Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyzwanie dla sprinterów

IP: *.chello.pl 14.06.04, 00:42
    Chciałbym was zaprosić do zabawy. Większość warszawiaków zna zapewne ścieżkę
    rowerową łączącą Powsin z Wilanowem. Ta droga liczy sobie dokładnie 5 km (od
    skrzyżowania w Powsinie do pomnika Sobieskiego w Wilanowie). Proponuję
    rywalizację polegającą na tym, kto w krótszym czasie pokona ten dystans.
    Mój rekord: 8 minut 45 sekund, średnia prędkość 34,5 km\h, na rowerze górskim
    z przekładnią 42\14. Zdaję sobię sprawę, że to średni wynik, ale trzeba wziąć
    pod uwagę słabe przełożenia w moim rowerze, ruch rowerowy czy choćby kałuże.
    Czy znajdzie się ktoś kto zejdzie poniżej 8 minut? Sprawdźcie się !
    Obserwuj wątek
      • Gość: kris Re: Wyzwanie dla sprinterów IP: *.chello.pl 16.06.04, 01:34
        Czy to forum już zdechło??
        • robertrobert1 Re: Wyzwanie dla sprinterów 16.06.04, 08:39
          Nie, nie zdechło ale jakos mi nie chce sie wierzyc, ze na przelozeniu 42/14
          osiagnales srednia w okolicy 35 km/h.

Ps. Ta trasa nie jest sciezka rowerowa ale droga lokalna i tylko obok sa znaki
          SZLAKU rowerowego a to jest zasadnicza roznica.
          • Gość: kris Re: Wyzwanie dla sprinterów IP: *.chello.pl 16.06.04, 11:45
            Zapewniam, że jest to możliwe, szczególnie mając dobry wiatr w plecy.
            Faktycznie przełożenie 42\14 nie sprzyja szybkiej jeździe, ale kręcąc baaardzo
            szybko da się osiągnąć nawet ponad 50 km\h, dla przykładu wczoraj na trasie
            siekierkowskiej z wiatrem miałem 54,5 km\h.
            • mefju Re: Wyzwanie dla sprinterów 16.06.04, 13:52
              Gość portalu: kris napisał(a):

> Zapewniam, że jest to możliwe, szczególnie mając dobry wiatr w plecy.
              > Faktycznie przełożenie 42\14 nie sprzyja szybkiej jeździe, ale kręcąc baaardzo
              > szybko da się osiągnąć nawet ponad 50 km\h,

Jestes w kadrze polski na torze? bo przy 42/14 zeby osiagnac predkosc 50km/h
              musialbys krecic 140 obrotow na minute.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka