yanga 09.06.13, 17:33 Za parę dni lecimy na Kretę. Będziemy niedaleko Rethymnonu. Ktoś wie, gdzie można kupić dobrą oliwę? Tym razem z różnych względów nie bierzemy samochodu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eridan Re: Oliwa 09.06.13, 20:57 W Polsce można kupić dobrą oliwę . Niekoniecznie trzeba po nią gnać aż na Kretę. Tym razem z różnych względów prosiłbym o nieodpowiadanie na moją skromną sugestię. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link
bea-sjf Re: Oliwa 10.06.13, 20:27 Skoro niedaleko Rethymnonu to odwiedźcie Agreco , adres tu , w centrum Adele przy głównej drodze jest wskazówka. Warto kupić raki, rakomelo (raki z miodem) i inne kombinacje- sklepik wytwórców jest na starówce w Rethymnonie. Oliwę w Polsce kupisz niemal prosto z Krety w całkiem dobrej cenie (można poszukać na allegro). Odpowiedz Link
yanga Re: Oliwa 10.06.13, 21:29 Wiem, że można w Polsce, ale lubię kupić na miejscu, a tych okolic jeszcze nie znam. Dziękuję. Odpowiedz Link
barbelek Re: Oliwa 11.06.13, 18:04 Ja kupuję zawsze w małych lokalnych sklepikach. W takich puszkach3l złoto-zielonych z naklejoną kartką-informacja o dacie ważności. Nigdy się nie zawiodłem. Kupuję też Terra Mare- IMO- b. dobra oliwa. Kupowałem też na przydrożnych stoiskach- też w baniaczkach 3l i też się nie zawiodłem Odpowiedz Link