpowiedz Link
marzek2 Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 17:08 Kasiu z tego, co czytalam na innym forum w szpitalu nastąpiło krótkie i fachowe "trach" względnie "klik" i Minia już się uśmiechała, nastawili jej i już Odpowiedz Link
isma Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 08:39 Nie, dopiero, jak sie incydent powtorzy )). Rentgena tez nie robia, bo to podobno jest najpowszechniejsze zwichniecie u dzieci do 4 lat i po objawach latwo poznac. Dziecko zostalo na tym ostrym dyzurze naprawione definitywnie, wychodzac, pomachalo panu doktorowi energicznie lapka )). Odpowiedz Link
alex05012000 Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 10:29 Matko bosko częstochowsko z któregokolwiek bądz kościoła!!!! niech sie ten rok skończy, bo tylko słyszę, pomijając zresztą moja rodzinę, o chorobach, pogrzebach i wypadkach! pozdrowienia serdeczne dla Miniaturki! niech jej sie nic nie przydaża w 2005! Isma, wiem, że nie masz głowy, ale napisz czy książeczka i karta z życzeniami doszły! ja za życzenia wasze bardzo dziękuję... - maria Odpowiedz Link
isma Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 12:16 Doszly, dziekujemy )). Ty wiesz, ze ja nawet teraz nie mam kiedy sie na Interie przelogowac ;-(((? U Ciebie pewnie to samo, ale jak bys znalazla chwile, to napisz, jak umowiona wizyta? Aha, mamy pewien pomysl odnosnie 05012000, ale na razie cichosza )). Odpowiedz Link