Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rower dla dziewczyny

IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 16:23
    czyli dla mnie. 180cm wzrostu, 65-67 kg wagi. kiedyś bardzo byłam aktywnym
    człowiekiem, trenowałam to i owo. teraz troche mi się dała we znaki praca w
    biurze po 8 godz. dziennie. kondycha gorsza, nogi nie te co kiedyś.
    Ale ogólnie jestem sprawna, całą wiosnę lato i jesień jeżdżę kiedy się da
    (wieczorki rekreacyjnie wzdłóż Wisły, weekendy po lasach górach i dołach w
    okolicach świdra czy kampinosu) Mój facet ma zamiar mnie jeszcze
    bardziej "urowerować" w ramach zemsty z zrobienie z niego narciarza.
    Stąd moja prośba - pomóżcie mi dobrać fajny rowerek, jakoś tak do max. 2000
    PLN. Teraz jeżdżę na TREKu 800, 21cali (czuję ze jest za duży, ale to dawny
    wybór mojego taty) i trochę mi na nim ciężko. chciałabym jakąś lżejszą ramę -
    może aluminium? przedni amortyzator. nie chcę typowej "damki", raczej jakiś
    dobry rowerekj górski "odrobinę przystosowany dla kobiet".
    pomóżcie coś wybrać!
    Obserwuj wątek
      • Gość: nika Re: rower dla dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.04, 09:01
        Moze ktorya z Authorow ale wersji ASL - czyli linia z geometria dostosowana dla
        kobiet. Nie sa to damki - tylko normalne, "meskie" ramy, ich geometria jest
        jednak nieco bardziej zrobiona pod kobiety, noi dodatkowo maja damskie, wygodne
        siodelko. Rowery obejrzec mozna np na www.author.pl . Do 2000 powinnas
        kupic Basica lub Kinetica. Chyba ze znajdziesz gdzies Tractiona z ubieglego
        roku, z duzym 20 % rabatem. Osobiscie mam takiego damskiego Tractiona asl i
        powiem jedno - kocham moj rower :))
      • dokto Re: rower dla dziewczyny 10.04.04, 12:17
        Przyglądnij się rowerom Gary Fisher z serii komfort, np. Napa. Geometria
        właśnie taka która odpowiada damom. Jeśli masz trochę cierpliwości to proponuję
        wstrzymanie się z zakupem gdzieś do końca sierpnia. W zeszłym roku polski
        dystrubutor GF dawał na te rowerki znaczne uposty posezonowe (Napa była tańsza
        ok 300 zł).

P.
      • mlodyabc Re: rower dla dziewczyny 10.04.04, 13:26
        Ano author asl to dobry pomysł. Wydaje mi się ze nie ma co czekac na te 300 zł,
        jesli znajdziesz dobry sklep to mozna sie dogadac i teraz co do upustu jak np
        twomark chorzów gdzie daja 5% na karte stałego klienta( karte moze miec kazdy
        za 30 zł) oraz nastepne 5% przy zakupie za gotówke. A do tego rowerów jest tyle
        ze na pewnoe cos sie wybierze. Np kona blast 2599 zł rozm 20", authory nie maja
        20" a te z ozn asl to tylko 16 i 18". Kelly's magic 19,5" za 2500zł. Jeśli
        podasz cene i dokładniej sprecyzujesz Twoje wymagania to na pewnoe
        pomoge/pomozemy w wyborze i cos zaproponujemy.
      • mlodyabc Re: rower dla dziewczyny 10.04.04, 13:33
        Powiadasz ze do 2000 tys więc troche przekroczyłem, to moze kelly's magnus za
        2300. Albo wheeler 2900zx za 1850zł. W rowerkach powyzej 1000 rama jest
        aluminiowa amor jako taki wiadomo im wyzsza cena tym lepszy spoko osprzet maja
        kelly'sy za 2300 na lx/deore amor z lockoutem-blokada skoku czyli na asfalcie
        mozesz wyłączyc amortyzacje lub magic za 2500 olejowy amor z lockoutem tez, na
        lx/lx. Ale nie ma co dokładac 200 za jednego lx i spoko kupic magnusa jesli
        kaska na to pozwoli, ale są godne polecenia i wyglądaja spoczko fajnie
        pomalowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka