chiara76 30.05.06, 22:41 człowiek w zimnej, deszczowej Warszawie, a tu w skrzynce myk i pocztówka słoncem aż paląca, od razu serducho rozweselająca. To jest to!) Wielkie dzięki wysyłającej Uwielbiam dostawać pocztówki z Grecji. To najlepszy poprawiacz humorku! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 31.05.06, 09:29 Dawaj adres to Ci cos podesle. Na poczcie maja akurat fajne znaczki )) Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.06.06, 00:01 A dostałam, dostałam... kilka dni temu... taką śliczną.. I tak mi jakoś powiało Helladą w tym dniu... Ech... I dziękuję nadawcy za sprawienie mi radości!!!! I przepraszam, żem ja wydra w tym zakresie (( , ale jest szansa na to, że się poprawię) Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.06.06, 19:58 bebiak napisała: > A dostałam, dostałam... kilka dni temu... taką śliczną.. > I tak mi jakoś powiało Helladą w tym dniu... Och taki zamiar miałam Przesłać mnóstwo tego ciepełka i uroków Hellady. > Ech... > I dziękuję nadawcy za sprawienie mi radości!!!! Proszę bardzo Betaki mou <uścisk> > I przepraszam, żem ja wydra w tym zakresie (( , ale jest szansa na to, że > się poprawię) Dziś zrobiłaś przeogromna frajdę fotkami ) a ja czekam wciąż na relacje na stronce, kilka razy w tygodniu zaglądam w jej poszukiwaniu z Chios i jakoś nie widze, a może ona jest, tyle że ja jej znaleść nie umiem ? Odpowiedz Link
kalokjeri Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 29.09.09, 00:22 A ja, po powrocie z Cyklad, znalazłam w skrzynce na listy aż dwie pocztówki z Grecji! Jedną od Bebiaka z Ano Syros, o którym tyle się nasłuchałam w czasie naszej Cykladzkiej Odysei. Rzeczywiście wygląda bardzo malowniczo. Następny urlop już planuję na Syros. Druga pocztówka była od Kasi. Zachodziłam w głowę, od której. Wszak znam kilka Kaś. Podejrzewałam jednak, że tę niespodziankę sprawiła mi Katinaki. I okazało się, że intuicja mnie nie zawiodła. Dzięki Wam, moje kochane Koriczi, za to, że o mnie pamiętałyście. Buziaczki. Wasza Alicja Odpowiedz Link
chiara76 do Bachuli_gr;) 03.06.06, 00:24 bachula_gr napisała: > Dawaj adres to Ci cos podesle. Na poczcie maja akurat fajne znaczki )) a co, dałam, co sobie będę żałować Daj mi znać proszę, czy adres doszedł) Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.06.06, 20:00 chiara76 napisała: > człowiek w zimnej, deszczowej Warszawie, a tu w skrzynce myk i pocztówka > słoncem aż paląca, od razu serducho rozweselająca. To jest to!) > Wielkie dzięki wysyłającej > Uwielbiam dostawać pocztówki z Grecji. To najlepszy poprawiacz humorku! Tez uwielbiam te chwile, gdy pocztówka z pięknym widokiem z Hellady przybędzie do mojej skrzynki listowej. Taki świeży zapach Hellady przynoszę do domu )) Wszystkim pamiętającym tu z góry dziękuje za to, że pomyślą tam o mnie )) Odpowiedz Link
flisvos Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.06.06, 20:37 no jak ktos chetny na kartke z corfu to jaa tez moge wyslac Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.06.06, 21:56 grecja-ellada napisała: > Tez uwielbiam te chwile, gdy pocztówka z pięknym widokiem z Hellady przybędzie do mojej skrzynki listowej. Dawaj adres. Jak szalec to szalec )) Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 08.06.06, 14:35 Muszę z Wami podzielić się tą radosną nowiną, wyjełam dziś ze skrzynki pocztówkę z Hellady ) Przyniosłam do domu i od razu poczułam ten wspaniały jej klimat. Przypomniały mi się te śliczne różowe kwiaty, które miałam wrażenie, że zawsze były tam ze mną. Bardzo dziękuje autorce tej przeogromnej radości, którą mi sprawiłaś Filakia Odpowiedz Link
chiara76 i ja dziękuję za kartkę z Olimpijskim akcentem;) 08.06.06, 16:49 miło było dostać) Odpowiedz Link
bebiak A ja dziękuję za kartkę z Krety:-) 21.06.06, 01:04 Wypisz-wymaluj.... Chanię na niej widzę Ech, od razu zapachniało Helladą i przywróciło wspomnienia z 2000 roku, kiedy to przez jeden dzień szwędałam się po Chani... I tak dobrze mi tam wtedy było Efcharisto poly!!! Odpowiedz Link
agniecha313 Re: A ja dziękuję za kartkę z Krety:-) 21.06.06, 13:27 podaj adres to wysle Ci kartke z Pelopones,ale dopiero w lipcu . Odpowiedz Link
bebiak Taka kartka z Peloponezu... Hmmm 21.06.06, 13:37 agniecha313 napisała: > podaj adres to wysle Ci kartke z Pelopones,ale dopiero w lipcu . Wow!!!!!!!!!!! Na Peloponezie spędziłam aż całe siedem dni w 2002 chyba roku... To byłoby dopiero co wspominać))) A było mi tam fantastycznie i jeszcze bardziej fantastycznie)) Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: A ja dziękuję za kartkę z Krety:-) 21.06.06, 13:33 Kurczę!!!! Ja NAPRAWDĘ wysyłałam!!! W poniedziałek minął tydzień. I się martwię. Bo na razie nie doszły - wysłałam kontrolnie do siebie do firmy - i NIE MA!!! Dlaczego? Ile zazwyczaj idzie taka kartka z Hellady???? Odpowiedz Link
bebiak Ile może 'iść" kartka z Hellady? 21.06.06, 13:39 ewamalgorzata napisała: > Kurczę!!!! Ja NAPRAWDĘ wysyłałam!!! W poniedziałek minął tydzień. I się > martwię. Bo na razie nie doszły - wysłałam kontrolnie do siebie do firmy - i > NIE MA!!! Dlaczego? Ile zazwyczaj idzie taka kartka z Hellady???? Ewciu, Ewciu, nie martw się Najdłuższy znany mi przypadek to coś około miesiąca, zatem jeszcze masz troszkę zapasu ))) Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: Ile może 'iść" kartka z Hellady? 21.06.06, 14:05 Martwię się nieco gdyż: kartki nabyłam i napisalam zaraz w poniedzialek. Ale po południu, już koło siebie nie widzialam żadnej skrzynki- a chciałam wrzucić maksymalnie szybko. No więc, zapytałam Pania w recepcji, gdzie jest najbliższa poczta lub skrzynka na listy -a Pani powiedziała, że mogę zostawić u niej te kartki. No i zostawiłam.. trochę się martwiąc. Ale chyba wysłał, bo czemu miałaby wyrzucić? Tak się pocieszam.... Odpowiedz Link
bebiak Re: Ile może 'iść" kartka z Hellady? 21.06.06, 14:07 ewamalgorzata napisała: > Ale chyba wysłał, bo czemu miałaby wyrzucić? Tak się pocieszam.... Hmmm, na pewno wysłała - poczekaj spokojnie) Też tak kiedyś zrobiłam, bo nie miałam czasu szukać skrzynki i doszły Ewciu doszły, później ale doszły Odpowiedz Link
bebiak Re: Ile może 'iść" kartka z Hellady? Do Ewy 21.06.06, 14:09 Oj, zapomniałam... Wiemy, że pisałaś kartki, wiesz? Właśnie zajrzalam do wątku na żywo z Kos - nawet wiemy, o której godzinie je pisałaś... Dotrą do adresatów na pewno - wiem! Odpowiedz Link
chiara76 Ewo, nie martw się;) 21.06.06, 14:18 na pewno dojdzie! Powiem Ci, że jak teraz w maju zwidzałam Maltę, to z kartek wysłanych w poniedziałek większość osób miała je już w piątek, w tym znajomi z Australii i Japonii, ale na przykład z Berlina czekali na kartkę aż miesiąc. Gdzieś się widać zawieruszyła. Dojdą i Twoi znajomi będą przeszczęśliwi , że o nich Myślałaś i Pamiętałaś Odpowiedz Link
bebiak Dziękuję za kartkę z Kos:-))))) 21.06.06, 21:59 Doszła, doszła... doszła dziś - właśnie mam ją w łapce..Czytam...wzdycham.... Uffff..... naprawdę Egeo kazało mnie pozdrowić??? Bosz... fura szczęścia, bo nie dość, że żywy dowód na to, iż nadawca myślał TAM o mnie, to jeszcze Egeo mnie pozdrowiło, a nadto za sprawą słów zobaczyłam oczyma wyobraźni i ten błękit i ten turkus i poczułam ten zapach ... jedyny taki na świecie )))) Na kartce zakątek - jeden z tych, które uwielbiam: białe schodki gdzieś tam w górę.. fragment bialej chaty... niebieski wielki dzban, w którym jakieś kwiaty, wokół mnóstwo bugawilli *** (czy jak się ta roślina nazywa poprawniej???) Ech...efcharisto para poly *** - w ostatnią sobotę zachwycałam się bugawillą w ogrodzie botanicznym w Powsinie - wiem, że nie to samo, wiem, że to tylko namiastka, ale kiedy tak powzdychałam z namaszczeniem to i myśli moje gdzieś tam pobiegły ... Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: Dziękuję za kartkę z Kos:-))))) 21.06.06, 22:05 Uff Najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia Cieszę się, bo naprawdę się martwiłam. I publicznie przepraszam przemiła Panią z recepccji za posądzenia Odpowiedz Link
anabella19 Re: Dziękuję za kartkę z Kos:-))))) 16.07.06, 02:30 Ewciu, ja tez bardzo dziekuje, tym razem juz tutaj. Oj dlugo szla, dlugo Sadzac po dacie postu Bebiaczka,to chyba z tydzien dluzej /a to to samo miasto/, bo dotarla do mnie juz po moim wyjezdzie na urlopik. Ale ja juz przywyklam do tego, ze wszystkie moje kartki przychodza do adresatow po moim powrocie. Tego nie da sie po prostu przyspieszyc. Teraz patrze sobie na wspanialy krzew bugenwilii na pocztowce i mysle, jak mozna ja wyhodowac w naszych warunkach. Chyba jednak upaly daly mi sie we znaki, bo to raczej niemozliwe w blokowych realiach a szkoda, jest taka piekna..... a Odpowiedz Link
chiara76 Re: Dziękuję za kartkę z Kos:-))))) 16.07.06, 10:30 anabella19 napisała: > Ewciu, > ja tez bardzo dziekuje, tym razem juz tutaj. Oj dlugo szla, dlugo Sadzac po > dacie postu Bebiaczka,to chyba z tydzien dluzej /a to to samo miasto/, bo > dotarla do mnie juz po moim wyjezdzie na urlopik. > Ale ja juz przywyklam do tego, ze wszystkie moje kartki przychodza do adresatow > > po moim powrocie. Tego nie da sie po prostu przyspieszyc. > Teraz patrze sobie na wspanialy krzew bugenwilii na pocztowce i mysle, jak > mozna ja wyhodowac w naszych warunkach. Chyba jednak upaly daly mi sie we > znaki, bo to raczej niemozliwe w blokowych realiach a szkoda, jest taka > piekna..... > a a słyszałam o takich, co udało im się utrzymać. Ale może mają coś w rodzaju oranżerii, gdzie można przez cały rok utrzymać odpowiednią temperaturę. Odpowiedz Link
amigo50 Kącicierń 22.06.06, 00:12 ...o roślinkach napiszę, choć Bebiaczek wrzucił mi bardzo kłopotliwy (w jej złośliwych założeniach) temat do rozwikłania... ) Ta roślinka to bugenwilla - taka jest spolszczona pisownia (od łacińskiej nazwy Bougainvillea). Roślinka ta, choć nam kojarzy się jednoznacznie z Grecją, to pochodzi z tropików i subtropików Ameryki. Miałem możliwość oglądania tej rośliny w jej naturalnym środowisku. Wyglądała niesamowicie, jak wielka burza kwiecia wciśnięta gdzieś w karaibskiej dżungli. Szczególnie okazały krzew (bo jest to krzew) oglądałem w czymś co miało być tamtejszym ogrodem botanicznym a było fragmentem dżungli, w którym zgromadzono mnóstwo ciekawych roślin. Miało to miejsce na wyspie Santa Lucia. Tamtejsze bugenwille różnią się nieco od tych nam znanych. Tamte bardziej przypominają pnącza o długości, tak na oko, około nawet 6 - 7 m (!) i są bardziej kolczaste. Zauważcie jeszcze, że to co nam się wydaje kwiatem faktycznie nim nie jest. Kwiat bugenwilli (karaibskiej też) jest mały i niepozorny, ale znajdujący się na dużej i kolorowej tzw. podsadzce i to właśnie ona wprowadza nas w błąd i każe nam mówić :"jak te bugenwille pięknie kwitną!". Tam występuje jeszcze pewna odmiana bugenwilli różniąca się nieco od tej nam znanej. Jest to tak zwana bugenwilla glabra (jak ją nazwać po polsku - nie wiem) i spotyka się ją raczej w przydomowych ogródkach a piękny egzemplarz rośnie w pobliżu polskiego konsulatu w St. George - stolicy Grenady (może dlatego, że nie jest tak mocno kolczasta) ...i jeszcze ciekawostka: Spotkałem się z polską nazwą tej rośliny (u góry pisałem o pisowni!). Podobno ta polska nazwa to "kącicierń". Czy ktoś spotkał się z taką nazwą? Odpowiedz Link
aska2000 ... kącicierń (rodzina : dziwaczkowate :)) 22.06.06, 09:36 ...spotkaliśmy, a jakże Od siebie dodam jeszcze,że łączenie tej roślinki z Grecją wyłącznie jest sporym nieporozumieniem - toż bugenwille można spotkać w całym basenie M.Śródziemnego! Osobiście podziwiałam je i we Włoszech, i na Malcie, i w Turcji (Egejskiej, i w Tunezji, no i w Portugalii naturalnie ) Upiększały one nawet ostatnio 'ogródek' przed moim apartamentem w Caminha - miejscowości na pn PT, tuż przy granicy z Hiszpanią, czyli nad Oceanem Atlantyckim ...a na poparcie moich słów załączam fragment dyskusji na ten temat (na jednym z forumów forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30129&w=43586613&a=43605130 Pozdrawiam Odpowiedz Link
bebiak Re: ... kącicierń (rodzina : dziwaczkowate :)) 22.06.06, 10:01 aska2000 napisała: > Od siebie dodam jeszcze,że łączenie tej roślinki z Grecją wyłącznie jest >sporym nieporozumieniem - toż bugenwille można spotkać w całym basenie >M.Śródziemnego! Nie, nie, nie jest to absolutnie roślinka z wyłącznie Grecji. Mniej pamiętam ją z Włoch, ale doskonale (niestety!) z Tunezji, gdzie w 2000 bodajże roku jeszcze dodatkowo wzmagała mą tęsknotę za Helladą i dodatkowo wpływała na odpowiedź na pytanie: "Co ja tutaj robię i po co tu jestem?" Odpowiedz Link
bebiak Re: Kącicierń 22.06.06, 10:04 amigo50 napisał: > ...o roślinkach napiszę, No właśnie... Mój Amigo jak zwykle z wielką elegancją unika odpowiedzi na postawione pytanie > (..) choć Bebiaczek wrzucił mi bardzo kłopotliwy (w jej > złośliwych założeniach) temat do rozwikłania... ) Oooopssss, kłopotliwy? A ja myślałam, że taki wdzięczny) Hmmmmmmmm.... Odpowiedz Link
amigo50 Re: Kącicierń 22.06.06, 10:58 Nie! Nie! Nie chciałem powiedzieć, że bugenwilla to tylko Grecja! Oczywiście, że nie! Ja jak zwykle unikam odpowiedzi na pytanie????? (mniejsza o to czy elegancko). Bebiaczku! Nie mylisz mnie z kimś? Odpowiedz Link
bebiak Re: Kącicierń--> do Amigo:) 22.06.06, 11:57 amigo50 napisał: > Ja jak zwykle unikam odpowiedzi na pytanie????? Żartowałam > Bebiaczku! Nie mylisz mnie z kimś? Och Amigo, nie, nie i nie - Ty jesteś taki..... jedyny taki, i zapewniam, że nie sposób pomylić Cię z kimkolwiek innym. Nie ma takiego drugiego na tym ziemskim padole, nie ma, nie ma, nie ma.... O! Za 3 tygodnie o tej porze już będę lecieć... i z każdą minutą coraz bliżej i bliżej będę ... Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 29.06.06, 21:43 Witajcie Kochani Długo strasznie długo mnie tu nie było, nie całkiem z mojej winy buuu Chce Ci Ewo podziękować za prześliczną kartkę i pamięć o mnie. Bachulo Tobie też wielkie efcharisto za kartkę Ach jak ja się za Wami stęskniłam ale już jestem silna, mimo że nie byłam w Helladzie inaczej doładowałam się, by na dalsze jej zwiedzanie jesienią mieć dużooo siły Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 01.07.06, 01:32 Jasne, że tak..... ale dostać pocztówkę od wielbicielki Hellady z tego forum, choć tym razem z zupełnie innego zakątka ziemi, z zupełnie innej strony świata - to też ma swój wielki urok, bo mimo, że na pocztówce jakas inna wyspa, jakieś inne palmy, jakiś inny zachód słońca, to i tak na myśl przychodzi Hellada i nasze o niej rozważania Czarodziejka mou: efcharisto poly! Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 25.07.06, 23:11 Dostałam, dostałam z Thassos Nastrój mam niesamowicie podły, ale jakoś mi się sympatycznie zrobiło! Co widzę na pocztówce? A wioskę Panagia.. śliczna Nawet na jednym z obrazków jest fontanna - pamiętam jak stojąc przy niej szukałam jej z moim synem w 2002 roku. Kurczę, wiedzieliśmy, że gdzieś jest ale gdzie? I pytaliśmy przechodzących tambylców, i tych siedzących w kafenionie pod platanem też.. I nikt nie wiedział, choć pokazywaliśmy anwet fotografię.. a to było jakieś ja wiem.. 20 metrów od tego miejsca Dziękuję Ill mou) Odpowiedz Link
grecja-ellada Muszę się Wam pochwalić... 01.08.06, 23:29 wczoraj był cudowny dzień, dostałam dwie śliczne pocztówki z Hellady ) Pierwsza z nich była od Chiara76 ze ślicznego Peloponezu. Efcharisto poli Chiara mou ) A druga od mojego brata wprost z Chios, na której to wypoczywa już 3 tydzień. I pochwale się Wam (a co mi tam), że podsunałam mu pomysł ze zwiedzeniem i poznaniem pobliskiej wyspy Lesvos. Przecież być tak blisko i nie popłynąć na Lesvos, ja bym tego nie przeżyła gdyby tam nie dotarł Odpowiedz Link
chiara76 Re: Muszę się Wam pochwalić... 02.08.06, 10:23 grecja-ellada napisała: > wczoraj był cudowny dzień, dostałam dwie śliczne pocztówki z Hellady ) > Pierwsza z nich była od Chiara76 ze ślicznego Peloponezu. > Efcharisto poli Chiara mou ) cieszę się, że tak szybko doszła. Niestety, jak na razie, nie do wszystkich znajomych, czym się nieco niepokoję. Pozdrawiam już z W-wy. Odpowiedz Link
chiara76 Bachulo:) 10.08.06, 19:57 wielkie dzięki za wielką niespodziankę. Aż podskoczyłam z radości za kartkę. Pozdrawiam wielce! Odpowiedz Link
grecja-ellada dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 14.08.06, 12:34 Dziś w ten deszczowy dzień dotarła do mnie pocztówka ze słonecznej Hellady ) Dziękuje Bacho za nią, wielką radość mi sprawiłaś. Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 24.08.06, 15:40 Dziękuję tej nieznanej mi osobiście (ale z tego forum - tak) osóbce, za przysłanie mi pocztówki z Patry na Peloponezie (dziś dostałam)... Byłam, byłam tamże wracając z Kefalonii w 2004 roku: duże miasto, wielki port.. chyba trzeci co do wielkości w Grecji... Tłumy ludzi, mnóstwo aut i korek nieziemski przy wyjeździe z portu (a trzy promy jednocześnie wpłynęły) - ot, moje takie pierwsze wrażenia z Patry. Dziękuję, dziękuję Agnieszce313 bardzo, bardzo Uśmiechnęłam się biorąc tę pocztówkę w swoje łapki, a o taki uśmiech obecnie u mnie bardzo trudno ...... Pomogłaś mi Dziękuję! Odpowiedz Link
grecja-ellada Pocztówka z Krety 24.08.06, 20:44 Dziś do mnie dotarła kartka ze słonecznej Krety ) Cóż za radość wywołała w moim serduszku. Taka śliczna. Efcharisto za nią Matheo i za to, że pomyślałeś tam o mnie przez chwilke ) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Pocztówka z Krety 24.08.06, 21:01 grecja-ellada napisała: > Dziś do mnie dotarła kartka ze słonecznej Krety ) > Cóż za radość wywołała w moim serduszku. > Taka śliczna. > > Efcharisto za nią Matheo i za to, że pomyślałeś tam o mnie przez chwilke ) ale jesteście obsypywani ho, ho... to ja z zupełnie innej beczki, ale też się ucieszyłam, bo dostałam pocztówkę ze ...Szkocji Zupełnie inne klimaty, ale też pięknie. > Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z Rodos..... :-)))) 17.09.06, 12:50 Mimo, że ja taka strasznie BEEEE i do nikogo znowu nie napisałam - do mnie trafiła kolejna pocztówka)) Patrzę na nią i widzę 5 obrazków pt. "Old Town" Widzę niewątpliwie ulicę Rycerską, widzę jedną z wież, widzę mury zamku, widzę jedną z uliczek, którą rok temu przechodziłam (nawet zdjęcie zrobiłam - pamiętam doskonale!) i widzę jeszcze coś, czego nie identyfikuję, bo albo obiekt mi nie jest znany albo skleroza albo inne ujęcie i nie poznaję... Cokolwiek by to było strasznie się cieszę, że myśli moje mogły pobiec na rodyjską Starówkę, którą tak bardzo lubię Efcharisto para poly Czarodziejka1 moy!!! Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z Krety ..... :-)))) 08.10.06, 16:12 Przybyła do mnie, przybyła - co strasznie mnie ucieszyło)) Mogę na niej obejrzeć osiem obrazków z tej boskiej wyspy: w tym Preveli i Falasarnę (gdzie nie byłam), ale i mój ukochany Rethymnon.... najpiękniejsze dla mnie miejsce na Krecie i mam prawo tak sądzić bo to przecież osobiste upodobania) I czytam na odwrocie, że nadawca pisał pocztówkę płynąc z Krety na Santorini... i że wysyła mi wyziewy Morza Egejskiego.. I tak mi się ciepło w serduchu zrobiło, bo te wyziewy..... !!! Efcharisto para poly Elinida mou!!!!!!! Acha, na dole dopisek: pozdrowionka dla Marty i jej A. oraz innych znajomskich - niniejszym przekazałam! Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z Chalki ..... :-)))) 08.10.06, 16:33 Wiem, że nadawca nie urzęduje na tym forum, ale przecież muszę wspomnieć, bo kartka z maleńkiej wyspy Chalki na Dodekanezie od 2000 roku zawsze powoduje u mnie skurcz serca i strasznie ciepłe uczucia dla tego żyjącego tam od zawsze starego rybaka Petrosa - kultowej postaci wyspy Chalki, którą każdy z pewnością kto tam zawitał poznał, bo Petrosa po prostu będąc na tej wysepce poznać nie można Patrzę teraz na tę pocztówkę z Chalki i myślę o Nim, o tym niepozornym a takim wielkim Petrosie, który po polsku (ręką pewnej Polki pracującej w sąsiedniej tawernie) napisał: "Tęsknię za Tobą i Twoją rodziną (...) Proszę, nie zapomnij mnie". Ta prośba pojawia się w każdym liście, który dostaję od Petrosa i w każdej kartce, podobnie jak pytanie: "Kiedy przyjedziecie na Chalki?". Rzecz przedziwna: listy Petros pisze zawsze sam i to po angielsku (zna świetnie ten język), kartki - zawsze ręką tej Polki, której ja nie znam ale wiem, że ma na imię Teresa (kiedyś Petros mi o niej wspomniał). To takie dla mnie sympatyczne, że jest ktoś kto tak bardzo czeka zawsze na mnie, to jego "Kiedy przyjedziesz..." powoduje u mnie.. ech ... Pamiętacie jaka niespodzianka mnie spotkała ze strony Petrosa w zeszłym roku? Pisałam Wam o tym, ale jeszcze na tym głównym forum, o tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=32225596&a=32225596 Ech, ale moje myśli uciekły na tę maleńką Chalki Efcharisto para poly Petros mou!!!! Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z .......... :-)))) 10.10.06, 16:48 jakże innymi obrazkami... i napisem: "Munchen is beautiful" ... Kurcze, też śliczna, obrazki z przewagą czerwonego koloru (bo dachy, bo tulipany, bo wieża, bo inne kwiatki), i tak mi sympatycznie, bo od hellenofila, który chwilowo gdzieś tam zabłądził a wiemy, że lubi inne klimaty Strasznie to fajne, że nadawca myśli o mnie... ..... na każdym miejscu i o każdej dobie [bez podtekstów!] Danke Amigo! Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 27.10.06, 19:40 Bardzo mnie dziś ucieszyła ta kartka w skrzynce- z takim pięknym zachodem słońca...Ślicznie dziękuję nadawcy Odpowiedz Link
chiara76 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 27.10.06, 22:42 a ja dziękuję za pocztówkę z Aten Poczta tym razem na plus postarała się, bo doszło mimo tego, że jakowyś deszcz mocno zmoczył jej adres. a jednak pocztówka chciała do mnie dotrzeć) Efharisto poli Odpowiedz Link
matheos2 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 28.10.06, 20:09 Ja też dziekuję Martusiu, miło popatrzec na grecką ziemię... Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 29.10.06, 00:47 A ja ciesze się i naprawde mi miło, że za moją sprawą zrobiło Wam się miło i powróciły na myśl wspomnienia związane z Helladą Filakia Odpowiedz Link
grecja-ellada o pocztówce i jej wysyłaniu :) 29.10.06, 01:04 Przykład nieuwagi (mojej): Opowiem Wam dwie historie z mojego życia w Helladzie dotyczą wysyłania pocztówek. 1) Wysłałam pocztówkę do pewnej osoby, pilnowałam się by dokładnie zaadresować, gdyż poprzednia z Rodosu nie doszła i "posądzono" mnie, że wogóle jej nie wysłałam, zatem teraz sami rozumiecie bardzo skrupulatnie ją wypełniałam. Napisałam treść, zaadresowałam czytając adres ze dwa razy i wysłałam dnia następnego... Wczoraj dowiaduje się, że kartka doszła, więc uszczęśliwiona byłam szalenie Ta osóbka ciągnęła dalej swoje opowiadanie, otóż wychodząć rano do pracy napotkała na skrzynce swojego dużego bloku pocztówke z Grecji i tak podświadomie pomyślała, że to do niej (Niego). A teraz rozwiązanie zagadki (czyli mojej gafy): wpisałam adres czyli ulice, dane tej osoby, ulice, ale nie wpisałam innej bardzo ważnej rzeczy: numeru mieszkania !!! 2) A na Rodosie też zrobiłam podobny numer: zależało mi, by wysłać pocztówke do cioci mieszkającej w Grecji (na kontynencie), wybrałam śliczną, zaadresowałam, napisałam pozdrowienia... i w domu zobaczyłam, że pocztówka zaplątała się między stronami przewodnika wrrr. Nie pytajcie jaka szczęśliwa byłam z tego powodu. Ech....... Odpowiedz Link
bebiak Dziękuję za kartkę wysłaną z Aten:-) 30.10.06, 22:51 Stoi przede mną - śliczna! Widzę 12 małych obrazków z ateńskich ulic i jeden zupełnie duży - to Partenon Obrazki tak dobrze mi znane, miejsca, w których dziesiątki już razy się zatrzymywałam, żeby popatrzeć, nacieszyć oczy i duszę, żeby zapamiętać najdrobniejszy szczegół. Wśród tych obrazków dostrzegłam szklaną rzeźbę, która kiedyś stała na Pl. Omonia, a teraz, już od kilku lat .. gdzieś.. Hmm, kojarzy mi się z hotelem Hilton, ale czy rzeczywiście w pobliżu? Choć tyle razy ją mijałam w jej nowym miejscu - nie pamiętam Wszystkie tak piękne te obrazki, wszystkie te miejsca tak bliskie memu sercu - to Ateny, szczególne dla mnie miejsce na ziemi: jedyne takie, niepowtarzalne, piękne pod każdym względem i w każdym calu, choć z tyloma minusami, brakami, takie brudne, niejednolite - przeze mnie tak bardzo umiłowane Efcharisto poly Marta moy Odpowiedz Link
grecja-ellada świąteczną karteczke dostałam :) 18.12.06, 18:05 Piękną świąteczną pocztówke z Metsova dziś wyjęłam ze skrzynki. Stoi teraz na moim biurku, tak miło mi się zrobiło Dziękuje autorce za pamięć Filakia ! Odpowiedz Link
grecja-ellada świąteczną karteczke dostałam :) 18.12.06, 18:09 Ach ja gapa zapomniałam w wątku powyżej napisać, że dziś też dotarła do mnie druga karteczka Mery Christmasowa z mglistej Anglii Tutaj też chce podziękować autorce, która tam o mnie pomyślała. Uściski śle Filakia Elli Odpowiedz Link
chiara76 a podziękować, podziękować;)) 18.12.06, 21:45 Bachuli za przemiłą niespodziankę! Urocza kartka, ale pamięć mnie wzruszyła ściskam ciepło! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: a podziękować- A PROSZE BARDZO 18.12.06, 23:35 Cala przyjemnosc po mojej stronie, mile panie Odpowiedz Link
bebiak Re: I ja, i ja... efcharisto para poly:-))) 19.12.06, 18:44 I za to, że zapachniało zimowym Metsovem u mnie... Jakoś tak poczułam atmosferę tych Świąt w górach: może śnieg, może kominek, może mnóstwo niewielkich choinek pokrytych białym puchem.... Kala Christougienna.. i opadające na Partenon płatki śniegu, ale i choinka z płonącymi świeczkami widoczna na pierwszym planie... I świąteczny kwiatek - to gwiazda betlejemska, i prezenty... Śliczne.. Efcharisto poly Basia moy Odpowiedz Link
bebiak Re: I ja jeszcze raz... efcharisto para poly:-))) 19.12.06, 18:50 .. za przesyłkę, którą dostałam z zupełnie innej strony Europy aniżeli moja Hellada, ale przesyłkę otrzymaną od hellenofilki, przesyłkę, w której mnóstwo Grecji bo.. płyta ze zdjęciami z mego raju, przesyłkę, w której również kartka z obrazkami z Chalkidiki, ale i taka ze ślicznym misiaczkiem i napisem "Merry Christmas" Efcharisto para poly Eli moy, efcharisto Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z Metsova :-))) 23.02.07, 16:42 Dotarła do mnie przesyłka prosto z Metsova, z między innymi kartką, na której prześliczny monastyr Moni Kimiseos Theotokou pokryty śniegiem, a w tle góry, drzewa, wszystko śliczne, tak pięknie ośnieżone... I pozdrowienia z greckich gór... To wielka frajda dla mnie - EFCHARISTO PARA POLY Basia moy)) Ps. Przyciągnęłam to z "Polek w Grecji" - przecież musiałam i tutaj, musiałam.. Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 16.03.07, 18:55 Wróciwszy do domu z pracy czekała na mnie paczka wprost z Hellady a w niej dwie książki (przewodniki) o greckich wyspach: Milos i Karpathos. Dziękuje A. Odpowiedz Link
bebicka Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 16.03.07, 21:42 A ja, chociaz to nie na temat, po przeczytaniu Waszego watku o ksiazkach z Grecja w tle, zamowilam trzy!! z wymienianych przez Was (taaa zaszalam ) i juz je wszystkie mam i nie wiem ktora zaczynac pierwsza...chociaz na razie mysle zeby je przytrzymac do letniego wyjazdu...ale to chyba nie ma szans...na wtedy zalatwie jeszcze kolejne.... pozdrawiam Maraska Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.04.07, 13:12 A dostać z napisem "Καλο Πασχα" to dopiero przeżycie wprost z Metsova ! Dziękuję jej autorce, że pomyślałaś o mnie - moja do Ciebie w drodze a może już dotarła Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 18.04.07, 15:54 Przez to, że internetu w domu od dawna brak a dostęp do niego w innych miejscach ograniczony mocno - umnęły mi podziękowania <wstydzi się> za pocztówkę z napisem "Kalo Pascha" i życzenia nadesłane prosto z prześlicznego Metsova Efcharisto para poly!!! Echhh, a telefon w Wielkanoc z malutkiej wysepki Chalki, i to przyciszone "Kalo Pascha" i to jak od lat "Kiedy przyjedziesz?".... jak zawsze mnie rozbroiło i rozlało mnóstwo ciepła wokół mego serca Efcharisto Petros moy!!! Odpowiedz Link
chiara76 Bebaiku, normalnie dzięki;) 10.05.07, 13:26 jakbyś mnie wyczuła...dostałam dziś kartkę a pięć minut wcześniej ryczałam ze złości (ktoś mi wyciął numer). Kartka terapeutycznie, od razu poprawiła mi nastrój) Odpowiedz Link
bebiak Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 10.05.07, 19:49 Joj.... Ależ się ucieszyłam! Poczwórnie albo i więcej ???? Ucieszyłam się, że tam, na Peloponezie, zmobilizowałam wszelkie siły i w tym samym czasie znalazłam: - czas, - wenę, - kartki, - długopis, - kartkę z adresami.... Taki zestaw TAM rzadko mi się zdarza stąd nieczęsto piszę kartki, ale jeśli potem okazuje się .. o właśnie coś takiego jak tutaj to radość jest taka wielka Nadal Cię przytulam <cmok> B. Odpowiedz Link
amigo50 Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 11.05.07, 12:37 A jak ja się ucieszyłem, że Ty tam pojechałaś ) Dzięki temu dostałem nową kartkę z Helllady ) i bardzo się cieszę ) i bardzo dziękuję ) !!! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 11.05.07, 12:59 Beata, juz uwielbiam Twoj charakter. Pisma tez )) Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 11.05.07, 21:08 I ja i ja dziękuję za piękną kartkę z Mistry! Buziaki! Tomek Odpowiedz Link
anabella19 Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 14.05.07, 11:35 I ja, i ja dziekuje Bebiaczku) Wlasnie wyjelam dzis rano ze skrzynki. I taka sliczna, i tak zacheca do wyjazdu.... a. Odpowiedz Link
aka10 Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 14.05.07, 18:32 A mnie przyjdzie listonosza zamordowac...Do tej pory kartki nie przyniosl,za to mase rachunkow do placenia...Niech go tylko dorwe! Odpowiedz Link
bebiak Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 14.05.07, 18:36 aka10 napisała: > A mnie przyjdzie listonosza zamordowac...Do tej pory kartki nie przyniosl! A kto powiedział, że do Ciebie kartka została wysłana, co? No dobrze, przyznam się: została, została i nie martw się tak strasznie - na pewno dojdzie, na pewno a jak nie to wyślę Ci jeszcze jedną D Odpowiedz Link
aka10 Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 14.05.07, 18:37 Alez Ty przestrzeni wirtualnej potrzebujesz.... Odpowiedz Link
bebiak Re: Bebiaku, normalnie dzięki;) 14.05.07, 18:44 aka10 napisała: > Alez Ty przestrzeni wirtualnej potrzebujesz.... No teraz to już na pewno listonosz kartkę sobie zostawi by przyczepić na tablicy korkowej A Ty nie dostaniesz, nie dostaniesz, nmie dostaniesz, bo się ze mnie śmiejesz ... Hmmm.... Idę szukać Twojego listonosza! ... tup.. tup... poszłam ... plum Odpowiedz Link
bebiak Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 14:01 Tak się zastanawiam, wielce zmartwiona na dodatek, bo ani tutaj, ani mailowo, ani sms-owo ani w żaden inny sposób nie dostałam wiadomości od jeszcze trzech osób, do których moje kartki winny dojść a nie doszły Wszystkie były wrzucone razem do tej samem skrzynki w Atenach [choć napisane w Sparcie, w hotelowej restauracji, w czasie śniadania, tuż przed wyjazdem do Mistry], przy wielkiej, ruchliwej alei, gdzie z pewnością zaglądaja odpowiednie służby a najlepszy dowód taki, że wiele osób z Was (i nie tylko z Was) kartki już dostało (a np. Chiara sto lat temu jak widać). Zaczynam się ostro martwić, niepokoić, jest mi smutno, przykro, i w ogóle beeee ( I wciąż mam nadzieję, że może, może jeszcze nie wszystko stracone ... choć jutro (piątek) rano miną dokładnie 2 tygodnie jak kartki wrzuciłam do skrzynki w Atenach. Echhhhh ... [westchnęłam głeboko] Odpowiedz Link
chiara76 Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 15:15 hmm, zależy według mnie... nie chcę straszyć, ale opcja nigdy nie dojdzie do adresata też wchodzi w grę (do mnie tak nie doszła pocztówka z Peru , a mówiłam znajomej, żeby wysłała już z Polski, ale różnie bywa...ostatnio priorytet z Warszawy szedł do mnie 20 dni, nieźle, co?? Trzymam kciuki! Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 15:22 Cześć Bebiaku, nie wiem czy jestem w tej wymienionej tajemniczej trójce osób, niemniej od A. którego na majówkę do Włoch wysłałam też pocztówki jak dotąd nie ma. Mam jednak nadzieje, że doczekam się na pocztówkę (a może i więcej) Odpowiedz Link
bebiak Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 15:53 grecja-ellada napisała: > nie wiem czy jestem w tej wymienionej tajemniczej trójce osób, Jesteś w tej wymienionej trójce, jesteś.... I nie będę ukrywać, że dalsza wiadomość mnie nawet ucieszyła bo pozwala mieć nadzieję, ale nadal echhhhh i co z tego ... [ffffuuuuuuuu -----> fukam z niezadowolenia] Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 16:37 Dzwoniłam na pocztę nie swoją bo tam nikt nie odbierał lecz na główną i wiesz co mi powiedzieli ?! Od kilku dni nie ma kontrolera (ma wolne) listonoszy a Ci jak mawia powiedzenie "jak kota nie ma, myszy harcują" a człowieka może coś trafić. Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: Ile może "iść" kartka z Hellady? Hmm 17.05.07, 18:46 JA dostalam Opróżniłam wczoraj skrzynkę od numeru mieszkania 8B (ja mieszkam w 8a - dla tych, którzy nie wiedzą) - bo listonosz to kretyn, a w mieszkaniu 8B nikt nie mieszka. Znalazłam tam całe mnóóóstwo korespondencji - m. in dwi ekarty z MBanku, co "nie doszły", pocztówkę z wakacji od koleżanki..ubieglych, i mnóstwo innych rzeczy! I wszytsko dzięki bebiakowi- tak mnie zainspirowało, że przez dziurki było widać coś, co grecko wyglądało. ) Więc przyznam się publicznie: zdewastowałam blokowa skrzynke na listy - i mam!!!! Mam kartkę z Peloponezu Dzięki BTW: nie za bardzo chcą się trzymac na miejscu, wyślę Młodego dziś z m lotkiem..czy może lepiej nie? łatwiej mi będzie korespondencję wyjmować, jakbyco..? Odpowiedz Link
bebiak Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 18.05.07, 09:30 ewamalgorzata napisała: > JA dostalam <Yupi> !!!! Ale się ucieszyłam! No to jeszcze tylko dwie moje kartki gdzieś tam krążą po Europie To nawet nie o to chodzi, że domagam sie podziękowań itp ale kurczę... taka kartka to gram Hellady, a tu do niektórych nie chce przybyć mimo starań innych.. I co zrobić? Wierze, nadal wierzę Odpowiedz Link
ewamalgorzata Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 18.05.07, 10:31 Luzik.. pamiętasz, jak się denerwowałam, bo nie dostawałas mojej z Kos'a? Odpowiedz Link
aka10 Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 18.05.07, 17:37 Przyszla!!!!! Nareszcie!!!!! Pieknie dziekuje!!!! Odpowiedz Link
bebiak Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 18.05.07, 21:56 aka10 napisała: > Przyszla!!!!! Nareszcie!!!!! Pieknie dziekuje!!!! Ha ha ha!!! Ale się cieszę i do góry z radości skaczę))) Wielkie brawa dla tego listonosza.... nareszcie ... I jeszcze tylko jedna kartka nie doszła... Miejmy nadzieję ! Odpowiedz Link
aka10 Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 18.05.07, 23:18 Wyobraz sobie,ze DWOCH przyszlo z ta kartka! Tzn.listonosz prawdziwy i listonoszka-praktykant.Pewnie w lecie bedzie listy roznosic Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 31.05.07, 14:46 I ja dziś jako ostatnia dostałam pocztówkę z Hellady Dziękuje Bebiaczku za śliczne słowa i za to, że znalazłaś chwilkę na napisanie jej Uściski Ci przesyłam ! Zawdzięczam ją sąsiadce - dała mi ją z rana - listonosz wrzucił do jej skrzynki (naprawdę nie wiem jak można pomylić 5 z moją 17) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 31.05.07, 15:16 grecja-ellada napisała: > I ja dziś jako ostatnia dostałam pocztówkę z Hellady > Dziękuje Bebiaczku za śliczne słowa i za to, że znalazłaś chwilkę na napisanie > jej Uściski Ci przesyłam ! > > Zawdzięczam ją sąsiadce - dała mi ją z rana - listonosz wrzucił do jej skrzynki > (naprawdę nie wiem jak można pomylić 5 z moją 17) może się zakochał na wiosnę?? Odpowiedz Link
bebiak Re: Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 01.06.07, 13:49 Wiedziałam, wiedziałam, że i do Ciebie w końcu dojdzieDD Bravo dla Poczty Polskiej, dla Twojego listonosza, dla sąsiadki i dla wszystkich tych, którzy się do tego przyczynili... Kurde, ale żeby tyle czasu.... ? Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 21.06.07, 10:14 Wow...Co za piękny dzień!!! Listonosz przyszedł - otwieram kopertę a tam.... Kartka z wielką żółtą różą... I co wyczytałam na odwrocie? "Z pozdrowieniami od przedszkolaków z Metsova" - czy może być coś piękniejszego w taki dzień tutaj, tak daleko od Hellady??? Dziękuję, dziękuję z głębi serca kochanym przedszkolakom)) Z życzeniami bajkowych wakacji - B. Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Hellady ... :) 22.06.07, 14:09 Właściwie wcale bym się nie oburzyła, gdyby tak było codziennie!!! Jestem za... szczególnie w takie pochmurne, wietrzne i zimne dnie jak dzisiejszy... A dziś listonosz przyniósł mi wielce słoneczną kartkę - taka wąska uliczka Przyglądam się bacznie - wszak to jakiś zaułek rodyjskiej Starówki: pomarańczowe ściany chatki, kilka porozwieszanych obrazów, jakieś kwiatki gdzieś tam w głębi, brama, wyrastające niczym z płytki chodnikowej i mocno już pochylone drzewo...... "Pochylona nad grecką sałatką..." - tak mogę czytać na odwrocie tej kartki Sprawiłaś mi wielką radość w takim byle-jakim dniu, wniosłaś słońce w moje życie, słońce - którego dziś tak mi brakuje. Efcharisto para poly Ada moy) Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę piękna rzecz :) 02.07.07, 19:14 pocztówka dziś dotarła do mnie z pięknymi widokami przedstawiającymi zakątki Austrii A przysłała ją do mnie Nasza Chiara ! I dla Ciebie z tej okazji przesyłam buziaki !!! Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 06.07.07, 10:07 I stało się tak jak przewidywałam - zapowietrzyłam się i tyle(( Stoi teraz [(od wczoraj] przede mną ta pocztówka: fantastyczne zdjęcie zrobione z góry, z wioski Potamos, ukazujące w dole Aigiali, tę wspaniałą zatokę o niewiarygodnym kolorze, nagie góry po drugiej stronie, gdzieś pomiędzy nimi małe białe kropeczki: to wioska Tholaria.... W Aigiali mieszkałam, do wiosek: Potamos i Tholaria wędrowałam, po górach tu widocznych wędrowałam również podjadając zrywane przeze mnie z drzew świeże, słodkie figi .... To moja Amorgos, najpiękniejsza z pięknych wysp i wysepek, to Amorgos, której przez długie lata (a może już nigdy?) żadna wyspa nie zrzuci z miejsca nr 1, to moja Amorgos - na którą już chyba nigdy nie wrócę a przynajmniej bardzo się o to postaram [tak myślę dziś]. Evxaristo para poli Agunia moy, evxaristo pedi mou... I jeszcze zupełnie osobne podziękowania dla Czarodziejki, Chiary i Amigo (dla Amigo - nieco zaległe) za to, że będąc gdzieś tam hen pamiętali, pomyśleli, napisali... I choć to pocztówki nie z mojego raju to sprawiają również wielką radość - wszak napisane zostały łapkami wielbicieli Hellady) Evxaristo poly!!!! Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 09.07.07, 12:59 Fantastyczny początek nowego tygodnia... Dotykam nią do nosa...Pachnie! Pachnie! Naprawdę pachnie!!!! Przeleciała prosto do mnie wrzucona do skrzynki TAM, gdzie pachnie spalona słońcem ziemia a ośmiornice suszą się na sznurkach... Echhhh.... te moje wędrówki, echhhh... te bajkowe bizantyjskie maleńkie kościółki poukrywane w starych gajach oliwkowych... Autorki doniesienia: (...) "Objadamy się grecką sałatką popijając winem" (...) "Do pełni szczęścia brakuje mi tylko cykad" (...) A moje myśli wciąż tam i tam, teraz, dziś na Naxos za sprawą tej pocztówki gdzie urocze zdjęcia w dwóch w zasadzie kolorach: białym i niebieskim... Wiatraczek, Chora, Portara, drzwi, wieża, kościółek, brama, boskie Egeo... .... znowu chcę tam byćććććććć ----> że za Varius Manx powtórzę Evxaristo para poly Maraska moy, evxaristo Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 07.08.07, 21:47 Urzekła mnie niesamowicie: przepiękna pocztóweczka z prześlicznym widokiem wyspy cykladki Mykonos. A po drugiej stronie czytam o meltemi, o Delos i Naxos i pozwoliła mi się tam przenieść w marzeniach ! Dziękuję Ci Elli za to iż pomyślałaś tam o mnie Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 09.08.07, 09:46 Pelikan rozkłada szeroko skrzydła - będzie bił czy próbował wznosić się do góry??? Nabrzeże, kilka łódek, które wyraźnie leciutko się kołyszą, gdzieś tam dalej białe chatki posadowione kaskadowo na spalonej słońcem, bez grama zieleni - ziemi... I jeszcze tafla boskiego Egeo... Głęboko nabieram powietrza - to Mykonos, Cyklada, na której właśnie teraz stanęła jedna z Bliskich mi Dusz)) Evxcharisto para poly, Eli moy gliko, evxaristo Odpowiedz Link
bebiak Re: Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 10.08.07, 13:57 Właśnie wyszedł listonosz - jakaż miła niespodzianka tuż przed wyjazdem!!!! Korfu, pocztówka z Korfu stoi przede mną - ale piękne te zatoki w Paleokastritsy... Wow..... Śliczne, pokazane z góry, jeszcze wyższej niż ta, na której klasztor, który również widoczny Kiedyś tam byłam, patrzyłam na zatoki, krążyłam wokół monastyru, spoglądałam gdzieś w dal.. hen hen... Jedna z najbardziej dla mnie włoskich greckich wysp he he, na której swego czasu spędziłam fantastyczne w sensie emocjonalnym wakacje, a teraz, dziś, wróciłam w myślach choć na chwilę i przymykając oczy znowu zasiadłam w mojej ukochanej tamże ouzeri "En plo" Evxaristo para poly Maraska moy Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 15.08.07, 18:30 Do mojej skrzynki pocztowej zawitała wczoraj przepiękna pocztówka ze ślicznym widokiem na klasztory w Meteorach - pozwoliła ona przenieść się do wspomnień sprzed kilku lat gdy i ja tam zawitałam Dziękuję Ci ślicznie Kochana Katinaki ! Odpowiedz Link
bebiak Re: Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 28.08.07, 13:18 Dostałam, dostałam... ) Przyniosła sekretarka - pocztówka przywędrowała z dalekiej Rodos kiedy mnie tu nie było i pokazuje mi Lindos, gdzie tak ślicznie przecież a na wysokiej skale...wow!!! Jak to napisał nadawca? "Literę Pi <wiecie, po grecku - nie umiem tego zrobić na tej klawiaturze!!!> ze słynnego Lindos wysyłam" Nadawca tam był, i - jak napisał - frapkę pił, i o mnie pamiętał he he sprawiając mi frajdę tą pocztówką)) Nawet znaczek z zamkiem Ioannitów przykleił )) Evxaristo poly Ill mou gliko, która od wieków to nasze forum podgląda ) Odpowiedz Link
irt Re: Dostać pocztówkę z Grecji - piękna rzecz :) 30.08.07, 17:24 Ha, ja też dostałam śliczną kartkę z klimatycznej Tilos od niejakiej Bebiak - inaczej Beatą zwanej. Cudnie dostać taką kartkę jak jest się na szaro-burym Śląsku Wielkie dzięki.Za fotki też dziękuję - ja juz sobie obiecałam że na Tilos wrócę. Takich miejsc się nie zapomina! Odpowiedz Link
czarodziejka1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 30.08.07, 16:28 I ja dostałam wczoraj pocztówkę Od... Bebiaczka z Tilos )) Bardzo, bardzo dziękuję Bebiaczku! Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 03.09.07, 10:41 Kiedy tak cudownie rozpoczyna się nowy dzień, nowy tydzień i nowy miesiąc - wiadomo, że będzie to coś niezwykłego, coś.. coś... niebywałego, coś niczym z księżyca... To właśnie zwiastuje pocztówka wysłana TAM, którą dziś znalazłam na swoim biurku "Mała Wenecja" pod skrzydłem wielkiego wiatraka, w tle góry, przy budynkach oczywiście boskie Egeo... To Mykonos, gdzie zawitał nadawca, popijający w czasie "łączenia się ze mną" piwo i narzekający, że Zorbasa tam nie znają... Strasznie mi fajnie z powodu tego "połączenia się" na chwilę pisania pocztówki, strasznie mi fajnie, że w taki zimny dzień pocztówka z tak upalnej krainy do mnie dotarła, ogrzewając mnie ciut-ciut Efcharisto poly Amigo moy Odpowiedz Link
bachula_gr Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 04.09.07, 11:24 Bebiaku-Wuspowy, dzieki za niespodzianke. Piekna kartka i piekna wyspa. Ehhh... kiedy moje malolaty dorosna do wyspiarskich podrozy w swoim kraju? Odpowiedz Link
grecja-ellada dostać 3 pocztówki z Grecji, piękna rzecz: ): ) 04.09.07, 18:17 Dziś dostałam od listonosza 3 prześliczne pocztóweczki z Hellady każda z nich sprawiła mi wielką radość ! Pierwszą z nich, którą wzięłam do ręki i przeczytałam przedstawia Vai na Kriti, na której to wyspie wypoczywa Nasza Ewitak dziękuję Kochana Ewo, że przeniosłaś mnie na wyspę, o której pisałyśmy i do słodkiej, cieplutkiej Hellady! ściskam Cię serdecznie. Druga pocztóweczka na swoich obrazkach przedstawia przepiękne miejsca na wyspie Nissyros a nadesłała ją do mnie ze słonecznej Hellady wprost z wyspy należącej do Dodekanezu Nasza Bebiak - ściskam Cię serdecznie mówiąc efxaristo ! A trzecia z wyjątkowym dla mnie miejscem przedstawiającym Oia na Santorini nadesłał do mnie mój forumowy kolega i nie tylko forumowy Matheos ! ściskam Cię bardzo serdecznie za tę chwilkę radości jaką wniosłeś do tego dnia przysyłając mi tą karteczkę. Odpowiedz Link
bob75rob1 Dostać na Krecie pocztówkę z Mykonos;)) 07.09.07, 13:58 Amigo50, bardzo dziękujemy za pamięć i piękną uliczkę! Pozdrawiamy ze znów słonecznej Chanii, Gosia & Bartek Odpowiedz Link
amigo50 Re: Dostać na Krecie pocztówkę z Mykonos;)) 10.09.07, 22:05 bob75rob1 napisała: > Amigo50, bardzo dziękujemy za pamięć i piękną uliczkę! Trudno nie pamiętać a uliczki ładniejszej nie było ( Dzięki za pozdrowienia ) Bebiaczku! I Tobie dzięki, że zauważyłaś kartkę ode mnie, a w szczególności dzięki za kartkę od Ciebie. Z tego co zobaczyłem w poczcie, to widzę, że czeka mnie mnóstwo oglądania. Z przyjemnością przeniosę się o dwa lata wstecz ) Dzięki. Odpowiedz Link
gacek95 Dostać pocztówkę do kolekcji..piękna rzecz:) 13.09.07, 19:20 Dziś wyjęłam ze skrzynki dwie pocztówki od mojej przyjaciółki, z którą wspólnie odkrywałyśmy Kretę a w tym roku rozdzieliłyśmy się. I tak się wzruszyłam, że pamiętała jakie pocztówki zbieram, aż mi się łezka w oku zakręciła i postanowiłam się podzielić swoją radością i wzruszeniem.. fotoforum.gazeta.pl/72,2,882,68991370,68991370,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Rodos....piękna rzecz:) 24.09.07, 12:10 Pan listonosz przyniósł śliczną pocztówkę z Rodos - tym razem moja Czarodziejka sprawiła mi wielką radość dając niejako dowód myślenia o mnie tam dokąd tak bardzo lubi co roku wracać, dokąd zawsze Ją poniesie, na Rodos właśnie A ponieważ strasznie obrazowo pisała sms-y stamtąd - ja, trzymając teraz w łapkach tę pocztówkę widzę i to wino, i to słońce, i te chatki, i te schodki..... I słyszę nawet szum boskiego Egeo... Efcharisto poly Czarodziejka moy)) Odpowiedz Link
bebiak Ile może "iść" pocztówka z Dodekanezu? 24.09.07, 12:17 Tak tylko pytam, bom zaniepokojona wielce - jeszcze tylko dwie osoby (ale jednak dwie) nie powiedziały/nie napisały/inaczej nie doniosły, że dostały ode mnie pocztówkę z Hellady(( Swoim zwyczajem nie domagam się podziękowań przecież, ale zawsze to miło wiedzieć, że jednak pocztówka doszła do tego do kogo miała dojść... Dwie osoby: co do jednej obawiam się, że znowu pokręciłam adres (kiedyś pokręciłam i pocztówka błądziła, ale w końcu dotarła), druga osoba ... cóż, tu poprzednio mojej winy nie było a pocztówka znalazła się w innym miejscu, niż powinna... Z Tilos wysyłałam kartki 24 sierpnia, z Nissiros - 28 sierpnia.. ... i nie ma, nie ma... Nie mogę się dwóch doliczyć(( Pytam zatem: ile dni może "iść" pocztówka z Dodekanezu??? Odpowiedz Link
amigo50 Re: Ile może "iść" pocztówka z Dodekanezu? 24.09.07, 12:47 Dwa lata temu jedna z moich kartek "szła" z Simi (z Rodos nie zdążyliśmy wysłać ze względu na dość nagłą ewakuację) pięć i pół tygodnia - więc chyba na tę Twoją czas już byłby najwyższy - czyż nie? Odpowiedz Link
bebiak Re: Ile może "iść" pocztówka z Dodekanezu? 24.09.07, 13:24 amigo50 napisał: > Dwa lata temu jedna z moich kartek "szła" z Simi (z Rodos nie > zdążyliśmy wysłać ze względu na dość nagłą ewakuację) pięć i pół > tygodnia - więc chyba na tę Twoją czas już byłby najwyższy - czyż > nie? No nie Amigo mu, o ile chce pobić Twój rekord, tzn. rekord Twojej kartki wysłanej wówczas z Simi, choć osobiście nie życzę sobie takich rekordów wrrrrr(( Dziś mija równo miesiąc od tych pocztówek wysłanych z Tilos - a skąd do kogo pisałam (Tilos czy Nissiros) ... tego nie pamiętam, poza Chiarą, bo ta mi jakoś dziwnie utkwiła w pamięci (he he - ale wiem, że Chiara dostała, bo meldowała w inny sposób). Najbardziej obawiam się o tę osóbkę, której adres merdam z uporem maniaka... (( Nie, nie merdam: mam źle wpisany do notatnika i wciąż zapominam poprawić Poczekam jeszcze.. poczekam.. poczekam.. a bo mam jakieś wyjście? Odpowiedz Link
amigo50 Re: Ile może "iść" pocztówka z Dodekanezu? 24.09.07, 13:45 bebiak napisała: > a bo mam jakieś wyjście? Masz! Możesz wyjść z siebie... ...i stanąć obok ) Odpowiedz Link
chiara76 Bebiaku... 24.09.07, 17:34 bebiak napisała: > amigo50 napisał: > > > Dwa lata temu jedna z moich kartek "szła" z Simi (z Rodos nie > > zdążyliśmy wysłać ze względu na dość nagłą ewakuację) pięć i pół > > tygodnia - więc chyba na tę Twoją czas już byłby najwyższy - czyż > > nie? > > > No nie Amigo mu, o ile chce pobić Twój rekord, tzn. rekord Twojej > kartki wysłanej wówczas z Simi, choć osobiście nie życzę sobie > takich rekordów wrrrrr(( > > Dziś mija równo miesiąc od tych pocztówek wysłanych z Tilos - a skąd > do kogo pisałam (Tilos czy Nissiros) ... tego nie pamiętam, poza > Chiarą, bo ta mi jakoś dziwnie utkwiła w pamięci (he he - ale wiem, > że Chiara dostała, bo meldowała w inny sposób). > > Najbardziej obawiam się o tę osóbkę, której adres merdam z uporem > maniaka... (( Nie, nie merdam: mam źle wpisany do notatnika i > wciąż zapominam poprawić > > Poczekam jeszcze.. > poczekam.. > poczekam.. > a bo mam jakieś wyjście? może jeszcze dojdzie? Jak widzisz, moja pocztówka wysłana z Warszawy chyba, z tego, co się orientuję, w ogóle do Ciebie nie doszła a dawno temu wysłałam. Odpowiedz Link
chiara76 dwie pocztówki z Krety;) 12.10.07, 11:10 otrzymałam dwie pocztówki z Krety (od dwóch różnych osob). Kreta więc cieszy me serce, które za nią bardzo, bardzo tęski...... Odpowiedz Link
katinaki pocztówka z Krety :))) 12.10.07, 16:10 ... i ja dostałam! Efcharistó para poly Martunia! )) Może i ja kiedyś tam w końcu dotrę... oj jak bardzo bym chciała... Odpowiedz Link
matheos2 Re: pocztówka z Krety :))) 12.10.07, 16:32 I mnie też to szczęście dotyczy!!! Martusiu dziekuję, strasznie się cieszę, że dane Ci było tam być. Odpowiedz Link
bebiak Re: pocztówka z Krety :))) 05.11.07, 23:43 Aż trudno czasami uwierzyć he he Dziś dotarła do mnie pocztówka wysłana w miejscowości Platania achhh drobiazg: 27 września i co ważne - 2007 jednak roku. Słuchajcie, moja pierwsza myśl po wyjęciu tej pocztówki z kasetki: kto u licha chodził teraz po Gortynie? <myśli> Gortynę pokazał mi nadawca, Gortynę, po której - jak napisał - dreptał poznając historię Krety Pod życzeniami podpisała się Ania - nie ma szans.....to musi być Anabelka Efcharisto para poli - w taki smętny listopadowy poniedziałek, kiedy za oknem MINUS 2,3 stopnia C ... wielka to frajda dla mojej duszy!!! Efcharisto! B. Odpowiedz Link
bebiak Pocztówka z Ioanniny :-))) 23.01.08, 20:02 Mogłabym napisać, że w taki zimny, prawie mroźny dzień (prawie, bo teraz około zera) rozgrzała moje wnętrze do nieprzytomności, ale... No przecież nie napiszę tak, bo widoczne na niej szczyty gór są znacznie bardziej ośnieżone niż Warszawa wczoraj (wczoraj śnieg padał, dziś nie ma śladu), co pokazuje, że tam też nie upały..., choć jezioro Pamvotis nie zamarznięte wcale a wcale I nawet minaret na pocztówce dostrzegam, a i tak w końcu najważniejsze jest to, że przysłana została z raju sprawiając mi wiele radości) Efcharisto para poly Basia moy, efcharisto! Filia polla. B. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Pocztówka z Ioanniny :-))) 24.01.08, 22:40 Parakalo. Dzis znow tam bylam i wrocilam Odpowiedz Link
bebiak Re: Pocztówka z Ioanniny :-))) 25.01.08, 00:04 bachula_gr napisała: > Parakalo. ) > Dzis znow tam bylam i wrocilam Eeeee, czy mam rozumieć, że znowu jakaś kartka przybędzie czy już mi się w główce poprzewracało????? DD Całuję. B. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Pocztówka z Ioanniny :-))) 25.01.08, 09:19 > Eeeee, czy mam rozumieć, że znowu jakaś kartka przybędzie czy już mi się w główce poprzewracało????? DD Zdecydowanie poprzewracalo. DD Odpowiedz Link
chiara76 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 08.05.08, 18:19 dziękuję Marcie i Katinaki za śliczną pocztówkę z Milos, która dzisiaj do mnie dotarła i która mój nastrój poprawiła wielce! Wielkie uściski! Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 11.05.08, 22:20 I ja dziękuję za dwie pocztówki, które dotarły do mnie w ostatnich dniach: jedna z Santorini a druga z Milos. Odpowiedz Link
matheos2 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 12.05.08, 14:31 Też dziękuję z kartkę z Milos i Aten od Martusi i Katinaki!!!! Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 12.05.08, 20:24 Ciesze się i bardzo mi miło, że kartki z Hellady trafiły pod wskazane adresy i mam nadzieję, że wywołały uśmiech na twarzach odbiorców Odpowiedz Link
grazynka85 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 13.05.08, 02:35 Kalimera witam wszystkich miłośników Grecji jestem tu od niedawna, ale mam nadzieje że przyjmiecie mnie do swego grona. W Grecji zakochałam sie w 5 klasie podstawówki po przeczytaniu mitów greckich i od tamtej chwili marzyłam o wyprawie do tego kraju. udało mi sie to marzenie zrealizować dopiero rok temu, ale mam zamiar szybko nadrobic zaleglosci. Za 6 dni lece na halkidiki a we wrzesniu ( po wymuszonej wizycie we włoszech ) znowu gdziec pojade, gdzie? jeszcze nie wiem, gdzie najtaniej bedzie bo z kasiorka po tych przymusowych "włochach" bedzie ciezko. ale do rzeczy, jesli ktos chetny na pocztoweczke to chetnie wysle ze slonecznej hellady, bardzo bedzie mi milo ze moja karteczka spowoduje na czyjejs twarzy usmiech. napiszcie na mojego maile grazynka85@interia.pl chieretizmata Odpowiedz Link
wiweiorex Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 13.05.08, 12:39 Katinaki, kochana, dziękuję za przepiękna pocztóweczke z Milos to naprawdę piękna rzecz Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 26.05.08, 21:40 A ja bardzo, bardzo dziękuję Katinaki i Marcie za śliczną kartkę, którą wysłały z wyspy Milos Gapię się na obrazki jak sroka w gnat i naprawdę cieszę oczy tym co widzę zwłaszcza, że swój pobyt na Milos wspominam nader sympatycznie - szczególnie noc pod gwiazdami.. wow... to była frajda! Dziękuję jeszcze za śliczne kartki wysłane do mnie z Dominikany oraz z Paryża - komu dziękuję? Nadawcy z pewnością wiedzą!!! Naprawdę wielkie EFCHARISTO za to, że stąpając gdzieś tam pod palmami czy oglądając niesamowicie wielkie muszle, że przechodząc przez Pola Elizejskie czy podnosząc głowę chcąc dostrzec szczyt Wieży Eiffla - myślałyście właśnie o mnie!!! DZIĘKUJĘ! B. Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Santorini - piękna rzecz;)) 18.06.08, 16:42 Jasne, że piękna: słodki osioł do mnie przybył, taki śliczny, z koralikami na czółku, z koszami bajkowych kwiatów na grzbiecie A w tle boskie Egeo, i Thirassia, i płynący prom (doczytywanie linii już sobie podaruję!), i jeszcze biały kościółek z dwoma niebieskimi kopułami i takąż dzwonnicą ... Zapachniało żywo Helladą, zapachniało wakacjami, zapachniało tym co sprawia radość memu sercu i duszy.. Efcharisto Amigo mou, efcharisto poly!!! I jeszcze podziękowania wielkie dla kogoś z naszego forum kto podreptał śladami samego wielkiego Napoleona pisząc stamtąd do mnie: "Był tutaj Napoleon - jestem i ja". Nie zdradzając zupełnie prywatnych podróży - dziękuję tej Bliskiej mi Duszy, która pomyślała o mnie będąc na Korsyce Mam nadzieję, że Dusza ta myślała o mnie nie tylko w związku z nieobcym i sobie i mnie Kodeksem Napoleona)) Dziękuję! Odpowiedz Link
ada296 Re: Dostać pocztówkę z Santorini - piękna rzecz; 27.06.08, 21:50 Bebiaczku - buziaki i dzięki za karteczkę Odpowiedz Link
grecja-ellada Re: Dostać pocztówkę piękna rzecz :) 29.06.08, 20:43 Z pewnym opóźnieniem dopisuje się i dziękuje za pocztówkę, która kilka dni temu (też długo szła ale doszła ) z Paryża. Dziękuje nadawcy, iż pomyślał o mnie i wysłał prześliczną kartkę z Wieżą Eiffla z błyskawicami - piękny widok! Odpowiedz Link
bebiak Re: dostać pocztówkę z Krety - piękna rzecz;)) 10.07.08, 15:43 Kręcę nosem na wszystkie strony - zapachniało Kretą!!! Wbijam wzrok w to co przede mną a tu piękna zieleń morskiej toni, gdzieś w oddali góry poprzedzone pagórkami porośniętyni zielenią I wynurzająca się znad wód zatoki dorysowana czyjąś ręką strzałka - rozumiem: tu mieszkam... Wow... nad samą plażą, nad zatoką, gdzie szum morza słychać z pewnością aż do zupełnego zaginięcia w objęciach Morfeusza..... pięknie! Nawet znaczek dziwnie znajomy: to obrazek z Kos!!! Zapachniało Kretą, zapachniało Kos.. znowu fantastycznie zapachniało moim rajem..) To Irt sprawiła, Irt bawiąca w Agii Pelagii Efcharisto para poly Ill moy! Odpowiedz Link
irt Re: dostać pocztówkę z Krety - piękna rzecz;)) 12.07.08, 16:28 No nie ma większej przyjemności dla forumowicza tego Forum - niż wysłać kartkę z takiej na przykład Krety - do naszego kochanego Bebiaczka Dzięki, że mnie tu wymieniłaś.. A wspomniana kartka z Agii Pelagii szła jak widać niezwykle szybko, bodaj 4 dni ??? Mieszkałam dosłownie nad morzem - kilkanaście kroków do brzegu, szum morza uspypiał mnie co noc, ale się rozmarzyłam..bo już znowu jestem z powrotem a za oknem asfalt ;-( Ukłony dla wszystkich na tym forum. Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Krety, piękna rzecz;)) 23.07.08, 21:35 Szczególnie w taki psi dzień, jeśli chodzi o pogodę! A tam tak słonecznie i pogodnie I jakaś Chania mi się objawiła tak zupełnie z bliska, jakieś schodki i białe, i biało-niebieskie, wielkie donice, niewielkie okienka... Głęboki oddech: w Chani jest tak ślicznie.. Efcharisto poly Aka10 moy! Odpowiedz Link
bebiak Dostać pocztówkę z Zakynthos, piękna rzecz;)) 23.07.08, 21:41 Przepiękny dzień pod względem przesyłek STAMTĄD - pachnie Grecją tak, że aż się duszę!!! Na kartce z Zakynthos oczywiście żółwie wędrują po piasku, żółwie są dwa: to z pewnością ja i ta Bliska Dusza, której łapka napisała tę kartkę)) I jeszcze Ionio - morze, które wcale na Ionio nie wygląda I jeszcze jakaś piękna skała - nawet naprawdę ładnie tam No a "załącznik" do tej kartki rzucił mnie na kolana! Eli, Eli moy gliko: WIELKIE DZIĘKUJĘ BARDZO!!! I już tak przy okazji podziękuję takiej Duszy bywającej nader często na tym forum za pocztówkę z Londynu - miasto nocą, Big Ben i ta Tamiza pod oświetlonym mostem... Pięknie! Dziękuję bardzo Odpowiedz Link
tomaszkozlowski1 Re: dostać pocztówkę z Grecji, piękna rzecz;)) 05.08.08, 20:44 Ach, dostałem śliczną pocztówkę, która bardzo mnie ucieszyła Pocztówka jest z Wrocławia ale ponieważ pisana była tuż przed greckimi wydarzeniami w tym mieście, myślę, że pasuje do tego wątku Dziękuję! Odpowiedz Link