Dodaj do ulubionych

Isma trzymaj sie

29.12.04, 14:48
Tka tylko czytalam o waszych przezyciach, upadkach i oskrzelach. Trzymajcie
sie dzielnie. I dzieki za odpowiedzi. Marzek sie trzyma ale kiepsko, Sam
furczy juz zamowila fride. Mika lepiej a Zuza kaszle.
Obserwuj wątek
    • isma Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 15:13
      A, dziekuje wink)).
      Niezorientowanym wyjasniam, ze szczesliwie nasz "upadek" nie oznacza upadku
      duchowego wink)), a jedynie fakt, ze zwichnelam wlasnemu dziecku reke, powodujac
      u niego tzw. syndrom zlej piastunki, czyli podwichniecie panewki kosci
      promieniowej. A fakt ten mial miejsce w kapieli, kiedy dziecie szalejac mialo
      zamiar rabnac tylem lepetyny w dno wanny. Na tragikomiczne szczescie okazalo
      sie, ze zwichniecie dalo sie nastawic w szpitalu w 3 sekundy, a i tak juz chore
      dziecko, mam nadzieje, transportu do tegoz zapaleniem pluc nie przyplaci wink)).

Tak, ze z tym trzymaniem, to ja juz na przyszlosc bede trzymac ostroznie wink)).
      • mama_kasia Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 15:59
        Bolesne zwichnięcie... Przydarzyło się i u nas swego czasu wink))
        Trzymaj (się) wink)))
        • sion2 Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 16:50
          ojej, nawet nie wiedziałam, ze takie coś może się zdarzyć...
          swego czasu piastunką bylam wiele razy
          wiec zyczę szybkiego wygojenia z jak najmniejszym bólem smile
          a gips nakładają?
          kasia
          • marzek2 Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 17:08
            Kasiu z tego, co czytalam na innym forum w szpitalu nastąpiło krótkie i fachowe
            "trach" względnie "klik" i Minia już się uśmiechała, nastawili jej i już smile
            • mharrison Re: Upadek ;-))) 29.12.04, 19:50
              Duży buziak dla Twojej Marysismile
          • isma Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 08:39
            Nie, dopiero, jak sie incydent powtorzy wink)). Rentgena tez nie robia, bo to
            podobno jest najpowszechniejsze zwichniecie u dzieci do 4 lat i po objawach
            latwo poznac.
            Dziecko zostalo na tym ostrym dyzurze naprawione definitywnie, wychodzac,
            pomachalo panu doktorowi energicznie lapka wink)).
            • alex05012000 Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 10:29
              Matko bosko częstochowsko z któregokolwiek bądz kościoła!!!! niech sie ten rok
              skończy, bo tylko słyszę, pomijając zresztą moja rodzinę, o chorobach,
              pogrzebach i wypadkach!
              pozdrowienia serdeczne dla Miniaturki! niech jej sie nic nie przydaża w 2005!
              Isma, wiem, że nie masz głowy, ale napisz czy książeczka i karta z życzeniami
              doszły! ja za życzenia wasze bardzo dziękuję... - maria
              • isma Re: Upadek ;-))) 30.12.04, 12:16
                Doszly, dziekujemy wink)). Ty wiesz, ze ja nawet teraz nie mam kiedy sie na
                Interie przelogowac ;-(((? U Ciebie pewnie to samo, ale jak bys znalazla
                chwile, to napisz, jak umowiona wizyta?
                Aha, mamy pewien pomysl odnosnie 05012000, ale na razie cichosza wink)).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka