Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o rowerach Strida???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 11:13
    Zastanawiałem się nad zakupem takiego wygodnego, miejskiego roweru, niewielkich rozmiarów. Właśnie wypatrzyłem sobie w sieci rowery tego producenta i powiem wam, że poważnie rozważam zakup. Czy ktoś z was miał z nim doświadczenia? Jeśli tak, to gdzie polecilibyście dokonać zakupu, w jakim sklepie? Dobrze, gdyby cena nie przekroczyła 3500 zł. Proszę o opinie.
    Obserwuj wątek
      • gom1 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 30.04.13, 12:02
        Drooooooogooooo.. 3kPLN za rower-dojazdówkę, który właściwie nie nadaje się do niczego więcej. Zaletą roweru, jako alternatywy komunikacyjnej, jest redukcja kosztów; możliwość rezygnacji z innych środków komunikacji na rzecz roweru. A przy Stridzie nadal musiałbym opłacać bilety komunikacji miejskiej. Celowo pomijam wpychanie się z rowerem (nawet złożonym) pod pachą do zatłoczonego metra. To nie dla mnie.

Jeśli kogoś stać, Strida na pewno jest ciekawym rozwiązaniem. Na plus: sposób składania, waga. Ale - jak mawiał klasyk - "rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły wam minusów".
      • Gość: Karolek Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.13, 09:24
        Ja jestem bardzo zadowolony, uwazam ze nie jest tak drogo bo jak ktoś chce miec coś porzadnego i jak ktoś codziennie jeździ rowerem to warto. Ja polecam
      • jeepwdyzlu za drogo 27.05.13, 14:33
        rowerek fajny
        ale nie da się na nim jechać dłużej niż kilkanaście minut
        w sam raz do bagażnika, do centrum i z powrotem...
        ale za ponad 3 tys?
        bez jaj
        jeep
      • Gość: KLM Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.05.13, 02:10
        Mam znajomego, który ma prawie stridę, czyli podróbę kupioną jak tylko pojawiły się u nas na rynku i bardzo sobie chwali samą konstrukcję. Jej główną zaletą według niego jest to, że jak jedzie do marketu po zakupy to nie musi zostawiać roweru przed wejściem. On kupił swój chyba za 700 zł parę lat temu, ale 3K to zdecydowanie za drogo jak na rower, którym się jeździ po bułki :) Do jazdy rekreacyjnej ma drugi rower wiec to też mówi coś o wykorzystaniu stridy na co dzień i od święta.
        • Gość: tc2 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: 153.19.94.* 28.05.13, 11:25
          są juz klony Stridy? zapodaj jakiś link, pls...
          • gom1 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 28.05.13, 12:38
            Gość portalu: tc2 napisał(a):
            > są juz klony Stridy? zapodaj jakiś link, pls...

Pierwszy z brzegu:
            allegro.pl/smartbike-rower-skladany-16-alu-torba-i3255570375.html
      • Gość: Edwin Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 14:36
        Mnie się cholernie te rowery podobają... Zbieram sobie na niego.
        Wiadomo, że tani nie jest, ale za jakość trzeba czasem zapłacić więcej. Mój kolega na nim jeździ i jest pod wrażeniem.
        • azm2 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 25.07.13, 13:30
          Główna zaleta: wygląda inaczej od pozostałych rowerów na ulicy. Ja do tej pory widziałem tylko w którymś hipermarkecie, nie pamiętam ani nazwy sklepu, ani marki roweru (niekoniecznie Strida).
          Główna wada: małe koła - tylko do gładkiego asfaltu.
          Druga główna wada: cena. 3500 PLN - moim zdaniem nie warto, ale to kwestia poglądów, co warto, a czego nie warto.
          • madej77 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 14.08.13, 10:29
            Za bardzo dobrą jakość niestety trzeba czasem zapłacić więcej. Spójrz na renomowane marki typu Merida, Specialized czy też Kross, w jakich są cenach? Nie schodzą poniżej 1200 zł. To są najtańsze rowery, fakt że bardzo solidne, Ci producenci nie wyprowadzają na rynek czegoś słabszego. Ale spójrz na dużą większość rowerów tych producentów... Ceny sięgają nawet 8 koła. Strida to Strida, inna sprawa, ale wykonanie oraz trwałość tego roweru sprawiają, że moim zdaniem jak za JAKOŚCIOWY ROWER, jest to cena naprawdę przyzwoita.
            • zielik1988 Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 10.12.13, 13:08
              Popieram. Lepsze rowery wiążą się z większym wydatkiem, a te tańsze rozpadają się po sezonie.
              • jureek Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 17.12.13, 19:37
                zielik1988 napisał(a):

> Popieram. Lepsze rowery wiążą się z większym wydatkiem, a te tańsze rozpadają s
                > ię po sezonie.

Od siedmiu lat używam na co dzień (latem i zimą) roweru kupionego w supermarkecie za równe 100 euro. Przejechał ponad 30 tysięcy kilometrów i jakoś się nie rozpadł.
                Jura
                • Gość: Sotnikov Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.13, 21:11
                  jureek napisał:

> Od siedmiu lat używam na co dzień (latem i zimą) roweru kupionego w supermarkec
                  > ie za równe 100 euro. Przejechał ponad 30 tysięcy kilometrów i jakoś się nie ro
                  > zpadł.

Ustaw sobie poprawnie licznik :P
                  • jureek Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? 17.12.13, 21:16
                    Gość portalu: Sotnikov napisał(a):

> Ustaw sobie poprawnie licznik :P

Kalendarz też mam ustawiony niepoprawnie?
                    Jura
      • Gość: sonia Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: 79.170.85.* 29.08.13, 19:41
        ja też kupiłam niedawno Stridę i jestem bardzo zadowolona. pierwsze wrażenie jest tylko dziwne "inaczej się jedzie" :) heh mieszkam w Markach i autem dojeżdżam do Wileńskiego, tam zostawiam auto, wyciągam Stridę i jadę do centrum do pracy (o wiele szybciej niż autem). ja swoją kupiłam w Wyszkowie Tekst linka
      • Gość: emil Re: Co sądzicie o rowerach Strida??? IP: *.180.146.83.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.12.13, 18:24
        Po pierwszej jeździe testowej sam zobaczysz.
        Ja czułem się jakbym dosiadł kota ...

Jeżeli rower składany to tylko Brompton. I to jest jakość.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka