Dodaj do ulubionych

Lonely Planet

11.04.07, 15:05
Ktoś to może ma/widział...? Jakieś opinie?
www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,472305.html
Obserwuj wątek
    • bebicka Re: Lonely Planet 11.04.07, 22:40
      to ja sie podlacze jesli mozna z pytaniem o opinie:
      www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,489433.htmli
      www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,332130.htmlmaraska
      • acek2004 POLECAM : ) Lonely Planet 12.04.07, 12:09
        osobiscie jestem fanem przewodnikow Lonely Plantet, wielokrotnie ich uzywalem i
        zawsze bylem zadowolony z ich rekomendacji. Na palacach jadnej reki moge
        policzyc knajpy przez nich polecane, ktore nie przypadly mi do gustu smile ale w
        zadnym razie nei moge powiedziec ze byly zle smile.. Wazna informacja jest taka, ze
        sa to przewodniki praktycznie bezobrazkowe smile czyli malo jest tam zdjec tylko
        tekst, tekst, tekst...

Druga wazna rzecz jest taka, zeby patrzec na daty wydan, bo czesto mozna kupic
        gleboko juz przeterminowane co neistety mija sie z celem.. bo wiele praktycznych
        informacji niestety juz bedzie zdezaktualizowanych..

ogolnie polecam bardzo... i strone www.lonelylanet.com

j.acek
    • gale Re: Lonely Planet 19.04.07, 21:22
      Zdecydowanie odradzam kupowanie Lonely Planet w Polsce. Znacznie taniej jest
      skorzystać z oferty Amazon.com - nawet doliczając prowizję uzyskujemy cenę o
      niebo korzystniejszą niż w polskich sklepach. Również internetowych.

Rzeczywiście, LP to przewodniki raczej bez obrazków, za to rzetelne i obfite w
      wiedzę. Zdecydowanie godne polecenia smile
    • q3a1 Lonely Planet=Pascal ? 20.04.07, 10:11
      Dostałem do łapy dni parę temu dwa przewodniki Lonely Planet: "Greece" i "Greek
      Islands" (tylko na chwilkę bo pożyczone smile). Oba wydania z marca 2006 roku. Mam
      również mój własny duży przewodnik Pascala "Grecja" (2005 rok). Siedzę od dwóch
      dni i porównuję. Wychodzi na to, że pomijając aktualizację danych o miejscach
      noclegowych i cenach, ich zawartość merytoryczna prawie niczym się nie różni.
      Nie mogę się też czasami oprzeć wrażeniu, że Pascala to po prostu tłumaczenie
      przewodników LP?! A cena Pascala jakby bardziej przystępna. Problem z Pascalem
      jest taki, że prawdopodobnie najpierw wychodzi LP i dopiero w roku następnym
      jego tłumaczenie Pascala co jakby z góry oznacza problem z jego aktualnością
      danych...

Ot takie moje spostrzeżenia. wink

q3a

• acek2004 Re: Lonely Planet=Pascal ? 23.04.07, 10:48
        merytorycznie faktycznie niewiele sie roznia, ale jak zwykle diabel tkwi w
        szczegolach smile Pascal z tego co pamietam (trzeba sprawdzic w stopce) robi
        tlumaczenia z serii Rough Guide i czasem z Lonely Planet..

Uwaga bardzo istotna to taka, ze niestety przewodniki Pascala sa bardzo czesto
        zdezaktualizowane w momencie wydania (mowa oczywiscie o informacjach pratycznych
        typu gdzei warto zjesc, spac, jak czesto co odjezdza itp)

acek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka